Alltså, imorse när jag åkte till jobbet (5.30) så var det bara jag vaken i hela Utby typ. När jag kom in till stan och skulle byta buss mötte jag en person och 2 bilar. På 20 min. Kändes surrealistisk. Dessutom så regnade det.

Idag slutar jag kl 15.30. Det känns som om det kommer bli en lugn dag.

Vallisballis ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Det regnar ute. Regndropparna smattrar mot takfönstren. Och i lägenheten sitter jag, vid köksbordet som står i vardagsrummet och känner mig... nerstämd.

Veckan har varit bra. Jag har gått intro på ett boende inom neuropsykiatrin. Typ 6 minuter bussväg från där jag bor, plus kanske 10 minuter gångväg. Där var jag inte längre skötare eller boendestödjare, utan stödassistent. Uppgifterna var att stötta de boende i sin vardag. Ett lugnt ställe, som nog kan bli lite stressigt ibland. En stor kontrast till mina andra arbetsplatser. Tror jag kommer att trivas där som timmis. 

I tisdags var jag på Östra som skötare. Tror det var ganska lugnt, minns inte riktigt. På onsdagen var det dags för andra introdagen på boendet. Vi åkte iväg och handlade med en brukare, vilket var väldigt trevligt. Justja, har träffat en personal på boendet som hatar människor lika mycket som jag, haha! Vi satt och jämförde hur antisociala vi var och det visade sig att vi var väldigt lika. Båda älskar att jobba med människor, men på fritiden vill vi vara ensamma. Skönt att känna att man inte är ensam.

På torsdagen var jag på Sahlgrenska och var extra-vak på en somatisk avdelningen. Jag spenderade dagen och kvällen med att i princip "skugga" en patient som behövde ständig tillsyn. Det var lugnt, patienten var trevlig och lugn, så vi tittade på tv och pratade lite. 

Igår var jag på en ny avdelning på östra sjukhuset. Där var det...rörigt. Larm gick, saker kastades och patienter var oroliga. En sådan enorm kontrast till boendet. Min uppgift som timmis är i princip röra mig ute bland patienterna och finnas till hands. Jag behöver inte vara kontaktperson till någon, utan jag kan göra det jag tycker om mest - att prata och umgås med patienterna. Nuförtiden så spelar diagnoser ingen roll för mig, jag väljer att se männískan bakom sjukdomen, vilket gör att patienter lätt får förtroende för mig. Jag är helt enkelt bra på det jag gör.

Idag har jag varit ledig. Eftersom Patrik och jag jobbar såna olika tider så träffas vi knappt någonting under vardagarna, så har vi umgåtts lite idag. Inte tillräckligt dock, men det är min åsikt.

Imorgon ska jag jobba, börjar 6.45. Så ska snart krypa ner i sängen, så jag är pigg inför morgondagen.

Angående att jag känner mig nerstämd.. Jag tror jag vet vad som är orsaken, men jag är inte riktigt säker. Det kan vara hormoner som spökar också. I vilket fall så är det ingen fara, utan det är "normalt" nerstämd, så som alla kan känna ibland liksom.


Over and out, Bea.

Likes

Comments

Veckan har varit...hektisk. I måndag, tisdags och torsdags gick jag intro på avd 361 på Östra sjukhuset. En allmänpsykiatrisk slutenvårdsmottagning. Många nya rutiner att lära sig, datasystem att använda, namn och ansikten att komma ihåg osv osv. Ungefär 5 minuter efter att jag börjat i måndags så gick ett överfallslarm på våran avdelning. Människor rusade dit och jag gömde mig inne på kontoret och visste inte vad jag skulle göra. Hade blivit tillsagd att gå undan om något skulle hända och det gjorde jag.

På tisdagen var det dags för intro igen, gick till kl 12 för att sedan ta spårvagnen till Högsbo sjukhus för att gå intro inom bemaningsenheten på Sahlgrenska.  Skrev lite papper såg några filmer om sekretess och sen var det klart. Åkte hem och däckade i sängen och vaknade inte förrens sen kväll.

I onsdags så var jag ledig från Östra och hade en intervju med bemanningsenheten inom Östra Göteborg, kommunen alltså. Fick träffa en jättetrevlig handläggare som var så sjukt lätt att prata med. Hon blev imponerad av mitt cv och mitt sätt att vara, så hon sa att om bara mina meriter var bra så skulle jag få jobbet. En halvtimme senare ringde hon och önskade mig välkommen till Östra Göteborg. Jag fattade ingenting först, men sen slog det mig att jag hade blivit timanställd boendestödjare inom socialpsykiatrin. Hon hade pratat med min hhandledare uppe i Eskilstuna och hon sa att det var längesen hon hade hört såna varma, bra vitsord om mig. Tack Susanna!

i torsdags var det dags för Sahlgrenska igen. Det var lite rörigt med extravak och allmänt stim på avdelningen, så jag somnade i en fåtölj på min lunchrast. Sen var det dags att genomföra självskydd, en "utbildning" på 1 timme där man får lära sig att "lägga ner" vålsamma personer. Vi övade på varandra och det gick bra. Självskydd har dom varje torsdag och meningen är att alla ur personalen ska gå på det. Jag kommer iallafall ta varje chans jag får att gå iväg på det.

När jag kom tillbaka till avdelningen så inträffade en incident som fick mig att rycka i mitt överfallsalarm. Människor kom springandes och jag tog hand om patienterna som blev rädda och oroliga för larmet. Och jag förstår dom, det är ett högt tjutande ljud som inte lämnar någon oberörd. Adrenalinet var på topp och min trötthet var som bortblåst. Åkte hem och kunde inte somna förrens efter midnatt. 

Igår var jag ledig. Spenderade dagen med att spela PS4 och titta på serier. Blev även bokad på intro nästa vecka, måndag och onsdag. Det ligger ca 5 minuter bort med buss där jag bor, så det är nära och bra. Ett boende för dem med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Kommer bli intressant och jag ser verkligen fram emot det!

Att få äran att jobba på två helt olika arbetsplatser men i samma genrer gör mig lycklig. Att jobba med psykisk ohälsa är verkligen mitt drömjobb. Det är inte många som har möjligheten att jobba med sitt drömjobb, men efter mycket slit och jobb så kan jag äntligen göra det. Det är dags att skörda frukterna efter långa år av odling.

Idag så har jag och Patrik varit vid ett köpcenter i närheten av det vi bor. Det fanns en superhäftig affär där med bara massa utländsk mat som vi besökte. Sen åkte vi till Allum och storhandlade. Nu är Patrik iväg och firar sin jobbarkompis som fyller år. Jag var medbjuden men tackade nej. Jag behöver lägga all min energi på att komma in i mina nya jobb, dessutom blir jag så jävla känslig efter att jag druckit alkohol. Så jag tittar på Supernatural och virkar istället.

Imorgon är planen att vi ska åka upp till Alingsås och äta lunch med Patriks mamma och styvpappa. Ska även försöka ta oss till en chokladmässa som är här i Göteborg nu, men vet inte om vi kommer hinna med det. 

Nästan löjligt hur lite jag och Patrik träffar varandra under vardagarna nu när jag har börjat jobba. Han kommer hem efter midnatt och då sover redan jag, sen åker jag iväg innan han vaknar. Men huvudsaken är att vi bor under samma tak, det känns tryggt. 

Livet går framåt och jag börjar äntligen känna mig hemma här nere. Har lite svårt att fatta att jag faktiskt bor i Göteborg, men det kommer väl med tiden.

Nu ska jag fortsätta titta på Supernatural och virka. Jag önskar er en trevlig kväll!

Likes

Comments

Efter förra inlägget så somnade jag om och drömde en helt annan dröm. Det var som om min hjärna ville kompensera och be om ursäkt för förra drömmen. 

Dagen har rusat förbi. Många kära återseenden och kattungar. 

...suck.

Likes

Comments

Klockan är 05:59. Utanför fönstret hör jag bilar. Det är mörkt ute, men solen börjar långsamt göra världen ljusare.

Jag sitter hemma hos Anna, i hennes soffa. Jag vaknade för kanske 20 minuter sedan efter den jävligaste mardrömmen jag haft på flera år. Jag orkar inte gå in på vad som hände i drömmen, men när jag vaknade så dansade jag i limbo en kort sekund. Hade det hänt på riktigt? Paniken och adrenalinet skrek i kroppen, så att somna om var knappast troligt.

Så, här sitter jag. I en soffa. Och hoppas med hela mitt hjärta att min mardröm aldrig blir en sanndröm.

Likes

Comments

I lördags...ja, vad gjorde vi i lördags? Just ja, Patrik hämtade ut sina nya glasögon. Han behöver inte progressiva, men det behöver jag. Fusk, med tanke på att han är äldre! Jag följde dock inte med till optikern, utan gick runt på Lagerhaus i Nordstan. Fy, vad jag inte tycker om Nordstan. Alldeles för mycket folk, alldeles för mycket utrymme. Sen åkte vi till Frölunda Torg, ett köpcentrum. Jag använde upp mitt presentkort jag fick i julas på The Body Shop, blev en ansiktsmask, pensel och ett ljus. Åkte till... Mölndal och handlade på Ica Maxi där. Tydligen ska det vara det bästa Maxit i stan, men jag var inte imponerad. Förstår inte varför Maxi ska envisas med att så högt i tak + att man ser alla sladdar och strukturen. Alla Icaägare borde åka till Ekängen och kolla vad dom har gjort där. Lågt i tak och mysigt. Sen var det kväll.


På söndagen var vi iväg på handledarkurs. Tråkigt? Ja. Nu ska Patrik ansöka om att bli min handledare när jag övningskör. Tanken är att skaffa körkort. När? Vet ej.


Efter utbildningen åkte vi och köpte mjölk. Här nere i Göteborg med omnejd finns det gårdsmjölk att köpa, både i affärer och direkt från gårdar. Mjölken är godare, bättre och lite dyrare. Men det gör inget, jag sponsrar gärna våra bönder. Dessutom så älskar jag kossor och planerar att bli en i mitt nästa liv.


Igår var jag nere i stan, postade ett brev och åkte spårvagn. Jag skulle ha fixat ett bibliotekskort, men glömde helt bort det. Göteborg är en väldigt vacker stad. Pluggade och spelade när jag kom hem.


Idag har det varit segt. Glömde ta en av mina mediciner igår och det slår tillbaka idag. Känner mig...neutral. Varken glad eller ledsen. Orkar inte göra så mycket, men det är okej ibland. Alla har dåliga dagar.


På måndag ska jag gå intro på en psykiatrisk avdelning på Östra Sjukhuset. Det blev "bara" timanställning eftersom jag inte är färdigutbildad än. På måndag så är det en kurs som saknas. EN. Så typiskt. Som Patrik sa, jag snubblade på mållinjen. Men det kommer fler chanser. Ska söka flera jobb imorgon. Skötare på en psykiatrisk avdelning, det är vad jag satsar på nu, endast. Vill inte jobba med något annat.


Nu ska jag skriva rent den sista uppgiften i "Ledarskap och organisation." Jag förbereder mig på att bli ledare. En dag kommer jag dit.

Likes

Comments

​Då och då läser jag igenom mina dagböcker. Ibland, när jag känner att jag måste skriva av mig annars går det åt helvete, så skriver jag i första bästa block. Upptäckte att jag skrivit en hel del i mitt pluggblock. Och jag förvånas över hur bra jag uttrycker mig. För det mesta. 


Det blåser ute. Jag ska snart lägga mig i sängen, virka och titta på Arrow. 

Likes

Comments

Ligger i sängen bredvid en sovande Patrik. Har druckit kaffe, men känner att det inte riktigt är dags att starta dagen än. Tar nog och somnar om snart.

Vi letar efter den perfekta tv-bänken. Hemnes, helvit. Självklart finns den att köpa på IKEA men det tar emot att köpa nytt när blocket finns. Sen är jag även på jag efter en fåtölj. Strandmon från IKEA, grå. Den är såååå skön att sitta i och skulle vara i princip perfekt att sitta och virka i den.


Det regnar ute. Idag ska jag tvätta. På tisdag ska jag träffa delar av Göteborgs Hedniska Förening. Dags att ta tag i min tro ordentligt.

Jag börjar tycka om Göteborg.

Likes

Comments

Idag har jag och Patrik varit i Borås, där man kunde hämta gratis vävgarn. Kan ha plockat på mig en sopsäck full med garn och kan ha varit så att Patrik fick bära det för att det var för tungt. Men jag var glad! Nu ska jag bara komma på vad jag ska virka... 

Patrik släppte av mig vid Liseberg ungefär, så jag tog tåg in till centralen. Var osäker på om mitt kort skulle funka på tåget, men det var inga problem. Hoppade på 58:an som går från hållplats nr 26 (jag lär mig!), virkade och lyssnade på ljudbok hela vägen. Just nu lyssnar jag på "Svart stjärna" på Storytel, en svensk sci-fibok. Förvånansvärt bra!

Ute blåser det och regnar. Har hört att det ska vara typiskt göteborgsväder, eller som dom säger här "Götebossväder". Jag är inte riktigt bekväm med att alla pratar göteborgska, jag tycker hela dialekten låter så...löjlig? Nej, fel ord. Den låter "gullig" typ. Som om alla är goa gubbar hela tiden. Och schecks... Det heter KEX. 


Nåväl. Har spelat lite Fallout 4 och försökte mig även på Journey. Fattar noll, men det är fint.


Vi har porttelefon och när någon ringer på så låter en hög signal. Det skrämmer både mig och katterna. Orsaken till varför jag nämner det här var för att det precis ringde. Mat.se levererade matvarorna jag beställde igår. Så himla smidigt! 

Nu ska jag packa upp maten, på återseende!

Likes

Comments