Header

I kväll står det tacos på menyn. Jag har precis gjort i ordning & förberett det mesta, ska snart börja steka köttfärsen så fort jag fått klartecken från sambon att Ludvig somnat, han håller nämligen på & nattar honom nu. Sen blir det en myskväll framför tv'n, hoppas jag orkar vara vaken lite längre än till halv nio-nio som det blivit den senaste tiden, haha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I morse vaknade jag upp med halsont, lagom kul. Det har i alla fall blivit lite bättre nu längre in på dagen men jag känner mig inte särskilt pigg i övrigt. Ludvig gick i alla fall upp med sambon i morse & åt gröt, & lagom tills sambon skulle iväg till jobbet så var Ludvig trött igen och somnade om med mig. Så till halv tio fick jag sova i alla fall och det var verkligen välbehövt. Nu sover lillkillen faktiskt igen, och jag ligger bredvid & vilar. Att riva ut alla blöjor har visst stått på schemat idag, så det är en av alla grejer lillkillen pysslat med under förmiddagen. För övrigt så har han börjat med en jätte rolig grej, senaste dagarna har han börjat gå på knä jätte mycket och han springer verkligen fram så, haha! Fler av er har frågat om han går än & det skulle man väl kunna säga att han gör till en viss del. & han KAN gå, det handlar mer om att han tycker att det är lite otäckt, för så fort han kommer på sig själv med att han går så sätter han sig ner. Men det släpper nog snart, får gå, det kan han.

Likes

Comments

​V.15 (14+1)

Mamman: Du är nu inne i graviditetens andra tredjedel - den andra trimestern. & du bör känna dig mindre trött än i början av graviditeten. Det kanske till och med är så att du börjar må riktigt bra - härligt i så fall! Många upplever den andra trimestern som den allra bästa delen av graviditeten. Ditt hjärta har nu 20 procents högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Ditt hjärta slår också lite snabbare än vanligt, från ca 70-75 slag per minut innan du blev gravid, till ca 85-90 slag per minut i slutet av graviditeten. Blodvolymen fortsätter att öka under hela graviditeten.

Bebisen: Barnet är nu ca 8 cm långt mellan huvud och stjärt. Fostervattnet som finns runt barnet leder ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta den blivande mammans röst och hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos bebisen, och har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svarta pigment. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar också täckas av lanugohår - det är mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen. 

35,7% av graviditeten har nu passerat & det är 180 dagar kvar till BF.

Likes

Comments

Idag har vi en mysig hemmadag, vädret ute är inte alltför inbjudande. Sambon var hemma på lunch för en stund sen & Ludvig sover middag nu, så jag ska väl passa på och vila lite jag också.

Likes

Comments

​Enda sen tidigt i graviditeten har jag haft ett sånt begär av clementiner, och det håller fortfarande i sig. Jag skulle kunna äta hur många som helst, och får verkligen panik så fort de är slut. Så kan ni gissa vad jag äter på precis just nu? 

Likes

Comments

​Här är vi, Hilda, Josefina & jag, år 2011. När dessa bilder togs var Hilda gravid med sitt första barn, Astrid, som nu fyller hela fem år i november. Nu, flera år senare, väntar vi alla tre vårat andra barn! Kan ni tänka er, och förstå lyckan att få vara gravid samtidigt som två av sina närmaste vänner? Josefina är beräknad två månader innan, i februari, & Hilda ynka nio dagar efter mig. Dock kan det lika väl bli tvärt om, att Hilda får före då hennes Astrid kom två veckor tidigare, medan jag gick över elva dagar med Ludvig. Så spännande & så kul att få dela denna resan med de här två! 

Likes

Comments

Idag har Hilda, Josefina & Lukas varit här & umgåtts. Vi har fikat, varit ute & gått, lekt & lagat mat tillsammans. En mysig dag med två fina vänner, & Ludvig var som vanligt glad över att ha en lekkamrat på besök.

Likes

Comments

Nu är nedervåningen städad i alla fall, eller ja, dammsugit & plockat i ordning har jag gjort åtminstone. Damma & torka av får jag göra senare. Så nu får vi se hur många minuter Ludvigs rum får se ut såhär, innan han sätter sprätt. Känns aldrig som det är lönt att städa hans rum, eller resten av huset heller för den delen, han är ändå där sekunden efter och river ut, haha.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw