Jag upplever att verket har en kuslig känsla, men det är just det jag gillar! Verket heter "I väntan på icebreakern" och det är två figurer som sitter vid ett bord. Det finns liksom en igenkänningsfaktor, visst har man suttit lite stelt vid ett bord med någon som är väldigt olik sig själv och bara väntan på en "icebreaker". Figurerna på bilden har olika ansikten men ändå något gemensamt och det är att båda ser obehagliga ut. Det är precis som i samhället, vi alla är olika men har ändå något som förenar oss så att vi blir samma. Jag upplever också att eftersom verket är ganska färglöst (konstnären har använt sig av mestadels svart och vitt) så kan man nästan känna den stela känslan som finns i bilden. På bordet ligger det två kaffekoppar och en yxa, kanske är de på en fika? Yxan kanske är den de ska använda för att bokstavligt talat bryta isen? Det är i alla fall så jag tolkat det. Bilden är normrytande just för att den är så himla äkta, inget filter alls. Sedan så är figurerna på bilden överviktiga, den ena har tre ben och de är inte estetiskt vackra enligt normen. Det för mig är normrytande. Om bilden skulle följt normen så skulle det suttit två smala blonda tjejer vid ett fika bord. Kanske med några shoppingpåsar etc. Men då hade bilden blivit väldigt mycket tråkigare. Sedan la jag märker till en detalj i bilden, det sticker fram en hand från ingenstans. Jag vet inte hur jag ska tolka den förutom att den gör bilden mer intressant. Det blir nästan som ett foto, en fotobomb (när någon förstör en bild med att sticka fram huvudet/handen etc). Men då får jag syn på en annan sak, på andra sidan bilden sticker det fram två ögon, om man ser helheten i detta så kan man se att ögonen och handen hör ihop. Kanske sträcker sig handen mot de två ögonen. Det kanske gömmer sig en massa varelser i mörkret som vi inte ser.Jag gjorde resten av min tolkning muntligt.

Gabriella Alkhouri

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

  • 1.Skriv vilken ism du har och hur din(a) bilder passar in i ismen.
  • Min ism var popkonst, jag tycker min bild passar rätt bra in då jag använt mig av starka färger som ofta används i popkonst.
  • 2.Förklara varför du valde just den bilden, processen och de val du gjort - färger, teknik, komposition, bildutsnitt osv.
  • Jag valde en bild jag gjort i illustrator någon gång på min fritid, den föreställer min favorit dragqueen Violet Chachki. Jag tyckte den bilden skulle vara rolig att göra om då Violet nästan alltid har väldigt ”klassiska” färger på sitt smink och hår. Till exempel svart hår, rött läppstift osv, hon inspireras mycket av 50-talet och burlesk. Jag valde att använda tuschpennor och promarkers så att jag skulle få ett så tecknat resultat som möjligt. Jag bytte ut färgerna på hennes smink till starka färger som ”poppar” ut ur bilden. Det ned-tonade rosa läppstiftet blev ett starkt rosa läppstift och håret bytte jag ut till ett starkt gul-blont hår.

Resonera kring hur dina val har påverkat uttrycket i bilden. T.ex. om du valt att jobba i illustrator - hur påverkar det bildens uttryck jämfört med om du gjort den i akryl t.ex. Hade annan teknik/färger osv kunnat funka?

Vilka för- och nackdelar tycker du att det finns med tekniken du valt?

Det hade antagligen vart lättare att göra bilden i illustrator då orginalbilden är gjord där. Men jag ville utmana mig själv så därför valde jag att måla i tusch. Jag tycker fördelen med att jag valde tusch är att jag utvecklas i att måla för hand. Nackdelen kanske är att bilden inte blev lika snygg som den hade blivit i illustrator.

  • 3.Hade du andra idéer som du inte genomförde? Varför blev resultatet som det blev?
  • Jag hade inga andra idéer, redan på första lektionen så skissade jag upp en bild genom att kolla på originalbilden och blev nöjd. Resultatet blev som det blev eftersom att jag hade en tydlig vision som jag följde. Jag kollade även på lite bilder på annan popkonst och fick inspiration.
  • 4.Vad är du nöjd med i ditt arbete och vad hade kunnat utvecklas och hur?
  • Jag är nöjd med allt i mitt arbete, speciellt bakgrunden då den var en ren spontan tanke. Det jag hade kunnat utveckla var kanske idén och kanske målat bilden i en annan vinkel. Etc.

Likes

Comments

​Här är bilden jag gjorde nöt vill höll på med gatukonst, ber om ursäkt för sen inlämning. Jag har helt enkelt glömt bort att lämna in. 

Likes

Comments

  • -Vad tycker du om Marx konst? Du kan fundera på vad du tycker är bra och mindre bra. Har han rätt att göra det han gör?

Jag gillar gatukonst i allmänhet, speciellt urban gatukonst, jag tycker man borde legalisera all form av konst då jag tror våra städer hade blivit mycket gladare och piggare. Jag gillade att Marx konst hade en baktanke, det skulle inte bara se bra ut, utan det fanns ett budskap bakom det hela. Enligt lagen kanske han inte har rätt men jag ser inget fel i det han gör. Så länge man inte vandaliserar tycker jag all konst borde släppas fri.

Likes

Comments

Frågor tillbloggreflektionen:

Vad tycker du om de olika skuggmetoderna? Jag tycker att de olika skuggmetoderna var intressanta att jobba med och något jag själv vill fortsätta att utveckla.

Vad är du mest/minst nöjd med? Varför? Den jag blev mest nöjd med måste vart bilden när jag använde mig utav en tuschpenna och drog streck, jag tyckte det resultatet blev snyggast. Den jag blev minst nöjd med är teckningen när jag målade vitt på svart, antagligen för att den var svårast att göra.

Vad har du lärt dig? Jag har lärt mig olika metoder att lägga skuggor på.

Skulle du kunna göra något annorlunda? Jag skulle nog målat större om jag fick göra om allt och mer noggrant självklart.

Likes

Comments

​Tanken bakom min bild är att man ska ha respekt för alla olika sorters former oavsett vilken form man själv är, formerna symboliserar människor och att även om vi är alla människor så ser vi alla olika ut precis som formerna. Det som blev bra var att idén gick att genomföra, det som kan förbättras är nog att jag kunde gjort bilden finare och mer välarbetad. Personligen tror jag den skulle blivit snyggare med svart bakgrund och vita former.

Likes

Comments