Idag har vi vart ute och kollat på massa olika konstverk runt om nordstan. Vi har gått från från skolan upp till avenyn runt lite vägar och sedan till domkyrkan efter det så gick vi tillbaka till skolan. Det var jätte intressanta konstverk, jag fastnade mycket för den med 3 olika män som hängde ner på en av väggarna, jag tänkte väl inte så mycket utan att det såg ut som att dem var döda eller iallafall avslappnade när dem hängde.

Deras hår var lika svart som natten och kläderna var mörk gråa. Det ser ut som att tråden/snöret dem hänger i kommer från deras kläder. Jag får en mörk och lite sorgsen känsla utav den, man får ju en slags upplevelse av att det är något som har hänt.

En norm är väl att man följer reglerna i svenskan och i allt inklusive stavningen och vad man får och inte får göra. Normkritik är att man e kritsik mot normen man håller inte riktigt med normen till 100% utan man har vissa saker som man inte tror på. Att gå utanför norms är när man bryter mot reglerna i texten osv, man får ju inte måla på väggar och så på vissa ställen och i stan men det finns folk som gör det ändå och då väljer dem att gå utanför den själva normen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det börjar med att man får jobba med någon och att man ska dra en lapp som då ska ha 2 motsatsord. När man väl har tagit en lapp så satt vi och prata om hur vi ville göra och bestämde då att vi skulle måla en polis och en tjuv så då skulle representera rätt/fel.

Det blev rätt bra fast min målning är inte färdig. jag har lite kvar på den och den ligger hemma. Den är svartvit och har lite skuggning. det är en man som då är glad och ser snäll ut mesans polisen såg elak ut. Det vi tänkte var att vi målar en polis som då ska se elak ut vilket då är fel medan tjuven ser glad ut vilket då ska vara rätt.

Likes

Comments

Det vi gjorde innan vi valde var att sitta och kolla runt på internet. Sedan när vi väl hade hittat våran inspiration så funderade vi på vad för något vi ville använda. Vi valde att jobba i lera och sedan så gjorde vi olika personer med olika utseenden, för att då representera att oavsett vart du kommer ifrån eller om du är kort, lång, smal eller kantig så har alla en plats. Sedan kanske vi gjorde lite olika saker som kanske inte hade behövt vara med, men det såg bra ut. När vi väl var klara med alla figurer så gjorde vi lappar som då skulle representera hur man kunde känna sig som t.ex. rotlös eller ensam.


Vi satt och gjorde olika former med olika former och olika färger och gjorde som vi kände. Vi bestämde hur stora huvudena ska vara och resten fick man bestämma själv.

Likes

Comments

Tjo igen!

Jo tack jag vet att jag inte varit så aktiv på det senaste och försöker verkligen påminna mig själv att sätta mig framför datorn och skriva ett nytt inlägg e det lätt? nope mitt liv har haft sig en snurr och ett och ner och vet inte vad. Haft det rätt okej ändå.

Ne men jag har haft en del plugg det senaste och varit på koformationen (är ledare so don't judge). Sen bara dem senaste veckorna så har jag varit hemma eftersom jag har varit sjuk och fortfarande är men inte lika mycket. Jag är fortfarande en aning hostig och näsan rinner fortfarande men lite frukt och bra sömn så går allt galant. Bortsett att jainne har varit i skolan på dem dageran så har lite att ta igen nu.

Nu i helgen så var jag på läger och hade det jätte mysigt. Vi var då på Åh Stiftgård jätte vackert där. Ligger precis vid havet. Vi lekte massa leker, åt en hel del så e nästan trött på mat, lärde oss en del och övade till 02;örnas konfirmation. Det är så nära nu, även om jag inte kommer vara på deras konfirmation så vet jag att dem kommer göra utmärkt av sig.


Likes

Comments

Tjo!

Lite efter som vanligt men aja tillbaka är jag allt. Det har varit full rulle dem senaste 2 månaderna. Om vi kollar lite på vad som händer i skolan så är det väldigt mycket bland annat så håller vi på med Musikvideos där vi får välja en låt och göra en video av den i olika team. 😄

Sedan har kärleken varit upptagen från och till känner att singel livet är det bästa atm eftersom att man har varit singel ett litet tag och nu så kommer VALENTINES DAY ❤ yey säger vi till det. Min Valentines day blir att sitta hemma och kolla på Titanic och käka choklad eller något (vilket händer varje år not suprised) 😓

Men men nu har jag tagit tag i min träning igen eftersom att man har legat av sig lite och nu blir det gymmet varje dag ish sedan så har vi plugg att få klart till på tisdag och godis lär vara ett stor NEJ till. Har nämligen gett mig själv godisförbud undra hur länge det lär hålla har klarat mig i ungefär 4 dagar snart. 🎉 Men vi får hoppas att det håller.

När det faktiskt kommer till kärleken så blir det ju att man träffar lite folk hänger och så, och jag vet inte men tror jag har hittat en jag faktiskt lär gilla, vi delar samma intressen som är bland annat att åka long board, kolla på olika skräck filmer och lyssna på musik. Den sista kanske är självklar men det finns faktiskt folk som avskyr musik. Vi båda gillar bland annat att gymma, vi bor nästan på gymmet. 💪 När vi hände eller vad man nu ska säga sist så satt vi i hans rums och kollade på skräckfilmer vilket man är lite rädd för, den va dock lite seg men det funkade.😌

Sedan så satt vi och pratade och skrattade, senare när jag nästan var hemma så skickade Mr M en snar där han sa att han tyckte det var trevligt. Jag vill träffas igen men jag vet inte när.😪 Men vi snappar varje dag och har det jätte trevligt. ❤?

Nu ska jag njuta av mitt goa kaffe så får ni ha de bra tills nästa gång kramixzar ❤

Likes

Comments

​Som det står Gott Nytt År på er 😊 

Äntligen ett  nytt år och det är en bra början redan. Firade med min kompis och hennes familj och innan dess så va jag me den underbaraste kille i mitt liv. Han kom på fredagskvällen och sövde över till Igår. 😍När jag hade gjort mig iordning och så, så skulle jag dra till min kompis där satt vi och pratade om allt från kärlek till kompisar och allt som helt enkelt går att prata om. 

Men ett ny år betyder nya möjligheter, en ny chans i livet att äntligen få börja om. Har dock inte skrivit min nyårs lista än eller ja vad det nu heter utan ska göra det idag😄 Jag kan säga att detta året har jag tänkt ska bli mitt bästa, jag ska skärpa mig ta ett riktigt tag i skolan försöka hålla mig frisk detta året. Och hålla mig i from, jag brukade springa varje kväll eller morgon och det hade jag lagt ner på ett tag vilket jag tycker är lite tragiskt😔 Men detta året handlar det om nyttigheter och ta upp mitt springande igen. Vill verkligen bli av med min lilla mage och få till min rumpa så som jag vill ha den och se till så att mina armar inte ser lika dana ut. 😊

Så jag kan söta redan nu att detta kommer bli ett bra år ett litet tag till sommaren kvar och självklar vill man va i form. Så detta blir ett hälsosamt och tränings år är så sjukt taggad😁😄 

Likes

Comments

Hejsan hoppsan lille vän😉

Ne men hej på era underbara filurer😊 Hoppas eran jul var underbar och trevlig men vem vet egentligen hur den var förutom er själva. Min däremot var helt underbar lite långtråkig och deppig men den var bra. Det börjar med att man vaknar och och gör sig iordning snabbt sedan ätter man frukost med sin familj. Alla var nästan klara så när vi hade gjort oss klara så satte vi oss i vardagsrummet. Vi öppnade våra julklappar och julstrumpor sedan så skulle vi åka iväg till mormor och morfar. Det var helt underbart när vi kom fram så hjälpte jag och min syster morfar med maten och ta upp bord samt stolar från källaren. Sedan var alla som skulle vara där där. Vi åt julmat och hade det trevligt, kollade på kalle ankas jul och spela julklappsspelet och åt dessert sedan åkte vi hem. 😃🎄🎁

2 dagar efter alltså igår va också underbart då jag va med en underbar kille som vi kalloar för Mr.J vi kollade på film och myste i sängen finns inget mysigare än att ha Mr.J kramades om en. Han tog tag i min hand och vi lekte med varandras tummar. Sedan pratade vi och hånglade lite. Och poof så hade det redan gått 4 timmar och det kändes som att det gick för snabbt. Jag följde Mr.J till bussen ( i nordstan centralstationen) och när vi väl hade kommit fram till där hans buss stod så sa vi hejdå och då kramade han och kysste mig. Jag gick därifrån med ett stort leedende på läpparna. Vem vet det kanske lär bli något men vi får vänta och se. 💑?

Här kommer lite bilder från i julas och så Det finns mer men har ej tagit kort på det än😄

Likes

Comments

Yes!

Äntligen jullov, vart så mycket nu. Börjar med att i fredags så tog jag det lugnt och så eftersom att jag var helt slut. Sedan på lördag så tog det fart. Vi bestämde oss för att ta tag i sista städningen innan jul bortsett dammsugningen då vilket vi ska göra innan jul. Vi satte upp våran jobbig, krångliga, stora men ändå fina gran. Jag och min syster pyntade och satte upp den och då sa vi att mamma inte får klaga eller ändra något på den eftersom att hon inte kunde hjälpa till. Typ 5 - 10 minuter dieket efter så hon bah nej det kan inte hänga så där ni ser väl att det inte ser bra ut.😒

Vi brydde oss inte utan sa att det fick vara så. På söndagen så fixade vi ett skåp i köket och blev till sist en lite rensning i skåpet då vi blev av med lite. Sedan tog vi det bara lugnt framför en film på tv (Guardians of the Galaxy). 😄

Igår så hade jag bara en lektion så började kl: 08.10 och slutade 09.30 sedan fick man gå hem. Lite senare skulle mamma på julbord med några på liseberg och syrran va på plugget så jag satt hemma i några timmar hade lite tråkigt men det var även lite skönt ingen som pratade konstant😉😂 Tillslut så var mamma klar och jag skulle åka in till nordstan och möta henne. Vi handlade lite sedan åkte vi till LOLLOS😍 Och köpte en pizza till oss och min syster som kom hem 5 minuter senare än oss. Sedan tog vi det bara lugnt.

Idag så hade vi 2 lektioner i 1 eller vad man nu ska säga. Vi hade både svenska och naturkunskap på 1 lektion vilket var väldigt roligt eftersom att vi spelade Kahoot och tävlade om vem som kunde mest och den som vann fick godis. ( inget ovanligt för våran skola 😉) Ne men sedan hade vi lunch samt en håltimma eftersom att vi slutade lektionen 12.10 och började igen 13.45. Så vi tog det lugnt, sedan hade vi julavslutningen då vi tävlade på kanot igen och sedan gick vi 1 trappa ner då några skulle få priser och några skulle uppträda.

Först så pratade rektorn lite om ett känsligt ämne sedan så delades lite saker ut och sedan var det uppträdande. Några från min klass uppträdde vilket var underbar och roligt, sedan så uppträde lärarna och sprang runt klassrummen. Sedan var det shopping med 2 av mina underbara tjejer potatis och kokos, hade det underbart och nu sitter jag hemma och ska snart ta ett lugnande bad. 😘😄

Likes

Comments

Känslan när allt äntligen går åt rätt riktning är väldigt skönt. Man har börjat få den hjälpen man behöver även om det närmar sig julen. Stressen är ju självklart där men man får försöka ta det lugnt ett tag.

Jul shoppingen är inte ens klar men kan ändå inte göra något åt det förrän nästa vecka. Har 2-3 julklappar att fixa sedan så försöka få in lite planer och så. Men tack vare denna stressen och min panik ångest så blir allt kaos. Men har äntligen fått det mesta gjort. Nu är det bara att sätta upp granen och städa igen här hemma. Sedan lägga alla pakten under granen och piff så va det klart. Sedan kölål om jag ligger efter i något i skolan innan onsdag, och ha en underbar dag tillsammans med min underbara syster.

Man blir väldigt stressad av julen och det är inte det roligaste. men prova ta ett bad eller något varmt att dricka och såt på en film samtidigt som du sitter i din pyjamas. Och ta ett djupt andetag. Tänd lite ljus som kan lugna ner dig. 

Likes

Comments

Livet alltså 😪

Finns det något jobbigare ibland? Vad är livets mening? Varför måste allt ha ett slut? Måste man orka allt? Får man vara svag?

Svaren på alla frågor som finns har tyvärr inget svar även om man kunde spola tillbaka allt som har hänt. Livet har en mening men det är bara en själv som har en väldigt lång resa att försöka hitta den. Vissa har hittat sin mening och vissa är vilse redan från börjar och vissa ger upp för fort istället för att stanna upp och skriva av sig eller berätta för någon att man behöver hjälp att hitta rätt väg att leta på. Det finns alltid någon som kan hjälpa en eller bara lyssna på en.

Livet har ett slut men ingen vet riktigt varför iallafall inte jag och har ändå läst om döden när jag tog min konfirmation. Men man måste kämpa, och nej man måste inte alltid vara stark och kunna orka med allt som finns. Utan man får lov att vara svag och ge upp men man ska inte alltid ge upp utan man kan ta en paus från allt och sedan komma tillbaka när man har enegon och fått den hjälp man behöver.

Livet är någon man alltid kommer fundera på och vissa har ett jobbigt liv men man måste alltid tänka att man har folk som älskar en runt om kring en. Man har folk som gärna hjälper en på vägen. Utan försök få hjälp så snabbt som möjligt.

Jag är lite frånvarande pga att en som stod mig nära på ett sätt men ändå inte har gått bort och kan hända att mina inlägg blir lite mörka och djupa ibland. Men alla har alltid en fråga inom sig som man inte kan få svar på och det är VARFÖR?


Likes

Comments