Jag har tänkt skriva det här inlägget i ett par dagar nu, men inom en timme efter att jag kommit tillbaka till Falun för mitt kattvaktsuppdrag sjönk jag ner i en mental svacka.

Jag gör det ibland, och får plötsligt noll motivation att göra någonting alls. Nu har jag äntligen samlat ihop kraften att skriva ett blogginlägg, så, yay, go me.

Eftersom jag är tillbaka hemma i helgen räknar jag inte det här som "tid jag har flyttat", så om vi utesluter det har jag nu bott själv i tre hela dagar. Det känns som att det är mer, samtidigt som det inte känns som att det har gått någon tid alls. Vissa stunder har det känts grymt bra, vissa stunder har det känts mindre bra. Det är okej. På det stora hela känner jag än så länge att det är en positiv förändring; vi får se vad jag säger efter en månad!

Några saker som är bra med flytten so far;

  • Mitt rum! Jag har ett jättecoolt rum med en stor och skön säng, en soffa (!), spot-ar i taket som ger ett otroligt mysigt ljus, egen ingång... ska jag fortsätta?
  • Jag bor äntligen nära mina vänner. Det var därför jag flyttade, och det är den absolut största fördelen med att ha gjort det. Det är här mina vänner här, det är här jag har en faktisk chans att tillbringa tid med dem.
  • Jag bor nära potentiella framtida vänner! Jag har inte ens bott i Stockholm en vecka, men jag har redan bestämt med två olika personer att vi måste träffas och fika någon gång. Alla bor ju i Stockholm, och nu gör jag också det.
  • Jag är själv. Det är både en nackdel och fördel, men jag gillar det på något sätt. Jag bestämmer över vad jag äter, gör och när jag går och lägger mig. Jag är en väldigt självständig person och helt ärligt njuter jag lite av att handla mat själv, åka tunnelbana själv... you name it.
  • Biblioteket är awesome. Ja, jag räknar Stockholms Stadsbibliotek som en fördel med flytten. Alla böcker du någonsin kunnat önska!! Så många böcker!! Jag kan läsa alla böcker jag alltid velat läsa! Jag är lyckliiiig!


Några saker som är mindre bra med flytten;

  •  Det finns inget wifi i mitt rum. Ni hörde rätt! Det räcker inte dit, förutom någon liten plupp då och då. Jag är inget fan av att göra av med allt mitt 4G på några dagar, så nu måste jag köpa en Wifi Extender. Tur att det finns en elektronikpryl för allt i det här samhället.
  • Jag är inte helt bekväm med att vara inneboende riktigt än. Jag tar det i min egen takt och litar på att det kommer bli bättre, men jag är fortfarande blyg och vet inte riktigt var jag ska vara och vad jag ska göra.
  • Jag måste lära mig att tvätta. Ööööööhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
  • Det är konstigt att inte ha katten där. Var är min lilla svarta kompis som buffar mig på smalbenen så fort jag är i närheten av kylskåpet? Varför ligger det ingen katt och sover på min säng? Ursäkta mig?
  • Det är läskigare att gå promenader. Jag hittar inte så bra, och dessutom är det numera en förort till Stockholm jag är ute och promenererar i istället för Falun. Jag vet att det kan hända saker här också, men det är fortfarande lite, lite läskigare.

Bild från en av mina första frukostar (den andra, tror jag) i Stockholm. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag befinner mig i Stockholm, min familj och min katt befinner sig 24 mil bort.

Just det är inget ovanligt. I Stockholm har jag varit förut, och jag har tillbringat många helger hos vänner här. Det som är ovanligt är att jag ska stanna här. Nu bara tills på torsdag innan jag ska hem för att vara kattvakt, men sedan på obestämd tid. Här. I Stockholm. I mitt rum, som har 140-säng och lyxig soffa men inget WiFi.

Det känns okej. Jag har svårt att utveckla det mer än så, för jag har inte hunnit känna efter mer. Jag tar en dag i taget och låter det ta sin tid innan allt kommer på plats. Det blir bra, det blir bra, det blir bra.

Jag har sovit den första natten i min säng, ätit tre näringsriktiga måltider, varit inne i Stockholms stadskärna för att köpa några saker jag behövde och för att prova tunnelbaneåkandet, handlat mat, tagit en kvällspromenad och fångat lite Pokemon. Och satt igång brandlarmet (måste tydligen flytta på vattenkokaren).

I can do this.

Likes

Comments

och inte ens det.

lådorna är packade och allt är så klart som det kan vara vid den här tidpunkten. jag är nervös och förvirrad men också exalterad.

Familjen gjorde sig till med kantarellcrêpes (som jag förvisso beställt) och fina grönsaksuppläggningar. Bra gjort. Jag har redan blivit emotionell för att jag inte vet när jag kommer äta med dem vid köksbordet igen.

Jag har lyssnat på Disney och bakat blåbärsmuffins, as you do. Det blev lite blå muffins, men de var goda ändå.

​imorgon.

Likes

Comments

"en dag kvar.

One, un, uno, en en en dag. Jag väcktes av att mamma så vänligt informerade mig om att imorgon flyttar jag. Jag önskar jag kunde beskriva hur det känns, men jag vet inte om orden räcker.

Just nu sitter jag i min sackosäck under en filt och dricker te, precis som jag gjorde varje dag efter skolan den här hösten. På väggen snett framför mig sitter en samling rosa post-its formade som hjärtan.

min spellista på mobilen bytte nyss till Fight Song av Rachel Platten.

and I don't really care if nobody else believes, cause I've still got a lot of fight left in me.

Det här är det absolut läskigaste jag gjort och ändå är jag så fruktansvärt övertygad om att det är det rätta.

Det är mitt liv, mitt liv, mitt liv och bara jag har makten att göra någonting med det.

Så  nu kör vi."

Likes

Comments

Det är nära nu.

Fem dagar kvar rättare sagt. Att göra-listan i min kalender är lång och har många uppgifter den här veckan. Det ska skrivas ut recept till min receptpärm, packas kläder, packas böcker, fixa Internetuppkoppling på den dator som fick ett breakdown för någon månad sedan och som blev räddad av min bonuspappa, packas hushållsmaterial, bråkas över muminmuggar... You name it. Saker en gör när en flyttar.

Idag har jag packat större delen av vad jag behövde från min pappa, vilket framförallt var kläder, vattenkokaren (!) och min gosigaste filt med ugglor på. Lite temuggar.

Jag tänkte ändå göra ett inlägg här som inte bara handlar om min flytt, och visa lite bilder från min sista helg i Stockholm som inte-Stockholms-boende!


På fredagkvällen gjorde jag det första jag sagt att jag skulle göra när jag flyttade, och skaffade mig ett bibliotekskort!! Heck yes. Nu är jag redo. Jag passade också på att äta pizza på Vapiano med Josefin och fota mig själv med en Prideflagga. As you do.

Det var Pride, jag sov inte på ungefär hela natten men fungerade förvånansvärt bra ändå av någon anledning, och just det sedan träffade vi Jonas Sjöstedt.

Sorry not sorry, men det här är något av det coolaste jag varit med om.

Pride var en grymt rolig upplevelse all in all och jag är såå glad att jag gjorde det. Next year will be even better.

Sedan åkte jag hem, åt mat, hämtade lite energi och åkte vidare till Gamla Stan för drygt fyra timmars köande till den nya Harry Potter-boken. Som jag sedan läste ut på lite mer än ett dygn, vilket var mycket långsammare än många andra, men jag var trött. Kan fortfarande inte förstå att jag har läst den. Aaaaahhhh!

På söndagen var jag också på Harry Potter-firande med Uppsala Slug Club, åt fika, tittade på folk som läste böcker och tittade en liten stund på 11 dagar gammal bäbis som är det senaste tillskottet till den svenska Harry Potter-fandomen. Det var fint. 

Nu är jag hemma i några dagar till innan det smäller.

Aaaaahhhh.

Likes

Comments

Det är 9 dagar kvar till flytt och jag sitter på ett snabbtåg till Stockholm, inte för sista gången i mitt liv, men för sista gången som 100% Falun-bo.
..woah.

Jag skulle kunna skriva ett vanligt inlägg om min resa, men varför skriva vanliga inlägg när det finns listor??

So, here goes;
TIO TECKEN PÅ ATT DU ÅKT MYCKET TÅG I DITT LIV
(jag skriver det här på mobil så tyvärr blir det en ganska ful lista. Sorry.)

1. Du kan alla tågtider utantill.
Om du åker med snabbtåg från Falun till Stockholm kommer tåget att gå vid 38 och vara framme vid 16. Idag åker jag 11.38-tåget och är framme 14.16, men i vanliga fall brukar det vara 09.38-12.16. I know this by heart.

2. Du bokar alltid platsen vid fönstret.
På riktigt, vem vill frivilligt sitta vid gången när det går att boka fönsterplats?? En gång glömde min mamma att boka fönsterplats och det var sista gången någon annan bokade min tågbiljett.

3. Du åker aldrig utan hörlurar.
Inget är så obligatoriskt på ett tåg som bra musik. Jag minns inte senaste gången jag åkte tåg utan musik. Jag har nog förträngt det.

4. Du vet vilka tåggrannar du hatar och vilka du står ut med.
Jag har vant mig vid att sitta bredvid rökluktande medelålders män, men det betyder inte att jag gillar det. Den äldre kvinnan som äter sallad med tonfisk, ägg och fetaost är inte heller någon favorit. VÄLJ LUKTFRI MAT PÅ TÅG, people.

5. Du har lärt dig att det är sjukt värt det att boka tyst avdelning.
Sjukt värt, I tell ya.

6. Du köper sällan någonting i bistron.
Det är dyrt, de har bara Cola Zero och inte Pepsi Max, och deras vegetariska wrap innehåller oliver.

7. Du har insett att nej, du kommer inte plugga den här tågresan heller.
Det är optimistiskt tänkt, men det kommer inte hända. Du kommer inte planera skrivprojekt heller. Du kommer att måla målarbok och lyssna på podcast. Och kolla Instagram. Jättemånga gånger.

8. Du är förberedd på att du kommer få åka bakåt.
Och du orkar verkligen inte bry dig längre. Du märker det inte ens.

9. Du har knappt problem med tågtoaletterna längre.
Jag lovar, jag tror inte ens att tåget ska explodera när toaletten spolar längre!! Lovar. Hundra procent.

10. Du vet att tåg är en perfekt chans att ta en massa selfies.
Men du kommer inte kunna lägga upp dem förrän i efterhand, för nouws mobilapp samarbetar halvbra med SJs wifi.

Det här inlägget är inte skrivet i samarbete med SJ. I wish, though. De kanske kunde ge mig rabatt eller något.

Likes

Comments

Det är mindre än två veckor kvar till min flytt och jag har inte packat en enda liten pryl, hehe.

Jag litar på min förmåga att packa snabbt, och fördelen med att vara inneboende är att jag inte behöver packa några möbler utan kan klara mig med att packa alla kläder och rätt mycket böcker och så lite mer saker... för visst behöver jag ta med den där plattången jag senast använde i januari?? Att skriva en packlista står på veckans Att göra-lista. Det blir spännande.

Jag har jobbat färdigt nu! Jag är ledig! Mina dagar är mina utan tider att passa! Jag kan spela SIms i två timmar och jag har energi att gå och äta middag ute på kvällen! Jag kan sova till 10! Allt det här på samma dag! Lyckan är total. Det blir verkligen en helt annan grej att vara ledig efter tre veckors intensivt sommarjobb utan mer än några dagar ledigt. Men jag klagar inte, jobbet var lärorikt och större delen av tiden väldigt roligt. Ledigheten är dock väldigt, väldigt uppskattad.

Jag cashar in en del vuxenpoäng ändå. Igår skaffade jag mig t.ex ett SJ Prio-kort, till min mammas stooora lycka. Det är ganska uppskattat att tjäna pengar på tågresor när man som jag åker mellan Falun och Stockholm typ sådär lite väl ofta. Host. Jag är inte ens säker på att jag minns alla tågresor jag gjort i år.


Den här veckan ska jag njuta av min ledighet så mycket som möjligt, och sedan blir det fredag och jag drar ner till Stockholm (Did someone say Pride?? Och midnattsrelease av Harry Potter and the Cursed Child??) för en sista tur innan det är flyttdags.

....hjälp.

Jag är som vanligt inte särskilt övertygad om att någon faktiskt läser min blogg, men om du gör det så hoppas jag att du som läser får en härlig vecka i sommarvärmen. 💜
(Det här blev ett rätt konstigt inlägg. En kompis ringde efter halva inlägget och sedan kom jag av mig lite. Sorry.)

Likes

Comments

Ibland inser jag för några sekunder hur sjukt det är att jag gör det här. Att jag vågar.

Jag har lyssnat på så många inspirations-podcasts som säger att du bara ska våga ta steget, se vad som händer, ta en chans.
Men jag har inte kunnat applicera det på mitt eget liv förrän nu.

Jag vågar.

Och nu är det plötsligt sexton dagar kvar och det är inte så mycket och herregud det här är faktiskt på riktigt

Likes

Comments

För att kunna flytta behövs pengar.

Pengar var en av de saker som stod på plus-sidan när jag funderade på huruvida jag skulle stanna kvar i Falun eller inte. Att stanna hemma skulle ha inneburit mer ekonomisk säkerhet, mindre ansvar över pengar och mer frihet med dem. Det har jag inte nu. Mina pengar kommer behöva gå till mat och SL-resor, saker som tvättmedel och pasta och riskakor som jag aldrig tidigare har behövt betala för. Det är lite nervöst.

Jag är inte fattig, jag har inte ont om pengar, och jag är dessutom duktig på att planera mina inköp, men jag är ändå nervös för hur det ska gå. Därför är den här sommarens mål att tjäna ihop så mycket pengar som möjligt, och den här veckan är helt klart veckan av att tjäna pengar.

För det första jobbar jag min tredje och sista vecka på mitt sommarjobb. Det är roligt, men tar fem-sex timmar av min tid varje dag och gör mig trött. Min nästa lediga dag är när jag jobbat klart, på söndag. För det andra tar jag han om katten och vattnar blommor i lägenheten när min familj är borta, vilket jag också får betalt för. För det tredje cyklar jag till andra änden av stan(nästan) och matar en kanin varje dag fram till lördag.

Jag tjänar en hel del pengar på den här veckan, men jag jobbar också så mycket att jag är helt slut när jag kommer hem på kvällen. Och då måste jag släppa ut och sedan försöka få in katten, som bråkar extra mycket just nu, när min vägran att släppa ut henne klockan 03 på natten ändrar hennes rutiner.

Igår kröp jag runt i bara underkläder på asfalten och grät av utmattning och för att katten vägrade sluta leka under en bil. Jag är glad att ingen såg mig, för hade de gjort det måste de ha trott att jag var full.

​Jag längtar efter att få vara ledig. 

Likes

Comments

Mamma, min bonuspappa och min bror är bortresta den här veckan.

Pappa är hemma, men jobbar eller gör andra saker, och summan av det här blir att jag bor ensam i mammas lägenhet med katten i en vecka. Att bo ensam betyder att jag måste laga all mat själv. I en hel vecka, vilket är en ny upplevelse. Jag vet att jag kommer att göra det här varje vecka när jag flyttar, men det här är första gången och det känns... häftigt. Jag ser det som min övningsvecka inför mina tre gymnasieår.

Idag har jag, förutom att cykla 4 km frqm och tillbaka för att mata mina kusiners kanin, gjort en mängd av sysslor som känns jättejättevuxna. Beklagar för de usla bilderna, men jag tänkte inte blogga om det här förrän min mamma uppmanade mig att göra just det, so here goes.


Jag skrev en matsedel!! Som ni ser planerar jag mest att äta rester, men lite mat ska ändå lagas..

Jag skrev en handlingslista! Wooah. Vi hade slut på gott te, därav utropstecken. Men jag köpte allt på listan!! Och glass, och Pepsi.

Sedan lagade jag mat! Det blev både gott och mycket. Mat till imorgon, wohoooooo.

Hur du gör Johannas Snabba Pastasås: Koka pasta. Stek gul lök, vitlök och vegfärs i olja. Häll på en ask krossade tomater. Låt puttra och rör lite då och då tills den känns färdig. Koka ärtor under tiden. När allt är klart, häll i pastan och ärtorna i kastrullen och rör runt. Ät i skål, för allt blir mycket godare när man äter det i en skål. Det är fakta.


Sedan åt jag min pasta framför ett halvt avsnitt av Pretty Little Liars, diskade och åt en väldigt vuxen efterrätt bestående av digestivekex med smör.

​Hur många vuxenpoäng får jag sammanlagt för det här, tycker ni?

Likes

Comments