Header
View tracker

Hur fina är inte dessa?, jag skulle mer än gärna äga dom alla tre. Ni hittar dem HÄR / HÄR / HÄR.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vecka 22 (21+0)

Mamman: Graviditetshormonerna kan få ditt tandkött att svullna & det är viktigt att du fortsätter att sköta din tandhygien noga. Även fräknar, födelsemärken & vårtgårdarna kan påverkas så du bör undvika stark sol. Sexlusten är högst individuell från person till person & från graviditet till graviditet - men en del kvinnor kan uppleva att den förstärks under graviditetens andra halva.

Bebisen: Barnet är nu ca 26 cm långt mellan huvud & fot och väger ca 370 gram i början av veckan & ca 450 gram vid veckans slut. Bebisen växlar mellan att vara vaken och sova & har redan en egen dygnsrytm. När du vilar är kanske barnet som mest aktivt medan den vaggas till sömns när du håller igång. Den delen av hjärnan hos barnet som tillverkar hjärnceller utvecklas mycket under den här tiden.


52,9% av graviditeten har nu passerat & det är 132 dagar kvar till BF.

Likes

Comments

View tracker

​•Det enda du behöver göra är att kommentera något i stil med ''Jag är med'', & om du vill så får du gärna skriva lite kort om din blogg.

​Vinnarna kommer upp någon gång nästa vecka.

Likes

Comments

Idag trillade det ner ett paket i brevlådan, innehållande julkorten vi beställde i lördags. & jag är verkligen såå nöjd! Längtar tills jag kan visa dom även för er, men det får vänta ett par dagar, tills vi hunnit skicka iväg dom & de som ska få då förhoppningsvis har fått dom.

Likes

Comments

Vid kvart i nio vaknade Ludvig i morse & en timme senare kom hans morfar hit på besök. Lika uppskattat som vanligt av lillkillen, & även av mig såklart. Massa lek & bus! Börjat städa har jag med gjort och ska fortsätta så fort Ludvig sovit middag, vilket han gör nu. Sen ska vi även försöka hinna med en promenad innan det blir mörkt. Ja, en helt vanlig lugn tisdag med andra ord.

Likes

Comments

Är det inte svårt att hinna med att driva en blogg när man har ett barn att ta hand om? Jo, självklart är det svårt att få tiden att räcka till. & 98% av alla inlägg gör jag när Ludvig sover, framförallt när han har somnat för natten. Finns tiden & orken på kvällen brukar jag försöka få ihop en rad inlägg & sparar dom i utkastet så att jag lätt kan publicera dom nästa dag. Mina collage jag gör ägnar jag mycket tid åt, i genomsnitt minst en timme med varje, oftast mer. & dom gör jag ju då på kvällarna när Ludvig sover. Under hans vakna tid vill jag vara med honom, ens barn är ju viktigare än allt annat.

Ni renoverar ju en hel del hemma hos er, gör ni allt jobb själva eller anlitar ni någon? Måste väl vara svårt att hinna med allt när man har barn också? 
Min sambo jobbar ju som snickare så han gör allt själv. Det är bara elektrikern & rörmokaren vi har haft hjälp av när det behövts. Att få tiden att räcka till är verkligen jätte svårt, speciellt när man har barn och jobb att sköta. & därför tar det sin lilla tid, men framåt går det i alla fall.

Hur tror du att Ludvig kommer att reagera när det helt plötsligt dyker upp en till familjemedlem?
Oj, den biten är jag väldigt orolig över. Just att han ska känna sig "utbytt" eller utanför. Men jag hoppas verkligen att det kommer gå bra, & vi ska verkligen försöka få honom involverad i det hela också. & sen är det även viktigt att han kommer att få egentid med oss båda. Att sambon tillexempel tar bebis ibland så Ludvig kan få umgås med bara mig. Eftersom att den lilla kommer sitta fastklistrad på mig den första tiden så känns det extra viktigt att han får lite egentid med mig, så han inte känner sig helt åsidosatt.

Hur mår du just nu under din graviditet? Jag ska absolut inte klaga. Min förra graviditet vad en mardröm ifrån början till slut & nu har jag passerat 21 veckor av min graviditet och foglossningen lyser fortfarande med sin frånvaro. Att ha fått gå så här långt ens utan att vara mer död än levande är guld värt! & jag är verkligen tacksam för att jag hittills haft en betydligt lättare graviditet, speciellt eftersom att jag denna gång redan har ett barn att ta hand om. För mig stämmer i alla fall den där "myten" med att man har olika graviditeter beroende på vilket kön man väntar, haha.

Vad tycker du är viktigt med en blogg, några tips? Jag personligen tycker att det är viktigt att en blogg inte bara består av mobilbilder. Jag får själv nästan "panik" om jag under en kort period gjort "för många" inlägg innehållande just mobilbilder. Sen kanske man inte äger någon kamera & då är det ju förstås inte så lätt & man gör ju självklart som man själv vill! Men jag hade själv aldrig klarat av att ha en blogg där inläggen enbart fylls upp av bilder tagna med mobilkameran. Roligare att läsa en blogg där bilderna har lite kvalité.

Likes

Comments

​Nyss inkomna efter massa bus ute i snön där vi rullat snöbollar osv. I övrigt har dagen hittills varit lugn, & det kommer den väl fortsätta att vara då vi inte har något inplanerat. Skönt med såna dagar ibland också. Sambon ska senare iväg på julbord så det blir en kväll för oss själva, men det ska väl gå det med, Ludvig är inte direkt svår att ta hand om. 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw