Ja ni, det blir inte alltid som man tänkt sig.. Vårt plan från San Jose blev försenat med 4h så vi missade planet till Köpenhamn i lördags. När vi kom fram till Chicago så visade det sig att vi inte skulle komma härifrån på två dygn :))) då var klockan halv ett på natten och det var inga glada miner. Jag grät nån tår, kan tilläggas att det lätt bli så när jag inte får äta eller sova i kombination med att det blir fel. Vi fick kriga oss till en till natt på hotell då vi från början bara fick en?? Jättekonstigt. Igår på dagen åkte vi in ill Chicago och försökte göra det bästa av situationen, åkte upp i Willis Tower. 442 meter högt! Supercoolt att man kunde gå ut på glasgolv utanför byggnaden. Tobbe var så himla rädd - jättekul tycker syrran😈 och ja idag ska vi hem med olika flyg, vi runt 19 och Waldurs vid 22 tror jag ungefär. Tills dess ska vi på en shoppingmall jag tittat ut. Hoppas på fynd! Och ja det blev två extra dagar på semestern och visst Chicago är ingen dålig stad MEN den här senareläggninen önskade ingen och skapade en del stress bland oss i och med att alla behövde komma hem, faktiskt.

Likes

Comments

Sitter just nu på vår standard restaurang, sista kvällen. Känns konstigt, som att vi aldrig skulle hem. Minns knappt New York och när vi åkte, var så längesedan. Kanske är dags för rutin och vardag igen haha. Ja ja, har haft mycket fina dagar här med sol. Ni får se lite blandade bilder från Manuel Antonio med surf, katamaran, reservat och ja strandhäng. Imorgon beger vi oss hemåt vid 7 på morgonen och ja vi reser väl typ i ett och ett halvt dygn. Hemma är vi i alla fall på söndag kväll. Nu väntar en rolig dag med resa :))))


(Skrev det här igår kväll så kan gissa att jag lägger upp det på morgonen av resedagen, lördag, för den som undrar)

Likes

Comments

Nu har vi varit här i fina Manuel Antonio i fyra dagar om man räknar med idag. Har inte varit så pjåkigt att för en gångs skull ha lite mer sol under resan. Vi har hängt på stranden och bland annat testat surfa lite. Märks att Fredrik kunde sen innan såklart, men inte dumt med gratis lärare. Sen igår så åkte vi på eftermiddagen ut med en katamaran där vi kunde ligga och sola på däck. Utmed turen kom även delfiner och simmade med. Sen stannade vi till för snorkling och bad. Avslutningsvis seglade vi in i hamn precis efter solnedgången. Det vad inte så dumt alls! Här är lite blandade bilder från Manuel Antonio. Kan tänka mig att bilderna från katamaran turen kommer upp separat då de är på kameran. Nu ska jag ta mig ett dopp i havet - hejdå!

Likes

Comments

Ja ni, på självaste nyårsafton regnade det också. Som jag skrev någon gång tidigare verkar regnperioden dröjt sig kvar så vi har haft moln och regn i massor. I detta kanon väder var det även dags att åka ut på vår ridtur upp mot vulkanen. Först när vi kom dit så var det världens sötaste lilla hund där. Vi blev bästisar. Sen när vi väl satt upp på hästarna så insåg jag dels att min häst inte hette William utan Gouilliance (?) men även att han va tröttast i världen. Alla andra utom min och Oskars häst verkade vara på språng, vi två kom på våra sega pållar ett par minuter efter. Min vägrade dessutom gå i leran och ville helat ta egna vägar utanför stigen och var väldigt svår styrd. Han sprang två gånger, en gång när guiden kom och piskade i början av turen och andra gången när vi i princip va framme. Då insåg han hur nära det var och började galoppera. Han längtade väl hem. Bästaste hästen <3 Sen åkte vi hem och slöade på rummen tills det var dags för lite champagne och sen middag inne i stan. Tolvslaget firade vi på hotellet efter sällskapsspel. Som det brukar vara, förutom att vi vanligtvis är i vår stuga och inte Costa Rica. Ja ja, det var det. På nyårsdagen packade vi ihop och åkte mot sista stoppet på resan, Manuel Antonio. Här är det varm och förhoppningsvis slipper vi regn och kan få lite sol på huden. Hoppas ni har en bra start på året!!!

Likes

Comments

GOTT NYTT ÅR på er!!!! Tänkte berätta lite om vad vi gjorde dagarna i La Fortuna. Först här ser ni bilder från när vi var vid ett vattenfall i regnskogen. Det var väldigt vackert. Sen fick vi även möjlighet att bada i det. Var super kul, väldigt strömt med aningen kallt.. Därefter fortsatte dagen med hike up mot vulkanen Arenal. Vi hade nog världens bästa guide. Han kunde så mycket om allt och fanns inget han inte kunde svara på. Här ser ni lite från hiken.

På slutet valde vi även att gå en lite runda i djungeln på vägen ner. Då såg vi den här vackra fjärilen bland många andra ting!

Likes

Comments

Hej hopp dags för nästa stopp! Snyggt rim där va ;)) Nu har vi spenderat tre dagar i Puerto Viejo och upplever det sanna Karibien med reaggekulturen. Där cyklade vi en hel del, främst för att komma till bättre stränder. Cyklingen var inte endast lättsam, vägarna var skit så rumporna våra har fått sig en kyss. Tror alla har svårt att sitta fortfarnade. Men medan vi cyklade dessa många kilometer så fick vi se en hel del. Att bara cykla se omgivningen gå från strand till regnskog är inte helt fel. Skogen här är som på film, man fattar det typ inte. Vi har även testat att cykla och gå i totalt spöregn. Verkar som regnperioden dröjt sig kvar... I övrigt så hade vi en dag med sol som vi då spenderade på playan. Väldigt strömt och vågigt så den som ville bada fick inte va rädd för kallsup. Sånt får man ta!

Juste! Vi ungdomar var uppe och klättrade för att se grottor dessvärre fann vi inga men däremot en vacker utsikt. Ska se om jag kan få fram någon bild på det framöver. Och ja igår har vi rest till Arenal och som stopp på vägen körde vi rafting i ca 4h. Väldigt roligt och en riktig adrenalinkick!! Arenal ligger hur som helst i mitten av landen ganska långt norrut. Vi är uppe i skogen helt enkelt och Arenal är vulkanen vi ska upptäcka. Så idag väntar hike med vattenfall och vuklanspaning och imorgon ridtur för att se vulkanen som jag förstod det som. Spännande!

Likes

Comments

Kom hit igår kväll till huvudstaden San José och nu efter en god frukost bär det av mot den karibiska sidan av landet! Vamos!!

  • Resor

Likes

Comments

Nu sista dagen (25/12) så gick vi upp tidigt för att hinna gå i centralpark. Att det ens finns en park i en sån här stor stad.. Var sånna väldiga kontraster mellan träd och sen se skyskraporna bakom. Där strosade vi runt och plötsligt tror jag att vi är där Chuck och Blair gifte sig!!!! Hoppas jag inte misstagit mig för jag typ hypade sönder. Och vet ni vad?? Det var ett par som tog sina bröllopskort där vid fontänen och hon hade som Blair en ljusljus blå klänning. Hon var så himla fin ville gråta lite - som en prinsessa var hon!! Ja det var det. Har skrivit alla dessa 4 inlägg på flygplatsen men mitt gratis wi-fi tog slut så vi får se när ni kan läsa dom. Och ja då förstår ni varför inlägen är så korta haha.

Likes

Comments

Efter museet gick vi på promenad mot Brooklyn Bridge. Vi blev inte alls trötta :-)) Nä men det var mödan värt. Det var så fint så! Sedan på kvällen åkte vi upp 64 våningar typ till en skybar som snurrade!! Så där satt vi och sippade på drinkar och snurrade runt över Manhattan - inte dumt det inte!!

Likes

Comments

På självaste julafton begav vi oss mot 9/11 memorial. Väldigt speciellt var det att gå omkring i museet precis där tornen hade stått. Och höra olika historier från anhöriga och överlevande. Det tog väldigt starkt faktiskt. Man förstår knappt att det faktiskt har hänt. Bilden med de blå kvadraterna är i ett konstverk som representerar alla som dog den dagen och alla plattor var i olika nyanser av blå eftersom varje människa är unik.

  • Vardagligt, Bilder

Likes

Comments