I helgen utmanade jag mig själv och träffade/fikade med en tjej jag inte kände sedan tidigare. Jag alltid ångest inför att prova nya saker, när nervositeten lagt sig efter en liten stunden slappnar jag av. Jag tycker det kan vara ganska jobbigt att träffa nytt folk, för jag alltid setts som den blyga och tysta tjejen vilket jag också var när jag var yngre och kan fortfarande ibland känna lite obehag i möten med nya personer. Jag försöker och har viljan att utvecklas och utmana mig själv mer genom att utsätta mig för fler situationer som jag kan uppleva är lite jobbigare än vad jag gjorde när jag var yngre. Jag är stolt över mig själv att jag träffade henne, hon var social och väldigt trevlig vilket gjort det lättare för mig att slappna av, blev ingen pinsam tystnad. Så jag tror och hoppas vi kommer ses fler gånger.

Bild lånad från Google - länk
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ni kanske tror att jag äter väldigt lite nu när jag försöker i möjligaste mån undvika godis eller såser med mycket socker, kolhydrater i. Det stämmer inte, jag äter nog mycket mer än innan. Det är bara mycket mer grönsaker och bär. Jag äter säker 6, 7 gånger om dagen. Äter frukost, lunch äter jag på förskolan och mellanmål varierar jag lite, ibland blir det någon knäckebröd, ibland tar jag med mig en smoothie. När jag kommer hem äter jag middag och efteråt äter jag kvällsmål, ofta yoghurt toppat med lite frön och bär.

Recept för en favorit frukost/mellanmål - se bilden.

Mango yoghurt

Hallon/mango

Kanel/kakao/

Likes

Comments

Den bästa träningen är den som blir av, det har ni säkert hört tidigare, det är ju inte så konstigt det är ju sant. Jag var sjukt stolt över mig själv som istället gick och träna på alla hjärtans dag istället för att sitta hemma i soffan och äta något gott. Att jag åkte trots att jag var riktigt trött efter jobbet. Vi blir ju erbjuden kurser i tecken som stöd (tecken språk) på förskolan jag jobbar på och just nu går jag steg 2 och min hjärna blir ganska mättad efter 3.5h försök till inlärning av nya tecken.

Idag var jag lite latare och tränade hemma. Jag hatar ju att känna att jag bör/måste gå till gymmet/träna, men jag får adrenaline kick när jag väl har tränat och älskar känslan efteråt. Ett tips när man känner sig lite extra lat, tävla med dig själv och se hur många armhävning, situps eller squats du hinner med under en reklam paus.


Likes

Comments

Jag vet att det har ekat ganska tomt här. Jag har varit förkyld och väldigt trött den senaste veckan. Men har nu fått lite ny energi och inspiration. Vill verkligen och ska komma igång med bloggen på riktigt. I helgen åkte jag ut till Grön Hälsa som ligger ute i Kimstad, jag var lite nervös att jag skulle bli sen. Tidsoptimist som jag är och särskilt när jag ska åka till en stad jag aldrig varit i. Det var dock hur lätt som helst att hitta med hjälp Google maps - GPS.

Massagen har länge varit efterlängtad. Efter massagen kände jag mig så lätt. Alla spänningar var som bortblåsta. Jag förstod då hur mycket jag behövde den. Jag tror många känner igen sig i att de är precis som jag, ganska dåliga på att skämma bort sig själva på det här viset. De flesta av oss borde unna oss lite oftare för jag vet att ni och jag förtjänar det efter allt arbete vi lägger ner i vår vardag.

Jag uppmanar att du som funderat eller bokat behandlingar som du av olika anledningar fått avboka – boka ännu en och se till att den blir av. Vi alla mår bättre genom att koppla av, stänga av mobilen, datorn och huvudet i 45-90min.

Likes

Comments


Det är minst lika viktigt att ta hand om sitt yttre som insidan. Jag brydde mig inte så mycket när jag var yngre och testade produkter som sved mer än gjorde nytta. Idag har jag lite mer kunskap och hittat något jag inte kan vara utan. Rosvatten gör underverk för min hy. Jag har inte acne men jag får finnar men mycket mindre genom att använda rosvatten morgon och kväll. Jag kikade in på länken nedan och såg nu också att den inte bara är bra för hyn utan också håret. Finns att köpa i hälsokost butiken Life. Kom ihåg att det ska vara destillerat rosvatten.

Rosvattnets egenskaper - länk

Jag kan inte garantera att rosvatten har samma effekter på dig som den har haft på mig. Då vi har alla har olika hy som gör det naturligt att vi reagerar olika vid användning av samma produkt. Jag hoppas dock att ni också tycker den är lika bra som jag gör.Likes

Comments

Jag bantar inte. Jag har aldrig trott på bantning. Det enda som fungerar för att gå ner i vikt är att ändra sin livsstil, gör av med mer energi än vad du stoppar i dig. Du kan gå på diverse dieter men vad händer när du slutar och börja äta som du gjorde innan eller sluta röra på dig? Jo du går upp den där vikten du kämpat för att gå ner. Om du äter en gurka och går en mil varje dag kommer du att gå ner i vikt men kommer du att må bra? Nej. Det är inte ett hälsosamt vis att gå ner i vikt på. Du förlorar bara massor av vätska och får i dig alldeles för lite näring och konstant vara trött.

Det jag försöker är att ändra mitt beteende, mina tankar  gentemot mitt socker begär, att jag har så svårt för att säga nej. Att istället för att tänka gud så gott med choklad och försöka tänka mer på ett sätt som är den här godisbiten bra bränsle för min hjärna, behöver jag verkligen den? Svaret är oftast nej, det är dock lättare sagt än gjort och lever jag efter detta till punkt och pricka? Absolut inte men jag gör så gott jag kan för att bli kvitt mitt sockerberoende. Vilket jag tror att jag alltid haft, om jag äter fredagsfika på jobbet finns det en ganska god risk att jag köper en påse chips och en kaka geisha på hemvägen och de godsakerna som jag har hemma äter jag upp, de är inte ofta jag inte ätit upp godiset jag köpt samma dag.

Det är självklart att jag skulle bli glad om jag förlorade de där extra kilona jag bär på, nu är jag inte överviktig, men om jag fortsätter äta som jag gjort och röra på sig så pass lite som jag gjorde tidigare, så kommer det inte dröja länge innan jag är där. Mitt mål är att få en förbättrad hälsa genom att äta mindre sötsaker och mer grönt och frukt och bli mer aktiv, att träna mer varierat och regelbundet. För jag vet min kropp mår så mycket bättre av det både på insidan och utsidan.


Likes

Comments

Igår på jobbet hade vi studiedag och fick möjligheten att gå på Thorkild Skölds föreläsning, jag visste lite vad som väntades då jag har varit en gång tidigare, det var minst lika roligt och bra som förra gången. Om inte ännu bättre nu när jag nästan är två år äldre. Det är få föreläsningar som jag varit på som jag tycker är riktigt bra, hans föreläsning är just en av de få som jag inte kommer att glömma.

Han erbjöd mig på en känslomässig föreställning med mest skratt men också en del tårar.Jag lämnar föreläsningen glad över att få uppleva sådan bra föreläsning och peppad på att dra nytta av de verktygen han nu har gett mig. För att skapa förändring, hänger det på mig, det är jag som är piloten i mitt eget liv och styr planet dit jag vill. Det är jag som väljer hur jag reagerar på andras beteende, det är inte fel på mig eller dem, vi är inte det vi gör eller har gjort.

Vet du vem du är? Du är inte din bakgrund, du är inte ditt jobb. Du gör misstag. Du är inte dina misstag. Du är du och du är perfekt precis som du är. För det finns ingen annan som dig.

Vem är jag då? Denna fråga skulle vi ställa varandra och både min kollega och jag insåg att det var ganska svårt. När jag kom hem kunde jag inte låta bli att skriva ner ord som jag upplever beskriver mig som person ganska bra, alla dessa egenskaper är på gott och ont. Jag är en väldigt glad person som är alldeles för snäll, känslosam blir dock sällan arg, konstig, kreativ och fruktansvärt envis som har lätt för att fastna i det trygga, lite för lat och rädd inför att prova på nya saker.

Varför ska du läsa min blogg? Om du känner igen dig i det här, att du vill göra massa saker som du sällan sedan faktiskt genomför de för du precis som jag har hjärnspöken som kommer med den ena ursäkten efter den andra. Om du vill hänga med mig på min resa och se när jag försöker göra verklighet av det jag vill samtidigt som jag utmanar mig själv att prova på att göra mer av det som skrämmer mig, känner obehag eller rädsla inför att göra. Om du själv känner att fasen jag har också massa saker jag vill göra som jag inte gjort men nu är det dags att det blir av så hoppas jag att du kan finna lite inspiration genom att läsa de ord jag skriver. Ni som vill ha förändring i ert liv, kan alltid börja med att gå på Thorkilds Skölds föreläsning, rekommenderas starkt.

Trailer Torkild Sköld - länk


Likes

Comments


Att ta steget ut ur sin trygghetszon är lättare sagt än gjort. För flera år sedan insåg jag att min bubbla var ganska liten. Att jag missade många upplevelser och möjligheter för att jag hade blivit bekväm av mig, rädd för att prova nya saker, våga ge mina drömmar en chans att förverkligas.

Jag började skriva ner alla saker jag ville göra, uppleva, även det jag var rädd för, allt som låg utanför min trygghetszon. Jag har bockat av en del saker redan, saker som jag aldrig trodde att jag skulle våga göra och förverkligande det jag tidigare bara drömde om. 

Kände konstant hela tiden förra året att jag fastnade i gamla hjulspår, i det bekväma, det som sker rutinmässigt. Stressad över att jag inte lagt ner mer tid och energi på det älskar att göra. Att trots att jag verkligen lovade mig själv i år, ska bli de året jag satsar på min hälsa trycker jag i mig den ena godsaken efter den andra oftast för att få tillbaka en glimt av de där endorfinerna som jag saknar och längtar efter.

Fokus för mig i år kommer att ligga på att förbättra min generella hälsa – sov mer – drick mer vatten – träna varierat regelbundet – ät nyttigare – gör mer av det jag älskar – utmana mig själv mer.

Allt detta hänger ihop för att få en balanserad hälsa, jag får bättre fysisk hälsa av att träna och äta bra. Jag mår psykiskt bättre, blir gladare av att göra mer av det jag tycker om. Jag växer mer och mer som person genom att ta mig utanför min bekväma bubbla.

Min resa börjar här och nu. No more excuses.

Likes

Comments

Jag har inga nyårslöften utan mer mål som jag vill uppnå under 2017, lite mer som en bucket list, en bucket list är en lista på saker man vill göra innan man dör, finns ett engelskt talesätt som heter "Kick the bucket". Det är så mycket jag känt att jag inte orkat eller hunnit med under 2016 men nu hoppas jag verkligen att jag kan ändra på det.

My bucket list för 2017. Det är skönt med en ny start även om mitt år inte börjat på det bästa viset men jag ska kämpa på och hoppas att det i slutändan blir ett oförglömligt år eller åtminstone generellt bättre än år 2016 som har varit ganska tufft och stressigt för mig. Jag har haft roligt också.

1. Få en bra balans mellan min psykiska och fysiska mående. Försöka få till träning mer regelbundet - drick mer vatten och äta nyttigare - mer frukt och grönt.

2. Var mer spontan - Gör fler saker som vidgar mina vyer, är utanför min trygghetszon - göra flera saker själv - bli mer oberoende av andra.

3. Kör saktare och bättre - detta skrev jag innan idag - men nu fick jag faktiskt min första fortkörningsböter, det var nära ögat att jag blev av med mitt körkort. Men tack och lov fick jag behålla det och ska från och med nu hålla hastigheten för jag vill inte vara med om någon krock eller risker att den händelse upprepas, det är inte värt det efter års av kämpade för att faktiskt ta det där körkortet. Det var riktigt klantigt, onödigt och dumt. Men gjort är gjort och nu hoppas jag och tror att denna händelsen gör så att jag skärper mig i trafiken.

3.Köpa bostadsrätt

4. Träffa fler nya ansikten som jag faktiskt sedan umgås med.

5. Skriv mer - försök satsa på att få min bok publicerad.

6. Läs fler böcker

7. Bli bättre på att fota

8. Gör en slumpmässig snäll sak då och då.

9. Skäm bort mig själv när jag lyckas - var inte så hård mot mig själv när jag misslyckas.

10. Försök hitta en extra inkomstkälla, gärna något jag kan göra hemifrån.

Bilden är lånad från Google.se - försökte ladda över egen men min kamera sladd är trasig.


Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Jag heter Sara, jag föddes i Australien av svenska föräldrar 1990. Nu bor jag i Norrköping med min hund Riggo. Jag välkomnar år 2017 med öppna armar, ser verkligen fram emot ett nytt år med nya möjligheter att förverkliga mina drömmar. Samtidigt ska jag också verkligen försöka att utsätta mig för saker som ligger utanför min bekvämlighetszon, göra saker som jag är lite rädd för, det som utmanar mig. Det kommer inte att vara lätt, jag kommer att få kämpa. Jag ska inte ge upp. Jag ska verkligen satsa för jag har inget att förlora, bara allt att vinna.

Jag hoppas ni vill hänga med mig på min resa genom min blogg.

Likes

Comments