Nu är jag inne på sista semesterveckan för i sommar. Lite vemodigt för jag är inte riktigt klar men samtidigt är det litesmåsegt när jag är ensam hemma faktiskt. Barnen började skolan igår och mannen började jobba.

Jag har ändå fått lite gjort nu dessa dagar. Jag har köpt höstkläder till barnen igår och idag har jag rensat deras kläder på för smått. Tre fulla pappkasse blev det som ska skänkas till kusinerna. Så fick jag städat hemma och en maskin tvätt går.

I övrigt gällande min nya kost så går det rätt bra. Jag äter inte perfekt på något vis men jag har inte ätit godis eller sånt på 6 dagar så det är ju bra. Sen äter jag vanlig mat men försöker addera mer grönsaker och göra smarta val. Jag kommer bygga på vartefter men långsamt och stadigt är bäst.

Magen krånglar fortfarande. Den bubblar och jag har lite småmagknip av och till. Jag mår även lite illa och känner mig uppsvullen. Men det som är jobbigast är att jag är dålig i magen och måste springa mkt på toaletten💩. Jag ska försöka dra ner på tuggummi då jag misstänker att det är en del av problemet. Men då jag slutade med nikotin i februari så har jag varit lite beroende av tuggummi. Nån sa att man kan ta cigarettfilter (rena oanvända) och lägga i snusfickan istället. Ska nog prova det. Sen behöver jag nog dra ner på kaffe också.

Nåväl. Om 50 minuter ska barnen hämtas men tills dess ligger jag och latar mig i min solstol i solen. Bäst att passa på 😀

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är det 4:e dagen som jag kör på utan godis och liknande och bättre kost. Det går bra även om vissa stunder på dagen är jobbiga och jag blir sugen på något gott och onyttigt.

Min mage har fått lite fnatt dock, mer än vanligt för det har alltid lite fnatt, och jag är kass i magen och har magknip av och till. Antingen reagerar den på sötnongsmedlet jag använder (stevia) eller så är det bara att jag lägger om kosten som magen är ovan vid. I vilket fall så är det inte så allvarligt och blir det inte bättre så får jag minska på stevian och se om det hjälper.

Jag börjar släppa vätska också vilket gör att jag kissar på nätterna. Det gör jag inte annars men nästan alltid när jag ändrar kost så gör jag det under några veckor. Kroppen ska göra sig av med allt vatten den samlat på sig.

I matväg har mina dagar sett ut ungefär såhär.

Frukost
Bananpannkaka med uppvärmda hallon

Mellanmål
Frukt eller keso

Lunch
1 burk tonfisk och keso (eller gårdagens middagsrester)

Mellanmål
Frukt eller en proteinbar

Middag
Olika med igår var det halloumiburgare

Kvällsmål
Smörgås (fullkornsbröd) med Makrill och te

Ungefär så ser dagen ut. Ibland behövs extra frukt eller mellanmål eller kanske morotsstix att mumsa på men det går rätt bra.

Nu är det ju invägning 1/9 men sen tänker jag inte väga eller mäta mig förrän 1/10. Det räcker tycker jag så det inte blir press.

Likes

Comments

Jag och min man pratade nu under träningspasset om att jag längtar till 1/9 när jag får börja min resa och vi kom överens om att det är bra att fasa in lite så därför kommer jag "smygstarta" lite från imorgon 17/8-17. Det jag kommer börja med är att ta bort godis helt under 1 år och endast äta fikabröd och liknande i små mängder vid speciella tillfällen. Jag ska även i stort sett utesluta chips, läsk med socker och liknande. Popcorn ibland kanske.

Jag kommer dock inte nu de första veckorna att räkna kalorier utan endast utesluta socker och äta regelbundet och från 1/9-17 kommer jag börja måltidsplanera varje dag.

Maken har lovat att stötta och det vet jag att han är bra på när det gäller. Jag känner mig peppad och även om det kan bli svåra stunder ibland så går det nog bra 👍🏻.

Jag tog mått idag och bilder vilket jag kommer göra nån gång i månaden framöver. Vägt in mig har jag inte utan det gör jag 1/9 på morgonen. Här nedan ser ni dagens mätning och bilder.

Mage: 83,5 cm
Höft: 99 cm
Rumpa: 104 cm
Lår: 60,5 cm
Biceps: 29,5 cm

Ursäkta bildkvaliteten. Bilderna är tagna i min skotoga spegel i träningsrummet men de fyller sin funktion iaf. Som ni ser så finns det lite bukfett (ca 6-7kg) att bli av med och mer muskler ska det på kroppen. Blir spännande att se vad som sker månad efter månad.

Likes

Comments

Idag vräker regnet ner ute men det gör mig ingenting faktiskt. J och V bygger lego i vardagsrummet. N är på inskolning på fritids och jag ligger i sängen och slötittat på youtube, bloggar och funderar.

Jag börjar verkligen längta till hösten nu. När det börjar bli kyligt, regnruskigt och lite mörkt och löven ändrar färg. Mys inne med te och ljus. Det är det bästa jag vet.

Jag ser fram emot 1/9 med. Att få börja med mitt "projekt". Det är dags nu. Min mage krånglar sjukt mycket eftersom jag äter massor med socker och skräp. Jag är uppsvälld, gasig och har gått upp några kg som jag vill gå ner. Som tur är har träningen flutit på under sommaren så det är bara kosten jag behöver få kontroll på så kommer det gå bra.

Poängen är ju inte att "banta" eller förbjuda någon typ av mat utan att göra bättre val till vardags och försöka åstadkomma en förändring under 1 års tid som syns. Det vore coolt att se om jag kan få synliga muskler och bli stark.

I vilket fall så längtar jag till invägning och inmätning 1/9 nu.

Likes

Comments

Semestern är halvvägs nu och som jag njuter. Inget smink, håret lufttorkar o sitt halvlockiga tillstånd och stannar o det till nästa tvätt eller bad. Jag lever i träningskläder, shorts och hoodies och kopplar av. Äter det jag vill ( vilket är hyggligt onyttigt just nu vilket inte gör ett skvatt) och samlar energi och kraft inför hösten.

Dock så håller jag i träningen och blir starkare och starkare för varje pass. Och även om det inte syns på utsidan så känns det bra i kroppen att ha styrka och ork. Och om ca 2 veckor är det första september och då ska jag göra invägning så jag vet var jag startar. Jag ska ta mått på byst, mage, höft, rumpa, arm, lår. Och bilder. Bilder och vägning tänker jag att jag gör den 1:a varje månad för enkelhetens skull.

Ikväll blir det ett ben, rygg och rumppass. Det blir svettigt och kul 😀.

Likes

Comments

Första inlägget på bloggen Ett År Från September. Tanken med bloggen är just det att under 1 år från 1/9 2017 till 1/9 2018 i bild och text dokumentera mina framsteg och bakslag med min träning och hälsa. Då jag sedan ca 3 månader styrketränat 3 gr i veckan och verkligen märker stor skillnad i stryrka så vill jag även börja se resultat med ögat. Men det kräver även en kostomläggning som jag ska försöka mig på.

Som det är nu så äter jag rätt mycket socker, bröd och liknande. Tanken är att under detta året inte äta godis, och då alltså ta bort så mycket onödigt socker som möjligt samt minska på bröd och pasta. Livet ska inte på något sätt vara tråkigt utan jag ska lära mig tänka smart och äta bra för att få ut maximala resultat. Troligen kommer jag använda VV under en period då jag behöver gå ner några kilo i vikt. Jag kommer säkert stöpa på nästan och göra fel fler än en gång men det ingår i resan tänker jag och då får jag borsta av mig och köra igen.

Så vill nån hänga med på resan så titta in från 1/9 då jag börjar skriva mer konsekvent. Innan dess kan det bli nått inlägg här och där och lite designfix :-)Likes

Comments