Hej!

Mitt i allt plugg finner jag ett par minuter att uppdatera bloggen som mest står still nu, tyvärr. Men jag försöker i alla fall! Jag tänkte skriva om söndagens tävling med Champis. Vi var i Åsebo (Avesta). Jag har varit där en gång tidigare med Finesse - hon gick hur bra som helst och blev placerad den gången så jag hade en bra feeling innan angående själva tävlingsplatsen tack vare det!

Han kändes fin på framridningen, den blev dock lite kortare än vi hade planerat. Inne på banan fick vi rida säkert 5 minuter innan startsignal så jag travade/galopperade runt så länge att han hann bli trött. Skritta honom vill jag inte göra och eftersom att inridningen är i galopp så galopperade jag halva tiden innan startsignalen. Tyvärr, som sagt, blev han lite loj men så är det. När jag red programmet hade jag en dålig känsla. Jag red slarviga hörn (ställde inte igenom honom ordentligt i dem) vilket störde mig så mycket. Han tappade formen litegrann samt bjudningen så det kändes väldigt segt. Dock jättefina ökningar i både trav och galopp (alla de övergångarna belönades med 7,5p.) vilket är ett framsteg då det alltid har stått "visar för lite" eller liknande. I galoppen blev det lite att han föll isär och tappade bakbensengagemanget vilket självklart drar ner poängen samt gör det mycket svårare för oss båda. Var väldigt besviken när jag red ut från banan men ritten belönades med fina 65,2%!! Det är faktiskt väldigt bra med tanke på att det här var hans första tävling sedan i våras och vi har i princip bytt ridsätt på 3 träningar. Är så glad över att vi fick det resultatet! Det gör mig mycket mer motiverad till att träna ännu mer nu. Hade dock varit mycket gladare om min känsla hade hade varit lika bra som resultatet. Men det fick bli en glad överraskning istället!

Väldigt gammal bild på oss! Tror det var våren 2015.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!

Just nu sitter jag och överför bilder/videor från mobilen, direkt efter det ska jag byta om och gå ut till stallet. Ska mocka, fixa mat och vatten om jag hinner och sedan åker vi till Stilios. Jag startar inte förrän ca 19.00 ikväll så allt annat ska göras nu på dagen. Jag gjorde i alla fall rent all Champis utrustning igår, har endast stövlarna kvar att putsa. Även om jag har mycket tid att fixa sådant idag så är det ändå skönt att ha det gjort utifall vi blir stressade av någon anledning.

Jag vet inte om jag hinner blogga något innan vi åker men vi hörs i alla fall när jag hinner! Hoppas att ni får en jättebra dag!!

​Från i våras, div. 1-finalen

Likes

Comments

​Champis gav en jättebra känsla på dagens joggingpass! Red bara i ca 20 minuter för att jogga bort lite träningsvärk från igår samt känna av hur han känns inför imorgon. Är superglad över dagens känsla i alla fall! Kommer att leva på den länge. Efter att jag hade ridit honom så åkte jag och pappa till Kolbäck för att tanka. Jag satt bakom ratten vilket var jättekul! Börjar verkligen bli mer och mer säker nu. Det är inte många månader kvar innan jag fyller 18 så passar på att köra så mycket som möjligt. ​Är det någon av er som också övningskör? Hur går det isåfall? :D

​Jag och mamma ska snart iväg till Stilios och longera honom. Ska pyssla lite extra med honom idag om det hinns med. Det är nämligen så att den uppställningsplatsen vi har där han står tycker han är obehaglig. Han är den enda i stallet som tycker det så det är väl något han känner av som gör att han blir spänd. Alltså måste jag stå i boxen och göra iordning honom då jag tycker att det är onödigt och lite taskigt att ställa upp honom om jag ändå vet att han kommer stressa upp sig. Men när jag vill pyssla lite extra så är det svårt att stå i boxen. Vill ju spola benen, tvätta svansen, tvätta/klippa manen och så vidare. Får se hur jag gör!

​Bild från tidigare.

Likes

Comments

Hej!

Idag tog jag sovmorgon då jag inte somnade förrän runt 02.00 i torsdags på grund av plugg. Hade svenskaprov igår vilket jag hoppas gick helt okej. Sedan hade jag även en inlämning i kommunikation som skulle vara inne igår så den skickades in runt 23 igår. Nu håller jag på att läsa ut en bok som vi ska ha seminarium om. Känner mest att jag vill att det ska bli vecka 44 så allt plugg är över för den här gången. Förstår inte grejen med att allt ska läggas två veckor innan varje lov. Vi hade endast haft tre(!!) examinationer under hela tvåan hittills fram tills vecka 42. Och nu är det smockfullt med plugg. Men så är det väl, loven uppskattas ju betydligt mer om det har varit lite extra kämpigt veckorna innan!

Till något mycket roligare - igår tränade jag Champis för Marianne igen. Hon satt upp i början för att jag skulle få se hur det ska se ut samt se hur hon gjorde allting. Jag tror faktiskt inte att jag har sett någon rida Champis tidigare så det var otroligt roligt att se. Han var så fin!! Marianne tyckte även att han var mycket känsligare än vad hon trodde att han skulle vara vilket självklart var kul att höra. Jag satt sedan upp och min uppgift var då att hålla hon aktiv och engagerad hela tiden. Vi red skolor, tränade på halter samt red serpentiner i galopp då vi ska rida en LA:P1 imorgon. Galoppen kändes väldigt fin. Lite svårt med enkla bytena igår men ett par riktigt fina fick vi till. En riktigt bra träning var det!

Och inridningen med Angie går såå bra! Verkligen över förväntan! Paulina och Malin som hjälper oss med det här är otroligt duktiga. Så lugna och harmoniska samt att de har ridit in hästar tillsammans förut så de kan läsa av både varandra och Angie i god tid. Vi är verkligen glada och tacksamma över att det är just de två som rider in henne!

​Hittills så har de hängt massor, gjort halter, skrittat, travat på rakt spår och på volt (på lina) samt att det råkade bli en liten galopp omedvetet också. Det gjorde ju ingenting, bara jättekul att det fungerade! De har varit här fyra gånger i veckan nu de senaste veckorna. De kommer även idag! 

Likes

Comments

Hej! Det var alldeles för längesedan jag var inne här, tyvärr. Men nu är jag tillbaka!

Vad har hänt sedan jag skrev sist? Jo, jag har tävlat Stilios två klasser. En LA:3 där vi kom femma av 23 startande på knappt 63%. Det var utomhus vilket var vår första utomhus-tävling så jag safeade väldigt mycket samt att han var lite spänd. Så jag var/är otroligt nöjd över vårt resultat under de förutsättningarna! I Msv:C'n så utgick jag då han var för spänd. Jag red igenom nästan hela programmet och galoppdelen var riktigt bra emellanåt! Kunde dock inte vara besviken eftersom lyckan efter första klassen fortfarande satt i!

Efter det så har jag även börjat träna med Champis igen! Både för Marianne och för Lussan. Hur kul som helst! Med Marianne så låg all fokus, till en början, på att få honom lösgjord och framåt. Sedan gjorde vi alla rörelser som ingår i P1-programmen samt de nationella programmen, det vill säga skolor, enkla byten, piruetter och så vidare. Det gick jättebra och jag var helt lyrisk efter träningen! Ville absolut inte sluta rida, haha. Dock underbar känsla, såklart!

Med Lussan la vi fokus på delvis lösgjordheten och även att kunna samla honom för att få mer spänst i steget. Inte helt lätt att bevara energin när han ska gå så sakta men ändå vara lösgjord och avslappnad. Inte helt lätt med ridning alla gånger ;) var en lärorik och givande träning!!

Likes

Comments

Hej!

Det är verkligen helt otroligt hur fort tiden går just nu. Vi har liksom gått i skolan i nästan två månader redan?! Men det klagar jag verkligen inte över. Vill bara att det ska bli vårtermin så man kan börja räkna ner till sommarlov igen, haha. Eller snarare börja räkna ner till skolstart för mitt sista år i gymnasiet! Men men, jag trivs ganska bra i skolan ändå. Det där "helvetes-plugget" börjar faktiskt inte förrän nästa vecka. Vi har precis lämnat in första uppgiften för bedömning och nästa vecka är första provet. Sedan är det väldigt mycket innan höstlovet.

Igår var jag och Stilios i Enköping och tränade för Maria. Vi var utomhus och det var bäcksvart men det var bra belysning och självklart så var det här bra miljöträning för oss båda. Jag tränar helahela tiden på att inte spänna mig om min häst gör det. Utan jag ska bara tänka framåt och avslappnat i alla de situationerna. Och det har blivit väldigt mycket bättre på kort tid! Maria såg stor skillnad på min ridning från när hon var här för ett par veckor sedan, till igår. Det är så himla roligt att få höra att man har utvecklats!

Han var i alla fall väldigt lugn och fin. Vi började med att göra om c-volten till ett fyrkantsspår där vi skulle göra en halv bakdelsvändning i hörnen. Det var väldigt bra för mig att träna på det rent tekniskt. Han är ju så rörlig i kroppen och slänger gärna ut rumpan när det blir jobbigt. Så det var bra att få hjälp med hur jag ska använda blicken, sätet, skänkeln och så vidare. I traven red vi mest skolor och i galoppen blev det mest förvänd på både rakt och böjt spår, samt att vi gjorde alla fattningar i från skritt och då skulle han svara direkt. Förvända galoppen var riktigt fin i höger varv/vänster galopp men i andra varvet så var det inte lika stadigt. Där backade han av lite mer och var inte riktigt framme för skänkeln. Träningen var inte speciellt lång men så himla lärorik och bara bra! Han ger mig verkligen en wow-känsla när vi har kommit igång ordentligt. Enligt mig så finns det inget roligare än att dressyra med Stilios.

Som sagt, en grym träning verkligen! Även bra att vi fick åka iväg så att vi inte hela tiden håller oss på hemmaplan förutom på tävling. Viktigt att få rutin på att åka. Stort tack Maria för en superträning!!

Likes

Comments

Hej!

Idag hämtade mamma en Equipe som vi ska prova på Stilios. Vår kompis/hyresgäst i stallet, tyckte att den klämde på bogbladen på honom så vi fick prova hennes sadel istället. En Butet, den låg lite bättre. När jag red i den så kändes det lite som att han gick och höll andan. Så kan han göra ibland i vanliga fall också när han är väldigt ofokuserad eller spänd, men idag så tror vi att det var ovanligt mycket (man blir ju så extremt observant på minsta lilla så det kanske inte alls var någon skillnad). Red i alla gångarter, gjorde lite sidvärtsrörelser samt ökningar. Allt för att kunna känna om han backade av i någon situation och så vidare. Supersnällt att vi fick prova den då det kommer att bli mycket lättare att jämföra med andra sadlar nu! Imorgon ska jag prova den vi lånade hem på Champis och eventuellt kanske vi provar den även på Stilios bara för att se om det var någon skillnad på Buteten och Equipen. Han skötte sig i alla fall bra idag vilket var kul! I lördags efter tävlingen så ställde vi tillbaka honom i hans hemma-stall igen. Men jag vill bara få hem honom hit!! Längtar så jag dör!

​Vad har ni för sadlar? Hur ser era hästar ut i ryggen? ​Stilios är väldigt tunn över ryggen men har en ganska lång rygg med ett "brant" bogparti så om det blir obekvämt så puttar han automatiskt fram sadeln. Känner ni igen detta på era hästar? Är tacksam för alla tips jag kan få!!

Likes

Comments

Hej! Hoppas allt är bra med er.

Mamma är snart helt på fötter igen så hon har börjat ta ut hästarna på morgonen. Dock fixar jag och pappa mockningen. Under veckan som har varit så har jag verkligen fått känna på hur det är att ha ett stall på åtta hästar helt själv. Och jag tyckte att det var jättemysigt! Det var bara en sån harmonisk känsla av att vara ensam med dessa fantastiska djur, min bästa vänner. Det blev dock väldigt mycket att göra och de sista dagarna tappade jag helt enkelt motivationen till att göra mer än vad som var måstet. Jag mockade, gjorde mat, vatten och borstade på några av hästarna. Sedan orkade jag inte mer. Självklart skola på det här också. Jag blev bara så omotiverad, men i fredags tränade jag Stilios för Marianne och då kom motivationen tillbaka!

Igår och idag så tog jag två rejäla sovmorgnar, till ca 09.00. Var så skönt att få vila upp sig ordentligt!

Likes

Comments

Hej!

Det blev många timmar i stallet även idag. Kom in nu vid 21.00 och har ätit lite middag. Jag red Jack ett dressyrpass och han skötte sig bra! Bra bjudning och positiv inställning. Dock skjuter han in bogen i vänster varv, framförallt i galoppen. Men eftersom att han är ganska otränad när det gäller dressyren så är det ingenting jag oroar mig för. Tror helt att det har med styrka och balans att göra. Efter att jag hade ridit honom så gick jag på en kort promenad för hand med Finesse och Champis. Gick med båda samtidigt för att spara in lite tid. De skötte sig också.

Mer än så har jag inte gjort, inte utöver det vanliga; mockning, vatten, mat m.m. m.m. Idag har varit en ganska bra dag men jag är lite trött. Vi körde ett otroligt intensivt och svettigt pass på idrotten så imorgon kommer jag känna att jag lever, kan jag säga, haha. Dock skönt att komma igång lite då jag inte hinner gymma någonting. Hela sommaren har bestått av jobb och ridning så inte heller då hann jag med gym. Därför känns det skönt att vara lite igång igen med skolidrotten.

Nu ska jag plugga resten av kvällen. Unnar mig några glas med Oatly's havredryck med smak av choklad - den är fantastiskt god! Verkligen ett tips!

Plockade de sista äpplena ur trädgården idag. Fick skära bort en hel del men det känns ändå så bra att ta vara på det som finns. Hästarna älskar det och vi använder dem inte till annat = perfekt!

Likes

Comments

Nu är det verkligen höst. Allt var täckt i dimma imorse och orange/röda blad låg på marken. Halsduken var på och jag njöt verkligen av att gå ut i höstkylan. Hästarna var hungriga och ville komma ut i hagarna. Fyllde vatten åt dem och vid 07.00 var alla ute och jag sopade samt krattade i/utanför stallet. Mockningen fick dock vänta till efter skolan idag.

Nu är jag i skolan och har en väldigt lång, icke lärarledd lektion, så jag har skrivit en bra bit på mitt arbete och gav mig själv en liten rast nu så passar på att blogga! När jag slutar idag så ska jag hem och göra allt i stallet sedan så tänkte jag faktiskt rida ett dressyrpass på Jack. Jag vet inte om jag skrev att jag red dressyr på honom i helgen? Det gick i alla fall otroligt bra så ska ta ett likadant pass idag. Champis ska nog få skrittas ut och Mackis vet jag inte riktigt. Ska försöka hinna med en promenad för hand på Finesse också. Som den tidsoptimist jag är så tror jag på något sätt att jag ska hinna mocka åtta boxar, ta in hästarna, rida tre stycken, promenera en, borsta Olivia samt göra kvällsmaten/kvällsfodra - på bara några timmar. Haha, "vill man, kan man" brukar jag gå efter, men ibland så måste jag tänka lite mer realistiskt.

Från imorse - HUR VACKERT ÄR DET INTE?!

Likes

Comments