Graviditet

Jag fick starta denna morgon med att ringa ett samtal till förlossningen, då jag inte var helt säker på om mitt vatten hade gått eller om det var något annat. Fick åka in på kontroll och självklart var det vattnet som gått! Men jag har inga värkar ännu så fick åka hem, och om det inte startar nu i helgen ska jag befinna mig på förlossningen igen på måndag morgon för att bli igångsatt. Och jag kommer inte att få åka hem först han är ute. Nu är det verkligen så nära, snart får jag äntligen träffa min lilla grabb! Några veckor innan hans bf.

Kom hem vid lunchtid och började genast fixa med det sista i lägenheten innan jag skulle vara barnvakt åt min systerson, trodde jag. När vi kom hem till dem visade det sig att jag blivit grundlurad, blev nämligen överraskad med en babyshower! Blev så otroligt chockad men så himla glad, att alla inblandade gjort allting detta för mig och min lilla kille. Så fantastiskt, så fina människor! Tänkte att jag visar mer från detta i ett eget inlägg när jag fått lite bilder.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Graviditet

Det plingade till i min mobil där det stod att jag hade ett paket att hämta ut, och i det paketet fanns denna underbara bäddmadrass på bilden ovan. En present till bebis från farmor, så himla snällt! Den tackar vi hjärtligt för.

Det är en bäddmadrass tillverkad av ren ull med en undersida av obehandlad bomull, som hjälper till att hålla en jämn och behaglig temperatur alla årstider. Och den var väldigt mjuk så tror allt att lillen kommer sova gott om nätterna!

Likes

Comments

Graviditet

Efter mitt besök på förlossningen i lördags måste jag nu prioritera alla saker jag har till min lilla bebis, så första omgången med kläder har precis blivit tvättade. Så himla mysigt att få hänga upp alla små plagg! Tänk att de snart ska användas. Det känns så långt bort fast det är väldigt nära nu.

Tvättmaskinen kommer gå varm de närmsta dagarna, för har en hel del saker till bebis som ska tvättas. Kläder, sängkläder, bilklädsel, babysitter m.m. Men det ska bara bli mysigt, enda gången det är roligt att tvätta och hänga upp.

Likes

Comments

Graviditet

Inatt när jag vaknade och gick på mitt nattliga besök på toaletten märkte jag att jag blödde. Jag avvaktade en stund för att se om det slutade, men då det höll i sig ett tag ringde jag till förlossningen för att rådfråga vad de tyckte att jag skulle göra. Och de tyckte självklart att jag skulle åka in, så halv sju på morgonen satt jag i bilen på väg till Eskilstuna och förlossningen.

När jag kom in fick jag ligga med ctg för att mäta bebisens hjärtljud och mina sammandragningar, där det visade sig att mina sammandragningar kom var fjärde minut. Efter en stund kom en läkare och hämtade mig för undersökning och blödningen kom från min konisering, alltså inget som var farligt för bebisen. Ultraljud gjordes också, både vaginalt och på magen. Det visade sig att mina sammandragningar hade gjort sitt då tappen var förkortad, dock en månad för tidigt. Därför fick jag snällt ta en spruta (är världens räddaste för sprutor, haha) i låret för att se om sammandragningarna skulle avta, vilket de inte gjorde. Så barnmorskan var tvungen att rådfråga med läkaren fall jag skulle behöva stanna kvar eller få åka hem, men hade tur som inte behövde stanna. Så det bar av hem igen med fem tabletter som ska tas vid behov.

Nu är det verkligen vila som gäller för att försöka hålla honom kvar i magen, i alla fall någon vecka till. Men det tar emot när man har en lägenhet som ska packas upp och knappt något av lillkillens saker är på rätt plats. Men jag måste verkligen tänka på min lilla bebis nu, han är det viktigaste. Och jag får inse att jag måste ta hjälp av de i min närhet, så det gjorde jag redan idag! Min syster och hennes sambo kom över och hjälpte mig att montera mina nya möbler som jag var och köpte igår, där det viktigaste var spjälsängen. Det enda jag fick göra var att montera ihop speldosan och sätta fast den på sängen! Och nu är det vila som gäller resten av kvällen.

Likes

Comments

Babyshop store i Sturegallerian.

De bjöd på frukost.

Hugo & Paula som höll i livepodden.

En goodiebag man fick med sig hem.

Detta fanns i goodiebagen.

Denna morgon startade jag med att åka in till Sturegallerian och Babyshop Store där Paula & Hugo höll i en livepodd! Väldigt underhållande som alltid att lyssna på dessa härliga människor. Dagens ämne handlade om första tiden med bebis och de hade även med en barnmorska som gäst.

Likes

Comments

Graviditet

Hur fin vän har inte jag? När jag var hemma hos Malin nu ikväll räckte hon över en present till min lilla kille, som var från henne och hennes sambo. En väldigt fin tröja från Adidas, tusen tack!

Det är snart tre månader sedan som vi lärde känna varandra, och det har varit härligt att ha en gravid vän bara fem minuter bort. Men på lördag flyttar jag från Sundbyberg vilket känns väldigt tråkigt, men jag ska absolut se till att jag & Malin ses ofta med våra små bebisar. Tänker inte släppa taget om en så fin vän som hon är!

Likes

Comments

Jag som liten.

Jag längtar så himla mycket efter min lilla kille nu, ska bli så spännande att se vad han är för en liten filur. Vem han kommer likna mest, mig eller sin far. Vilken personlighet han kommer ha. Ja, allt! Detta är så spännande.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag hade mitt sista besök hos min barnmorska här i Sundbyberg imorse, då hon ville titta till kurvan eftersom den hade sänkts lite sist jag var där. Men idag följde han kurvan igen och alla värden såg bra ut! Sf-måttet var 31 cm och hans hjärtljud slog 150 slag i minuten. Jag berättade att jag dock känt av minskade fosterrörelser de senaste dagarna, så hon skickade mig till förlossningen på Karolinska sjukhuset för att göra en kontroll.

När jag kom fram till förlossningen fick jag först komma in i ett undersökningsrum, ligga med ctg som mätte bebisens hjärtljud och mina sammandragningar. Efter en timme kom barnmorskan in igen och berättade att hon tyckte att jag hade lite för många sammandragningar, och att hon tillkallat läkare som skulle göra fler kontroller på mig.

Läkaren kom in strax efter och jag fick följa med in i ett annat rum, där fick jag lämna kissprov som de skulle skicka iväg på analys. Därefter kände hon på magen hur han låg och sedan gjorde vi ultraljud, så mysigt att få se min lilla skatt igen. Han var väldigt trött i början men tillslut fick hon honom att röra på sig, och läkaren gav honom MVG. Det kändes skönt för mig att se att han sparkade inne i magen, då jag kände tre av ca tio sparkar som han gav ifrån sig. Allt beror på hur han ligger som avgör fall jag känner honom då min moderkaka ligger i framvägg.

Till sist ville läkaren känna på tappen fall jag öppnat mig något, och det hade jag inte som tur var. Tappen är förkortad då jag tidigare gjort en konisering, men den var fortfarande enligt dem för lång för att förlossningen ska starta. Vilket kändes skönt att höra! Vill helst att han stannar kvar i magen minst fyra veckor till.

Jag får se till att ta det lugnt nu, inte anstränga mig allt för mycket. Skulle jag känna att sammandragningarna blir fler och att de börjar göra ont skulle jag ringa in direkt.

Likes

Comments

Min lilla kille är så otroligt bortskämd redan! Han har redan fått så himla många fina saker. Hur kommer det att bli när han väl är utanför magen?

Hans mormor och morfar var inte sena med att skämma bort honom, de köpte en vagn som jag är väldigt nöjd över! Och i helgen fick han overallen på bilden ovan, verkligen tusen tack!

Jag är så himla glad att det är så många som längtar efter honom och ställer upp så pass mycket redan, och även skämmer bort honom med saker. Har dock lite svårt att ta emot saker för jag har alltid klarat mig själv, så blir automatiskt att jag köper det mesta själv. Vilket jag har fått lite påhopp på, då det tydligen är fler runt omkring oss som vill köpa saker till honom.

Likes

Comments

Vecka 33 (32+3)

Min helg var väldigt intensiv, från tidig morgon till sen kväll alla dagar. Därför passade jag på att inte göra någonting alls denna dag, kände att kroppen behövde det. Jag har inte alls samma energi som tidigare, tycker att jag blir tröttare och tröttare för varje dag som går.

Likes

Comments

Mr Cake.

Så himla gott!

Roy Fares.

Nöjd tjej.

Mina föräldrar åkte hem vid lunchtid idag och då passade jag på att möta upp Malin, vi skulle nämligen besöka Mr Cake. Ett nytt café som Roy Fares och Mattias Ljungberg har öppnat på Östermalm, och vilket ställe! Snygg lokal och bakverken var helt underbara! Kommer helt klart besöka det igen.

Likes

Comments

Jag åkte till Katrineholm efter mitt besök hos barnmorskan i tisdags, då jag hade tid för att fixa mina naglar idag. Vilket var på tiden! Hade mer utväxt än material på naglarna. Jag älskar denna färg som jag valde, passar perfekt nu på hösten. Även sista gången jag har långa naglar på ett tag, för under nästa besök ska vi korta ner naglarna så jag inte river min lilla kille.

Imorgon bitti åker jag bil till Stockholm igen tillsammans med mamma & pappa, vi ska grovstäda min lägenhet då det är ca två veckor kvar tills jag flyttar. Så tacksam att jag får så pass mycket hjälp som jag får just nu, för att flytta gravid är inget jag rekommenderar!

Likes

Comments

Jag var inne på River Island för ett tag sedan och hittade dessa två tröjor på rea, kunde inte låta bli att köpa de. Dock fanns de inte i mindre storlek, så lillen får vänta tills han blir 4-5 år innan han kan använda de.

Likes

Comments

Vecka 33 (32+0)

Idag hade jag tid hos min barnmorska, och egentligen skulle det vara mitt sista här i Sundbyberg men efter kontrollen såg vi att kurvan sänkt sig lite så det blir ett till besök om ca två veckor för att kolla upp hur kurvan ligger då. Det var väldigt lite som den sänkt sig men hon ville vara på den säkra sidan och följa upp innan jag börjar gå på mina resterande besök i Katrineholm.

Denna gång låg mitt sf-mått på 29 och hans hjärtljud på 150, det högsta han haft under mina besök. Jag fick även reda på att han har fixerat sig och det har jag själv märkt av, då sparkarna endast är upptill.

Likes

Comments

Nu är det inte alls långt kvar så passade på att åka till Ikea och införskaffa lite av de saker som jag saknar, och det blev sakerna på bilden ovan. Men kommer bli en till sväng om cirka en månad för att köpa de sista, längtar så mycket tills jag får fixa i min nya lägenhet och packa upp alla saker till min lilla kille.

Likes

Comments

Jag har den senaste tiden inte prioriterat mig själv, utan alla inköp har varit till min lilla kille. Mycket mysigare att köpa saker till honom än till mig själv, men i fredags unnade jag mig äntligen ett par nya skor. Vilket var välbehövligt!

Likes

Comments