Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Kode for å importere bloggen min til Nouw: 3818511487

Likes

Comments

 

Jeg kjøpte dette gamle kjøkkenbordet via finn.no for ett halvt år siden. Jeg har lenge ønsket meg et skrivebord med dreide ben, og dette passet midt i blinken. Det er kanskje en klisjé å si det, men møblene jeg kjøper brukt har ofte en større verdi for meg enn de jeg kjøper i butikk. Jeg elsker oppussingsprosjekter der jeg kan gjøre ting til mitt eget, dog må jeg innrømme at dette ble et større prosjekt enn jeg hadde sett for meg.

Malingsfjerner er i seg selv et herk å jobbe med, men de dreide bordbenene gjorde saken ikke lettere. Malingsfjerner gjør at malingen bobler, og at det bare er å fjerne den med f.eks. et spakkeljern. Dette er i midlertidig et grisete arbeid, og det var svært vanskelig å komme til i kriker og kroker. Jeg oppdaget så at det var nok et lag med maling under, og denne lot seg ikke fjerne. Her måtte jeg fram med pussemaskinen. Jeg brukte mange dager på å fjerne maling fra de store overflatene. Dette skyldes nok at pussemakinen jeg hadde var både liten og av dårlig kvalitet. 

Bordbenene bydde nok en gang på problemer. Her kom ikke pussemaskinen til, og jeg var derfor nødt til å bruke fil. Denne delen av oppussingen tok lengst tid. Jeg kan ikke huske nøyaktig antall timer jeg brukte, men det var såpass at jeg nesten ga opp prosjektet. Hadde det ikke vært for fargen på malingen (lakserosa) hadde jeg kanskje ikke vært så nøye. Jeg er nå i etterkant glad for at jeg tok meg tiden og gjorde det ordentlig. Siste finish på skrivebordet var å male undersiden av topplaten i en lys olivenfarge, beise treverket for å gi det en "gammeldags look", og sette på en ny knott på skuffen. 

 

Likes

Comments

Her er et par av bildene fra ferieturen på Santorini. De fleste av bildene under er fra Fira og Oia, som er turistattraksjonene på Santorini, men hotellet vi bodde på lå i Kamari. Vi var der i slutten av juni, noe jeg er veldig glad for nå i ettertid. Høysesongen starter ikke før ut i juli- august, men allerede var det enorme mengder mennesker på øya. Smale gater, høy temperatur, og mye folk, gjorde det vanskelig å komme seg fram i byene. Dette merket vi spesielt i Oia. Men som dere kan se på et av bildene under var de store folkemengdene en severdighet i seg selv.

Alt i alt hadde vi en kjempefin tur, til tross for at det var litt folksomt, og jeg kan anbefale Santorini som reisemål dersom du er ute etter sol og varme.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Likes

Comments

Denne vesken fra merket Belmodo er blitt en stor favoritt i garderoben! Den er romslig, elegant, og passer til stort sett alle antrekk. Jeg liker ikke å bruke store summer på klær og vesker siden jeg da unnlater å bruke dem i frykt for slitasje. Samtidig vil jeg heller ikke kjøpe noe som er av så dårlig kvalitet at den går i stykker etter noen måneder. Denne vesken var derfor midt i blinken. Den kostet 419 kr, noe som er en god pris med tanke på kvaliteten. Vesken kjøpte jeg på Zalando.no, men jeg kunne ikke finne den på siden deres lenger.Likes

Comments

 

Fra kjedelig og slitt til moderne og lekker kommode!

 

FØR:Denne kommoden kjøpte jeg og samboeren min brukt for en billig penge. Mye av malingen var flasset av, andre plasser hadde den riper, og den var generelt veldig slitt. Med andre ord trengte den et nytt strøk med maling. Vi valgte da å gå for en dus grålig mint- farge (Lady Balance - Mity Breeze)

Steg nummer én var å ta av håndtakene og vaske hele kommoden med husvask. Deretter gikk jeg over med middels-grov til fint sandpapir. Vi ønsket å bytte ut håndtakene med knotter, og var derfor nødt til å tette igjen skruehullene med møbel- sparkel. Da sparkelet hadde tørket gikk jeg over med sandpapir for å jevne ut overflaten. På Coop Obs Bygg, hvor vi kjøpte malingen, fikk vi beskjed om at vi ikke trengte grunning. Dette var en gledelig nyhet! Neste steg ble dermed maling. Her brukte vi en rull med lite struktur, etterfulgt av en bred pensel. Rull etterlater seg mye struktur, noe som ikke er fint når det kommer til møbler. Det er derfor veldig viktig å gå over med en pensel slik at malingen flyter perfekt utover.

 

ETTER:


Kjempefornøyd med resultatet!

Fargen vises ikke så godt på bildet, men fargeprøve- og beskrivelse finner du HER

Likes

Comments

Nå har vi kommet godt i gang med å få leiligheten i stand. Vi har fjernet tapeten på den ene langveggen, sparklet, og malt. Det var litt mer arbeid enn det vi først så for oss, men resultatet ble utrolig bra. 

Her er vi godt i gang med å fjerne tapet. 

Vi gikk for en billig senge-ramme i furu fra Ikea. Utrolig hva litt beis kan gjøre!. Bilde av ferdigresultatet kommer.

Her er stua slik den ser ut per i dag. Vi mangler fortsatt en del møbler, og bilder på veggene. Nå som vi har kjøpt oss leilighet tar vi oss tid til å tenke nøye om hva vi vil ha av møbler og interiør. Likes

Comments