Header

Idag har vi tömt vårt vardagsrum och flyttat in de flesta grejerna i rummet bredvid & i källaren. Vi har ju inte ''kunnat'' börja med detta tidigare då vi haft massa kartonger med våra kläder i som tagit upp så mycket plats, men nu har vi ju äntligen fått vår klädstång så nu är det problemet löst. Där fönsterna slutar så ska vi bygga en vägg rakt över och där ska det då bli ett rum till Ludvig. Idag har jag börjat riva tapeter, som ni själva kan se på bilderna så är det inte gjort någonting på många år. Man ser till & med vart det har hängt tavlor tidigare, haha. Fönsterna bytte vi ju för några månader sen men vi har inte satt ditt fönstersmygarna runt om än. Golv har vi redan köpt till barnrummet och det blir samma som vi har i vårt sovrum då det blev en del över när vi gjorde så vi behövde bara köpa till lite grann. När rummet så småningom är klart så ska vi riva väggen in till det andra rummet (se bild 3) Och det kommer då bli vardagsrum och ''matsal''. Den öppna spisen ska vi också riva, den är ändå inte tät så kan inte användas. Så ja, detta blir vårt nästa stora projekt, och i sommar ska vi även byta vårt kök som är ifrån stenåldern. Sambon har i dag dragit om vårt telejack och grejat med det så nu har vi flyttat in tv'n i det rummet som vi senare kommer ha den i. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min första mors dag. Förra året vad jag ju gravid så då räknades det ju inte riktigt. Sambon och Ludvig gav mig sovmorgon i morse och de kom sedan in med frukost på sängen vid halv tio tiden. Ett fint kort med två trisslotter fick jag av mina fina killar. Tydligen ska jag få ytterligare en present men den var beställd på nätet och hade inte kommit än, så vi får se om det dyker upp nu i veckan som kommer. Nu i kväll har vi ätit ägg & räkmackor och jag har precis gjort i ordning lite mors dag fika åt oss. Ludvig somnade nyss för natten så nu ska vi mysa ner oss framför tv'n.

Likes

Comments

​Som ni kanske minns så fick vi hem våra nya köksstolar för ett tag sen. Dock blev inte den sista stolen ihopsatt förrän i fredags. De hade skickat med fel del till en av stolarna, pinnen som är mellan stolsbenen ska vara olika på vänster och höger sida men vi råkade få två likadana så stolen gick inte att sätta ihop. I alla fall, i fredags fick vi hem den sista delen och pga en liten skada på ena stolen där lite färg slitits bort så fick vi ett presentkort på 800:-. Bra att ha tills vi ska beställa köksbordet så småningom. Jag är i alla fall helnöjd med stolarna, hur fina som helst. 

Likes

Comments

​Igår fick vi äntligen hem vår special beställda klädstång till vår garderob, så idag har vi äntligen börjat hänga in våra kläder. Nu är det inte mycket kvar innan garderoben är klar och komplett. En till hylla för skor ska upp ovanför den andra och så ska vi sätta en stor "gardin" framför garderoben så man inte ser rätt in. Vi kommer ju då ha en skena i taket så man lätt kan dra den åt sidan och komma åt sina kläder. Ja, som ni kanske märker så är jag inte så bra på att förklara saker men ni lär ju se med tiden. Sambon var även iväg förut idag och köpte ett slags "stöd" som vi ska fästa i mitten av klädstången så den klarar av all tyngd. Nu när alla flyttkartonger är borta som våra kläder har legat i så ska vi i morgon äntligen påbörja nästa projekt, nämligen bygge av ett till barnrum. Vi har ju ett rum till Ludvig på övervåningen men vi känner att han inte kommer kunna flytta upp dit än på några år så det kommer få bli hans lekrum så ska vi bygga upp en vägg till ett nytt rum på nedervåningen så han kommer sova på samma plan som oss så småningom. 

Likes

Comments

​Idag var det bal för treorna här i Tranås & som nästan varje år så var jag där & kollade. Min kusin & pappas tjejs son gick & så även några andra bekanta. Ida följde med mig som sällskap medan sambon var hemma med Ludvig. De behöver lite ensam tid de med då Ludvig måste vänja sig vid att inte alltid vara med mig hela tiden . Vi möttes upp strax innan halv fem & gick då och köpte glass innan vi begav oss mot badhotellet där balen ägde rum. Vid fem gick det första paret och klockan var närmare tjugo i sju när de sista gick på röda mattan. Väl hemma så möttes jag av en trött liten kille så nattade honom och gjorde sedan lasagne till mig & sambon. Nu i kväll har vi bara myst framför tv'n & tagit det lugnt. Har nu precis lagt oss i sängen för att få lite sömn, är ju en dag i morgon också. Hoppas att ni haft en bra lördag ni med! 

Likes

Comments

Nu i eftermiddag har jag, sambon, Ludvig och min bror varit och fikat på Gotteriet med mamma. En förtidig mors dag-fika då mamma är i väg på söndag. En bra och trevlig start på helgen. I övrigt så har dagen varit lugn, min pappa var på besök här en sväng på förmiddagen och sambon kom hem på sin lunch. Blir även en lugn kväll här hemma framför tv'n. Ludvig har precis somnat för natten och jag har förberett lite grönsaker och dipp till senare.

Likes

Comments

​Mysig dag här hemma, sambon kom hem med en ny slang till barnvagnen på lunchen men då vädret ändå inte var så inbjudande pågrundav regn så stannade vi inne. När sambon kommit hem ifrån jobbet så åkte vi & storhandlade, så nu är det fullt i både kyl/frys & skafferi & även Ludvigs blöjförråd är påfyllt. Nu i eftermiddag/kväll har jag städat nedervåningen, övervåningen tar jag någon annan dag. Ludvig har badat & hoppat i sin hoppgunga och somnade redan vid sex nu i kväll, helt slut. Sambon och jag har haft tv häng och han sitter i skrivande stund fortfarande kvar där medan jag precis lagt mig i sängen för att få lite sömn. Ja det var vår dag det. I morgon ska både jag & sambon bort till min mamma på eftermiddagen & få fotvård, välbehövligt! Hon är ju både massör & fotvårdare ändå är det alltför sällan man är där så det ska bli riktigt skönt nu. 

Likes

Comments

​För två-tre veckor sen upptäckte vi att Ludvigs första tand var på väg, & förra veckan började även tanden bredvid att synas. Så värst gnällig har han inte varit men dreglar gör han ordentligt och biter massor på sina leksaker. 

Likes

Comments

​Igår när jag kommit en liten bit ifrån öppna förskolan på väg hem så upptäckte jag att det var punka på vänster bakhjul. Hur det hände har jag ingen aning om då jag inte märkt något under vår långpromenad till öppna förskolan tidigare. Men vi tog oss hem i alla fall, inte så långt som tur är. Ringde sambon & han köpte med sig några grejer man "lagar" hålet med, & det funkade för stunden. Men i går kväll när vi var i väg så blev hjulet platt igen så idag ska han köpa med sig en ny slang hem i stället så får vi byta hela den. 

Likes

Comments

1 34598 Next

Better Blogging Nouw