När jag tänker på normbrytande så tänker jag först och främst på killar med klänningar och tjejer i "killiga" kläder. Det är ju så, tjejer ska ha klänning och killar ska ha typ skjorta, inte tvärtom. Tjejer ska gilla rosa och killar ska gilla blått. Jag är en person som gillar när normer bryts, jag tycker att man ska få se ut hur man vill, vara hur man vill och gilla vem man vill.

Det första jag skissade var en tjejer och en kille, killen hade en rosa klänning och tjejen hade en grön skjorta och ettpar blåa shorts. Jag tänkte att det är ju något som är normbrytande och väldigt fint tycker jag. Jag önskar att det inte spelade någon roll vad man har på sig, nu är det ju tyvärr så att man kan bli mobbad/retad om man inte följer normen.

Den andra skissen jag ritade är väldigt normbrytande och kände mig lite som em psykopat när jag målade den. Det var där en kanin åt gräs och framför den vart det två kaniner var av en av dom åt den andra kaninen. Asså jag tror att det verkligen skulle bryta mot normen om man såg detta i verkligheten. Liksom en kanin som är kannibal. När jag ritade denna bilden ville jag göra något som verkligen bröt mot normen, något som bröt stort mot normen. Jag sökte på google efter normbrytande och fick fram två kossor, där en hängde ner från ett träda och den andra stod på grässet och kollade upp, av någon anledning fick jag då fram i mitt huvud att jag skulle måla en kanin som åt en annan kanin.

Min nästa skiss på pappret fick bli en midsommarstång under jul. Det normala är ju att man har en gran inne under julen och midsommarstången har man under midsommar. Men varför måste det vara så? Sätt upp en midsommarstång istället för julgran något år och inför nya traditioner för att få lite mer känsla. Hade jag kommit hem till en familj som faktiskt hade det såhär så hade jag tyckt att det varit väldigt intressant och roligt.

Den sista bilden jag ritade var två prinsessor som hade ett förhållande. Det är normbrytare från dom normala typ disneyprinsessorna. Där ska prinsessorna alltid gifta sig med en man, det har aldrig hänt att två prinsessor eller prinsar har fått gifta sig. Dom anser inte att detta är normalt och dom tycker att allt måste vara normalt, tyvärr så är det ju så. Jag längtar till disney lanserar en film med ett homosexuellt par.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

När jag ser detta fotot får jag en känsla av ensamhet men på något sätt också frihet. Men jag tänker att ensamhet och frihet kan på något sätt höra ihop. Det är ju tre olika personer på detta fotot, men jag tror att det är en och samma person i olika stunder. Jag känner olika för varje person, den som är längst till vänster känner jag frihet. Hen ser så fri ut, bara är där och tittar ut över världen. Inga bekymmer alls och ingen ånger. Det är så jag känner men jag bli ändå lite osäker eftersom det inte är några färger i bilden, vilket gör den rätt så sorglig. Men spännande.

Personen i mitten ger mig en dålig känsla, en känsla av ångest och depression, som hen är fast i något. Hen ser ledsen ut, som om att hen har gett upp och inte orkar mer. Hen behöver kärlek, för hen känner sig inte älskad, inte av någon.

Den sista, till höger, det är där jag får en känsla av ensamhet och trötthet. Det får jag även på hen i mitten, hela konsten ger mig känslan av ensamhet och sorg.

Jag typ tänker att det är olika stadier i tonåren/ ungdomen. Dessa tre personerna typ hänger i rep/ trådar, det är liksom lite så man känner, livet hänger på en tråd och det gäller att hålla fast vid den, utan att den går sönder. Det känns som bilden visa tre olika stadier av tonåren. Man börjar bli lite mer självständig och fri, man utforskar större delar av livet och världen och allt blir lite mer spännande, man testar på nya saker och ser saker annorlunda än innan. Detta leder också till att man känner mer ångest och det psykiska blir mer uppenbart. Man har mycket humörsvägningar och kan ofta känna sig ledsen och frustrerad. Man blir trött mycket oftare, för man lägger sig sent och går upp tidigt, man får inte den sömn man egentligen behöver. Sedan så anstränger man sig väldigt mycket, både fysiskt och psykiskt.

Likes

Comments

Jag tyckte det var rätt så intressant på stadsvandringen vi gick idag. Det fanns några olika bilder som jag tyckte var intressanta och väldig fina. Ibland fick jag fundera en stund för att tänka på vad det skulle föreställa men jag tycker att sådant kan vara rätt så kul ibland.

Denna bilden tyckte jag var lite extra intressant då den kan tolkas på så många olika sätt, både som positivt och negativt. Skriver mer om den i ett annat inlägg.

Likes

Comments

Min ism inom modernismen var abstrakt konst. Så jag gick in på google och googlade på lite bilder inom abstrakt konst. Det var ju liksom bilder där man inte riktigt ser vad bilden ska föreställa. Sedan så gick jag in på lightroom och kollade igenom mina bilder för att se om jag hade någon bild som jag kunde använda i arbetet. Jag hittade en bild från sommaren 2016, en bild på en brasa. Så den bilden tog jag och valde att arbeta med den i photoshop. Mina bilder passar in i ismen för att bilden jag har gjort om är så att man inte riktigt sr vad den ska föreställa, om man inte har sett originalet först.

Jag valde just denna bilden för att jag alltid på något sätt dras till den och jag ville se om man kunde göra den på något annat sätt som också skulle bli bra. Jag har tyvärr inte tänkt så mycket på vad jag gjort när jag jobbade med den, min enda tanke var typ att den inte skulle likna något. I photoshop använde jag endast ett verktyg och det var det man "smetar ut" med. Jag jobbade med detta verktyget hela tiden, överallt och smetade ut bilden till en enda röra kan man väl säga.

Nu i efterhand så har jag ju inte känt mig så särkilt nöjd med bilden eftersom att jag inte gjort något speciellt. Jag har också kommit på andra idéer som jag kunde gjort istället. Bland annat att jag kunde gjort om mitt respekt collage till något bättre.


Likes

Comments

Vi fick orden Svart/ vit så vi pratade lite och bestämde oss för att sminka två av våra vänner, den ena ljust och den andra mörkt Sedan skulle vi ta kort på dom. Jag tror aldrig vi hann färdigt dock för vad jag vet så har vi inte gjort den mörka smokingen än, bara den ljusa som vi gjorde på Evelina. Jag tycker dock att vi hade kunnat jobba lite mer på våran arbete så att det kunde bli ännu bättre, nu kändes det mest som jag gjorde allt arbeta, jag fotade och redigerade och sedan fick vi hjälp med sminket från en annan.

Vi gjorde iallafall sminket ljust och lite "vinteraktigt".

Bilden jag nu valde har jag dock inte redigerat.

Likes

Comments

När vi arbetade med blyerts sä tänkte jag inte så mycket, jag bara gjorde. Jag ritade ju av det vanliga äpplet och försökte skugga så gott det gick. Min hjärna vill inte riktigt tänka om jag inte tycker det ät intressant tyvärr. Jag blev inte riktigt nöjd men det får duga tycker jag.

Likes

Comments

Detta är projektet jag gjorde tillsammans med Sara och Evelina när vi arbetade med gatukonst.

Vi kom överens från början att vi skulle söka upp gatukonst på internet och se om vi kunde hitta en inspirerande bild, vilket vi gjorde. Så vi pratade lite om det och bestämde att vi skulle arbeta med lera och göra olika typer av människor som har olika religoner, kultur och hudfärger. Sedan bestämde vi också att vi skulle ha fler än ett ord i våran gatukonst, i bilden som inspirerade oss så fanns det endast ett ord och det var "rotlös". Istället för att endast ha ett ord att ve 11 betydelsefulla ord. Orden vi valde var ju då, Rotlös ensam, ful, utanför, ledsen, hatad, dålig, nedtryckt, utbytt, otrygg och rädd. Så det blev som vi skrev "Ingen ska behöva känna sig hatad" osv. 

Vi ville visa att vi tycker att alla är lika mycket värda ovansätt hudfärg, religon och kultur, man får vara den man är, gilla vem man vill och se ut som man trivs utan att samhället ska stötta ut en. 

Om vi hade ställt ut våran projekt någonstans hade vi ställt den där det fanns mycket folk, typ i stan så att många skulle se den. 

Likes

Comments

Bilden som jag tog och valde som ensamhet är den där Evelina och Sara är med. Jag tycker att den reflekterar ensamhet på det sättet att det är två personer väldigt nära varandra men ändå så långt bort från varandra eftersom det är en "vägg" emellan dom, väggen skiljer dom åt och de två personerna känner bara ensamhet och att något saknas. Väggen symobolyserar känslan att inte våga ta kontakt, den som är svår att riva hål på när man väl vill. Den symboliserar även det som kan vara ett problem, typ som att två helt olika personer vill prata med varandra, vara med varandra och känna varandras närhet. Men skulle dom göra det skulle kanske deras vänner tycka det varit konstigt och undrat vad dom höll på med. Den väggen är så tjock så ensamheten bara växer mer och mer hela tiden.

Gul- När jag tänker på färgen gul tänker jag sol, sommar och massa lek. Det är en glad färg. Så eftersom jag tänkte lek gick vi till en leksaksaffär och tänkte att vi kanske hittar något roligt och gult där inne och ja vi hittade gula klossar så jag började bygga med allt det gula jag hittade. Så ja, det blev en glad, gul och lekfull figur tillslut, det fick bli min gula bild.

Parkbänk- Alltså denna bilden vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om. Men jag tänkte att jag ville ha en bild på en parkbänk som såg lite äldre ut.Eftersom jag tycker att äldre parkbänkar och så kan vara lite finare och sedan tänker jag också att man använde parkbänkar mer förr i tiden eftersom man nu mera är oftast inne ovansätt väder, iallafall ungdomar. 

Likes

Comments

Jag tycker att Marx konst är väldigt kreativ, han gör ju inte bara konst för nöjets skull utan även för det framtida samhällets skull. Det är liksom väldigt stora saker han gör och det blir ju väldigt intressant. Skulle man se en sådan stor byggnad tror jag inte man skulle tänka att det var just gatukonst som hade gjorts.

Den stora byggnaden som uteliggare kunde sova i tycker jag om väldigt mycket, det märks liksom att han inte bara tänker på sig själv utan på alla sina medmänniskor. Det han gör har liksom alltid en jättefin baktanke som på olika sätt gör personer glada och nöjda. Han visar liksom människor denna konst och dom kanske börjar tänka mer på den. Den visar ju ändå sanningen, det sorgliga och det glada i världen. Konsten får mer människor att tänka på vad dom faktiskt gör i samhället nu mera. .Det är det jag gillar men Marx konst.

Det jag kanske inte gillar så mycket är att han för väldigt stora saker inte frågar om tillstånd eftersom det kan leda till stora konsekvenser för honom. Men självklart så förstår jag att det inte skulle vara samma sak om han hade tillstånd, det hade ju inte kännas lika "äkta" skulle jag kunna tänka mig. 

Tyvärr så har han ju inte riktigt rätt till det han gör eftersom väldigt mycket av det är gatukonst på olaglig plats och han frågar ju inte om tillstånd. Det finns vissa platser där han får göra sin konst och det är ställen som myndigheterna har gjort lagliga. Jag tycker det är väldigt bra att det finns sådana ställen eftersom det faktiskt finns väldigt duktiga konstnärer som håller på med gatukonst och dom måste ju också får visa på sin konst på något ställe. 

Likes

Comments

Detta är mitt collage och min första uppgift. Jag visar på detta collage min respekt för svagheten och styrkan. Alltså typ respekten för depression och styrkan tillbaka. Jag har stor respekt för dom som haft sådan djup depression att dom bara velat avsluta allt men nu har dom klarat sig tillbaka och mår superbra. Styrkan något som alla har, personer som kämpar mot t.ex. depression, cancer, krig m.m. Styrkan är mäktig och jag tror att dom flesta respekterar den väldigt mycket.

Likes

Comments