Hej! Nu kommer den tredje och sista delen av förlossningsberättelsen.

.... Barnmorskan hann bara ut genom dörren efter att ha gett mig sprutan innan jag fick krystvärkar. Jag sa till undersköterskan som var kvar i rummet: NU FÖDER JAG!
Okej, svarade undersköterskan och sade att hon skulle börja plocka fram inför alla saker inför förlossning. Jag TROR att det var nu som vattnet gick eller om det gick precis innan hon satte sprutan i mig? Minns inte riktigt men som sagt, tror det var nu.
Undersköterskan började plocka fram alla saker och ropade in barnmorskan igen.
Theo ställde sig bredvid mitt huvud och höll mig på armen och håret.
Hade ca 3 krystvärkar tror jag sen sa dom att de kunde se huvudet på bebisen. Jag frågade om han hade mycket hår, nja svarade dem, han har inte så mycket hår men han har! Så sa dem åt mig att jag kunde känna huvudet med handen så det gjorde jag.
Jag var VÄLDIGT noga med att lyssna NOGA på var barnmorskan sa åt mig att göra, när hon bad mig sluta krysta så slutade jag direkt, för jag hade läst att man lätt blir spräckt om man inte lyssnar på barnmorskan.
Jag kände hur huvudet åkte in igen, för att sedan komma ut igen, sen kände jag bara hur hela kroppen kom ut och det kändes faktiskt sjukt konstigt haha, den känslan går INTE att beskriva, men jag tyckte inte att det gjorde direkt ont. Sen hade jag han där på mitt bröst, mitt älskade lilla barn.. Jag låg där och pussade på honom och pratade med honom.

När han hade legat en liten stund hos mig fick Theo hålla i honom, för att jag skulle bli sydd.. Jag frågade varför jag skulle bli sydd, jag som hade varit så duktig och lyssnat på vad barnmorskan under hela förlossningen, hahahaha. Då svarade dem, att det egentligen inte behövdes men att dem ville göra de för min egen skull iallafall, för att inte bli "förstörd" när jag är äldre.
Jag gick upp direkt när jag hade blivit sydd och kollade på min älskade lilla bebis. Mamma hade tagit på han fina kläder för Theo vågade inte klä på honom, haha naw.
Vi fick även lite mackor, juice, kaffe och varm choklad. Jag sa också, ÄH detta var inte så farligt som alla säger, detta kan jag göra om imorgon (föda barn) hahahaha.
Efter 4 timmar fick jag lov att åka hem om jag ville eftersom amningen gick bra, förlossningen var bra och allt annat var bra men jag hade önskat till min BM på mödravården att vara på patienthotellet i Lund. Så dit åkte jag, Theo och bebis efter 4 timmar.

När vi kom dit gick vi och lade oss DIREKT. Vi sov i några timmar men jag vaknade nästan hela tiden och bad Theo kolla om bebis andades. Efter att vi hade sovit i några timmar hade vi lite besök på patienthotellet och fick massor av fina presenter. Jag hade SJUKT ont mellan benen! JAG LOVAR, det var MYCKET värre att bli sydd därnere än att föda!!!!!!!!!!!!!
Efter 24 timmar på patienthotellet var vi på läkarbesök där allt var jätte bra så vi fick åka hem om vi ville vilket vi verkligen ville för maten på patienthotellet smakade SKIT och det fanns verkligen ingenting att göra där förutom att mysa med bebis.
Sen åkte vi hem, duschade, sov sen gick vi ut på vår första barnvagnspromenad då barnmorskan på patienthotellet rekommenderade det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu kommer den andra delen av förlossningsberättelsen!

Inga rum lediga på förlossningen?! Vi gick runt, runt i den jävla korridoren för att barnmorskan skulle hitta ett rum.. Till slut hittade hon ett rum och bad oss gå in där. Här har jag lite minnesluckor men minns att jag tyckte att hon var lite otrevlig.
Kände mig ganska så obekväm med henne. Men precis då kommer det in en undersköterska som var HELT underbar, fråga mig, mamma och Theo om vi ville ha något att dricka osv, frågade mig lite frågor om graviditeten och bebisen. Då kändes det mycket bättre. Efter en liten stund kom barnmorskan in igen och kände hur mycket jag var öppen, då var jag öppen 5 cm. Minns att vi pratade lite och att jag tyckte hon var mycket trevligare än när vi kom in. Hon berättade lite om förlossningen, att det var många barnmorskor som sagt upp sig och att det kommer vara KAOS där i januari när alla slutar.

Jag minns att jag låg och tog emot varenda värk som gjorde SÅ fruktansvärt ont. Jag låg utan någon bedövning för jag tänkte att min farmor klarade av att föda en av min pappas syskon ute på en åker i Ungern, då kunde jag fan också klara av lite värkar på ett sjukhus i Sverige.

Efter en stund bad jag om lustgas men undersköterskan tyckte jag skötte det så bra så hon tyckte bara att vi skulle börja med liiite lustgas. Och barnmorskan kände på mig igen, 7 cm.. Sen fick vi ganska snabbt öka på lustgasen. När varje värk kom skrek jag till mamma och Theo att dom skulle massera mig, HÅRT! Tyckte det var SÅ skönt och mycket bättre smärtlindring än lustgasen. Efter en liten stund hade ingen paus mellan värkarna och emellanåt hade jag så himla ont att jag inte ens orkade ta lustgasen..

Klockan 03.00 kom barnmorskan in och kände igen.. 9-10 cm var jag öppen. Då bad jag om något starkare smärtstillande än lustgas för jag stod verkligen inte ut längre. Då sa dem att dem inte ger något mer än morfinspruta när man är så långt kommen i förlossningen men att inte ens det var lönt för den skulle börja värka först efter 20-30 min. Och min bebis skulle till 99% vara ute efter max 30 min. Jag sa att jag inte brydde mig och att jag ändå skulle ha morfinspruta!

Dom kom in och gav mig sprutan men precis då började jag känna hur krystvärkarna kom...

Del 3 kommer imorgon 😙

Likes

Comments

Tänkte nu skriva lite om förlossningen i ett nytt inlägg och i 2 eller 3 olika delar, annars blir de för mycket text i ett och samma inlägg.

Den 11 november vaknade jag 05.35 av att jag hade lite ont i magen, jag tyckte att det kändes konstigt men så hade jag ju känt såååå många gånger förut men på något sätt så gjorde detta ändå lite mer ont än vad jag känt tidigare. Jag smsade Theo att jag hade ont i magen (han hade gått till jobbet), då skrev han att jag skulle ringa till förlossningen och höra med dem vad jag skulle göra. Jag ringde till förlossningen i Malmö (det var där jag ville föda) men de svarade inte, så jag ringde till Lund istället och hon bad mig gå in och bada och ta två Alvedon. Men jag hade verkligen ingen lust att bada så jag tog en varm dusch istället, rakade benen osv i lugn och ro, klädde på mig, tog BB väskan och körde till min mamma för något inom mig sa att det kunde vara dags.
Det var is på rutorna den dagen så jag fick ställa mig och börja skrapa på bilen.. Precis då fick jag en värk och hängde mig över bilen, och då kommer vår granne... Undra vad han tänkte egentligen haha.
Iaf, jag kom fram till min mamma (tar 3 min och köra) och fick en värk precis när jag hoppade ur bilen.. Jag gick in till min mamma och lade mig på hennes säng och sov litegrann men vaknade snabbt igen av en värk. Bad min mamma åka och handla McDonalds då jag var SÅ sugen på McFeast??? Jag äter ALDRIG det men jag skulle ha det!!! När jag hade ätit hade jag så ont och jag ville bara ha massage så min mamma masserade mig på ryggen.
Vi ringde till Theo som tog sig hem från jobbet. När han kom ville jag sminka mig så där stod jag och sminkade mig och fick några värkar under tiden. Theo och min mamma började få smått panik och började stressa mig litegrann med mitt jävla smink haha. Vi åkte till förlossningen i Malmö 16.30, där blev jag kopplad till CTG och barnmorskan kände hur mycket jag var öppen, jag fick även lite lustgas för att jag skulle "lära" mig hur jag skulle göra när värken kom. Värkarna avtog litegrann efter en stund, så barnmorskan bad mig gå ut och gå en timme så det kunde komma igång på riktigt igen. Vi gick runt Södervärn.. När vi kom tillbaka var värkarna detsamma och jag hade inte öppnats mer än tidigare så jag blev hemskickad med en sovdos.
Vi köpte pizza på vägen hem, då va klockan ca 20.00 och vi satte oss och kollade på Idol, både jag och Theo blev trötta, jag gick in på toa och såg slem som det var en blodstrimma i, sen jag gick in och tog en dusch sedan lade jag mig och sov i max 10 minuter, då vaknade jag av en värk som gjorde så fruktansvärt ont men jag ville ändå varken väcka Theo eller ringa in till förlossningen, tillsist gjorde det så ont att jag skrek till lite och Theo vaknade, han blev lite arg på mig när jag sa att jag inte ville åka in till förlossningen men han tyckte att jag skulle ringa dit eftersom jag hade så ont. Dem bad mig komma in på direkten. Så mamma och pappa hämtade mig och Theo, då var klockan 23.30.. När vi kommer tillbaka dit igen finns inga rum lediga.....

Fortsättning kommer imorgon 😚

Likes

Comments

Hej! Nu har jag äntligen min älskade son här. Det blev inte så mycket bloggande under graviditeten som jag hade tänkt.. Men men, tänkte sammanfatta graviditeten lite..

Fick ju som tidigare skrivet, reda på graviditeten ganska så tidigt, mina hormoner blev kaos från dag 1 typ haha, jag mådde illa så fort jag tog ett bloss av mina cigaretter så jag förstod att jag förmodligen var gravid. Den 6e mars tog jag ett graviditetstest som visade positivt. Därefter började jag må illa som fan. Jag bad Theo köpa armband från apoteket som skulle ta bort illamående, bad honom köpa salta kex, jag provade typ allt som jag kunde hitta mot graviditetsillamående men inget hjälpte. Men jag spydde aldrig, bara om jag var hungrig.. Jag var BEROENDE av McDonald's och Burger King under de första 16 veckorna. I vecka 18 fick jag reda på att jag väntade en pojke, något jag anade eftersom jag var på ett ultraljud i vecka 10 då barnmorskan förmodligen råkade försäga sig och säga att det var en ovanligt livlig pojke i magen. Jag önskade mig verkligen en pojke, såklart jag hade blivit lika glad om det var en flicka, bara bebisen var frisk men enda sen jag var liten har jag sagt att jag vill ha en liten pojke!

I vecka 34 hade min mamma, svärmor och svägerska ordnat en fin babyshower åt mig. Några dagar senare gick jag och min mamma på Triangeln (ett köpcentrum) då jag helt plöstligt började känna extrema sammandragningar, dem gjorde inte särskilt ont men jag kände verkligen hur magen blev hård, mjuk, hård, mjuk hela tiden! Så vi tog tiden mellan sammandragningarna och dem var regelbundna, exakt 3 minuter emellan varje! Vi ringde förlossningen och de bad mig komma in eftersom jag bara var i vecka 34+5. Kopplades med CTG som visade regelbundna sammandragningar, då fick jag en spruta i låret som skulle stoppa eventuell förlossning. Sen den veckan hade jag sammandragningar nästan hela tiden, varje dag, hade ont, sen gick de över, sen kom de tillbaka osv. Så det blev en ganska så jobbig sista tid i graviditeten med myyycket förvärkar.

De sista två veckorna var jag trött på att vara gravid, ville bara ha ut min lilla prins, och började gråta varje gång jag såg att min hud höll på att brista litegrann. Men försökte samtidigt tänka att jag hade det finaste en människa kan få i magen, så då kunde ju faktiskt huden få brista litegrann, de syns knappt ändå.

Den sista veckan tvättade jag och var ute och powerwalkade varje kväll, trotts att jag hade ett sådant otroligt tryck nedåt så skulle jag ändå ut, om jag så skulle gråta när jag kom hem så skulle jag ändå få min motion. Och det lönade sig! Den 12 november, 4 dagar innan BF kom vår älskade son! Mer om det senare i bloggen!

Likes

Comments

Hej! I söndags trodde jag att jag skulle iväg med min bror och mormor (min mormor hade nyss kommit hem från Spanien efter 5 veckor där), ut och äta. Jag hade något på känn att det var en babyshower eller något, fram tills jag faktiskt blev grundlurad hahaha. Kan bara säga att min familj tydligen är VÄLDIGT duktiga på att hålla masken och att ljuga 😄
I alla fall så fixade jag mig på morgonen, skulle åka till mamma och hämta ett par stövlar jag hade där, sen körde jag till min mormor för att jag skulle fixa hennes fransar och bryn innan vi skulle till stan och äta, sen körde min mormors sambo oss hem till min bror för vi skulle upp till honom och vänta på han för att han var inte "färdig" ännu... Sååå ja, vi gick dit och vi ringde på sen öppnade jag dörren och där stod alla 😄 De var ca 20 tjejer/kvinnor där haha helt sjuuukt!!! Blev överraskad med finaste tårtan, massor av fina presenter, goda kakor och en massa annat. Min brors sambo hade även fixat roliga lekar som gissa bajset, gissa födelsedatum och längd på Leonidas. Hon hade även gjort den finaste blöjtårtan ever, lovar har aldrig sett något liknande, hon är såååååå duktig 😄
Vill tacka alla som kom på min babyshower och för alla fina presenter, ni är så underbara allihopa ❤

Likes

Comments

Heeeej! Hur mår ni? Jag mår bra hehe. Har inte bloggat på ett tag som ni ser och har märkt. Vi har varit på Malta och besökt min svåger sen har det inte hänt så mycket mer faktiskt förutom att det nu bara är 6 veckor kvar till Leonidas är beräknad att komma. Därför tänkte jag att jag måste börja blogga igen för jag vill kunna titta tillbaka när lillen är född! 😃
​Var hos barnmorskan igår för tillväxt ultraljud! Min mamma följde med mig eftersom Theo jobbade och inte kunde ta ledigt precis då. Barnmorskan visade oss ansiktet i 3D och hon sa flera gånger att han har jätte goa runda kinder och fylliga, fina läppar och även att man kunde se att han hade hår, hur mycket visste hon dock inte men man ser att han har hår i alla fall. Vi får se när han kommer, hur han ser ut. Sååå spännande!

Nu ska jag ta en dusch sen ska jag faktiskt sova. Puss och god natt ❤

Likes

Comments

Hej! Känner att det var ett tag sedan jag bloggade sist. Jag har inte gjort så mycket utan mest umgåtts med familjen och Theo.

Idag vaknade jag kvart i 7, hade en tid hos barnmorskan kvart över. Där tog jag urinprov som var bra, barnmorskan klämde och kände på magen och mätte även den, sen lyssnade vi på hjärtljuden. Asså måste bara säga att jag älskar min barnmorska, hon är så himla snäll och go, har sån himla tur som fick just henne för hon är verkligen en stjärna!

Allting var jättebra med lillen, hans hjärtljud var så fina så men det var först lite svårt att höra för han sparkade så mycket haha, barnmorskan sa att han låg pytteliiiite över kurvan men att det kan ändras. Han låg även med huvudet nedåt och benen uppåt.

Nu ringde min svägerska och sa att hon, hennes bror och min bror kommer på besök hos mina föräldrar eftersom min pappa fyller år idag! Bloggar igen lite senare, puss.

Likes

Comments

Hej! Fick en fråga här på bloggen hur jag fick reda på att jag var gravid, tänkte att jag kunde svara här i ett inlägg så att fler som kanske undrar också får veta!

Jag fick reda på denna graviditeten i ett väldigt tidigt skede, undrar själv hur fan de kunde visas på testet så tidigt haha. Märkte av det tidigt också. Det allra första tecknet var att jag mådde illa varje gång jag tog en cigg, ville inte ens röka för det kändes som hela världen bara snurrade. Annars var det kvällen den 5e mars och jag var extremt trött så jag gick och lade mig jätte tidigt, då hade Theo ätit nudlar i vardagsrummet.
På morgonen den 6e mars vaknar jag och går upp och ser att han har spillt en nudel på vårt soffbord. Jag blir så arg och bara gråter, ringer upp och frågar han hur han äter och säger att nu får vi köpa ett nytt soffbord. Han är på jobbet och ber mig att lugna ner mig. Jag lägger på. Efter två minuter inser jag hur jag skrek på honom och tänkte att jag får ringa upp och be om ursäkt. Jag sa att jag kanske är gravid och att det är därför jag blev så arg och ledsen? Han säger att han ska köpa ett graviditetstest på vägen hem från jobbet. Efter en stund ringer jag upp igen och säger att det inte behövs och att det ändå inte kan synas så tidigt, jag hade ju nästan precis haft mens?! Och att det inte kan vara graviditetshormoner eftersom det isåfall skulle vara i ett så pass tidigt skede att det inte kan märkas.

Efter någon timme kommer han hem, med ett graviditetstest och ber mig ta det, och jag sa att det ändå inte kommer synas ifall jag nu skulle vara gravid. Han ber mig ta det och jag gör det fast att jag absolut inte trodde att det skulle stå GRAVID 1-2 veckor. Jag skriker till honom med panik och en klump i halsen: jag är det, jag är det!!!!!!!!!! Och han springer till toaletten och tar testet ur min hand och bara stod och stirrade på det. Direkt efter ringde jag upp min mamma och berättade det sedan min mormor. Jag trodde inte att det kunde synas så tidigt så jag bad min mamma boka en tid på någon ultraljudsklinik så jag verkligen fick se att där va ett embryo. Hon gjorde det och tre veckor efter hade vi tid och vi såg en klump och det pytte, pytte lilla hjärtat slå, då var jag i vecka 6+6 och det var även då jag tog min sista cigg.

Likes

Comments

Hej! Nu har jag skaffat en ny blogg... Igen! Tycker det är såå svårt att komma på ett bra namn. Nu har jag suttit här med designen i typ en timme haha, tycker inte ens att den är fin men är helt tom på fantasier just nu så det får vara så här ett tag. Tänkte även ha en header sen när bebis kommer med en massa bilder på honom :D

Sitter och kollar på tv, dricker citronvatten och väntar på min fiskgratäng som ligger i ugnen. Theo äter kyckling men jag tycker inte om det så mycket så det fick bli en fiskgratäng för min del istället.
Nu ska jag fixa lite till med designen, pussssss.

Likes

Comments