New York

Här kommer mitt nästa New York tips! Ett måste i NYC är att besöka Brooklyn Bridge, en mysig promenad att vandra över från downtown till Brooklyn. Utsikten från bron är magisk och man ser även Frihetsgudinnan därifrån. Ett tips är att besöka bron på en vardag då det är fullsmockat med folk på helgen (gör inget turistigt på helgen i New York för då får ni kriga med 50 miljoner andra turister) och nästan bli överkörda av cyklister då ena sidan är för cyklar. Jag och Anton gick över bron en torsdag morgon och det var max 20 andra som gick där.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Slänger in en bild från en underbar båtutflykt i Grekland i somras istället för ett grått, iskallt och blåsigt Halmstad. Hade inte tackat nej till lite värme nu men det är bara att bita ihop och frysa i några veckor till innan det förhoppningsvis blir vår.

Idag har jag jobbat 8-17 så är riktigt trött nu. Förstår inte hur jag kan vara så trött då jag varit på ett dagis hela dagen och inte gjort så mycket förutom att läsa för barnen. Men man blir väl lika trött av att inte göra så mycket heller. Föredrar hellre att vara lärarvikarie då det blir lite omväxling, dagis är så segt då dom bara leker hela dagarna. Men som tur väl är så är det inget jag vill jobba med i framtiden. Visst jag älskar barn och det är mysigt ibland men den skitlönen skulle jag aldrig acceptera + att jag nog mer är en kontorsråtta.

Likes

Comments

Träning

Här är fyra favoriter från BRING Sportswear, verkligen så snyggt med matchande träningskläder. Kommer ihåg när man började gymma för 5 år sedan när man var 15 och man inte alls tänkte på vad man hade på sig. Så kul att träningsmodet verkligen har utvecklats och att det finns så mycket snyggt att ha på sig på gymmet. Gillar att det finns mycket färg och inte bara svart och grått + att träningen brukar alltid gå bättre om man har snygga träningskläder.

Likes

Comments

Vardag

Idag har en sak jag gått och oroat mig för äntligen löst sig, jag har fått ett heltidsjobb!! Jag har ju ett jobb i nuläget, jag jobbar som timanställd vikarie på kommunen men det är alldeles för lite timmar. Har i snitt jobbat ca 15-20 h i veckan, dock har det alltid varit en dag i veckan som jag varit på intervju och så. Men för mig är det alldeles för lite och det är så tröttsamt att att gå upp klockan 6 varje dag och sitta och vänta vid telefonen för att få jobb och sen bara få ett 4 h pass. Men idag så tackade jag ja till en provanställning på 6 månader till ett lagerjobb där jag kommer jobba 6-15 måndag till fredag. Hade sådan tur för att först sökte jag samma jobb fast kvällstid (16-12) vilket jag inte var lika sugen på med tanke på tiden, men det fick jag inte. Men nu i veckan ringde dom och erbjöd mig samma tjänst fast med dagtid och så jag hade flyt.

Ska bli spännande att se hur det är att jobba på lager, kommer säkert vara slitsamt men har hört mycket bra om detta jobbet och att många trivs så det ska nog inte vara några problem. Blir även en till erfarenhet att lägga på mitt cv, helt sjukt att jag bara är 20 (om ca 1 månad) och det här blir mitt sjunde jobb(?!). Sedan jag var 14 har jag jobbat på hunddagis, kök på ett äldreboende, mataffär i kassan, servitris och kassabiträde på en resturang/café, au pair, lärarvikarie och från och med om 3 veckor lagerarbetare. Tänker att ett brett cv visar arbetsgivaren att man inte är rädd för att prova nya saker och skaffa nya erfarenheter.

Likes

Comments

New York, Resor, Tips

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så tänkte jag ju göra ett inlägg med mina bästa New York tips. Men istället för att göra ETT inlägg tänkte jag göra en New York kategori och istället gör flera inlägg. Så nu tänkte jag ge mitt första tips!

Rockefeller Center
I New York finns det två höghus (vad jag vet) som man kan åka upp i och få en makalös utsikt av staden ifrån, Empire State Building och Rockefeller Center. Jag var aldrig uppe i Empire då man tydligen inte ser Central Park därifrån vad jag hört men i Rockefeller var jag uppe i två gånger. Det är verkligen ett måste om man är i New York, bara bilderna ovan är amazing så då kan ni bara föreställa er hur det är i verkligheten. Jag har både varit uppe på dagen och på kvällen och det går inte att bestämma vilket som är bäst för det är nästan så jag tycker att man borde göra båda!

Likes

Comments

Vardag

Idag är det exakt 1 månad kvar tills Anton kommer hem! Längtar ihjäl mig efter honom nu, är ju trots allt 1 1/2 månad sen jag såg honom sist. För er som inte vet är han för tillfället i Asien med två vänner och backpackar. Anledningen till att jag inte är med är för att jag egentligen fortfarande skulle ha varit i USA men eftersom jag åkte hem efter 3 månader och inte ett år så blev det såhär. Det som är lite sjukt när man tänker efter är att när han kommer hem har vi haft totalt 6 månaders distansförhållande av de 11 månader vi kommer ha varit tillsammans då. Men jag tror bara att sådant gör ett förhållande starkare och att det bara är bra att man får göra saker på egen hand, även om vi verkligen gjort det sistnämnda haha. Men snart är det över och i framtiden känns får det räcka med 2-3 veckor utan varandra istället för 2-3 månader ;)

Likes

Comments

Resor, Tankar

Bilder från WeHeartIt

Nu till våren runt april och maj efter att jag fyllt 20 planerar jag och Anton att åka på en weekend någonstans. Vi har länge pratat om att vi varit sugna på London men Paris är vi också lite sugna på. Flygbiljetter är ju billiga inom Europa men hotellen är lite värre. London har nästan New York priser på vissa hotell vilket är så tråkigt då man betalar mycket pengar för låg standard. Paris hade bättre priser men samtidigt vill jag nog hellre till London. Men sen kom mamma och rekommenderade Barcelona och Wien vilket ger mig ännu mer beslutsångest. Vill resa till alla dessa städer men man måste börja någonstans.

Likes

Comments

Tankar

Inte förrän i höstas har tanken på att flytta hemifrån lockat mig. Vet egentligen inte varför men har liksom aldrig tänkt på det så mycket eftersom resor är det jag haft i huvudet efter studenten (och innan med). Bara tanken på att bo helt själv gav mig ångest då jag är väldigt sällskapssjuk av mig och sen har jag aldrig hunnit tröttna på mina föräldrar som många gör eftersom de är skilda och jag byter lite när jag känner för det. Men nu när det är hur många som helst som flyttar hemifrån, min bästa vän Matilda blev nyss sambo med sin pojkvän och alla bloggare köper lägenheter hit och dit så vill jag också flytta. Och nu när jag har en pojkvän att bli sambo med så är jag så längtar jag extra mycket!

Tydligen så är det väldigt vanligt att många får muggar, bestick, tallrikar m.m vid varje födelsedag och jul som de samlar på, typ redan när de är små. I min familj har det aldrig varit så och jag har aldrig riktigt fattat grejen med det heller. Kanske för att jag är extremt kräsen och gillar när saker är stilrena och tidlösa. Men nu har jag kommit fram till att det är dags att samla på sig inför framtida flytt. Så då har jag tänkt att önska mig kaffemuggar från Filippa K och vinglas från Iittala som ni kan se på bilderna ovan. Tycker de är så snygga och stilrena och de är inga man kommer tröttna på. Jag tröttnar lätt på saker med färgglada mönster och skrikiga färger så därför passar dessa mig perfekt.

Likes

Comments

Träning, Vardag

Begav mig ut på en promenad i förmiddags då solen var framme och det äntligen var vindstilla, händer inte ofta i Halmstad att det inte blåser. Skönt med frisk luft och bra musik. Men ungefär 1 minut efter att bilderna togs fick jag extremt mycket näsblod. Brukar bara få det när jag är förkyld men nu forsade det helt utan anledning. Som tur väl var så var mamma hemma och kunde köra och hämta mig. Hade varit 2-3 km att gå hem vilket jag inte var jättesugen på när man var helt blodig i ansiktet :(

Ikväll blir det nog en sväng till gymmet för ett spinningpass. Hoppas verkligen inte att jag får näsblod då igen...

Likes

Comments

Instagram@vendelaerwing