Spenderade förra helgen hos min favorit Lovisa i Helsingfors. Gick långpromenad längs Arabiastranden, åt gudomlig tryffelrisotto på The Cock, blev bortskämd med fina frukostar, kollade svenska hollywoodfruar med Isac, och på söndagen kom Lydia till lägenheten och myste några timmar innan jag var tvungen att åka! Så kul att få träffa henne också. Nu är jag iallafall tillbaka i Åbo och pluggar för fullt, vem hade ärligt trott att nationalekonomi skulle bli mitt favoritämne?! Sjukt hur mycket en bra föreläsare kan påverka.

Tack för en jättefin helg gullis @lovisasundlof

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Som vanligt är jag sämst på att uppdatera men tänkte iallafall skriva om min födelsedag som firades ute på stugan tillsammans med vår familj och Sundlöfs.
Jag och mamma hade stått i köket och kockat ihop maten tillsammans så tänkte berätta lite vad vi bjöd på (domhär inläggen är ju mest för mig själv då jag tycker det är roligt att gå tillbaka och kolla matbilder).
Först så serverade vi fördrink nummer 1 som var en björnbärsdrink med gin som bas. Till det serverades det crosstini med ärtpesto och marinerade räkor.

Fördrink nummer 2 har jag glömt vad var?? Tror det var prosecco med någon rabarbersirap kanske? Lite oklart. Till det hade vi ett blomkålssnacks serverat på sallad samt crosstini med tryffelkräm och cocktailtomater som hade varit i ugn.

Sedan till förrätten: jordärtskockspizza med brynt smör och salvia. Samt en rödbetssoppa med smak av svarta vinbär och anis.

Next up: steamed buns med grillad tonfisk chilimayo, grönsaker och massor av annat gottis!! Det här är en stor favorit hos oss, fastän steamed buns tar ju nästan en hel dag att laga hehe.

Varmrätt: Melanzane alla parmigiana, rostbiff, paprikasås, kall dragonsås, bönor med hasselnötter, sallad med polkabetor, valnötter, blåbär och blåmögelost. Och ugnsbakad rotselleri med forellrom-sås.

Sen blev det en ostbricka med tryffelbrie, juustoporttis getost och en vanlig brie. Till det en blåbärsmarmelad med lagerblad.

Och efterrätten ovan som var en chokladkaka med svartvinbärssylt, vaniljkräm och chokladtopping! Dog matkoman efteråt men det var så värt det.

Likes

Comments

Yes, två veckor av universitet har flugit förbi och jag börjar äntligen landa pyttelite (även fast jag flänger fram och tillbaka till Åland hela tiden haha). Jag trivs jättebra i min lägenhet och igår kom pappa via och hjälpte mig bygga ihop soffan, spika upp tavlor samt sätta upp lite lampor, känns så himla mycket mysigare nu! Saknas ännu en tv-bänk, tv, lite fler växter och några till tavlor så är det typ ett färdigt hem!! Har även väldigt snälla grannar, varje gång jag har haft med mig tunga saker och möter någon i trappuppgången har dom frågat om dom kan hjälpa till, så mysigt att ha hjälpsamma och trevliga grannar. Hursom, så flyter studierna på helt ok hittills, känns som det är rätt så mycket att kicka igång med 4 kurser på en gång men tror det ska gå bra, har kompetenta föreläsare och ämnena är intressanta. Känns så himla skönt att trivas bra i klassen och hemma, dethär kommer nog bli bra alltså. På tisdag jobbar jag första turen på Åbo Svenska Teater och ser mycket fram emot det, verkar vara ett skönt gäng och ska bli riktigt häftigt att få ha teatern som arbetsplats!
Bjuder på en bild från vardagsrummet som väl är det rummet som är mest klart förutom köket då.

Kär i mina tavlor. Den övre, "den döende dandyn" har varit en favorit hos mig i många år, älskar allt med den. Själva planscherna är från Moderna Museet och ramarna är från IKEA om någon undrade! Är så pepp på att få hela lägenheten liksom färdig färdig, men lär ju ta ett tag då en är perfektionist haha. Drömmen är att ha en så mysig lägenhet som Sara har, det är den finaste och mest personliga inredningen jag sett i ett hem.

Likes

Comments

Ligger rejält efter med bloggandet nu hehe, men tänkte ösa på lite bilder från förra veckans stockholmsbesök iallafall. Det enda vi gjorde var att äta massooor av mat samt gå på moderna museet så det finns inte mycket mer att berätta. Hittade även en fin mörkblå jacka samt en topp (som båda var på rea, så najs), så det var trevligt att få lite kläder till skolstarten!

P.s den gröna juicen på stockholm brunchclub var to die for så testa den om ni går dit någon gång.

Likes

Comments

På lördag eftermiddag åkte jag och mamma ut till stugan en sista gång för sommaren. På kvällen åt vi middag på seagram och sen förberedde vi inför morgonens brunch. På söndag morgon kom Frida och Hanna över på brunch och senare samma kväll så var det bye bye Föglö. Älskar den ön och vårt vackra och mysiga hus där!

Likes

Comments

Förra veckan så åkte jag med mamma och pappa till Åbo för att ta emot nycklarna till lägenheten och handla möbler. Möbelbyggandet gick helt bra och ja trivs bra i lägenheten so far.

Sen till en annan sak, knivdådet på Åbo torg. Det är helt ofattbart samtidigt som man haft på känn att det kan ske när som helst. Har alltid sett Åbo som en väldigt trygg stad där sånt här inte händer men jag antar att detta är verkligheten vi lever i just nu. Blir så ledsen när jag tänker på att det finns enskilda individer som vill och kan åstadkomma så mycket skada mot oskyldiga människor.

I fredags var jag på Operan Figaro på Alandica. Superbra föreställning och mycket bra musik. Rekommenderar er ålänningar att gå! Den spelas ännu ikväll (måndag).

Likes

Comments

Tänkte tipsa om denna supergoda gryta som jag kokade ihop igår! Alltså har aldrig lagat en så god gryta som denna, lade även till lite masala och tandoorikrydda och plockade bort ingefäran från receptet för jag är inte ett så stort fan av det. Billigt, veganskt (fast jag hade stekt halloumi till så mitt blev ju bara vegetariskt) och suuupergott! Tips tips alla studeranden som funderar på storkok till era matlådor!
Recept här:

http://flora.metromode.se/2016/02/29/livets-godaste-gryta-med-sotpotatis-aubergine-kokosmjolk-och-jordnotssmor-kokosris/

Likes

Comments

I måndags så var jag till Vilmis på brunch för att fira hennes 19års dag, och vilken brunch det var hörni! Tycker att det är helt fantastiskt med såna människor som Vilma och hennes föräldrar som lägger ner så mycket fantasi och energi i matlagning! Allt var supergott och brunchen var jättetrevlig med lite program som Vilma hade hittat på. Tack igen Vilmis för en jättetrevlig start på veckan!

Tre sista bilderna är snodda från Wilma och Linn hehe thanks gals!

Likes

Comments

Jobbat min sista dag på Seagram igår och har därmed även tagit mitt pick och pack och flyttat från Föglö till stan, sorgligt. Har haft en jättebra sommar och är såå glad att jag valde att åka och jobba i skärgården! Håller just nu på att packa inför första flyttrundan till Åbo, känns som att jag återigen tar med allt för mycket glas och sånt men äsch vad gör väl det hehe. Gud vad spännande och kul det ska bli att börja skolan, är så exalterad inför en ny stad och nya studier.

Likes

Comments

Nejmen oj vad länge sen det var jag bloggade, måste step up my game känner jag haha. Har iallafall spenderat större delen av min tid på Föglö. Har bland annat hunnit träffa Bella, körde dessutom vilse då jag skulle hitta till deras stuga (hur kör en vilse på föglö ens) men när jag väl kom fram så var det såå vackert! Vi gick en promenad med hundarna, käkade lite jordgubbar och snackade en del skit. I söndags var jag in till stan för första gången på tre (?!!?) veckor, och passade på att catcha upp med min fina Linn. Vi åt en jättegod middag på indigo och drack lite drinkar innan det bar av mot Rockoff där vi skulle se Linnea Henriksson. Det var verkligen en av dom bästa konserter jag varit på, hon hade sån genuin publikkontakt och var så jordnära och vacker ❤ Blev helt tårögd av hennes musik. Efter konserten så begav jag och Nicolina oss mot kv5 och sen vidare mot Garden för en kul kväll!

I helgen är det så sjukt att jag faktiskt är ledig för första helgen på hela sommaren, det ska definitivt firas stort.

Hehe snodde dom sista två bilderna av @linns

Likes

Comments