Header

sugen på att göra fler tatueringar


Godmorgon!

Imorse vaknade jag strax efter sju, låg kvar i sängen och läste bok medans han sov nära nära. Bästa starten. Snart ska vi kliva upp och dricka obligatoriskt morgonkaffe framför nyhetsmorgon och senare träna! Kvällen spenderas ute hos F's pappa och dom har nyss skaffat kaninungar, dör vad gosigt!

På tal om tatueringar har jag ett par skisser i huvudet, det är placeringen som gör mig osäker. Jag och min syster har dessutom en gemensam tatuering på gång också, för oss liksom. Hoppas den blir av snart!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Eget hotellrum med utsikt över en hel liten stad.


Heej!!

Shit vilken underbart upptagen vecka jag har haft. Målat, jobbat, packat upp hela mitt liv och dessutom vart iväg på temadagar med världens bästa avdelning! Vi var på Hallstaberget i Sollefteå och som ni kan se hade vi det riktigt magiskt. Så fina kollegor hela bunten. När dem åkte hem till Umeå igår så åkte jag åt motsatt håll och spenderar helgen med min favorit hemma hos hans föräldrar.

Likes

Comments

Såhär har morgonen/förmiddagen sett ut! Pannkakor till frukost och sen måla måla måla! längtar så tills det är klart, listerna bytta och fixandet kan börja. Nu tar vi en paus, åker till stan och köper lite prylar till målningen och sen ska vi på volleybollturnering. Ha en fin lördag!

Likes

Comments

I samband med min examen i januari blev jag ombedd att skriva en text till Vårdförbundet om hur jag tycker att det känns att bli färdig sjuksköterska 2017. Idag publicerade dom den så då gör jag det också. Happy Friday.

För att sammanfatta det med tre ord hade jag sagt att det känns fantastiskt, spännande och ärofyllt. Men tre ord räcker såklart inte, därför kommer här en drös till.
Ända sedan jag var liten har jag velat jobba på sjukhuset. När andra drömt om att bli prinsessor eller brandmän har en liten Emelie drömt om att vara någons superhjälte. Det är nämligen just det vårdpersonal är, superhjältar. Vi läker, tröstar och räddar liv efter bästa förmåga.

Jag jobbar just nu på en neonatalavdelning. Det betyder att jag jobbar på en avdelning där vi i ett arbetsteam har uppdraget att vårda förtidigt födda- och nyfödda sjuka barn. Att ta anställning där och få ingå i det teamet som jag gör är det bästa beslutet jag någonsin fattat. Varje dag får vi privilegiet att ta hand om de allra minsta och sköraste små liven tillsammans med deras föräldrar. Vi får följa med familjerna på en otrolig resa. En resa där hela känslospektrat används med bland annat glädje, sorg, hjälplöshet, frustration, rädsla och kärlek. Ofta arbetar vi i början av barnets liv med intensivvård i sin renaste form. Förutom omvårdnaden jag förväntas vara expert på, ingår det en mängd andra saker runt om kring dygnet runt. Allting är otroligt noggrant planerat eftersom de marginaler man har med en bebis som väger 700 gram är otroligt små.

Jag administrerar läkemedel i så små mängder att jag ibland inte tror att de kan ge någon effekt. Jag väger blöjor, och mäter med oändligt små decimaler upp korrekta mängder med läkemedel och mat. Jag lär mig att använda helt otroligt komplicerat medicinskteknisk utrustning. Jag gör bedömningar, letar efter tecken på att någonting är fel och tyder hela tiden barnets tecken och reaktioner på omvårdnaden de får. Tar prover ur blodkärl som är tunna som sytrådar och försöker sätta PVK:er i lika små. Väger bebisar där det känns som att vikten ibland består till 50% av medicinsk utrustning.

Jag har alltid någon att fråga, en undersköterska eller sjuksköterska med mer erfarenhet än mig som kan ge ett nytt perspektiv på saker. Jag får ingå i världens bästa team och jag känner mig aldrig någonsin ensam, rädd eller otrygg på min arbetsplats. Oavsett hur snabbt läget för en patient förändras eller hur snabbt avdelningen ibland fyller på sig så känner jag mig trygg.

Jag får tillsammans med mina kollegor lära, informera och stötta föräldrarna genom alla moment som ingår i att få barn, oavsett i vilken vecka barnet föds i. Visa åt vilket håll den lilla blöjan ska vändas, hur man sätter på en CPAP-mössa, hur man kontrollerar en sond med mera. Tillsammans med föräldrarna lära vi oss under resan att tyda barnets personlighet och tecken. Mitt jobb är fantastiskt, det är varierande och det ger mig så mycket glädje varje dag.

Allt eftersom resan pågår tas sedan medicinsk utrustning bort från barnet och föräldrarna tar mer och mer över omvårdnaden och lär istället mig hur deras barn vill ha det. De blir tillslut självständiga i sin roll och lämnar mig en känsla av att ha visat dem till rätta i tryggheten av att vi finns i kulisserna om de behöver oss. Tillslut får de åka hem, precis som det var tänkt från början. Allt de här får mig att känna mig viktig i min roll, jag går hem efter jobbet och vet att jag har gjort en livsviktig skillnad för en hel familj.

Jag läser ofta i tidningarna och på sociala medier om bristen på sjuksköterskor och dåliga löner, men lägger faktiskt inte så stor vikt vid det i nuläget. Jag väljer istället att vara glad. Jag vill påstå att jag vet vad jag har gett mig in på. Varsågod att tycka att jag är jag naiv, jag väljer att se det som lyckligt lottad. Jag är fantastiskt glad över jobbet som jag har och jag har inte valt det för att jag vill bli miljonär eller för att jag vill jobba måndag-fredag 8-16. Jag har valt det här jobbet för att det gör mig till en superhjälte. För att det ger mig så mycket mer än bara en insättning på kontot varje månad. Det ger mig glädje och mening. Jag längtar efter att gå till jobbet och det trumfar faktiskt alla pengar jag skulle kunnat tjäna om jag istället jobbade med någonting annat. Sjuksköterska är det bästa jag har bestämt mig för att bli.Liten sjuksköterske-Emelie

Likes

Comments

Godmorgon! Nu är den viktigaste grejen på plats i lägenheten *kaktusemoji* och jag kan andas ut. Ni fick ingen sneak på lägenheten men det kommer, inte idag heller dock! Här är ialladall en lista på saker jag lärt mig so far:

* Det är lyhört, jag kan räkna bilarna som åker förbi utanför sovrumsfönstret (tur jag ej är lättväckt)

* Ett svinstort fönster i badrummet kombinerat med inget duschdrapperi = då kan grannarna mittemot se en naken, bjussade igår.

* Parkettgolv är fan livet

* Jag äger x10 saker mer än jag trodde. Allt jag egentligen behöver fick plats i trunken.

* Det tar 40 minuter att komma hem från jobbet, förut tog det 15.

Likes

Comments

Hej,

Sitter i en soffa utan soffkuddar och har en stol som matbord. På stolen står det en halvtorr färdigpaj och det får mig att drömma mig tillbaka till den här fantastiska lunchen ovan som jag och Hanna åt förra veckan. Idag går iallafall flyttlasset och tidsoptimisten har inte packat färdigt ännu. Men jag har sovit min sista natt i den här lägenheten iallafall, inatt jobbar jag men imorgon ska jag sova gott i ny lägenhet och förmodligen vakna i panik för att jag glömt vart jag är. Efter det tänker jag mig att ett lugn infinner sig och att jag ska packa upp lite essentials man behöver när man lever.

Lovar en sneakpeak på lägenheten ikväll, nu ska jag klura ut bästa sättet att flytta mina sticklingar som står i vatten här hemma. Puss.

Likes

Comments


- Inlägget är i samarbete med Vårdväskan -


Hej favoriter.

Snart är våren här och det är inte bara i hemmet som jag fixar piffar med ljusa och glada färger. Även i jobbet tar jag med mig vårkänslorna!! Jag har uppdaterat mig med nya färgglada strumpor och en namnskylt (älskar namnskyltarna, skulle kunna göra 100 olika kombinationer).

Vårdväskan har dessutom gett mig en rabattkod att dela med mig av till er! Hur snälla är dom inte? Så om ni skriver in "EMELIE20" så får ni 20 procent rabatt på hela deras sortiment. Detta gäller fram till den sista april! Skynda fynda, de har fått in så mycket fina och färgglada prylar nu! Så bra att piffa upp landstingspyamasarna med!- Inlägget är i samarbete med Vårdväskan -


Likes

Comments


Nu är lägenheten äntligen våran för idag hämtade jag nycklarna! Imorgon ska alla prylarna dit, jag är så lycklig!! och stressad och med huvudet fullt av uppsägningar av gammalt och att skriva nya kontrakt. Men mest så är jag lycklig. Hoppas att ni är peppade på att följa med på en hemfixarresa.

Likes

Comments

Halloj!

idag har jag, Fredrik och hans mor ätit frukist på Elite Hotel. det är ett ganska nytt hotell och jag älskar inredningen! Jag har även lyckats få F att klippa sig, det har inte hänt sedan den 29 Oktober 2016...

Dessutom har det handlats lite kläder. En fin affär i Umeå (KII) har gått i konkurs och reade ut kläder svinbilligt! Glad för det blev ju jag. Hittade lite fint på Monki också men det gör en ju alltid.

Likes

Comments


Hallen känns som ett utrymme som ofta glöms bort eller mest inreds för att vara praktiskt och inte alls snyggt. Det är verkligen någonting som jag vill undvika nu i vår nya lägenhet. På min önskelista står en bänk, en rund spegel, en matta och en stor krukväxt samt gärna ett pars må. Vi får se hur det blir i slutändan och vad Fredrik tycker, men dessa bilder ovanför använder jag som inspiration. Vi kommer ha ett parkettgolv i hela lägenheten och det känns så lyxigt jämfört med plastmattan jag är van vid från nu. Min första prio är att byta ut de bruna listerna till vita. Ni kanske märker att jag är superpeppad på att flytta!!!

Likes

Comments