Hejsan! Åt god mat idag också. Gjorde soppa. Det tillhör hösten tycker jag. Regniga dagar, halsdukar o rykande soppa. Jag som är lite småfattig student har inte råd att göra lyxsoppa. Men en av mina favorit soppar är rätt enkel. Potatis och purjolökssoppa. Man tar bara ca 5 potatisar och hackar i små bitar. Sen tar man en purjolök, min var superstor så det blev en halv men ta lite mer om det behövs. Sen fräser man det i en stor kastrull.. DET SKA INTE BLI BRUNT. Sen häller man i lite vatten, en buljongtärning och lite krydda å så koka tills allt blir så mjukt att du kan vispa sönder det med en vanlig visp. Sen i med en halv burk créme fresch o sen e det klart! Underbart!

  • Hälsa

Likes

Comments

Yes, jag är tillbaks! Det var fett bra jävla tag sedan men känner att det kommer bli ett intressant år, varför? Det är mitt student år! Jag går ut trean!

Efter en slitig sommar med långa arbetsdagar o alldeles för mycket onyttigheter e jag back on track. Då budgeten för mat e större i år en förra kommer det lagas massor med god mat. Idag blev det kycklingrullader. Köpte frysta tunna kyckling filéer. Tinade dem, bankade ut dem lite extra och la på ananas, mango och äpplebitar, hällde över lite plommonchutney och kryddade med salt, chili, peppar och lite timjan. Sedan rullades dessa ihop och lades i en ugnsform. Jag hällde tropical salsa och ananas spad över och saltade lite till. Hittade ett päron som började bli lite gammalt så delade det på mitten o la det på varsin filé. In i ugnen på 200 grader i 20 min. Till hade jag stekta morötter o tomater och sånna där smala gröna bönor med ett alldeles för krångligt namn. Jag gjorde också en kall sås på gräddfil o tropical salsa som passade väldigt bra till. Enda misstaget var att jag skulle lagt i en buljongtärning i formen. Då hade det blivit prima!

  • Hälsa

Likes

Comments

Nu har våren kommit med knoppar, blad och blommor. Det är ljust redan vid kl sex på morgonen så det går fint fint att springa en runda. Idag gjorde jag dock inte det. Satt uppe länge igår för att hinna med allt plugg så var sjukt trött på morgonen. Normalt sätt går ej trötthet före en "uppfriskande" (skitjobbig-lunkandezombie-dötråkig) runda på morgonen men i och med att jag skulle ha idrott idag så var det inte så farligt att låta träningskläderna ligga och sova en extra halvtimme.

  • Hälsa

Likes

Comments

Den norske massmördaren Anders Breivik stämmer norska staten då han anser att isoleringen från omvärlden är dålig för hans hälsa, inhuman och strider mot de mänskliga rättigheterna. Klagomålet ska diskuteras i norska tingsrätten fram till fredag denna veckan.

I mina ögon är detta ett hån mot de 77 personer som föll offer för hans vidriga handlingar. Han tog 77 personers liv och när han gjorde det tog han sönder familjer, kompisgäng osv. Att han ens har stake nog att hävde att han blir inhumant behandlad är absurt. Den som borde skämmas näst mest är han advokat som försvarar honom och jobbar för ett mildare straff. Att man som advokat skulle hamna i den situationen är anledningen till att jag inte längre vill bli advokat. Hur kan man leva med sig själv om man mildrat straffet för en massmördare, bara för pengarnas skull. Det krävs nog att man är näst intill lika psykopatisk som brottslingen själv för att kunna bli så kall och empatilös.

Nej jag hoppas att han förbli isolerad tills dess att han dör. Alternativt avrättad. Skam på rättsystem som gynnar brottslingen!

Likes

Comments

Nu när sommaren börjar närma sig börjar jag prioritera träningen ytterligare. Under vinterhalvåret när det är snö och halt ute är löpning inget alternativ vilket gör att jag använder denna tid till att fokusera extra på skolan. Jag försöker röra på mig varje dag och faktumet att jag cyklar till och från skolan gör att jag får en viss motion dagligen. Men nu är det alltså dags att lägga på ännu mer träning och eftersom att min mage är den mest otränade delen på min kropp kommer jag i år lägga ner extra tid på att få starka och snygga magmuskler. Jag kommer försöka att dagligen göra 100 situps, 50 på morgonen och 50 på kvällen. Om jag känner att jag har lite extra energi kommer jag att köra ett litet pass efter bilden nedan. Körde det i höstas och det gav ett bra resultat på kort tid.

Likes

Comments

View tracker

Sitter på tåget, skall hem till mamma. Snett framför mig sitter en pappa med sin son. Pappan och pratade i telefon men någon som jag uppfattade var en vän, och ungen klängde på pappan och tjatade om att han ville spela det där roliga spelet. Pojken visste inte namnet men jag förstod rätt snabbt att det var en av dem där som man misshandlar och torterar en gubbe som i detta fallet skulle föreställa chefen. Pojken är kanske är 6-7 år och slår på sin pappa och förklarar att han vill spela för det är så roligt när man skjuter på gubben och det kommer blod och allt. Pappan reagerar inte på hur brutalt ungen pratar, jag tycker att det låter helt sjukt. Istället säger pappan hejdå till sin vän och ger ungen mobilen. Det som jag reagerade starkast på var att pappan sen bad om ursäkt för att han hade släpat med ungen på tåget och lovade att snorvalpen skulle få en glass samt kolla en extra film när de kom fram. Detta hjälpte dock inte för ungen surade på att livet var tråkigt.

Jag tycker detta är så fel agerande av pappan. Han borde ha sagt till ungen att sluta tjata och hitta på något att göra. Tex gå ett varv i tåget eller kolla ut och räkna hus eller något. Mannen borde ha reagerat på hur pojken pratade om hur roligt det var att misshandla gubben? Vem låter sin sexåriga son prata på det viset? Han borde absolut inte ha bett om ursäkt utan ungen borde ha varit glad över att han fick åka på äventyr med sin pappa! Vad är det för fel på föräldrar och ungar nu för tiden? Sen när blev det roligare för ett barn att misshandla gubbar på en skärm en att åka tåg med sin pappa?

Istället för att alla föräldrar ska undra hur det kan komma sig att vissa ungdomar är kriminella och skiter i skolan så kanske de skall fundera på hur de uppfostrar sina egna barn❓

Likes

Comments

Likes

Comments