Hej!

Den här veckan har faktiskt varigt rolig. Det är andra veckan i skolan, det är därför jag inte skrivit någonting. Vi har redan nu fått typ 3 läxor, 3 prov och så jobbar vi med fysik vilket jag tycker är extremt jobbigt, eftersom att jag suger på planeter och sådant.

Ni kommer nog inte få se så många inlägg av min framöver eftersom att jag måste plugga väldigt mycket. Jag ska försöka få ut så många inlägg som jag hinner med.

Just nu så sitter jag i en bil påväg till en handbollsmatch. I alla fall en kul sak av alla tråkiga saker!

Vad tycker ni om rymden?

//Fiona

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa!
Jag har inte vart så aktiv på ett tag.
Det är för att jag inte vetat vad jag ska skriva om...,
Jag kollade ner lite, på vad vi har gjort för inlägg tidigare. Jag fastnade helt klart för dem inläggen där vi berättade vad vi hade gjort på dagen! Jag tycker att det är så kul att läsa om! Jag kom inte ihåg så mycket av sakerna vi har gjort tillsammans och dem där jag bara hade gjort något, men när jag läser dem inläggen så kommer jag ihåg precis allt!

Men jag vill att ni ska tycka att det är kul att läsa våra inlägg.

Vad vill ni ha för inlägg? Är det kul när vi lägger ut små snuttar av vad vi gjort en dag?


Ni som vill, får gärna svara på denna fråga. Vi skulle bli superglada!

//Fiona

Likes

Comments

Hej!
Nu är jag tillbaka med en veckodagbok. Det var 3 veckor sedan jag gjorde en veckodagbok sist.

Nu är även våra 2 back to school veckor över. Vad har ni tyckt om de? Lämna gärna en kommentar om det!

Snart så är det ju skola. Jag och Emelie börjar nu på Onsdag. Jag är faktist taggad på att börja där. Det är en ny skola och vi kommer få skåp istället för lådor i klassrummen.
Mitt sommarlov har vart ganska tråkigt ändå. Det är alltid så, jag har för höga förväntningar inför sommarlovet. Jag vet att jag gick runt och planerade för massa olika saker jag skulle hitta på detta sommarlov, typ 95% av de sakerna är inte uppfyllda haha.

När börjar ni skolan?

//Sara

Likes

Comments

Hejsan
Detta är det sista inlägget för dem här två back to school veckorna, vad har ni tyckt om inläggen? Hursomhelst så hade jag tänkt att göra en liten back to school tag.

Vilken klass börjar du i? 7an
Vilken dag börjar du? Den 17de, alltså nu på onsdag
Vilken tid vaknar du på en skoldag? 05:30
Vad är du exalterad/nervös över? Nya klassen, att vi får skåp och att vi har språk
Har du sett/fått ditt shema än? Nej
Ryggsäck eller handväska? Handväska
Tre skönhets produkter som du har i väskan? Ett puder, en parfym och ett minisize torrschampo
Vad gör du på tråkiga lektioner? Tänker på vad jag ska göra när jag kommer hem eller något sådant haha

När börjar ni i skolan? Vilken klass börjar ni i?
//Emelie

Likes

Comments

Hej hej

Förra veckan gjorde jag ett inlägg där jag tipsade om 3 olika outfits man kunde ha på sig i skolan, och som jag sa då blev det ganska tråkiga outfits, så därför gjorde jag några nya med fler plagg och accessoarer. Min favorit är den i mitten.


Vilken är er favorit?

//Emelie

Likes

Comments

Hej!
I det här inlägget tänkte jag dela med mig av några olika appar och hemsidor ni kan använda till skolarbetet eller pluggandet.

1. App - King of Math
Det är en app där du kan träna din matematik. Du väljer först en kategori, t.ex multiplikation. Då kommer du få ett tal som t.ex "6•8=?", sen får du 4 alternativ och du ska trycka på det rätta svaret. Jag har alltid använt den där appen när jag ska träna min matematik då matte inte varit mitt starkaste ämne.

2. Hemsida - Skolmaten.se
Det har inget och göra med skolarbetet men det är en sida där du kan kolla upp veckans mat i din skola. Först väljer du vilket län du bor i, kommun och till sist din skola.

3. App - Geochallenge
En app där du kan träna din geografi. Först väljer du en kontinent som t.ex Europa, sen måste du välja en frågesportsmetod exempelvis "Välj landet flaggan tillhör", då kommer du att få en bild på en flagga och 4 alternativ, det du ska göra är att trycka på det rätta svaret. Ungefär som King of Math, bara att det är med geografi.

4. Hemsida - Tyda.se
En hemsida där du skriver in ett ord och får reda på vad det betyder på 6 olika språk. Engelska, franska, tyska, spanska, latin och norska. Jag tycker att den är väldigt behövlig eftersom att nu när jag börjar skolan så kommer vi att få välja mellan tre olika språk. Franska, tyska och spanska. Jag ska ta tyska så den här hemsidan kommer jag att få användning av.

Är inte helt säker på om apparna finns på Android, men de finns på App Store i alla fall.

Har ni något tips på en bra app/hemsida som ni brukar använda till skolan?

//Sara

Likes

Comments

Hej!

Som Emelie skrev i sitt inlägg så kanske alla inte hinner äta på morgonen så då har jag tagit fram ett recept på en nyttig havresmoothieglass. Receptet passar perfekt för dig som gillar havregryn och har ont om tid på morgonen. :)
Glöm inte att jag ögonmåttar så kan inte skriva någon mängd.

Havregryn

Chiafrön

Mango

Röda vindruvor

Persika

Mjölk

Is

Mixa ihop och häll upp!

~~~~~~~~~

Jag slår vad om att ni tycker det låter som en äcklig blandning men det var jättegott! Erkänn att allt blir godare som glass!?

Vilka recept på smoothies gillar ni?

//FionaLikes

Comments

Hejsan

Idag tänkte jag tipsa om ett frukostrecept, som går väldigt snabbt att göra och också blir väldigt gott. Det mättar bra också. Det är äggröra, fast i en kopp.


Du behöver:

2 ägg

2 tsk mjölk

Basilika om du vill

Salt och peppar


Gör så här:

Knäck äggen i en kopp och häll i mjölken och eventuellt basilika. Ställ in i micron och låt den stå i 40 sekunder, ta sedan ut den, rör om, och ställ in den igen i 40 sekunder. När den är klar kam du krydda med salt och peppar.


Som sagt är det väldigt enkelt att göra och det passar bra om man har ont om tid på morgonen.


Vad brukar ni äta till frukost?

//Emelie


Likes

Comments

Hej!
Kom precis hem från Skara Sommarland. Gjorde inga inlägg och uppdaterade om vad som hände varje dag, då jag inte hade tid för det.
Men jag tänkte berätta lite smått nu.
I Torsdags satte jag och min familj oss i bilen och åkte till Falkenberg. Det tog ungefär 6 timmar att åka dit, men vi stannade ju av vid vägen för att äta osv. I Falkenberg hyrde vi ett hus att bo i. Huset låg mitt på en hästgård, så vi kunde gå ner till stallet och träffa hästarna. De var såå gulliga! Dock fick vi inte rida de.
Dagen efter, på Fredagen, åkte vi till Gekås. Måste bara fråga, är det bara jag som trodde att affären hette Ullared? Fick nämligen reda på i Fredags att affären heter Gekås och att den ligger i Ullared, haha! Aja vi var där typ hela dagen, det var jättekul! Sen på kvällen åkte vi vidare till Skara Sommarland Campingen. Där bodde vi i en stuga.
Lördagen gick vi in på Skara Sommarland. Asså det finns inte så mycket att säga, det var så kul! Det fanns en "avdelning" till vattenparken. Där fick man åka massa olika vattenkaruseller, vattenrutschkanor, forsfärdar osv. Den andra "avdelningen" var till tivolit. Där fanns det massor av karuseller, bergochdalbanor osv. Sommarlandet stängde vid 19 och vi stannade där till stängningen. Sen gick vi tillbaka till stugan och sov.
Idag, Söndag, vaknade vi och packade och städade ur stugan. Sen åkte vi till Skara Sommarland igen. Vi spelade på ett chokladhjul och vi vann!!! På första försöket dessutom, har aldrig haft tur på sådana där hjul så det var första gången idag. Vi var där till 17 ungefär då det började regna och vi kände oss klara. Sen åkte vi hem hit.

Det var allt jag hade att dela med mig av. Har verkligen haft så roligt de här 4 dagarna. Nu ska ja sova, är väldigt trött. Imorgon kommer ett nytt back to school inlägg ut.

OBS! Det här inlägget skrev jag på Söndagen, men det kommer upp på Måndagen!

Har ni vunnit på ett chokladhjul någon gång?

//Sara

Likes

Comments