Det nya året inleddes för vår del i lugn anda hemma med tortillas och bordspel. Hade verkligen en bekväm och fin början av det nya året. Kära människor och familjen är för mig viktigare än någonsin och vill heldre tillbringa tid med dem än springa full ute på stan i snöslasket.

Det nya året ser jag framemot en massa. Hoppas verkligen på att detta år nu skulle bli mitt år. Har en del större och mindre planer på kommande och ser väldigt mycket framemot dem, så tummarna upp för att alting går som planerat.

Har börjat skolan igen och försöker få ikapp de andra de bästa jag kan, bara två praktiker kvar så är jag fast dem igen. Började vecka två min kirurgiska praktik som blev ogjord på våren. Tillbringar alltså nu fem veckor på Borgå Sjukhus kirurgiska avdelning 4. Härtills har jag endast positiva åsikter om avdelningen. Senare under våren är det anestesi samt grundnivå praktikerna som äger rum. Spännande.

Har inte planerat för att göra en årsresumé i år eftersom mitt förra år var alldeles fruktansvärt. Vill inte därför förgifta bloggandan och återvända själv i tankarna till den tiden, väljer därför att skippa resumén från förra året.

Menmen, välkommen och hänga med i mitt nya år!

Likes

Comments

Onsdag morgon började jag med att hämta ett paket från posten. Beställde på lördagen ett paket från cocopanda och nu fick jag äntligen hem produkterna.

Här en länge önskad produkt, nämligen en foundation brush av Real Techniques Bold metals serien nr. 101. Kämpade starkt emot mina känslor för den redan på I love me -messan men när jag kommit hem därifrån kunde jag inte motstå att beställa hem skönheten.

Beställde även hem ett rengöringsmedel för övriga penslarna och en contouring brush. På bilden till höger kan ni se Nyx Lingerie i nyansen 4.

  • 119 lukijat

Likes

Comments

Slängt av vinterpälsen för i år.

Flyttat och fått allting så gott som klart här hemma.

​Tagit vara på alla fina stunder.

  • 375 lukijat

Likes

Comments

Aldrigheten skrämmer. Den skrämmer mig. Att man misst någo man älskar tar sjukt. Det skär. De känns som tusen knivar inom en. Som vrider fastän man ber en att sluta. Men det går ej då smärtan är bara outålig. Men jag vet, det minskar med tiden. Det sägs att tiden leker alla sår, är det verkligen så? Jo, såren leks mer ärren blir kvar, föralltid. Föralttidheten, den skrämmer mej också. Att förstå att man föralltid, förevigt måste leva utan någon. Att forma sitt liv pånytt och lära sig leva med ett faktum som man aldrig slipper ifrån. Livet formas pånytt.

Min framtid ändrades i en sekund. Min förevighet. Jag är inte förevig, ingen av oss är. Men jag som har hela livet framför mig måste nu lära mig att leva såhär. Jag har en massa fina människor runt om mig som jag delar min vardag med. De tröstar och står där då allt känns som värst. Dom dagarna finns och kommer att finnas i en lång tid framöver. Stunder som känns oöverkomliga och stunder då man bara vill vara den ynkgliga lilla jag och krypa ner i en stor, trygg famn. Dehär människorna är allt för mig. I drastiska livssituationer finner man även dem som är de äkta, riktiga medmänniskorna i ens liv. Jag har dem alla här och nu. Jag vet vem de är och de vet dom alla med. Man går inte misste om såna saker. Men hur det är att vara på denhär sidan av muren, vet ingen annan än de som varit med om samma. För en förälder är det värsta i världen att missta sitt eget barn och för ett barn är det aldra värsta att missta sin egna förälder. Oberoende av ålder är man alltid sin mammas eller pappas lilla barn. Ett barn genom hela livet. Det ändras aldrig.

Jag kommer alltid vara pappas flicka. Oberoende att jag aldrig mer kommer sitta i hans famn och köra traktor eller äta sardiner på båtdäcket i en gästhamn och spana folk bakom solglasögonen. Jag har en pappa, han bara inte bor här med oss. Han kör inte mera traktor med mig och spanar inte människor bakom sina solgasögon med mig. Men han finns här med, helatid. Föraltid. Min pappa bor nu i havet. Och havet är ett. Havet räcker överallt i världen. Precis som pappa. Han är med mig då jag är hemma eller på resa, alltid där som min egna starkaste och finaste skyddsängel.

​Det är svårt att ens förstå såpass tunga saker ibland. Att uppfatta att någon är borta förevigt. Men livet fortsätter och man har rätt att leva vidare. Så ska det även gå. Nu är min käraste pappa följd på sin sista väg. Han åker nu i himlen på den stilla, öppna haven. Min finaste, starkaste och Käraste Pappa!

  • 497 lukijat

Likes

Comments

Ett tag sedan jag hört av mig här på bloggen. Har haft en massa personliga saker att gå igenom och försökt att få mitt liv på spår igen. Där är den största och faktiskt enda orsaken för min bloggpaus. Vi människor går under vårt liv igenom en stor storm. En storm med mot,- och medvindar. Man klarar av altting om man bara bestämmer sig för att göra det. Allt precis tar sin tid och var och en har rätt att ta den tid på sig som behövs. Det finns inget rätt eller fel. En ny start, för mig, betyder en förändring i det gamla. Det som varit förr. Jag försöker hitta tillbaka till det gamla men med en annan insikt i livet. Jag måste lära mig att leva utan "självklarheter" och börja värda det jag har.

Tänker pigga opp mig hedanefter med kosten. Jag tänker ta ett skutt i det "nya" med att ändra på mina matvanor. Fick egentligen kicken av Ellens blogg och hennes intresse för hälsosam kost. Gick med samma till butiken och köpte ingredienser för många dagars maträtter jag kommer nu börja min nya start med.

Började min morgon med bananplättar med färsk passionsfrukt och vanilj Skyr emellan. Plättarna toppade jag med färska hallon och kokosflingor. Älskar faktiskt Skyr men hade aldrig förr testat på vanilj smaken. Blev nog genast kär. Den har en väldigt äkta smak av vanilj och dessutom har den inga onödigheter i sig. Hälsosamt och gott!

Likes

Comments

View tracker

Denhär dagen, för exakt ett år sedan, befann en hög från Borgå gymnasium sig i Storstaden Wien i Österrike. Vi hade åkt ut i vida världen för att springa Vienna City Marathon 2015. Och exakt den här dagen, den här tiden så var det inte länge kvar till start. Jag själv hade andra planer iför mig. Jag hade insjuknat några månader tidigare i en sjukdom som kallas för Mychoplasma. Inte alls en farlig ifall man sköter den rätt men en långvarig, ej-smittosam och irriterande sjukdom. Jag tillbringade hela dagen tillsammans med skolans rektor. Vi hejade och kämpade på alla som sprang och däremellan gick vi in på ett fint caffee för att ta oss något smått.

I sin helhet var denna resa oförglömlig på alla sätt. Hade ett av mitt livs bästa tre (?) nätter utomlands. Vi var ett så otroligt fungerande gäng och kom så bra överens, både vi flickor och pojkar tillsammans. Skulle verkligen inte ha något emot att åka nån annanstans i världen med detta gäng. När jag talar om en grupp som fungerar bra ihop menar jag inte oss alla 40 som åkt till Wien. Det är självklart att 40 människor passar knappast alla ihop men vi delades smått automatiskt i mindre "gäng".

Wien i sig själv är en jätte vacker stad. En blandning på gammalt och nytt. Den "gamla-Wien" är verkligen en fin sevärdhet. Stora fina parker och slott. Vi gjorde en del besök till olika platser samtidigt som vi såg till att springa in i klädbutikerna. En del fick vi se men en stor del blev osett, man hinner inte på några dagar så mycket i en såpass stor stad. Kan verkligen rekommendera varmt för den som saknar storstadsliv i ett måttligt perspektiv. En några dagars stadssemester i Wien är något jag själv skulle kunna förverkliga i framtiden. Dessutom är människorna så vänliga där och maten god. Fin stad på alla sätt.

Likes

Comments

Fick systern min hit för en vecka sen från Ekenäs. Hon kom hit för att sköta familjeärenden. Helt underbart att ha henne här hemma hos mej och Jim i fem hela dagar. Patricia är som människa väldigt lik mej. Vi har samma humor, intressen och syn på livet. Känns som om hela alltihop fått en till pusselbit på plats. Under dagarna hon var här, åkte vi bland annat till Ikea, Jumbo och flygfältet. Vi åt lunch på fler olika ställen och njöt av varandras sällskap. Hemma lagade vi mat tillsammans och piffade morgnarna till med fina frukostar och lyxbrunchar.

Och vad vår familj hör till, älskar vi mat. Så de dagar hon var har vi ätit som sagt massor av god mat. Vi åt ute och lagade själv. Patricia hade med sig en hjortstek och den tillrädde hon en kväll åt oss tillsammans med svampstuvning och ungspotatis. Pappa tillrädde fiskmedaljonger och jag ansvarade för frukostarna. Helt underbart att få laga mat tillsammans med andra som också har passion för det. Söndagen kom och hon åkte tillbaka hem. Om några veckor ses vi igen, då tyvärr i lite mindre trevliga tecken. Mer om det senare.

Ha en fin påsk annandag och njut av solskenet! ☀️

  • 769 lukijat

Likes

Comments

Inte för en lång tid sen var min familj med om en traumatisk händelse. Något som fick mina ögon verkligen att öppnas om familjens roll i en människas liv. Det otroliga som hände, stoppade livet helt och hållet. Just nu för tillfället har jag hela mitt liv på paus. På en paus vars längd jag inte vet och kommer inte veta på en god stund. Jag avslutade praktiken för i vår, lämnade jobbet och skolan. Bara för en tid. Men allt har sin orsak. Just nu spelar ingenting annat roll i livet än att få min familj tillbaka. Att få den hel och leva normalt vidare. För att komma tillbaka till det vanliga krävs det nu en massa. Det är orsaken att jag lagt paus på mina drömmar och det andra min vardag handlar om. Jag kommer fram med detta för att även ni som läser dethär ska förstå varför jag är en urussel vän förtillfället. All min kraft går nu åt till dethär. Det jag vill säga är att håll vara på era nära. Kom ihåg att en liten sak för er, kan vara en världens största för en annan. Det kan handla om en hälsning eller en liten stund tillsammans. Det jag var med om har lärt mig leva med denna tanke. Jag har på några veckor vuxit en massa. Att komma ihåg andra, även dem man tror att är självklara för en att finnas alltid där. Livet kan man aldrig ta med säkerhet. Ett andetag åt gången, vi klarar det här!


  • 770 lukijat

Likes

Comments

​1. Städa HELA huset

Har börjat dagen med att städa. Söndagar brukar vara sådana lediga dagar att jag får riktigt en kick genast från morgonen att börja städa. Jag är lite av en så typ att då jag börjar städa, kan jag inte sluta. Allting måste vara rent innan jag är klar och nöjd.

2. Pröva på ett nytt recept

Tänker åka nu till matbutiken för att köpa ingredienser till kvällens måltid. Vi ska koka ihop något nytt och extra tillsammans med Sanni. Vi gillar att laga olika asiatiska rätter, får se vad det blir idag. 

3. Gå ut på promenad

Just nu är det så himla fint väder ute. Åtminstone här i Borgå. Tänker gå tillsammans med Jim idag på en promenad. Så skönt att lite få vara ute och röra på sig då man för det mesta tillbringar tid inomhus. Blir säkert efter maten närmare kvällen.

4. Betala räkningar

Den här punkten är nog ett stort måste. Vem gillar att betala räkningar menar jag. Tänkte få det undan idag så behöver man inte tänka på det mer nästa vecka då lönen kommer. Då kan man igen börja sin ekonomi från noll, så brukar jag tänka. 

5. Stryka lakan

Har en hög med lakan som borde strykas. Nu ligger de i en enda klump inne i laka skåpet och tar utrymme. Köpte ett strykjärn förra veckan så nu gäller de bara att få lakanen styrkta och snyggt in i skåpet.

6. Inremedicins skoluppgift

Göra klart min praktik uppgift av den inremedicinska praktiken. Borde inte ta så länge eftersom jag redan har materialet klart. 

Likes

Comments

Vill dela med mig ett recept på en pepprig köttsås som verkligen stigit som en favorit här hemma hos oss. Billigt snabbt och lätt att laga. 

Gräddig köttsås för fyra personer

800g Strimlad stek av nöt (går även bra att använda griskött)

3 dl Grädde (jag använder för det mesta äkta grädde, går även att ersätta med lättare version)

2 st lökar

En Créme Bonjour, cuisine Fraiche, Pippurisekoitus

Svartpeppar

Salt

Maitzena för brunsås

1 Köttbuljong


Börja med att brydda köttet endast lite på en het stekpanna. När de fått en lätt brunaktig yta, koka upp dem i en kastrull med vatten. Låt koka i ungefär fyra minuter. Hacka löken och bryn den på stekpannan. Flytta köttet sedan över tillbaka i stekpannan tillsammans med löken. Häll i grädden och Créme Bonjouren. Rör om alltid med jämna mellanrum. Tillsätt en köttbuljong, salt och svartpeppar efter eget tycke. Sedan är det bara att lägga i Maitzenan. Desto mer man lägger, desto tjockare blir såsen. Låt stå tills såsen kokar upp. Efter några bubblor är den klar att serveras. Passar ypperligt tillsammans med potatismos.

  • 863 lukijat

Likes

Comments

Instagram@usmiralda