Hej! Första blogginlägget idag. Funderat på att skriva sen jag började dieten men faktiskt inte vetat vad jag ska skriva! Men nu vet jag!
Tänkte börja med att ta det från början.
🍀

Jag va väldigt trött, drack mycket vatten, kunde somna nästan stående ibland kändes det som. Så tog kontakt med min vårdcentral för att utesluta diabetes. Allt såg bra ut men de ville utesluta så att jag inte hade några endokrina sjukdomar. Pga av min vikt och att min mamma har problem med sköldkörteln.
Så jag skickades till Ängelholm för att ta reda på så att allt såg bra ut.
Det togs 17 rör blod och några andra tester men allt såg bra ut. Det enda som va fel va mitt BMI. Så den läkaren jag träffade skickade en remiss till överviktsenheten i Landskrona. Allt gick väldigt fort efter det.
Fick remissen i januari, jag skulle infinna mig på sjukhuset fredagen den 12/2 där jag skulle på Gruppinfo samt träffa kirurgen som skulle besluta om man fick OP eller inte.
Vi pratade lite, jag kunde få både gastric bypass eller gastric sleeve. Han berättade att det va bästa för mig att ta Gastric bypass än sleeve pga att jag väger så mycket som jag gör och för att jag inte lider av halsbränna, och kommer 100% få det om jag gör den.
Han skickade mig sedan vidare till avdelning 1 och jag fick prata med en som kollade min lungkapacitet och lite så. Hon skickade mig sedan vidare så jag fick prata med narkosläkaren som förklarade lite vad som kommer hända när jag sover. En tub ner i luftvägarna och en ner i magen som ska spruta in blått vatten så de kan se om magsäcken läcker.
Sen upp och träffa kvinnan från avd 1 igen, Som precis innan jag skulle gå frågar om jag kan opereras den 5/4-16. Det ger ca 6v att gå ner 10kg. Visst sa jag. Det va bara att börja på dieten på måndagen.

Nu kommer vi till dieten. Den är inte svår i sig självt. Men det kunde vara godare. De enda jag får äta är Modifast. Finns 3 saker jag kan äta av modifast soppor och shaker.
Bananshake, chokladshake och potatis och purjolökssoppan. ( som jag kryddar med vitlökskrydda )
Allt annat är usch. Vaniljen smakar sur mjölk, Jordgubben smakar bara sötningsmedel, Hallon smakar kräk och tranbär/röda vinbär smakar sura uppstötningar. Sen kan jag äta sparris soppan om jag verkligen kryddar den ordentligt.
Sen dricker jag ibland buljong mitt på dagen för att jag ska kunna hålla mig lite längre.
Dock bråkar min mage som fan när jag dricker buljong. Så det är inte ofta som jag dricker det. Sen blir det mycket vatten, kaffe och tee också, vilket jag får dricka.

Kom på igår att jag räknat helt fel på veckorna. Har hela tiden trott att det va 6v på flyt för att jag fick OP datum så snabbt. Men det va ju 6v flyt fram till att jag skulle ringa kvinnan på avd 1 och berätta min vikt. Sen hade jag 1v kvar innan OP. Haha! Så det blir 7v flyt istället. :p

I helgen va det möhippa för min pojkväns kusin och samma dag skulle vi fira min morfar. Så va först på möhippa ett tag fram till att det va dags att åka till morfar. Jag fuskade lite när jag va hos morfar. ( jag vet! Fy Erica! ) Mamma hade gjort klar grönsakssoppa som hon mixade och tog med till mig. Supersnällt slapp jag sitta
Där med mina äckliga soppor. Dessutom blev jag mättare på denna. Det är också en sak värd att ta upp. Jag blir inte mätt. Alla säger att man blir mätt efter 2 veckor. NEJ! Det blir man inte. Känner ingen mättnadskänsla alls. Och har flutit i 3 veckor nu, Bara 4 kvar. YAY!

Tillbaka till vad jag prata om innan.
Efter morfar så fortsatte jag till möhippan
Där vi spelade bowling det sista vi gjorde. Superkul.
😻
Va hemma hos mamma och vägde mig igår, vilket jag har gjort nu varje söndag typ. De 2v tidigare veckorna har jag tillsammans gått ner 6kg. Vilket är jättebra. När jag vägde
Mig igår hade jag bara gått ner 1kg. Vilket gjorde mig skitdeppig. Det kan ju inte bara vara pga att jag åt mammas grönsakssoppa. Vilket bara innehåller vatten 1 buljongtärning och pyttelite grönsaker. Räkande ut att 5dl soppa hade endast 99kcal. Vilket är hälften av de kalorierna som finns i en sån påse jag ska äta. Måste va en viktplatå eller nått.

Nu ska jag ta mig ett sockerfritt tuggummi!
Peace
💎

Likes

Comments