Aamulla 10.00 aikoihin lähdin saattamaan Eetua kouluun. Olin sopinut itselleni treffit hyvän lapsuudenystäväni Nean kanssa. Ajatuksena oli käydä kahvilla ja kierrellä vähäsen joululahja ostoksilla. Yllätys yllätys matkaan tarttui vaikka mitä muttei yhtäkään joululahjaa, haha. Istuttiin Nean kanssa hetki Espresso Housessa ja rupateltiin niitä ja näitä.

Kello yhden aikaan kävelin sitten yliopistolle Eetua ja hänen Porvoosta tullutta veljeään vastaan ja suuntasimme nälkäisinä kohti VG Wok-ravintolaa. Me todellakin rakastuttiin siihen paikkaan ja haluttiin myös esitellä se Pikkuveljelle. Ruuan päätteeksi lähdimme sitten kotiin. Hetken ehdin hengailla poikien kanssa ennenkun mun kotiinpaluu koitti. Matkustin taas Onnibussilla Helsinkiin ja nyt parhaillani istun bussissa matkalla kotiin Porvooseen.

Todellakin ihanan rento ja kiva viikonloppu takana Rakkaan kanssa Turussa! Pari viikkoa taas ja mä palaan sinne takaisin, silloin tullaankin yhdessä kotiin Porvooseen joulun viettoon!

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

Eilen iltapäivästä käytiin testaamassa tosiaankin uutta ravintolaa. Olin saannut vinkin hyvästä thai-vietnamilaisesta kasvisravintolasta jo kotona Porvoossa. Ravintoloita sijaitsee Turussa kolme kappaletta ja ne ympäröivät Turun keskustan kolmesta eri suunnasta. Valittiin ravintoloista meitä lähimpänä sijaitseva.

Ravintolaan sisään tullessa oli vastaanotto meillyttävä ja kotoisa. Tilat itsessään oli todella pienet ja aluksi ehdimme hetken huolestua että saammeko istumapaikkaa ollenkaan. Yleisempää olikin ilmeisesti ruuan mukaan ottaminen ja suurin osa asiakkaista poistuikin muualle syömään tilauksensa saatuaan.

Valitsimme ruokalistalta alkupalaksi kevätkääryleet ja lämpimäksi ruuaksi otin annoksen nimeltä Do Xao ja Eetu annoksen nimeltään Hu Tieu Xao. Molemmissa ruuissa oli paistettuja kasviksia ja mulla riisiä ja Eetulla nuudeleita. Ruoka oli aivan taivaallisen hyvää!!! Sen lisäksi että ruoka maistui meille kummallekkin, maksavat kaikki annokset ravintolassa enintään 7,50€!

Tämä ravintola vei ehdottomasti meidän sydämet ja tulemme jatkossakin käymään heillä syömässä. Aukioloajat saavat myös suuren plussan koska ravintola oli viikonloppunakin auki 20.00 saakka.

Hyvää thai-vietnamilaista vegaanista kasvisruokaa valmistava ravintola sai meiltä molemmilta täydet 5/5! Suosittelen kaikkien kasvisruuasta pitävien käydä testaamassa tätä ravintolaa jos vaan Turussapäin sattuu olemaan!

Likes

Comments

Saavuin taas eilen iltapäivästä tänne Turkuun. Lähdin Onnibussilla Porvoosta Helsingin kautta heti töistä päästyäni ja olinki sitte perillä Turussa 17.00-aikoihin. Matka tänne taittuu kyllä niin nopeasti, ei se kaksi tuntia bussissa tunnu yhtään nii puduuttavalta kun kuvitella voisi. Eilen mulla sattui vielä viereiselle paikalla vanha tuttu joten matka taittuikin siinä sitten höpisten ja kuulumisia vaihdellen. Jäin bussista pois yliopiston pysäkillä missä Eetu olikin mua jo vastassa. Käveltiin yhdessä kaupankautta kotiin. Perjantai ilta menikin sitten mukavasti pienellä porukalla lautapelejä pelaten ja vähän (huom: koko pullo) viiniä siemaillen. Mentiin joskus yhden aikaa sitten nukkumaan, olihan mullakin aikainen herätys aamusta painamassa.

Tänään nukuttiin aamulla pitkään. Oli kyllä niin ihana saada pitkästä aikaa nukkua just niin kauan kun huvittaa ilman että herätyskello keskeyttää unet. Syötiin sitten hyvää aamupalaa ja nyt tässä vaan rennosti ottaen rupesin laatimaan tänne jotain pientä kirjotusta sillä aikaa kun Eetu hetken opiskelee. Myöhemmin ohjelmassa tänään on uuden ravintolan testaaminen!

Tarjottavana mulla ei nyt ole oikeen mitään kuvia, varsinkaan Turkua en sen enempää eilen pilkkopimeessä ruvennut kuvailemaan. Tässä kuitenkin tämä pikku Prinsessa joka vaan kasvaa ja kehittyy niin kovaa vauhtia. Viivi on tämän pidennetyn viikonlopun ajan mun mummun luona hoidossa ja ensikeralla kun tulen taas tänne Turkuun, luultavasti jo parin viikon päästä, on sitten Viivin vuoro tulla mukaan.

Mä toivotan kaikille oikeen mukavaa Lauantai-päivää ja hyvää Joulukuun alkua!

Likes

Comments

Viikot vaan lentää enkä tahdo kohta enää itse pysyä perässä. Uskomatonta että mulla on enää puolitoista viikkoa jäljellä harjoittelua teholla. Vastahan mä aloitin! Pakko sanoa että itsekkin sen huomaa kuinka paljon kehitystä on tähän mennessä tapahtunut ensimmäistä viikkoa verraten. Olen vaan oppinut niin paljon ja nauttinut todellakin ajastani teholla. Ehdottomasti paikka jossa voisin ajatella työskenteleväni tulevaisuudessa!

Ja niin siitä ajan kulusta.. lupasin kirjottaa aktiivisemmin nyt ajastani täällä Turussa mutta niin sekin vaan jäi. Osittain syynä siihen on kyllä se että olen vaan niin väsynyt ja puhki kun tulen töistä kotiin että kaikki energia menee kyllä etäkoulutehtävien suorittamiseen. Toiseksi haluan nauttia ajastani täällä joten päätin että kirjoitan silloin kun mulla on aikaa ja inspiraatiota. Kolmannekis lähinnä syynä vaitiolovelvollisuus. Oikeasaan ei ole paljookaan asioita joita voisin tänne jakaa kanssanne koska työpäiväni on niin potilaskeskeisiä että joutuisin karsimaan 90% päivästäni pois. Jäljelle jäisi vain abaut mun työmatkat ja ne tuskin kiinnostaisi ketään. Voisin kuitenkin raapustaa postauksen jossa kertoisin teille normaalin työpäivän rytmityksen ja suurimmat hoitotoimenpiteet jostain potilasryhmästä(?).

Tämä viikko kuitenkin alkoi maanantaina sekä tiistaina aamuvuorolla jonka jälkeen käytiin Eetun kanssa kaupassa ostamassa viikoksi ruokatarpeet ja mulle aamupalatarvikkeita töihin. Turussa on kaksi erittäin hyvää opiskelijaruokalaa jossa opiskelijahinnalla saa syödä mahansa täyteen. Kävästiin paikassa nimeltä Keidas kumpanaki päivänä. Eilen illalla teimme molemman kouluhommia aika myöhään ja sitten kutsuikin nukkumatti. Tänään mulla on luvassa yövuoro ja tehoosastolla ensimmäinen sellainen. Koitin nukkua myöhään tänään mutta koska olen jo ehtinyt tottua aikaisten aamujen rytmiin, heräsin tottakai jo seitsemän jälkeen... Yritän panostaa päiväuniin. Koska mulla siis tänään vuorossa yövalvominen on mulla koko tämä päivä vapaa. Suunnitelmissa olisi mahdollisesti tavata Cathrina kaupungilla ja mahdollisesti kiipeilyä kunhan Eetu pääsee koulusta. Muuta ohjelmaa tai velvoitteita ei ole. Muuten suunnitelmissa mahdollisesti töitä nyt koko loppuviikko, tämä tuleva yövuoro sotkee vähän päiviä ja vuoroja. Toivottavasti saisin vaikka sunnuntain järjestettyä vapaaksi.


Ei mulla muuta, mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Likes

Comments


Ihan näin ensikis ilmoitusluontoinen asia. Aloitan taas blogin kirjoittamisen suomeksi! Syy tähän on lähinnä se että juuri nyt tuntuu siltä että inspiroivimmat ideat ja otsikot juolahtaa mieleen ensimmäisenä suomeksi. Tuntuu siis luontevammalta kirjoittaa ajatuksia toisella äidinkielellä tänne teille.

Viime sunnuntaina, eli toissapäivänä mä suuntasin elämäni kohti Turkua. Tämä oli hanke joka oli kauan pyörinyt ajatuksissa ja sen onnistumisen eteen olen kyllä saannut nähdä vaivaa. Mutta ai että olen tyytyväinen tähän päätökseen! Kotona oli paljon järjestettävää ennen pitkää poissaoloa kotoota ja rakas Viivikin sai mennä nyt mun mummulle hoitoon. Täällä Turussa asun siis nyt ainakin seuraavat viisi viikkoa yhdessä Eetun ja hänen kämppiksensä Tommin kanssa. Miksi Turkuun tulin näin kesken kaiken johtuu siitä että suoritan täällä tehohoidon työharjoittelua. Opintoihini kuuluu seitsemän viikon jakso joko päivystys polikliniikalla tai tehohoidon parissa. Valitsin tehohoidon ehkä siitä syystä että leikkaussalijakson jälkeen jäi sellainen tunne, että haluan oppia ihmisen fysiologiasta, lääkkeistä sekä kriittisesti sairaan potilaan hoidosta enemmän. Pitkän hakemisen jälkeen sain siis onnenkaupalla harjoittelupaikan Turun yliopistollisesta keskussairaalasta, TYKS:istä, tehoosastolta. Koska blogiini tykkään kirjoittaa erityisesti opintoihini liittyviä asioita, ajattelin nyt aktivoitua kirjoittamisen suhteen erityisesti nyt tältä ajalta, mun seikkailusta Turussa.

Ensimmäinen päivä takana tehohoidon parissa.

Likes

Comments

Har haft en ganska så annorlunda sommar i jämförelse med de tidigare. Har verkligen fått en hel del saker gjorda och livet åkt framåt i nya spår. Kan stolt och med glädje säga att jag verkligen efter pappas bortgång nu har haft en tidsperiod jag verkligen njutit av. Är så lycklig just nu. En alldeles perfekt sommar. Tänkte berätta om min sommar så långt åt er i bilder, endel djupgående med ord. Den kommande hösten kommer hämta med sig en del utmaningar med händelser jag knappt kan vänta på men även en del mindre väntade saker. Det kommer troligtvis för min del bli en del kaotisk tidsperiod med en massa blandade känslor och tankar. Men nog om det tills vidare.


Redan den aldra första sommarlovsveckan började min länge efterlängtade grundnivåpraktik på Östranylands räddningsverk. Jag tillbringade 6 veckor totalt på Nickby station i Sibbo. Jag stortrivdes. Praktiken bara flög iväg och med en massa upplevelser känner jag mig igen ett steg närmare min dröm om at bli färdig om två år. Jag hade de bästa handledarna man bara kan tänka sig och hela stationen i sig var helt underbar. Jag fick vara med om så mycke och lära mig en hel del. Verkligen tacksam över att jag fått göra praktiken nu under sommaren.Sommaren har jag fått tillbringa med denna härliga, kära människa som hämtat en massa fina saker i mitt liv. Han har lärt mig så mycket och vi har verkligen njutit av varje stund tillsammans och allt det vi fått uppleva. Så lycklig att jag fått turen at träffa just honom och nu dela vardagen tillsammans!Nu senaste tiden har jag jobbat en stor del, förberedelser för höstens planer. Vi hann åka ett veckoslut med Hjärtat till både hans och vår stuga och njöt där i ett par dagar. Vädret var inte det bästa med det spelade en liten roll. En massa nya människor jag fått träffa och upplevelser rikare.I Fredag flyttar min syster hem tillbaka till Finland och Lördag ska det firas klassträff. Rolig helg på kommande.

Ha det bäst så hörs vi igen!


Likes

Comments


Jaa, de kan man vel säga. Råkade illa ut med Sebastian i onsdags då vi åkte hem från skolan kring fyra tiden. Vi stod stilla som tredje bil i kö vid trafikljusen då de plötsligt knyckte till och Det svartnade i ögonen. När ja med samma öppnar ögonen, var bilen fylld av rökliknande damm och aribagsen hade slagit upp. Ingen dera visste vad som hade hänt. Snabbt fick jag ångest av att slippa ut ur bilen och skuffade med våld upp dörren som inte öppnades ordentligt. Blev och sitta på gatan med Sebastian som lugnade ner mig då jag verkligen inte hade en aning om vad som hänt. Lite kanske i chock nu när jag tänker efteråt

Bakom ifrån oss hade det kommit en bil med hastigheten ~40 km/h och släppte vår bil rakt i baken. Därmed skuffades vi fast i bilen framför oss osv. Fyra bilars kedjekollision. Tur var fick ingen dessvärre skador än vi med Sebastian som slagit våra huvuden och försträckt nackan. Vi fördes med ambulans till Malms sjukhus för kontroll. Allting väl. Mitt huvud och nack/rygg rad röntgades och inget onormalt hittades. Vi klarade oss alltså med lindrig hjärnskakning och sjuka nackmuskler. Bilen min den klarade sig dock inte så bra.

Att vi klarade oss såhär bra trots att smällen var överraskande och hård var att vi stod stilla med bilen och vi båda hade på oss säkerhetsbälten. Man kan ju bara inbilla sig allting som kunde ha hänt om nåt av dessa skulle ha varit på annat vis. Det att airbaggsen slagit upp räddade mig från att slå huvudet i ratten och basse att flyga genom vindrutan. Så i sin korthet kan man väl säga att vi hade tur i oturen. Men det här med säkerhetsbälten. Det är den minsta minsta lilla livsförsäkringen du kan ge dig själv och dessutom är den gratis, så varför inte använda den. Jo, man tänker alltid "vi åker inte långt så ja behöver inte lägga på bälte", "ja betalar böterna om polisen stannar oss", int händer de nu någo ti mej int". Sluta. Vi stod stilla, helt och hållet omedvetna och ändå hände det. Man kan aldrig vara säker på att ifall nån annan klopar i trafiken, det behöver inte alltid vara felet i dej. Till dej som sitter på bakbänken och inte vill använda bilbälte, om du bryr blanka fan i ditt eget liv så tänk ens på den som sitter framför dej som du troligtvis kommer flyga på. Han eller hon kanske upplever sitt liv såpass värdefullt att trots man överlevt krocken vill han eller hon kanske inte dö eller bli skadad för livet av att ha fått kompisen i nacken på en.

Vi med Sebastian fortsätter livet som vanligt och hoppas att huvudvärken och nacksmärtan försvinner medan min kära lilla blåa Fiesta fick åka till bilarnas himmel.💙


  • 451 Lukijat

Likes

Comments


Har redan en tid haft en stark känsla i kroppen över att jag saknar förändring. Förändring i flera saker som just nu fyller mitt huvud av en massa tankar. Krävde även förändring på utsidan och fick en känsla av att hår färgning nu stod högst uppe på listan. Har blekt håret riktigt ordentligt nu och gillar det verkligen. De torra slitna topparna fick även falla av. Verkligen skönt med variation till det långa, mörka håret. Ganska främmande känns det ju nog och får se hur länge jag trivs i detta. Tills vidare ångrar jag inte en sekund!


Så skönt och fint med soliga dagar nu redan en tid! Riktig vårfiilis!

Likes

Comments

För det första vill jag varna alla som har obehag för blod och liknande nasty things då inlägget innehåller bilder på inälvor av grisar! Sluta alltså läsa här om du redan nu känner att du inte vill se eller läsa mer något om inre organ och tjat om hur lyckligt lottad jag är som får studera just det jag brinner för.De två senaste skoldagarna har vi alltså dissekerat grisar. Gud så intressant! De som tycker att människokroppen och dess organ är intressanta, skulle nog verkligen gilla detta. Det gjorde jag med. Vi undersökte och studerade olika delar i hjärta, njurarna, ögon och levern. Vi undersökte även hjärnan som till sist och slut endast var en klump av slem, haha. Vi studerade luftvägarna, luftstrupen och svalget. Intuberade lungorna och ventilerade dem. Så fascinerande att se vad som i verkligheten händer under alla lager av hud, bindväv brosk och ben då vi andas. Till sist gjorde vi även tracheostomi ( akut luftväg mellan brosken i halsen). För de som ens har ett litet intresse för att studera förstavård så ge det verkligen en chans! De jag nu varit med om den här veckan har varit så otroligt lärorikt och intressant att det inte går att förklara i ord.

Takten i skolan nu under de första veckorna igen efter praktiken har varit ganska så snabb. Vi har en massa saker vi bör lära oss under endast två veckor då vi nästa veckas Fredag redan har tentamen i anatomi på Latin. Ja, ibland undrar jag med ifall jag studerar till förstavårdare eller läkare... Imorgon har jag ledig dag vilken innebär frissa och bio för mig. Ser verkligen framemot morgondagen!


Ett öppnat hjärta och lungor, njurar, hjärta och lever

Hoppas ingen fick traumor och ser mardrömmar, Godnatt!


Esmeralda

Likes

Comments


Åkte iväg på Fredagen på en efterlängtad kryssning till Sverige. Ressällskapet bestod av vi med Jim och hans familj. Åt gott och shoppade något smått i det soliga Stockholm på Lördagen. En super lyckad resa bakom med mycket skratt och roliga stunder.Imorgon börjar skolan för min del. Har varit senast i skolan nångång på hösten så ska bli riktigt roligt att igen börja med nya kursen och ämnen. Den lediga veckan och lilla resan till Sverige gjorde nog gott såhär efter den hektiska praktiken som tagit nästan all min fritid och krafter.


​Puss&Kram

Esmeralda

Likes

Comments

Instagram@usmiralda

Nimi