Världens tråkigaste rubrik. Haha, men hela huset är städat. Med Nalie på magen i bärsele. Efter 25 min vaken så somnade hon och har snart sovit i en timme. Brukar inte funka att ha henne där men idag, räddaren i nöden.
Vi får nämligen gäster idag. Min käre mor och far kommer på besök så dags att dammsuga upp alla mina hårstrå. (Fäller fortfarande sjukt mycket). Nu står jag här i köket med en sovande prinsessa och är färdig med städningen.

Älskar dig min skatt, världens finaste prinsessa ♥️

Likes

Comments

Kort och gott. Internet förde oss två tillsammans.
Kände varann inte sen innan, visste inget om varann, började skriva och strax därefter bytte vi nr, träffades hos min bror i Jönköping första gången. Han bodde strax utanför Habo då. Fjärilar i magen och en snygging så ville jag verkligen träffa honom fler gånger. Så omtänksam och genuin.
Fler dejter blev det, saknaden växte och jag var förälskade.

Nu har vi har vart tillsammans i lite mer än 3 år nu, har en ljuvlig dotter ihop och framtiden är ljus.
Älskar dig min fina ♥️

#denstorabloggutmaningen som startades av @bolmgren och @namnoribebisen 

Likes

Comments

När lillan började bli trött i förmiddags passade jag på att byta om, sätta henne i barnvagnen och bege oss ut på en promenad. Nr:24.
Hon somnade snabbt och jag lyssnade på podd. Fick ihop 6,7 km. Genom lite regn till ett väldigt vackert väder. Den blåa himlen började visa sig och solen lyste igenom vissa små moln.

Väl hemma blev det lite banan till oss båda, bus på lekmattan, amma och nu vilar hon sen en timme tillbaka ungefär. (Är ju då jag ska passa på att sova med egentligen).

Likes

Comments

Som rubriken lyder. Under tiden jag satt och åt frukost så tog jag bort inlägget i N matstol. Hon satt riktigt bra och balanserade sig på ett bra sätt märkte även när det räckte för henne. Så hon satt utan stöd i 5-10 minuter ungefär. Hon börjar bli stor loppan.

Nu ligger vi på lekmattan och myser till babblarna i bakgrunden. Ska byta om och ta oss ut på en promenad innan hon somnar. Hoppas ju att hon kan sova gott i vagnen sen!

Likes

Comments

Ämne nummer 19 är: såhär började min förlossning.

Dagen innan hade jag, min bror och svåger vart iväg i Skövde för att köpa en bordsfläkt till mig. Jag kunde inte sova på nätterna, det var alldeles för varmt. Så en fläkt det var vad jag behövde. Inköpt och redo att användas inför natten. Ställde in den i rätt läge, låg utan täcke och tyckte det var underbart med lite "kyla" när man ska sova.
Ska klämma in här att min bror sagt åt mig att knipa igen just dagen efter eftersom det var min födelsedag. Jaja, sa jag. Försöka kan man ju. Till beräknad födsel var det ju ändå 9 dagar så tänkte att det inte var några problem.
Tillbaka till hur det startade. Hade precis stängt mina mörk bruna ögon då det klickade till sådär konstigt nertill på mig. Känner att det börjar rinna lite och vips så hade vattnet gått. Kändes som en flod, grumliga vita "prickar" i vattnet. Sa direkt till sambon när jag sprang till toan att vattnet gick precis. Så skrattade jag. Vi ringde förlossningen och skulle återkomma om jag fick kraftigare värkar. Annars skulle jag in på kontroll dagen efter kl 11 (om jag minna rätt). Det slutade verkligen inte rinna och jag tog mig en dusch, försökte sova men det gick bara inte. Tog på mig kläder och vi gick ner till soffan. Sambon somnade till och när jag tyckte att värkarna sate igång så ringde vi igen! Då fick vi komma in. Kollade hur bebis mådde, blev inskrivna, fick morfin och lite andra tabletter som skulle göra så det stannade upp lite. Nu kommer du sova gott sa dom till mig. Haha, sov inte en blund. Mådde riktigt illa så spydde som en kalv 07:30, blev utskriva 09:30. Påväg hem, spyr igen, ringer in och dom säger att det är normalt. Kommer hem och där har jag inte en lugn sekund. Då ringer sambon in och hon i luren säger: Ja, vi kan ju inte veta hur ont hon har så ni får väll komma in igen då!! Tack för den kärring tänkte jag!! Haha.
Väl inne, öppen 4 cm, kunde inte gå, stå, eller sitta. Inskriven igen kl 13.
15:58 är världens finaste tjej kommen till världen ❤️

Läs hela förlossningsberättelsen under kategorin Förlossningsberättelsen.

#denstorabloggutmaningen , startad av @bolmgren och @namnoribebisen
Varje dag kommer ett nytt ämne att skriva om. Perfekt när man har lite bloggtorka!

Likes

Comments

Jag måste bara tillägga att JAG ÄLSKAR MIN NYA NIKON. Vilken kamera.
Tända ljus kan ju vara det mysigaste som finns och när man får tillbringa underbar tid med sin familj, framför tv och tända ljus så är det ganska oslagbart såhär på hösten.

Likes

Comments

Eftersom jag hade foglossningar tidigt så var jag med i en studie, man fick testa akupunktur eller TENS för att se om det blir bättre. Ex antal veckor hade jag det och tyckte det hjälpte tills man lämnade tillbaka det. Då kom ännu värre smärta. Jag kunde knappt ta mig upp ur soffan vissa dagar! Så att jag idag känner av lite i vänster ljumske kanske inte är så konstigt. Men då är det enbart när jag legat på sidan som jag belasta konstigt och smärtan kommer efter någon timme i den ställningen. Speciellt när jag liggammar och råkar somna.
Nu är sista besöket gjort och jag mår perfekt. Kan gå mina promenader utan värk. Göra hushållsuppgifter, även där utan värk osv. Tack för att jag fick delta.

Efter åkte vi till Linette och Affe. Drack kaffe och busade med barnen. Jisses vad tiden går snabbt. Alfred är 4 månader äldre än Nalie bara. Det kommer hända mycket framöver. Häftigt det var att sätta Nalie framför Affe. Hon satt bättre än vad hon någonsin har gjort. Rakare i ryggen och längre tid.

Nu är vi hemma och ha städat ur min bil lite, ska ta ut basen för babyskyddet med. Behövs inte mer nu när lillan har sin be safe.
Hängt upp tvätt och pappan i familjen underhåller dottern med läsning och bus. ♥️

Likes

Comments

Blev utmanad av @vkis att svara på frågor. Så tänkte jag skulle ta mig lite tid att göra detta såhär på kvällskvisten. Samtidigt passar jag på att utmana @feliiciamalm , @alexsandraolsen och min @PeterLazar 

Fem saker jag inte kan leva utan

1. Min underbara familj. Nalie och Peter som förgyller mina dagar varje dag. Vet inte vad jag skulle ta mig till om något skulle hända dom två. Här ingår ju även mina släktingar!!

2. Mat givetvis. Min sambo kan nog intyga att jag blir ett litet monster om jag inte får mat i mig. Helst skulle maten serveras 5 minuter innan jag själv känner mig dö hungrig.

3. Min iPhone. Dagligen använder jag den och tar nog mellan 10-50 bilder per dag. Den är med mig överallt. (Utom duschen då).

4. Egentligen ska jag nog byta plats på 3:an och 4:an. För här säger jag min underbara Volvo V70. Den tar mig från A - B och C - D osv. Hahaha.

5. Lyssnar dagligen på musik så måste jag få med det här.

Fem saker jag vill göra i mitt liv

1. Givetvis se min vackra dotter växa upp och finnas där för henne livet ut.

2. Skaffa ett syskon till Nalie.

3. Resa, Thailand hade inte vart fel. ALLTID velat åka dit. Får la bli när Nalie kanske kommer ihåg det eller nästa år hade ju vart något.

4. Testa jobba med något annat än människor. Har snart vart på samma ställe i 9 år. Dags att byta snart kanske!!

5. Även här byter jag plats. Nr: 3 blir, köpa hus, ett stort nybygge på landet där jag även kan ha en egen rottweiler.

Fem saker jag är värdelös på

1. Verkligen, verkligen värdelös med att hålla motivationen uppe gällande träningen. Helst ska man se resultat snabbt. Då hade man ju fortsatt utan problem. Så enkelt är ser liksom!!!

2. Jag är en RIKTIGT DÅLIG förlorare. Ska vinna på allt. Spelar ingen roll vad det är.

3. Att ta vara och njuta av lugnet när min dotter sover. Då ska jag göra allt som inte blivit gjort. Tvätt, disk, dammsuga osv osv.

4. Har jag bestämt mig för något jag vill ha/köpa så ska jag ha det. Spelar ingen roll. Det inhandlas ganska snabbt efter jag bestämt mig! Lite för impulsiv....

5. Sambon svarar på sista, med mitt tonläge; - Svårt att ge mig när jag egentligen har fel. Fast jag alltid tycker att jag har rätt! (Håller ibland med där faktiskt, har rätt svårt att ge mig).

Fem saker jag är rädd för

1. Döden, att förlora någon i min närhet eller att jag kommer försvinna från mina nära och kära. Vågar knappt tänka tanken. Usch, nu går vi vidare!!

2. Källare och vindar. Avskyr det!!

3. Mörker, när det är för mörkt och folk försöker skrämma en. Otäckt.

4. ?
5. ?
Fyller kanske i dom senare!

Fem saker jag inte berättat förut

1. Att jag är rädd att behöva hitta ännu en människa död ut i staden, världen. Tänker på det ofta. Hade jag kunnat göra något för att rädda honom, var det försent. Många frågor som snurrar i mitt huvud gällande denna händelsen!

2. Min barndom skapades i Ljungby, flyttade där ifrån när jag var 19.

3. Kollar Nalie några gånger då hon sover. Kan inte släppa detta behov. Sover hon för länge på morgonen måste jag lägga handen på magen för att känna så det rör sig!

4. Min mamma är chilenare, pappa är dansk/norsk.

5. Ska klura lite på sista!

Likes

Comments

Dagen innan jag plussade var jag på Liseberg med min bror, svåger och hans kusin. Åkte massa karuseller och jag blev lite snurrig och illamående av vissa (aldrig hänt innan). På något vänster skulle vi springa upp för rulltrappan som ej var igång. Jag orkade verkligen inte. Andfådd som om jag aldrig tränat eller gått en promenad någon gång. Väl uppe fick jag verkligen fokusera på att hitta andan igen. Jonatan slänger till att du som tränar så mycket annars, du måste vara gravid. Mitt svar blev givetvis: Nej, det är jag inte. Ska tillägga att vi försökt i 11 månader så när folk kommenterade eller slängde ur sig något om graviditet till mig så kändes det i hjärtat.

Jag visste att jag hade ett graviditetstest hemma i lådan. Legat där i 4 månader. Hade tröttnat på att ta och denna sparades till ett speciellt tillfälle, som dagen efter Liseberg.

Gick upp på morgonen, berättade inget för Peter. Tog med mig testet och kissade. Den väntan var så kort men ändå så lång. GRAVID 1-2 veckor visades det. Jag kunde knappt tro det. Tårarna kom och jag funderade på hur jag skulle berätta det för sambon. Visst har man tänk på det många gånger. Men när det väl gällde så var det blackout. Jag gick ut från toa, gav han testet och gick direkt in till sovrummet. Gick ut till han efter 5 minuter med ännu mer tårar och kramade om honom. Han lyste av lycka samtidigt som han verkade lite chockad. Det hade äntligen tagits sig och ingen var lyckligare än vi. ♥️

Givetvis gjorde jag ett test veckan efter med för att verkligen veta att det var sant. GRAVID 2-3 veckor stod det. Åh, vi ska verkligen bli föräldrar om allt går väl.

Nu har vi världens finaste Nalie hos oss. Älskade unge så efterlängtad. ♥️

Ursäkta dom dåliga bilderna. Men lade över dom på externa hårddisken så har fått ta bild på datorn för några månader sedan!

Häng på du med på #denstorabloggutmaningen som startade av @bolmgren och@namnoribebisen .
Den håller på än och fortfarande varje dag kommer ett nytt ämne att skriva om!

Likes

Comments

Lagade mat till min käre sambo medan han umgicks med dottern. Till mig stekte jag till champinjoner med. Riktigt gott till.

Någon som är intresserad av receptet?

Likes

Comments