Instagram@emmaernemar

Postad i: Livet, Bakning, Jobb

Av time hop att dämma så tog jag ett av de svåraste besluten jag någonsin tagit för 7år sedan.
Jag var tvungen att stänga bageriet.
Jag saknar än idag att vara egen och mitt eget bageri. Jag hopps att jag någon gång kommer kunna leva den drömmen igen.

Jag drömde att mina barn skulle gå runt i bageriet och hjälpa till när dom blev stora nog om dom ville.
Lika mycket som jag avsydde allt vad pepparkakor, lussebullar, semlor och ja alltid sånt som bara är intensivt under visa perioder så saknar jag det galet mycket.

För er som inte vet gav mina händer upp. Jag var 23år och fick kapraltunelsyndrom i båda händerna men även inflammation i båda mina tummar. Sen allt går om man vill men till vilket pris?
Jag tog beslutet att lägga av och att det jag var utbildad till och hade drömt om var jag tvungen att lägga på hyllan. För att veta att jag kommer inte klara detta igen...

Men jag lärde mig galet mycket svart ha eget och jag lärde mig vilka mina vänner var som fanns där även när allt bara kraschade. Jag lärde mig ännu mer efter bär jag var tvungen att hitta något annat att göra.
Jag fick lära mig att det svenska samhället sätter alla människor i små fack även om dom i många fall inte hör hemma i som facken. Jag fick även lära mig att jag var svensk, hade både en bra utbildning, uppvuxen på rätt ställe och att jag inte hörde hemma på arbetsförmedlingen pga av denna fakta och att dom vikten kunde eller tänkte hjälpa mig.... ja dom sa detta rätt ut till mig gissa om jag fick en chock. Jag var även i fel ålder så jag låg verkligen i ett fack där ingen kund hjälp mig med något. Men jag letade reda på egen fakta och gav mig tusan på att något måste jag göra för detta funkar inte. Dom ville dock sätta mig på en skola med människor som var grovt funktionshindrade.... jo men tack för den jag har opererat mina händer inget annat. Men jag gav mig inte så hittade n utbildning ing via arbetsförmedlingen som hette Handels collage och denna fick jag igenom att gå på.
Jag fick via denna min praktik på Twilfit (fick givetvis själv söka mig dit och ta kontakten)
Butikschefen (Carola ❤️) då fick jag fråga ett par gånger innan jag fick mitt Ja du kan börja hos oss.
Var där i ca en månad sen hade jag timmar och idag har jag ju min fasta anställning sen 6år tillbaka.

Men man ska aldrig ge upp man måste fortsätta att försöka och ibland är det meningen att man ska höra andra saker här i livet inte det man hade tänkt utan något hela annat.

Det viktigaste är att ta tillvara på allt du lär dig under vägen och ibland stanna upp och tänka tillbaka på hur set faktiskt har gått och vad du gjort.
Och allt livet har an mening men man ser den inte alltid i nuet utan ibland måste det gå både månade och år innan meningen visar sig och man förstår den.

Puss Emma

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Liten , Vardagsliv, Livet, Familj, Huset

Bella åt lunch och sov på fröis igår. Och det gick toppen hon hade somnat vid matbordet.

Idag lämnade jag henne till klockan 8 för hon ska få testa på att även äta frulle där. Lite ledsen när jag gick men en av pedagogerna tog henne och jag såg i fönstren när jag gick att hon redan var på andra tankar. Så himla skönt att det funkar.

Hon går till 14 idag och tror hon gör det imorgon med. Nästa vecka börjat allvaret för både mig och henne men hon får mjukstart måndag tisdag då mormor hämtar henne tidigare.

Igår efter fröis så hämtade både jag och Jonas Bella (Jonas var hemma från jobb pga förkylning så han har varit hemma i två dagar❤️)
Hon blev glad när vi kom och jag åkte iväg och storhandlade med bumman och Jonas tog Bella med sig hem.
Dom hade varit ute och lekt lite i trädgården vilket är super mysigt och plockat in lite tomater.
Man blir mer och mer sugen på ett litet växt hus här på tomten där man kan ha en liten odling 😍

När jag kom hem slängde jag i min lite mat och sedan iväg på styrelsemöte. Givande möte som alltid.

Men så slut jag var när jag kom där ifrån så blev sängen ganska snabbt.
Sovit som en kratta i natt men det är säkert nerverna inför måndag som börjar spöka. Man vet ju inte alls vad man har att vänta sig. Och att jag skulle ha upp Bella till åtta idag mem det var inga problem 6.20 stod hon brevis sängen och skrattade. Så då blev det spöket Laban på mobilen i sängen. Är nog då vi använder oss av mobilen mest till Bella på morgonen så man kan få 30-45 min till innan man behöver gå upp det är väldigt skönt och Bella tycker det är mysigt. Laban är iaf en hit då hon skrattar högt åt mycket som händer i den.


Bilder från morgon hon behöll mössan på sig var ju ganska kyligt nu på morgonen men skönt.
Men jag vet en mamma som ska åka på mössjackt då detta är en av få mössor hon inte drar av.
Sen är det inte underbart när daghem ligger i gräset och man hör hur fåglarna kvittar och bara tystheten?
Kan aldrig få nog av detta. Sen utsikten vi har den är guldvärd och man bara njuter (även om man hör slag från golfbollar då och då 🙈) helt enkelhet underbart.

Jag ska försöka fixa lite här hemma nu när Bella är på fröis men känner även att jag ska ta det lugnt med min kära rygg. Kan säga att det är grym skillnad nu när Bella är på fröis i många timmar och jag inte behöver lyfta henne och så. Det gör galet mycket. Men sen vet jag ska jag försöka mig på att dammsuga eller liknade får jag ära upp det i kväll så att hitta en balans där i mellan. Svårt men det måste till.

Ja och är det någon som är ledig idag under dagen så kom gärna förbi på en kopp kaffe. Jag är hemma till att jag ska hämta Bella (dom kan ju ringa och säga att det är katastrof)

Puss Emma

Likes

Comments

Postad i: Liten , Livet, Familj, Vardagsliv, Skolan

Har funderat mycket kring detta med bloggen. Finns inte på kartan att lägga ner den så det lär inte hända. Men med skola och allt vad det inne är runt om kommer det kanske bli svårt att då till med bloggen med. Så från näta vecka kan det vara så att det blir färre inlägg och inte varje dag. Jag har ju mina perioder då jag bloggar mer eller mindre. Just nu är jag inne i en där jag ändå bloggar en hel del. Och jag personligen gillar de och tycker det är kul att kunna gå tillbaka och läsa och kolla.

Ta bara nöten det är himla intressant för mig själv att läsa hur jag mådde och kände då.
Och sen förlossningen med Bella hur den var. Men även att kunna gå tillbaka till bland dom första inläggen jag skrev det är så himla kul.

Men nu till skolan igen.
Vi ska ta med oss någon litet som typ ryms i en ficka till måndag. Något personligt. Jag tycker detta är galet svårt. Vad ska man ta med. Kan ju inte direkt stoppa ner Bella eller katterna i en ficka. Jag fattar ju att det ska vara en bild eller ett smycke eller så men ja galet svårt är det iaf.

Några tips på vad ni hade valt?

Puss Emma

Likes

Comments

Postad i: Livet, Liten

Idag taggar vi förskolan sen är det storhandla och ikväll är det styrelsemöte så fullt ös med andra ord.

Känns så sjukt att nu börjar typ hösten och allt vad det innebär med förskola, jobb, skola och massa annat. Gäller att planera dagarna väl.

Jag är ju inte alls van vid att jobba eller gå i skolan 5 dagar i veckan och fulla dagar. Men det ska bli super kul är så galet taggad och har get mig tusan på att jag ska lyckas med detta och det ska bli bra och leda någonstans.

Nej nu taggar vi fröis Bella ska sova där idag 😃

Likes

Comments

Japp idag var det rutin ultraljud för tredje gången. Dom har inte kunnat se lillhjärnan helt klart dom andra gångerna så därför vi fått göra om de.

Hon var lika envis som dom andra gångerna och det var fortfarande en tjej 😉
Hon ligger väldigt långt ner vilket gör det svårt att se henne men för hennes skulle ligger hon helt perfekt.

Finns inte mycket mer att säga mer än att hon var helt perfekt vad dom kunde se idag.

Några timmar innan var jag på ett vanligt besök hos min bm. Järnet var uppe i 117 heja heja. Med andra ord tabletterna hjälper. SF måttet är vad det ska vara, blodtrycket prefekt, ingen uvi, ja allt toppen.

Jag frågade om mina sammandragningar och det kunde man tydligen få från v14, visste ju att man fick det tidigare med andra men ville ändå fråga och kolla. Så länge dom inte gör ont så är det ingen fara alls men skulle dom börja göra ont ska jag kontakta bm direkt.
Hon sa med att nu med dagis baciller så ska jag tänka mig för att blir jag sjuk och får feber bör jag behandla med alvedon direkt.

Bjuder på ansiktet i profil på vår lilla Mini idag ❤️

Puss Emma

Likes

Comments

Postad i: Liten

Har gått toppen idag. Hon kom ju inte i säng från sent i går heller. Hon vill ikke sova fast hon är dunder trött. Men vid 20.30 somnade hon och 6.40 kom hon trippade in till oss.

Blev en stor tallrik gröt till frulle som gick ber utan problem.

Vi var på förskolan till 9 och jag var där i knappt 10min och sa då hejdå till Bella och kom tillbaka 10.30 det hade gått bra. Lite ledsen men hon var trött.... hon fick äta sin lunch med dom andra barnen och pedagogerna jag satt på avstås och kollade.... kan säga att dom får att jobba med. Hon är inget kul att få i mat när hon är trött och inte får som hon tycker. Men ska tillägga att jag tyckte pedagogerna gjorde ett toppen jobb och la inte så mycket energi på henne eller ja inte mer än nödvändigt.
Hon hällde ett gals mjölk över sig så var bara att byta kläder när hon var klar. Ner med henne i vagnen och hon sover än och det är över en timme sen.

Imorgon ska hon även sova på fröis och jag tror det kommer gå toppen. Hon är så himla glad när vi kommer dit och blev lite ledsen när vi gick idag och det känns väldigt bra för min del.


Har ingen bild från dagen men denna är fen den 14juni 2016 med en envis dam som INTE skulle ligga ner.... ja vad ska man stänga hon var inte ens två veckor där och redan en vilja av stål

Puss Emma

Likes

Comments

Postad i: gavilitet 2, mini

Idag går vi in i vecka 23. Håller med alla om att andra graviditeten går galet snabbt.

Mitt månade är från dag till dag ryggen är vad den är så den behöver vi inte tala om.
Magen känns gigantisk. Om jag gemför men den lilla magen jag hade med Bella. Tycker denna känns och ser mer ut som den där flickmagen alla pratar om. Många tyckte ju att magen med Bella var en pojkmage.

Om bebisen
.Fostret är nu ungefär
28 centimeter långt.
Livmodern når nu strax över naveln. Fostret väger runt 550 gram och är 28 centimeter långt.

Fostret rör sig mycket, speciellt på kvällarna kan det vara mycket gymnastik i magen.

Redan nu har bebisen en chans att överleva om den skulle födas för tidigt.

Tycker själv det känns väldigt läskigt om bebisen skulle komma nu. Tänk det lilla knytet hade inte varit stort. Men det händer ju att dom små kommer redan i denna veckan och dom överlever och blir helt friska barn. Det är imponerade.

Mysigaste är helt klart att jag känner Mini varje dag och mer och mer för varje dag som går.

Idag är det som jag skrev igår rul för tredje fången och även ett besök hos min bm.

Jag har ju den senaste tiden haft en del sammandragningar och tycker dom blir fler men vet ju att det är normalt. Men ska ändå be om odling på urinen så jag inte har fått UVI

Puss Emma

Likes

Comments

Postad i: Liten , mini, Babykläder, barnkläder , Shopping

Blev ju shopping till flickorna igår på Ullared och lite till mamman med.

Koftor till Bella köpte vi 4 stycken då dom kostade 20kr styck. Lillasyster fick en pyjamas i storlek 44 då Bella var så mini på förlossningen och drunknade i allt sa vi att något i 44 bör vi ha även om det kommer skilja på dom.

Vi köpte bäddset till vagn och till sängarna. Och dom fick ett sätt till sängarna.

Klämmorna är nu till Bella men lillasyster kommer ju med använda dom när den tiden kommer.

Bella fick bestickset 👌🏻 hon har bara plast så det är toppen.

Lillasyster och Bella fick med vars en klänning av mormor och lillasyster fick ett set så hon ser ut som en dinosaurie (Bella hade ett som nyckelpiga) hon fick även en body det står lillasyster på ❤️

Vi köpte röda och vita strumpbyxor till dom båda då detta lär användas. Byxor till Bella vi båda gillade lite med jeansiga i tyget så får se om Bella gillar dom.

Spel till oss själv.

Och täcke och kuddar till vagn/vagga vi använder ju det fortfarande flitigt i vagnarna till Bella och även när hon myser i sin fåtölj framför tvn och både jag och Jonas är jätte nöja med dom från gekås.

Vi hittade även en hållare till plattan att ha i bilen, tummen upp

Jag köpte trosor och byxor.
Men ser inte mycket av byxorna på bilen men ungefär vilken färg dom går i och dom är galet sköna även trosorna är toppen 👌🏻

Puss Emma

Likes

Comments

Postad i: Livet, Familj, Liten

Hur fick inskolningen idag ?

Min mamma lämnade på fröis och var med Bella där idag jag hade akupunktur och kom inte från vid tio hon var där nio.
Mamma hade precis lämnat henne själv när jag kom och en annan liten tjej föräldrar lämnade med så kedjan av de var att Bella med blev helt knäckt.
Men vi kom tillbaka och insåg att hon var super trött så hon somnade och sov i ca 30min innan jag väckte henne så hon kunde få äta.
Men maten gick bra och dom tyckte hon åt på bra, jag tyckte hon åt sådär men hon var ju väldigt trött. Men helheten gick det bra.

Hoppas på en toppen dag imorgon.

Vi körde till bumman efter fröis och var där fram till vi skulle hämta Jonas.

Bumman hade sytt en cape och en klänning till Bella. Klänningen ska vara storlek 90 (dock gamla storlekar) Men ja det är den inte så lillasyster får en jätte söt klänning.

Jonas är med lite halv kass så är bara jag som är okej här hemma. Här ser ut som kriget men jag lyckades ändå städa och fixa i köket och har tvättat typ tre maskiner tvätt så känns bra.

Nu kollar vi GOT och ja alltid lika bra och spännande

Puss Emma

Likes

Comments

Postad i: Liten , Vardagsliv, Familj, Skolan

Vi har aldrig varit speciellt för rutiner men nu kommer det falla sig naturligt både för oss och Bella.

Som det är just nu kommer Bella en dag i veckan på vardagarna äta frulle hemma, annars blir det på förskolan. Hon kommer gå tiderna 7.55-17 ca tider och ja långa dagar men så är de.

Så vi har börjat fila på en matlista i veckorna.

Jag har börjat funderar på hur jag ska lägga upp dagarna med plugg och så. Men skola mellan 9-16 hem och hämta Bella. Sen blir det fixa och vara med Bella fram till 19tiden då hon ska sova sen efter det blir det plugg igen. Samtidigt skönt med lite uppehåll när man kommer hem.

Men vi får väl se hur det kommer gå. Samtidigt är det ganska skönt med rutiner och har matlista och så ser jag bara som en fördel och man hjälpa ju åt. Jag kommer ju även behöva ha lunch med mig varje dag till skolan så det är med en sådan sak att göra matlåda blir extra viktigt då.
Skönast med morgonen är att jag kan gå upp vid sju varje morgon äta och fixa till mig och sedan bara väcka och klä på Bella som äter på fröis. Det känns väldigt lyxigt att slippa stressa och hålla på med frulle på morgonen. Är nog med att man någon morgon kommer ha en arg dotter för hon varken vill eller ska.

Men jag ser fram emot en härlig höst och vinter. Är galet taggad för allt som komma skall 😃😍

Puss Emma

Likes

Comments