Imorgon är det semlans dag. Antar att alla konditori har att göra & bakar tusentals semlor. Jag vet själv när jag jobbade på cafe för några år sedan, fettisdagen var alla som galna alla skulle ha semlor.. Själv är jag ingen fantast av dem men jag gjorde ialf en variant idag. Proteinsemlor med egen mandelmassa. Semlorna är helt gluten och sockerfria (pudrade med sukrilett)

Semla 2 st
1 ägg
2 msk vatten
½ dl proteinpulver (vassle vanilj LÄNK)
½ dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1½ tsk fiberhusk
kardemumma efter smak

Blanda samman allt, låt svälla i ca 5 minuter. Dela upp i två muffinsformar.Gräddas mitt i ugnen 175 grader i ca 12 min. Låt sedan svalna.
Skär av toppen. Gröp ur lite , fyll med mandelmassa (recept nedan) spritsa sedan på grädde(osötad). På med locket och pudra med sukrliett.

Mandelmassa
½ dl mandelmjöl
1 tsk grädde
1-2 droppar stevidrops vanilj eller mandel

Blanda samman. Låt svälla någon minut. Sedan klar att använda!



 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Senaste nytt