Vi fick orden Svart/ vit så vi pratade lite och bestämde oss för att sminka två av våra vänner, den ena ljust och den andra mörkt Sedan skulle vi ta kort på dom. Jag tror aldrig vi hann färdigt dock för vad jag vet så har vi inte gjort den mörka smokingen än, bara den ljusa som vi gjorde på Evelina. Jag tycker dock att vi hade kunnat jobba lite mer på våran arbete så att det kunde bli ännu bättre, nu kändes det mest som jag gjorde allt arbeta, jag fotade och redigerade och sedan fick vi hjälp med sminket från en annan.

Vi gjorde iallafall sminket ljust och lite "vinteraktigt".

Bilden jag nu valde har jag dock inte redigerat.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

När vi arbetade med blyerts sä tänkte jag inte så mycket, jag bara gjorde. Jag ritade ju av det vanliga äpplet och försökte skugga så gott det gick. Min hjärna vill inte riktigt tänka om jag inte tycker det ät intressant tyvärr. Jag blev inte riktigt nöjd men det får duga tycker jag.

Likes

Comments

Detta är projektet jag gjorde tillsammans med Sara och Evelina när vi arbetade med gatukonst.

Vi kom överens från början att vi skulle söka upp gatukonst på internet och se om vi kunde hitta en inspirerande bild, vilket vi gjorde. Så vi pratade lite om det och bestämde att vi skulle arbeta med lera och göra olika typer av människor som har olika religoner, kultur och hudfärger. Sedan bestämde vi också att vi skulle ha fler än ett ord i våran gatukonst, i bilden som inspirerade oss så fanns det endast ett ord och det var "rotlös". Istället för att endast ha ett ord att ve 11 betydelsefulla ord. Orden vi valde var ju då, Rotlös ensam, ful, utanför, ledsen, hatad, dålig, nedtryckt, utbytt, otrygg och rädd. Så det blev som vi skrev "Ingen ska behöva känna sig hatad" osv. 

Vi ville visa att vi tycker att alla är lika mycket värda ovansätt hudfärg, religon och kultur, man får vara den man är, gilla vem man vill och se ut som man trivs utan att samhället ska stötta ut en. 

Om vi hade ställt ut våran projekt någonstans hade vi ställt den där det fanns mycket folk, typ i stan så att många skulle se den. 

Likes

Comments

Bilden som jag tog och valde som ensamhet är den där Evelina och Sara är med. Jag tycker att den reflekterar ensamhet på det sättet att det är två personer väldigt nära varandra men ändå så långt bort från varandra eftersom det är en "vägg" emellan dom, väggen skiljer dom åt och de två personerna känner bara ensamhet och att något saknas. Väggen symobolyserar känslan att inte våga ta kontakt, den som är svår att riva hål på när man väl vill. Den symboliserar även det som kan vara ett problem, typ som att två helt olika personer vill prata med varandra, vara med varandra och känna varandras närhet. Men skulle dom göra det skulle kanske deras vänner tycka det varit konstigt och undrat vad dom höll på med. Den väggen är så tjock så ensamheten bara växer mer och mer hela tiden.

Gul- När jag tänker på färgen gul tänker jag sol, sommar och massa lek. Det är en glad färg. Så eftersom jag tänkte lek gick vi till en leksaksaffär och tänkte att vi kanske hittar något roligt och gult där inne och ja vi hittade gula klossar så jag började bygga med allt det gula jag hittade. Så ja, det blev en glad, gul och lekfull figur tillslut, det fick bli min gula bild.

Parkbänk- Alltså denna bilden vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om. Men jag tänkte att jag ville ha en bild på en parkbänk som såg lite äldre ut.Eftersom jag tycker att äldre parkbänkar och så kan vara lite finare och sedan tänker jag också att man använde parkbänkar mer förr i tiden eftersom man nu mera är oftast inne ovansätt väder, iallafall ungdomar. 

Likes

Comments

Jag tycker att Marx konst är väldigt kreativ, han gör ju inte bara konst för nöjets skull utan även för det framtida samhällets skull. Det är liksom väldigt stora saker han gör och det blir ju väldigt intressant. Skulle man se en sådan stor byggnad tror jag inte man skulle tänka att det var just gatukonst som hade gjorts.

Den stora byggnaden som uteliggare kunde sova i tycker jag om väldigt mycket, det märks liksom att han inte bara tänker på sig själv utan på alla sina medmänniskor. Det han gör har liksom alltid en jättefin baktanke som på olika sätt gör personer glada och nöjda. Han visar liksom människor denna konst och dom kanske börjar tänka mer på den. Den visar ju ändå sanningen, det sorgliga och det glada i världen. Konsten får mer människor att tänka på vad dom faktiskt gör i samhället nu mera. .Det är det jag gillar men Marx konst.

Det jag kanske inte gillar så mycket är att han för väldigt stora saker inte frågar om tillstånd eftersom det kan leda till stora konsekvenser för honom. Men självklart så förstår jag att det inte skulle vara samma sak om han hade tillstånd, det hade ju inte kännas lika "äkta" skulle jag kunna tänka mig. 

Tyvärr så har han ju inte riktigt rätt till det han gör eftersom väldigt mycket av det är gatukonst på olaglig plats och han frågar ju inte om tillstånd. Det finns vissa platser där han får göra sin konst och det är ställen som myndigheterna har gjort lagliga. Jag tycker det är väldigt bra att det finns sådana ställen eftersom det faktiskt finns väldigt duktiga konstnärer som håller på med gatukonst och dom måste ju också får visa på sin konst på något ställe. 

Likes

Comments

Detta är mitt collage och min första uppgift. Jag visar på detta collage min respekt för svagheten och styrkan. Alltså typ respekten för depression och styrkan tillbaka. Jag har stor respekt för dom som haft sådan djup depression att dom bara velat avsluta allt men nu har dom klarat sig tillbaka och mår superbra. Styrkan något som alla har, personer som kämpar mot t.ex. depression, cancer, krig m.m. Styrkan är mäktig och jag tror att dom flesta respekterar den väldigt mycket.

Likes

Comments