Imorse åt jag deeen bästa frukosten. Havregrynsgröt med blåbär och banan. (Rör i lite frysta blåbär med havregryn och vatten innan mikro... och skivar banan på. Juste, har även linfrön i.) Nuförtiden har jag aldrig mjölk till gröt utan låter den svalna lite och äter som den är. tycker det är mycket godare??? Varför dränkte man gröten i mjölk när man var liten??

Efter frukost gick jag till jobbet mellan 10-15.

Klockan 17 hade jag bokat crosstraining på Sats. Det var sjukt bra! Måste verkligen börja testa fler pass för alla jag provat för första gången nu har jag rådiggat och undrat varför jag inte testat tidigare... Detta var då cirkelgym med 10 stationer som vi körde 5 gånger. Första och sista varven var uppvärmning och nervarvning (10 sek per station). Och de 3 mellersta var 'hårda' (45 sek per station) Var dyngsur och utmattad redan efter 2 varv. Gick hem, åt middag och tog en dusch. Känner mig riktigt fräsch!!!

Timmen emellan jobb och träning åt jag lite mellis hemma och hängde med Anna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Älskarrr modellen. VA?! tänker mamma nu.
Tänkte kanske önska mig någon av dess, med extra mycket kärlek till den mittersta.. i julklapp. ​Detta är alltså vintage-vintage-versace och dessutom inga ikonplagg, vilket betyder att det är inte på långa vägar är versacepriser. 
Perfekt: svala men täcker min överkropp bra från solen i SYD.​

Likes

Comments

ÄÄÄlskar vädret! Inte det faktum att mina tår blir kalla och blöta genom mina fula uggs av snön. Eller att vem som helst kan halka när som helst för att det är snorhalt. – Det är fruktansvärt tycker jag! Tänker mycket på äldre människor såhär års som (antar jag) får det betydligt svårare om de slänter på ändan och gör illa sig. :(

Men, jag tycker det är väldigt mysigt med vita- grenar och takåsar. Har inga som helst problem med att hela min mobils sociala medier är bombarderat med snöbilder och tycker det är jättetråkigt att det finns de som varje år lägger ut en sur bild och skriver "Snöar det??? hade helt missat" eller liknande. Såna fullkomligt dödar modet eller är det bara jag?

Kanske är för att jag och Hedvig dessutom bokat det bästa boendet i Sydney nu!!!! Kan inte beskriva hur glad jag är. Det blev så himla bra till slut och jag längtar så mycket.

Likes

Comments

Träningstips till er som har Sats-kort. Det är ett förbaskat roligt pass just för att det känns så orimligt, du hinner knappt tänka på vad du gör. Tiden går jättefort men varje övning är plågsam?? Jag är helt dyngsur efter de 45 minuterna och har lika mycket huvudvärk, tyvärr, efter varje gång. Jag låter ju lite ironisk men jag är inte det. Man tränar kondition och styrka i 38 graders värme helt enkelt, torkar av ansiktet en gång i minuten och klunkar vatten.

Idag var det vikarie och "nytt pass" vilket tydligen innebar nya övningar. Tycker det var märkbart svårare idag än tidigare, kanske en köttigare instruktör. Uppvärmningen var burpies liksom, det brukar vara knäböj på sin höjd. Maaaaaahhh trodde jag skulle dö. En övning låg jag bara på golvet med ena kinden i mattan för att återhämta mig hahaha. En rolig grej jag lagt märke till är att det nästan bara är tjejer som går på detta pass. Tror innerligt att killarna som står där nere och lyfter tunga vikter är för fega eller så är de hemma och kollar fotboll.

Med det säger jag godnatt! 
Kommer må så himla bra imorgon.

före heat och efter heat

Likes

Comments

Fick liten påminnelse av en kompis ang att uppdatera här om hur det har gått med spiralen, som jag lovade.
Till att börja med: alla fungerar olika hormonellt och alla är olika känsliga för allt vad hormonerna har att komma med. Därför uppmanar jag ingen att varken skaffa eller inte skaffa hormonspiral.

Jag har alltid fasat för mens för med min mens kommer biverkningar både veckan innan och efter. Veckan innan får jag alltid större mage och huvudvärk. Finnar, mensvärk och dåligt humör. Själva mensen är jobbig första 3 dagarna då jag har niagrafall och ofta väldigt ont. Sista 4-5 dagarna (ni hör ju: mens i mer än en vecka ofta) är det inte så farligt. Veckan efter mensen känner jag mig fortfarande "mensäcklig". Det finns de som har det värre men jag vet även att det går att ha det bättre.

Dessutom, det jag tycker är värst efter min huvudvärk, är mitt humör. Jag kan få helvetets pms, och det går såklart ut över de närmsta i min omgivning. Jag gör allt från att kärleksförklara mig, bryta relationer och smälla dörrar så tapeten lossnar i taket typ. Jag kan inte hantera mina känslor helt enkelt. Jag blir en annan människa och det är jätteläskigt.

Så: angående blödningar.
Jag hade "mycket" blödningar aka vanlig mens, ungefär, i två veckor efter första veckan jag satt in spiralen.
Sen fortsatte småblödningar komma i 2.5 månader!!! Wow tänker ni då kanske. Men ne, jag hade typ inte tampong eller så om jag inte skulle ha på mig ljusa byxor – vilket jag aldrig har. Det kom väldigt lite blodfärgade flytningar.

Sen en dag slog det mig att "fan jag har inte mens längre och har inte haft på ett tag!"
Det var någon månad sen. Bara för att jag tänkte tanken fick jag såklart mens. Sitter det i psyket eller???
Så typiskt. Så då har jag såklart haft mens nu i 3 dagar. Inte alls mycket blod, blir helt skakig när jag ser mina före-detta gröna tamponger som då var mer än ett behov. Använder blå eller rosa nu.
När jag har dessa blödningar har jag även mensvärk. Det är väldigt jobbigt men eftersom jag har mindre mens och i färre dagar, får jag ju minde mensvärk än tidigare.

Angående min hy:
Vecka 6-7 började jag få finnar. På "acne-ställen", lite på ryggen och kinderna.
Fyfaaan vad det suger att ha finnar. Vad är det för samhälle vi lever i egentligen.
Det tog faktiskt väldigt hårt på mig och jag försökte styra om hela min vardag med kost, träning och rutiner på ansiktsrengörning.
För det första började jag dricka min smoothie till frukost som innehöll mycket vitaminer vilket jag ärligt talat tror var bra. Vanlig mjölk och sojamjölk är inte att rekommendera från min sida så mejeriprodukter är boven till mångas finnar, och alla sojaprodukter kan ställa till det för dina hormoner. Därför hade jag vatten eller havremjölk som bas.
Första veckorna hade jag ansiktsmask varje dag typ haha i panik. Inte bra inte bra.
Men så småning om började detta lägga sig. Nu skulle jag inte säga att jag har några problem med hyn alls.
Jag har alltid någon finne, men med spiralen slipper jag mina "mensfinnar" som annars var 5-10 stycken extra varje månad.

Angående mitt humör:
Mitt humör skulle jag säga har påverkats ytterst lite.
Den enda veckan jag kände att jag höll på att tappa det var typ samma vecka som jag trodde att jag hade fått acne.
Det var även en vecka då jag och en kille jag tycker mycket om avslutade vår relation, vilket jag inte riktigt tror passade så bra just här. Då var mina humörsvängningar något jag aldrig upplevt tidigare och jag kunde börja gråta mitt i en mening, och efter att jag blinkat trodde jag att jag skulle dö av lycka. Blir typ sne av att höra mig själv berätta detta.
I övrigt har mitt humör varit väldigt stabilt. Jag har mått väldigt bra faktiskt, varit glad och peppad.
Tycker nästan att den här spiralen har tagit kontroll över mitt humör. Känner mig som en mognare person haha.

Summan av kardemumman: jag har fått smaka på lite ändringar i mitt system, men allt verkar lägga sig mer och mer.
Har ni specifika frågor, ställ dem!
Puss och kram

Likes

Comments

Om jag inte kommer hem för sent i vår när det redan är jättevarmt i Sverige (duh) så kommer jag vara så glad när jag får användning av den här kavajen. Kavaj är inte alls min grej, försökt flera gånger men känner mig alldeles för tillgjord/uppstyrd. Denna däremot! Något med den. Stor <3 till knapparna, ser ut som små kastanjer.

Kavaj från Ralph lauren

Likes

Comments