Jag har varit sjukt oaktiv nu ett tag, jag ber om ursäkt. Nu har jag tre stycken bloggar. Jag bloggar här, på "Eva B" och numera minibloggar jag också på Bunny Bridges. Jag kommer nog egentligen mest vara aktiv på Bunny Bridges, och typ på Eva B, men jag tänkte att jag tar en paus härifrån. Det blir helt enkelt för mycket.

Vi ses snart, säger jag. Ta hand om er så länge!

PS: Jag tror att jag fortsätter blogga mot sommarlovet, då jag har mer tid som jag inte behöver spendera på skolan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjena ni i sjukstugan!

Var helt frisk i skolan, jag lovar, men ett tag efter att jag kommit hem började jag bli extremt snorig! Min högra näsborre blev helt täppt då och då, och om jag lutade mig till höger blev näsan helt blockerad där efter bara några sekunder. Vänster är oftast helt okej men jag har ont i huvudet och i halsen och blir fortfarande täppt hela tiden. Så himla jobbigt!

En bra sak med att vara sjuk är att man får stanna hemma från skolan, det är bara bäst alltså! Hatar skolan. Nu ska jag vara helt ärlig, så snälla säg inte att jag skryter för det är inte det jag gör, jag bara säger sanningen.

Jag är extremt begåvad då jag bodde på ön söder om Indien, Sri Lanka, och där var det tuffare tag! Det man lärde sig i typ tvåan i Sverige fick man lära sig när man var typ fem år där, och i ettan var man fem och i tvåan sex, här är man sju i ettan liksom! Och jag älskar fortfarande att skriva och läsa, och det mesta i skolan är rätt enkelt för mig, och jag är som sagt rätt begåvad, och ja...

Så man kanske skulle tro att jag gillar skolan pga detta, men tvärtom! Tycker skolan är onödig. Antingen så ska jag ha ridskola eller stuteri eller något i den stilen eller så ska jag bli författare, så varför haka upp mig på en massa siffror och jobbiga saker?

Hatar geografin. Jag hade nyligen prov på det och det gick bra, men varför ska man veta vart alla städer i Västergötland ligger? Jag bor inte ens där och har inga planer på att flytta dit! (Vem vet egentligen, det kanske jag gör? Men ändå.) Och efter provet bara försvinner allt, så extremt onödigt!

Och religionen också. Exakt varför ska jag veta allt om Jesus och Moses och om vad alla religioner heter och vad dom i den religionen gör och vilken gud dom ber till och vilken byggnad dom har? Jag är inte religiös. Vad heter det nu igen? Ateism. Just det. Jag är ateist! Så varför ska jag bry mig om kristendomen och judendomen och allt vad det nu är?

Helt hopplös information alltså. Man fattar typ ingenting och det är inte roligt att bara sitta där medan läraren högläser ur en religion-lärobok och man bara sitter där och halvsover och försöker lyssna för man vet att det blir prov på detta men man orkar inte ta in allt det där och så vidare...

Nu har jag klagat rätt länge på skolan så nu ska jag sluta upp med det, jag lovar! Bara en sista grej om skolan...

Jag skrev helt enormt mycket mer efter det här men dumma Nouw förstörde så nu försvann det! Det händer på nästan alla mina inlägg men nu tänker jag faktiskt inte skriva om för det var så långt!

Likes

Comments

Idag har min skola någon slags vernissage! Den börjar 16.30 och slutar 18.00, jag har även event med klubben på SSO ikväll så vi ska vara tillbaka före det! Det ska bli kul!

Likes

Comments

Välkommen till detta hiss/diss-inlägg! Jag kommer inte lägga in några bilder idag men ni fattar nog ändå! Skriv gärna vad ni själva tycker om sakerna! Förresten så säger jag rakt ut vad jag tycker, om jag säger att jag hatar något som du älskar så förlåt då, men man har olika smak.

Chokers: Va? Usch! Jag hatar chokers, jag har aldrig haft sådan och kommer aldrig att ha. Det ser inte ens snyggt ut, varför strypa sig själv?

Mjukisbyxor: Mysigt att ha hemma, går runt med dom ibland på helger eller efter skolan. Men inget som jag direkt skulle nämna om jag skulle nämna något stilrike.

Fluffig morgonrock: Älskar det! Min mamma har en sådan och jag har fått, typ, dela den lite med henne ibland och jag har faktiskt sovit i den flera gånger! Den är fluffig, varm och skön!

Jeans: Jamen jeans är ju alltid bra! Jag brukade hata jeans, tyckte dom var trånga och sträva, men numera älskar jag jeans och har ofta på mig jeans!

Klänning: Jo men jag gillar väl klänningar... Men på sommaren förstås! Bryr mig mer om ifall jag är tillräckligt varm/sval än om hur jag ser ut. Men visst, klänningar är fina! Dock inte alla...

Keps: Enligt mig är inte keps så snyggt (eller, på en del är det snyggt, men inte på mig i alla fall), men det skyddar ögonen från solen och mitt hår brinner upp när det är soligt och jag inte har något på huvudet, så brukar ha det ändå på sommaren.

Mössa: Mössa är något jag har ofta. På sommaren har jag mest keps eller solhatt, men ibland även en luftig vårmössa (håller på med en i slöjden just nu), och på vintern har jag absolut mössa varje gång jag går ut!

Nu har jag inget mer att hissa eller dissa! Kommentera gärna lite förslag om vad jag kan hissa/dissa och vad du själv tycker om sakerna jag nämnt! 

Likes

Comments

​Min vardag är tråkig, egentligen inget att skriva om. Men jag gör det ändå för jag har liksom en blogg här. Det är det man ska göra på bloggar. Skriva om sig själv och sin vardag.

Jag går i skolan, okej? Trist! Jag hatar skolan. Den är tråkig. Förutom syslöjden, just nu har vi en superbra lärare, men tyvärr ska hon pensioneras efter vårterminen så hon jobbar bara här en termin... Så himla synd att när vi äntligen har fått en bra slöjdlärare stannar hon inte alls längre... Så typiskt...

Har svårt för mat. Det är mycket lättare hemma då mamma vet vad jag tycker om och därför äter jag ofta rätt mycket hemma. Men nej, jag är inte tjock. Man kan säga att jag är underviktig. Lite. Jag är 10 år (ja jag vet, jag är för ung för min egen skull!) och väger typ 26 kg (har inte vägt mig på ett tag men har varit det ganska länge nu så något sådant...), är 142 cm lång och har skostorlek 37. Japp! Det var det, eh... 

Har extremt svårt för skolmaten, speciellt då jag är vegetarian (äter kyckling men inget annat) men inte gillar grönsaker. Great! Jag äter inte kött och inte grönsaker eller sallad eller något sådant. Vad får jag i mig då? Pasta. Ris. Kyckling. Fisk. Potatis. Mackor. Sådant, typ. Snälla kom inte och tjata om att det inte är bra för mig för jag vet, okej? Mamma tjatar redan jämt om att jag äter för lite så jag vill inte ha fler som hänger upp sig på det!

Min vardag är alltså extremt trist och typ inget är spännande eller roligt med den. Jag har ingen smak för stil över huvudtaget, har alltid på mig typ vardagliga kläder som jag tycker är "typ" fina, och jag har inte smink (än), och inga högklackade skor (än).

Datorn är mitt liv. Jag skriver sagor och vill bli författare, men mitt problem är att jag ofta blir missnöjd och tröttnar på en saga. Sen startar jag på en ny, och så håller det på så tills min desktop är helt full och jag måste kasta massa (antagligen rätt lyckade) sagor.

Annars bloggar jag och spelar spel, speciellt SSO (StarStableOnline). Och så har jag en iPad med massa spel också, förstås.

Jag har bott i huset jag bor i nu i typ 3 och ett halvt år och jag är rätt trött på vår lilla trea (vi bor i en lägenhet), trots att utsikten är fin och alltihop. Jag bor på Ekholmen i Karlskrona. Alla kanske inte vet vad Karlskrona är, men det är typ en liten stad vid kusten i Blekinge. Fun fact: Karlskrona är Blekinges residensstad!

Så det var typ allt. Jag går inte i någon sport förutom ridning, och jag går inte på ridskola och rider inte varje vecka. Så ja... Funderade på att börja med handboll för ett tag sedan men ändrade mig. Gillar handboll men jag gjorde det inte ändå.

Så det var nog allt om min extremt tråkiga vardag, hoppas du inte somnade när du läste detta! Om du läser det fler gånger kommer du nog det, så jag rekommenderar att du inte läser detta för många gånger. Det gör dig inte gott.

Likes

Comments

Vecka 18
 • Veckans utmaning


 1. Gå in på "Nyheter" på Nouw
 2. Gilla dom 5 första inläggen som kommer upp av vem som helst
 3. Skriv "Klar" i kommentarsfältet på detta inlägg
 4. Gör 10 armhävningar
 5. Skriv "Armhävning" i kommentarsfältet


 • Veckans fråga


 1. Äpple eller päron?
 2. Hund eller katt?
 3. Din favoritveckodag?
 4. Samsung eller iPhone?
 5. Mobil eller dator?
 6. Favoritfärg?
 7. Favoritblogg?

Likes

Comments

Om du inte spelar StarStableOnline så behöver du inte läsa detta inlägg, då du antagligen inte kommer förstå mycket av vad jag säger.

Det finns en YouTuber som heter Renee Bluebridge AKA Northena som har en serie som kallas "Theories and Thoughts". I dessa Theories & Thoughts-inlägg ska jag jämföra hennes teorier med vad jag tror. Dessa inlägg kommer vara på engelska då hennes serie är på engelska. Om en text har både fetstil och kursivstil är det från Northena. Har en text bara kursiv är det från mig. Så då sätter vi igång!

 • When she lived on Jorvik, Aideen got 5 daughters. 4 of the daughters got their respective powers. These 4 became Soulriders. In Starshine Legacy the girls finds an old article from 1933. It seems to be about the 4 Soulriders, but the date is too early. It's more likely that it would be their grandmothers.
 • I also think that this is the case. The 4 new Soulriders is very likely family with our 4 Soulriders Alex, Lisa, Linda and Anne, only several generations back.
 • Also the enormous paintings in Pine Hill I would guess is an early generation of our Soulriders. These also looks almost exactly like our current ones. Alex is the warrior of the Soulriders, since she's the only one of the 4 who has the power to hurt someone else. Her Soulrider on the painting is the one holding two swords, an awesome detail.
 • The Soulriders in many generations must've looked almost exactly the same, and probably they also have kind of the same personality. We know that Anne, for example, is very fashionable and cares a lot about what she looks like. As does her horse Concorde. In her painting, Anne is looking awesome. Another detail, though, is that Lisa and Linda and almost Anne, are dressed the same. Alex, on the other hand, wears a completely different outfit. I'm not sure this means anything, but I just had to point it out.
 • But Aideen had 5 daughters, not just 4. All her sisters got powers, but she got none, and she decided to leave Jorvik. I believe our SSO character is part of the bloodline from the fifth daughter.
 • I hadn't at all been thinking about this before I watched Northena's video, but it's likely. After all, our character is special. And who would the fifth daughter otherwise be?
 • Our character is the reincarnation of Aideen. Aideen's powers has always been in the blood of the fifth daughter, but it always stayed inactive. It has never been awakened because the fifth Soulrider has never been needed.
 • This is an interesting theory. But thinking of what kind of danger Jorvik is in, I believe soon it will truly be awakened.
 • When the player is asked by Elizabeth to activate the stones above her house, we activate all of them, which shouldn't be possible. Elizabeth gets surprised and says that we have to keep it a secret, so she knows something that we don't.
 • This is actually very true. The other 4 Soulriders can only activate their own stone. But our player light all 4 of them, which shows that something is special with our character.
 • At the horse statues in Guardian's Dale there is a fifth statue which probably is Aideen's, but it is broken. We don't know who broke it. It's possible that someone doesn't want the world to know there is a fifth Soulrider, who is the most powerful one since this one is basically Aideen herself.
 • Exactly. The fifth statue isn't in line with the other horse statues, you have to continue straight forward to get to it. It seems big, but you can't see what it is, because it is broken.

Jag hade inte ens tänkt på det här innan jag såg Northenas video, därför har jag inte så många egna tankar. Jag bekräftade alltså mest det som hon sagt, så att läsa mitt är kanske inte så intressant. Men jag tycker att Northenas teori var superintressant och spännande, och så sant också! Det stämmer verkligen!

Det var allt för den här gången, vi ses!

Likes

Comments

En del kanske har varit med på testet "Hur hästtokig är du?", och då kanske ni har märkt att det var ett väldigt kort test med endast tre frågor. Men det är ju ändå bloggens första riktiga personlighetstest så det gör väl inget? I alla fall, om du har varit med så vill du ju säkert se dina resultat! Räkna ihop om du klickade på A, B eller C!

​Flest A

Du är kanske inte direkt den största hästälskaren i hela världen. Du intresserar dig mer för andra saker, och du har inte så mycket erfarenhet av hästar. Men det gör inget! Alla får ha sina egna intressen, hoppas du har kul med det du gör!

​Flest B

Du har mycket erfarenhet, kanske till och med egen häst? Hästar är ditt allt och du har ridit väldigt länge. Något annat tror jag inte du intresserar dig för. För dig är det bara hästarna.

​Flest C

Du är ordentligt hästtokig! Du rider troligtvis på ridskola, vill jättegärna ha egen häst och du älskar hästar jättemycket. Oroa dig inte! Snart kommer du vara i eliten!

​Hoppas alla blev nöjda med sina resultat. Snart kommer det fler test, ska du få se!

Likes

Comments