Header

Idag fick vi hem lilltjejens babynest & jag är såå nöjd! Det är verkligen superfint & jag älskar tyget! En matchande kudde till också! Tyvärr gör bilderna ingen rättvisa, men ljusrosa är det i alla fall. Där hoppas jag att vår lilla tjej kommer att trivas och sova bra sin första tid i livet.

Likes

Comments

I eftermiddags möte vi upp min vän Sara på en promenad. Vi stannade även till i lekparken så Ludvig fick leka av sig, något som uppskattades rejält som vanligt. Spanade lite i butiker gjorde vi med & lillkillen och jag var hemma strax efter fyra igen. När vi fått i oss lite mat så åkte hela vår lilla familj iväg till Willys & storhandlade, skönt att ha fyllt på i både frys, kyl & skafferi igen.. Nu har Ludvig precis somnat för natten, han hade lite feber nu i kväll, stackarn. Hoppas att det inte blir värre än så i alla fall, han har varit tillräckligt sjuk senaste tiden.

Likes

Comments

Mitt besök hos tandläkaren tidigare i eftermiddag gick jättebra! Mina tänder var fina & det fanns absolut ingenting att anmärka. När summan dessutom hamnade på ynka 10:- så blev man ju skapligt lycklig! Hade räknat med betydligt mer då jag inte varit hos tandläkaren på 2-3 år.

Vi var väl hemma framåt halv fyra tiden igen, vi tog vagnen dit så vi fick en promenad på köpet. När sambon kom hem ifrån jobbet så gick vi även till lekparken en sväng alla tre, där Ludvig fick leka av sig lite.

Likes

Comments

I morse hade vi tid för ultraljud i Eksjö, så strax efter sju tiden åkte sambon & jag hemifrån och min pappa kom då hit för att passa Ludvig. Ultraljudet gick bra, det är absolut ingen stor bebis som min barnmorska trott, utan en helt normalstor som beräknas väga 3500-3600g vid födseln. Däremot har jag lite väl mycket fostervatten (& det är ju då orsaken till mitt stora SF-mått) så vi ska tillbaka igen om tre veckor på ett nytt ultraljud för att hålla koll på det. Verkade inte vara någon större fara mer än att om mitt vatten går hemma så måste jag in fort!

Moderkakan hade även flyttat på sig, såå skönt! Så bara bebis lägger sig till rätta också så kommer jag kunna föda normalt! Vi kontrollerade även könet, och vi väntar fortfarande en liten flicka! Jag har de senaste dagarna drömt att de under detta ultraljud ska säga något i stil med "-Det är visst en pojke", men så fel jag hade. Självklart hade en liten kille varit precis lika välkommen, men nu är vi ju så inställda på en tjej, så det var ju skönt att ingenting tycks ha ändrats.

Ludvig ligger i alla fall nu och sover bredvid mig, & jag vaknade själv till precis efter att ha sovit en stund jag med. I eftermiddag har jag tid hos tandläkaren för vanlig kontroll så då kommer min pappa in till stan igen och tar Ludvig den lilla stunden.

Likes

Comments

​V.33 (32+0)

Mamman: Om barnet har lagt sig tillrätta så kommer det att börja kännas betydligt behagligare för dig - det blir lättare att andas och om du haft magbesvär så kan det försvinna. Nu kan du känna ett ökat tryck nedåt och stickande eller pirrande känslor i bäckenet, en del kvinnor beskriver det som små elektriska stötar. Det är helt ofarligt. Dina aktiviteter påverkar barnet - äter du, sitter, ligger eller går, kan barnet känna av det. Likaså påverkas han eller hon av ljud utifrån. Det är bra att försöka ta en liten vilostund varje dag. Lyssna gärna på avslappningsövningar. Ju mer avslappnad du lyckas vara under och mellan dina förlossningsvärkar, desto bättre kommer din livmoder att arbeta - så det är bra att börja öva avslappning redan nu.

Bebisen: Barnet är nu ca 40 cm lång, och väger ca 1,98 kg i början av veckan & ca 2,15 kg vid veckans slut.

80,4% av graviditeten har nu passerat & det är 55 dagar kvar till BF.

Likes

Comments

Grannen var här för en stund sen och lämnade över lite 'presenter' som tack för att jag tog hand om deras katter förra veckan när de var iväg. Det hade jag absolut inte räknat med så jag blev såklart jätteglad! En fin blomma, ett doftljus och så även en present till Ludvig, men den får han öppna själv sen.

Dagen har i alla fall rullat på relativt bra, även om jag flera gånger velat åka och hämta hem Ludvig då jag saknar honom så mycket!! Huset är i alla fall städat och jag ska nu passa på att kika på ett avsnitt av Paradise Hotel innan det är dags att börja med maten.

Likes

Comments

Första heldagen för Ludvig hos sin dagmamma.. Jag var där och lämnade honom vid nio tiden & sambon kommer att hämta honom så fort han slutat jobbet. Hann knappt öppna dörren till hennes hus innan Ludvig blev jätte ledsen, han visste ju vad som väntade (att jag skulle gå.) Hjälpte honom av med ytterkläderna och pussade honom hejdå. Gjorde verkligen ont i mamma-hjärtat.., men strax därefter fick jag ett mms med en bild på Ludvig som satt & lekte och där det stod att allt var bra - så skönt!

Kändes verkligen konstigt att komma hem igen till ett alldeles tyst & tomt hus.. Såhär länge har jag ALDRIG varit ensam & ifrån honom, sen innan han föddes. Vad gör man lixom utan barn?! Haha.. Städa ska jag i alla fall passa på att göra idag, & sen har jag även fått "order" av sambon att bara vila!

Dagmamman har uppdaterat mig lite då och då med både bilder & text sen jag lämnade honom där och allt verkar gå bra. Han har lekt för fullt med de andra barnen, ätit bra och nu även somnat. (Bilderna nedan fick jag nyss skickade till mig.)

Likes

Comments