Tillslut var dagen här (aningens försenad) men det har blivit dags för mig att sätta punkt på den här bloggen efter att ha skrivit om mitt år i Spanien. Kan inte säga att mitt år varken blev som jag hade tänkt mig eller blev perfekt. Jag har också lärt mig vem jag inte är och om min egen kapacitet. Men nu sitter jag här hemma i Sverige och är klar med gymnasiet (och faktiskt inte arbetslös). Just nu känner jag mig spänd över vad framtiden har att erbjuda och lycklig över att den svenska sommaren är här. Det är ju trots allt det bästa som finns. Jag kommer förmodligen att plugga ekonomi på Stockholms universitet i höst, och jag får reda på om jag kommer in den 12 juli. Innan dess ska jag njuta av sommaren, jobba och bara vara. Min tid i Spanien är i alla fall förbi och nu påbörjar jag ett nytt kapitel i mitt liv. Jag kommer att låta bloggen vara kvar för alla som ska åka ett år till Spanien. Jag har inte bestämt mig för om jag ska fortsätta blogga, men innan dess kan några bilder från mina två veckor hemma vara ett smakprov för en eventuell blogg. Men nu knyter jag ihop säcken för det här året! Ciao!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har varit kass på att uppdatera igen. Kan ju säga att det har varit hektiskt och overkligt. Tror att det är de två orden som definierar den senaste veckan. Förra fredagen tog jag studenten. För att vara lite ego måste jag säga att jag fan var värd att äntligen få springa ut från skolan. Det har varit så jobbigt emellanåt och ändå givande. Kan inte säga att jag har haft "fantastiska" år på gymnasiet som många menar att de ska vara. Tvärtom. Tror nästan att högstadiet var roligare. Men det har varit kul också! Såklart! Framförallt har jag lärt mig så mycket mer om mig själv och om min kapacitet.

Nu när jag ser tillbaka på bilderna som mamma har tagit på utspringet ser jag väldigt förvirrad ut på nästan alla kort. Fattade inte direkt att det var dags samtidigt som det verkligen var min tur. Ser ut som en liten uggleunge som har tappat bort sin mamma. Men OJ vilken dag. Och OJ vad varmt det var (35 grader för att vara exakt).

På lördagen vankades det mottagning i strandhuset halva dagen och tror aldrig att jag har varit så lycklig efter en skolavslutning (eller glad och bakis?). Under mottagningen höll även mamma tal till mig, och jag blev faktiskt så rörd att jag började gråta. Finns ingen som jag älskar mer än du, mamma❤️

Sedan har det varit fullfart nästan alla dagar. I måndags spelade Sverige och Irland, så vi åkte in till Fuengirola för att möta upp alla för att kolla på matchen. Jag stannade inte så länge däremot. Då jag hade lite gamla synder och sista adjön att ta hand om. Hängde lite hos Jonna och åt jäst vattenmelon (smakar tydligen nagellacksborttagning). Kommer vara konstigt att inte bo så nära varandra längre, men det är tur att det finns smidiga tåg till Uppsala. Innan det gick jag och hämtade min del av depositionen från den gamla lägenheten och lämnade nycklarna. Det var ca 40 grader hela dagen och det var längesedan jag höll på att få värmeslag. Senast var ju också här på solkusten. Sedan har vi också åkt på utflykt till Gibraltar och surfparadiset Tarifa.

På lördag är det alltså dags att lämna mitt liv här för gått. Känns konstigt och skönt på samma gång. Men innan jag knyter ihop säcken hinner jag lägga upp fler bilder från veckan och summera mitt år här.

Likes

Comments

Idag sätts äntligen mina betyg. Förstår inte att det äntligen är över. Mitt sista år på gymnasiet är snart över och jag tar studenten om exakt en vecka. Det innebär också att mitt år här närmar sig ett slut. Har varit ett ganska annorlunda år och jag känner att jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv, och jag kan faktiskt säga att jag har lärt mig att prata flytande spanska. Det är ju bra att ha! Idag sätts mina betyg och så väntar äntligen en lugn helg för en gång skull. Har mycket att fixa med innan alla kommer ned till min student men det går inte ens att jämföra med hur mycket jag har haft i skolan. Känns så himla overkligt att det snart är jag som står där med en studentmössa på huvudet och redo för livet.

Har varit dålig på att uppdatera, men här är några bilder från förra helgen då Hanna och Jonna var hos mig och vi hade taco-kväll. Otroligt mysigt!! Efter det har jag inte plåtat så mycket under veckan.

Idag vankas det utspark och middag hos mig. jag har jagat och terroriserat mina lärare för att få reda på mina betyg (de blir inte så värst glada över att se mig verkar det som, tror att de är lite trötta på mig). Finns fortfarande inte vad jag har för betyg i två ämnen. Det får jag väl helt enkelt veta när betygen är satta.

Idag tar mina fantastiska vänner Anna, Alicia och Eliana studenten!! Skulle så gärna velat vara där, men är helt säker på att de har det buskul. Nu är det ju dessutom bara en vecka kvar till jag själv tar studenten, och som det ser ut nu ska det bli 31 grader och sol.

Nu ska jag gå och göra mig i ordning för ikväll!

¡Hasta luego!

Likes

Comments

Buenas! Eller buenos días som man också kan säga. Har varit mycket och hektiskt under de senaste dagarna. I fredags efter skolan gjorde jag den muntliga delen i DELE examenes steg B1 som då är ett språktest i spanska. Det kändes som att det gick helt okej. På lördagen var jag på språkcentret igen vid 08.30 på morgonen och skrev resten av provet, som bestod av en läsförståelse, en hörförståelse och en ganska lång skrivdel. Efter provet gick jag till bussstationen och tog en buss till Puerta del sol (som ligger mellan Fuengirola och Mijas Pueblo) till ett badhotell för att ta en liten minisemester. Hotellet var så fint!! Verkligen semester och vilovänligt. Tusen tack till min underbara mamma som bokade det till mig för en natt. Jag hade en hel dubbelsäng för mig själv och utsikt över poolen. På kvällen gick jag ned till restaurangen där det fanns buffé och så passade jag på att ta ett glas vitt till min fattiga tallrik. Men det var så gott ändå. Passade på att vila och ta det lugnt resten av kvällen. På morgonen bjöds det på frukostbuffé vilket var mysigt även om kaffet inte var något vidare. På söndagen började jag flytta till den nya lägenheten. Och på måndagen blev jag färdig med flytten. Fick även ett brev från Alicia igår, blev så glad och lite tårögd när jag öppnade det. Är så dags att flytta hem snart.. Men först har jag lite kvar av skolan och studenten framför mig.

Just nu sitter jag och pluggar och tänker på hur det egentligen gick på matte nationella som jag hade idag. Kan ha gått helt ok, men också år helvete. Vi får väl se!

Likes

Comments

Det var längesedan jag skrev sist. För två veckor sedan för att vara exakt. Och ja, jag har en anledning till att inte skriva. Mer än en faktiskt. Men jag tänker inte gå in i detalj om exakt allt som händer. Tror att det är bäst så. Mitt mål under den senaste tiden har varit att komma in i en så grå och rutinrik vardag som möjligt. Försöka träna så mycket jag kan (om jag inte är sjuk) och hitta positiva saker i småsaker. Går inte alltid att vara optimistisk, men jag försöker verkligen.

Idag är det 28 dagar kvar tills jag tar studenten och 36 dagar kvar tills jag flyttar hem till Sverige igen. Så sjukt att säga att jag har tre riktiga skolveckor kvar av gymnasiet. Men just nu är de för långa, och jag kan inte föreställa mig hur det ser ut efter de här veckorna.

Nog om sånt! Nu har solen äntligen börjat kika fram efter att det har regnat under cirka en veckas tid. Under den tiden har Sverige haft strålande sol och bättre väder än solkusten. Men nu börjar vi få det finare igen och förhoppningsvis börjar solkusten att leva upp till sitt namn snart.

Nästa vecka väntar DELE examenes som är ett språkprov (utanför skolan). Jag ska skriva prov i B1 på spanska och hoppas på att det ska gå bra. Provet består av en hör och läsförståelse, en skrivdel och tillsist så kommer en diskussion med en provledare under 15 min. Diskussionen ska tydligen handla om liten"djupare" saker som åsikter om arbetsplatser, politik och egna erfarenheter och hur det påverkar ens syn på dessa. Alltså är det ungefär som vilken diskussion som helst med min spansklärare.

Måste börja inse att allt löser sig och att jag inte kan påverka allt (eh nästan!?). Har så otroligt svårt att släppa kontrollen och "låta" saker hända eller lösa sig. Planerade ju liksom inte ens att åka hit? Det ingick inte i min plan. Men ändå sitter jag här.

Från en mer solig dag i funkan.

Likes

Comments

Den här veckan börjar nå sitt slut. Vilket innebär att det är ännu en vecka närmare studenten och slutet av mitt år här. Idag är det exakt 1 månad och 10 dagar kvar tills det är slut. Även om det känns konstigt att sedan helt plötsligt lämna allt här bakom sig är jag så otroligt exalterad över vad som väntar härnäst. Längtar så otroligt mycket hem. Planen är att plugga direkt i höst igen om jag kommer in (men det får jag ju veta i sommar). Men nu ska jag fokusera på det som finns här och nu och inte vara allt för taggad på allt som händer där hemma.

I onsdags träffades hela klassen för strandhäng/picknick. Det var väldigt mysigt! Det var ju dessutom ett plus att det var så varmt också. På fredagen hade vi mösspåtagning, och aldrig har slutet känt så nära. För mig har studenten varit så verklig som nu. På torsdagen drog "feria de los pueblos" igång och det är som ferian som jag skrev om i höstas fast med olika tält där olika länder bjuder på dans, mat och dricka. Super mysigt! På fredagen träffades nästan hela klassen hemma hos oss för att föra innan vi drog vidare till ferian. Med tanke på att det var mycket folk orkade vi bara gå till några casetas (tält) och jag passade på att köpa en lemoncurd pie vid Italiens del och en wrap med tzaksiki och fetaost på den grekiska casetan (som också gav mig inspo till matlistan för i veckan). Lite innan 01 började jag traska hem igen och somnade vid 01.30. Det blev alltså en tidig hemgång för mig. Men så mysigt det var!

Från en av alla löpturer vid strandpromenaden i veckan.

Likes

Comments

Som sagt var vi i Granada på den sista HumHum-resan för exakt en vecka sedan. Men eftersom jag är så otroligt trög har jag helt glömt bort att lägga upp bilderna från resan. Bättre sent än aldrig! Here it goes.

Likes

Comments

Hallå! Det har varit dålig uppdatering från charterparadiset. Har egentligen inte någon bra anledning till att inte blogga, men man man väl säga att jag har planerat vad jag ska skriva om här. Det är för varmt för svarta jeans och polotröjor, vilket på ett sätt är riktigt sorgligt eftersom det inte finns några andra plagg som jag trivs bättre i. Men jag antar att det är dags att sluta bli utstirrad av alla turister i bar överkropp och fiskehattar och inse det faktum att det är kjol och flip-flops som gäller i funkan numera. Jag erkänner att det är dags att gå över till en lite mer somrigare klädstil.

I lördags var det sista kulturresan på hela året, och den gick till Granada. Var sjuk på morgonen och antar väl att jag egentligen inte borde ha åkt, men eftersom det var sista resan och mitt slutbetyg i kursen antagligen påverkas av närvaron under resorna kunde jag inte riskera ännu en resa som skulle gå bort. Vi åkte till Alhambra som är ett arabiskt palats som ligger i bergen. Där har jag varit förut men mådde riktigt dåligt då pga av värmeslag. Den här gången blev jag istället allergisk mot alla blommor som fanns på gården. Så jag antar att det är ett tecken på att Alhambra isn't for me. Men det är otroligt vackert där iaf!! Lägger upp bilder som jag tog under resan till Granada i ett annat inlägg lite senare.

Igår passade jag på att skriva på mitt tal inför den muntliga delen på NP i svenska. Så skönt att jag är så säker på vad jag ska ha för ämne och att det är lätt att prata om. Sedan pratade jag med Alicia i säkert 3-4 timmar om allt mellan himmel och jord. (Saknar henne såååå!!!) Väl hemma blev jag rastlös och bestämde mig för att springa till castillot. Väl där fick jag för mig att springa intervaller och sedan springa hem igen. Lättare sagt än gjort, men jag lyckades ändå göra det.

Så här från soliga solkusten skickar jag solhälsningar hem till ett kallare Sverige, med en stank av massa solkräm och tanning oil.

Likes

Comments

Har verkligen haft noll saker att blogga om. Och man kan ju tro att jag har mycket och skriva om nu bör jag faktiskt skriver någonting, men sanningen är att mitt liv inte är så spännande i skrivande stund. I veckan har vi haft dåligt väder och regn. När det regnar här är det däremot lite annorlunda. Det är fullt med vatten på gatorna och det stinker hundbajs och avlopp. Inte så mysigt. Nu börjar den inte så efterlängtade slutspurten i skolan och på ett sätt är det skönt att veta att det är det sista jag gör i gymnasiet, men samtidigt är jag så omotiverad och full av hemlängtan (som ständigt ligger och kryper i mitt bakhuvud). Imorgon har vi det första nationella provet för i år, och då vankas det prov i fyra timmar då vi ska skriva ett PM. Jag är inte så nervös eftersom det känns som att jag har koll på texterna som vi ska använda och hur jag ska skriva PM:et. Men ändå, det är ett nationellt prov. Är ju inte heller så roligt att de väljer att lägga provet på en onsdag som är min (typ) lediga dag i veckan. Men om man ser det från den ljusa sidan har jag inga lektioner efter skrivandet.

Idag gick jag hem och tog en tupplur efter skolan för att jag har varit trött hela dagen, efter det gick jag till San chocolate för att plugga. Det slutade med att jag var där så länge att jag åt "middag" också. Marockanskt bröd med ricotta, honung och valnötter. Såå gott! Tog även kaffe, juice och en banoffie pie som en pre-dinner.

Eftersom det kommer bli mycket i skolan kommer min tid förmodligen mestadels att spenderas framför en datorskärm med en kopp starkt svart kaffe i handen (som det brukar vara under pluggperioder). Sedan ska jag försöka klämma in träning och yoga emellan det också. Men lite kul ska jag ha att skriva om här emellanåt också!

Likes

Comments