View tracker


Att ta steget ut ur sin trygghetszon är lättare sagt än gjort. För flera år sedan insåg jag att min bubbla var ganska liten. Att jag missade många upplevelser och möjligheter för att jag hade blivit bekväm av mig, rädd för att prova nya saker, våga ge mina drömmar en chans att förverkligas.

Jag började skriva ner alla saker jag ville göra, uppleva, även det jag var rädd för, allt som låg utanför min trygghetszon. Jag har bockat av en del saker redan, saker som jag aldrig trodde att jag skulle våga göra och förverkligande det jag tidigare bara drömde om. 

Kände konstant hela tiden förra året att jag fastnade i gamla hjulspår, i det bekväma, det som sker rutinmässigt. Stressad över att jag inte lagt ner mer tid och energi på det älskar att göra. Att trots att jag verkligen lovade mig själv i år, ska bli de året jag satsar på min hälsa trycker jag i mig den ena godsaken efter den andra oftast för att få tillbaka en glimt av de där endorfinerna som jag saknar och längtar efter.

Fokus för mig i år kommer att ligga på att förbättra min generella hälsa – sov mer – drick mer vatten – träna varierat regelbundet – ät nyttigare – gör mer av det jag älskar – utmana mig själv mer.

Allt detta hänger ihop för att få en balanserad hälsa, jag får bättre fysisk hälsa av att träna och äta bra. Jag mår psykiskt bättre, blir gladare av att göra mer av det jag tycker om. Jag växer mer och mer som person genom att ta mig utanför min bekväma bubbla.

Min resa börjar här och nu. No more excuses.

Likes

Comments

Jag har inga nyårslöften utan mer mål som jag vill uppnå under 2017, lite mer som en bucket list, en bucket list är en lista på saker man vill göra innan man dör, finns ett engelskt talesätt som heter "Kick the bucket". Det är så mycket jag känt att jag inte orkat eller hunnit med under 2016 men nu hoppas jag verkligen att jag kan ändra på det.

My bucket list för 2017. Det är skönt med en ny start även om mitt år inte börjat på det bästa viset men jag ska kämpa på och hoppas att det i slutändan blir ett oförglömligt år eller åtminstone generellt bättre än år 2016 som har varit ganska tufft och stressigt för mig. Jag har haft roligt också.

1. Få en bra balans mellan min psykiska och fysiska mående. Försöka få till träning mer regelbundet - drick mer vatten och äta nyttigare - mer frukt och grönt.

2. Var mer spontan - Gör fler saker som vidgar mina vyer, är utanför min trygghetszon - göra flera saker själv - bli mer oberoende av andra.

3. Kör saktare och bättre - detta skrev jag innan idag - men nu fick jag faktiskt min första fortkörningsböter, det var nära ögat att jag blev av med mitt körkort. Men tack och lov fick jag behålla det och ska från och med nu hålla hastigheten för jag vill inte vara med om någon krock eller risker att den händelse upprepas, det är inte värt det efter års av kämpade för att faktiskt ta det där körkortet. Det var riktigt klantigt, onödigt och dumt. Men gjort är gjort och nu hoppas jag och tror att denna händelsen gör så att jag skärper mig i trafiken.

3.Köpa bostadsrätt

4. Träffa fler nya ansikten som jag faktiskt sedan umgås med.

5. Skriv mer - försök satsa på att få min bok publicerad.

6. Läs fler böcker

7. Bli bättre på att fota

8. Gör en slumpmässig snäll sak då och då.

9. Skäm bort mig själv när jag lyckas - var inte så hård mot mig själv när jag misslyckas.

10. Försök hitta en extra inkomstkälla, gärna något jag kan göra hemifrån.

Bilden är lånad från Google.se - försökte ladda över egen men min kamera sladd är trasig.


Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Jag heter Sara, jag föddes i Australien av svenska föräldrar 1990. Nu bor jag i Norrköping med min hund Riggo. Jag välkomnar år 2017 med öppna armar, ser verkligen fram emot ett nytt år med nya möjligheter att förverkliga mina drömmar. Samtidigt ska jag också verkligen försöka att utsätta mig för saker som ligger utanför min bekvämlighetszon, göra saker som jag är lite rädd för, det som utmanar mig. Det kommer inte att vara lätt, jag kommer att få kämpa. Jag ska inte ge upp. Jag ska verkligen satsa för jag har inget att förlora, bara allt att vinna.

Jag hoppas ni vill hänga med mig på min resa genom min blogg.

Likes

Comments