Vilken härlig kväll vi hade i fredags. Columbia levde upp till förväntningarna och lite till. Det är ett jättehärligt ställe och så mycket större än man kan tro när man ser det utifrån. Det finns 15 olika dining rooms och de kan ha 1700 matgäster samtidigt. Trots det bör man boka bord, speciellt en fredag eller lördagkväll.
Det är den äldsta och största spanska restaurangen i hela USA.

Menyn är lång med många spanska rätter bl.a. Det var jättesvårt att välja för det fanns så mycket spännande att prova.
Vi började i alla fall med att ta in en Sangria gjord på Cava. De gör den vid bordet.

Sedan tog vi in 3 olika tapas som förrätt. Crab cakes, stuffed peppers och Calamares. Till huvudrätt delade vi på en "blandtallrik" Cubana completa, två olika typer av kött, plataner, empanada, ris och bönor.

Vi blev alldeles för mätta men ville ändå testa en dessert också. Det blev en Guava Carmita. Det var inbakad färskost och guava med vaniljsås.
Innan vi begav oss hem strosade vi runt i Ybor som är enväldigt härlig stadsdel med mycket restauranger och nattliv. Tyvärr inte så säkert på nätterna och man ska inte gå så långt ifrån huvudgatan. Vår servitör tyckte inta att det var en bra idé att lämna bilen där över natten, viljet vi hade tänkt göra och ta en Uber hem. Så vi nöjde oss med lite Sangria och väntade tills det kändes okej att köra hem.
Jättelyckad kväll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Så har första skolveckan passerat och hela familjen har varit lite zombieliknande. Eller, helt ärligt så tror jag att Martin och jag har varit tröttast av alla. Tidiga mornar och tyvärr lite för sena kvällar för att matcha dessa tidiga mornar. Tindra är trots tidiga mornar och långa dagar (2 timmars bussresa hem) väldigt tapper och klagar inget alls.
Förra fredagen var den första kvällsaktiviteten på Tindras skola, Art Gallery. Denna kväll var inte obligatorisk men eleverna fick credits om de var där minst en halvtimme och extra credits om föräldrarna var med. Här i USA kan man verkligen "muta" sig till extra bra betyg mm genom att donera saker, presentkort och ställa upp som volontär på diverse aktiviteter.

Céline gillar sin preschool och sjunger om Jesus här hemma, "yes, Jesus loves me" och rabblar "thank you god for preschool". Ganska gulligt ändå tycker jag, det är väl ändå lite bra att hon får lära sig lite om religion när vi inte lär henne hemma.

Förutom dagliga åskvädersstormar så börjar vi närma oss peaken på Hurricane Season. Det märks och vi borde verkligen skaffa vårt emergency kit, även fast vi varit skonade hitills så vet man ju aldrig.

Häromkvällen duggade blixtarna tätt som ni kan se på bilden, den blå pluppen är vi.

På bilderna nedan är klockan 1 på dagen, svårt att tro.

Som om inte det vore nog så är alla väldigt stressade över Solar Eclipse här i Florida på måndag, mellan 1-4 på dagen. Eleverna får ledigt från skolan för att de inte vill att man ska vara ute och köra bl.a. Jag är väldigt förvånad över denna hysteri, har inte vi haft solar eclipse i Sverige ganska nyligen? Kan inte alls minnas att man var så stressad över det, eller är jag helt ute och cyklar?

Skönt med fredag i alla fall. I morse körde jag Tindra hela vägen till skolan eftersom att jag ändå skulle på möte på jobbet. Så vi fick sovmorgon ända till 5.30. Varje gång jag ger mig ut i rusningstrafiken här ber jag en tyst bön att vi inte ska dö i trafiken och drar en lättnadens suck när vi kommit fram ordentligt. Men de vackra soluppgångarna gör det lite lättare i alla fall.
I kväll ska Martin och jag gå ut och äta på Columbia, en cubansk restaurang i Ybor som är ett "måste" att göra om man besöker Tampa. Vi har fortfarande inte varit där på 2 år, vi har alltid prioriterat att gå till något ställe där man kan sitta ute, men nu är den perfekta årstiden att gå på inomhusrestauranger, för varmt och fuktigt ute och thunderstorms på kvällarna.

Céline har blivit en regelbunden manikyrkund på mitt jobb och i morse hoppade hon upp i tvätt-stolen på jobbet och bad Kathy att tvätta och klippa hennes hår. Ganska modigt då vi knappt får borsta och än mindre tvätta det hemma.

Likes

Comments

I dag är dagen vi fasat för här, skolstart! Klockan ringde 4.30 i morse och 5.05 satt jag och Tindra i bilen på väg till skolbussen. Senast i måndags fick vi bekräftat att bussen hämtar 5.29 men igår fick jag veta av en annan mamma att de fått tiden 5.18 på samma bus stop. Lite förvirrande, men vi ville såklart vara där i tid och det var tur för bussen kom vid 5.23 och den ska vara där 5.18 enligt chauffören.
Snopet om vi hade stått där och väntat senare och det inte kommit någon buss.

Jag vet inte om det syns men det är kolsvart ute, ljuset är lite konstigt under en gatlykta.

Klockan 9 var det sedan dags för Célines första dag på preschool. Hon ska gå två dagar i veckan mellan 9-12. Det är mer som skola än dagis med schema och deras rum är ett class room. Förstås mer lek än riktig skola men mer skola än svenskt dagis om vi säger så.

Detta är Célines schema.

Det gick bra, hon hade bara gråtit lite.
Första skoldagen och jag är redan less. Så otroligt trist och stressamde med allt köande och körande, huvaligen!!
Väntar med spänning på att få plocka upp Tindra från bussen och höra hur hennes dag har varit.

Denna lapp fick vi från dagis, tänk på att detta är en 2-årsgrupp där de flesta fortfarande har blöja. Lite löjligt tycker jag men väldigt viktigt här 😝

Likes

Comments

Nästa torsdag, den 10 augusti, börjar Tindra skolan. I måndags var vi på informationskväll då vi bl.a fick veta att Tindras skolbuss kommer att hämta upp henne 05.29 på mornarna. Upphämtningsplatsen är dessutom på ca 25 minuters gångavstånd vilket innebär att vi måste köra henne vid 05.15 varje morgon. Ugh!! Wish us luck!!
Vi har faktiskt börjat reka lite för alternativa boenden närmare skolan men tyvärr inte hittat något bra än så länge.

Tindras skola är en jättebra skola men den ligger i ett ganska dåligt område nere vid dowtown. Den ligger i "the projects" men de håller på att riva en massa hus där nu som står tomma. Dock kan man se att det är väldigt fattigt och slitet där nere.

I tisdags hade de Freshman Camp 9-14 för alla nya freshmans för att de skulle få lära känna varandra lite innan skolan börjar och på måndag är det Open House. Väldigt mycket skola innan skolan börjar 😄
Vi hade också besök av Emelie i måndags, en tropisk storm. Innan vi somnade på söndagskvällen visste de ingenting men när jag klev upp 5.30 på måndagsmorgonen så var den i full fart. Meterologerna måste helt ha missat den här stormen.

Det blev blött och stormigt men som vanligt här i Florida blåste det över ganska snabbt och det blev en fin och solig kväll. Bilden nedanför beskriver vädret ganska bra 😄

Likes

Comments

Förra veckan mötte vi upp Tindras kompis Amanda med familj på Clearwater Beach. Det var väldigt kul att umgås med lite svenskar som omväxling. Vi var på stranden lite längre än vanligt och brände oss allihop.

I fredags hade jag fixat barnvakt så att jag och Martin skulle få lite vuxentid och det råkade sammanfalla med att mina jobbarkompisar skulle gå på AW.
Vi bestämde att möta upp dom för en drink på Ocean Prime och sedan gå och äta någonstans. Men vi hade så trevligt att vi stannade kvar med dom hela kvällen.

lördags kom Skye och Chase från Paw Patrol till mallet och det är Célines favoritprogram så vi hade lovat att åka dit. När vi kom dit så var det en sjukt lång kö, vilket vi inte ens hade tänkt på, men hon ville förstås träffa dom så det var bara att ställa sig snällt i kö och en timme senare fick hon fota sig med Skye. Nu på lördag kommer en annan favorit, Poppy från Trolls-filmen.

Likes

Comments

Jag är ledsen för dålig uppdatering, jag har jobbat varje dag sedan vi kom hem från Miami i fredags så jag har inte hunnit med.

I torsdags körde Tindra och jag ner till Miami igen för att hämta Martin och Céline på flygplatsen. Det tog en timme längre att komma fram den här gången för jag höll hastighetsgränsen precis hela tiden, livrädd för att få en ny ticket.

Vi hade bokat ett Sheratonhotell nära flygplatsen för att göra allt så enkelt som möjligt och bara kunna vila oss ordentligt innan vi körde hem till Tampa på fredagen.

Det var förstås inte lika fancy som hotellet vi bodde på sist i downtown men det passade oss bra denna gång. Trots att det låg vid flygplatsen låg det ändå fint vid en golfbana. Vi badade en stund i poolen och sen blev det en tidig middag på Wendy's.

När den minsta somnat så gick jag och Martin ner till poolen och tog ett glas vin.

Efter en härlig hotellfrukost och morgondopp i poolen dagen efter så bestämde vi oss för att åka till Coconut Grove, ett mysigt stros-vänligt område lite söder om downtown.

Det var mörka moln bakom oss hela tiden och precis när vi kom fram så hann åskmolnen i kapp oss och himlen öppnade sig, det stormade så utemöbler blåste omkull och bllxtarna stod som spön i backen, så det blev en snabb lunch och vid 2-tiden bar det av hemåt igen.

Jag måste säga att jag blir mer och mer kär i Miami ju mer vi ser av staden, men trafiken är hemsk!!

I söndags kväll kom några vänner från Sverige förbi på grillmiddag. Tindras klasskompis Amanda och hennes familj är på Floridasemester och kom förbi på vägen från Orlando till Sarasota. Det var jättetrevligt och i morgon när jag är ledig ska vi möta upp dom på Clearwater Beach.

Likes

Comments

I dag började åskvädret tidigt, redan före lunch så jag och Tindra gick på bio och såg "47 meters down". Det var skönt att "komma ut" lite, Tindra har varit sjuk sedan i torsdags så vi har bara varit hemma och jag har jobbat.
Det var en skön dag att gå på bio, vi var helt ensamma i salongen ganska länge, det kom två till precis innan filmen började.
Så vi la oss skönt tillrätta i våra recliner seats och kollade på film.

Filmen var ganska stressande och hade lite konstigt slut men jag tyckte den var sevärd. Tindra har en konstig obsession med hajar så hon ville verkligen se denna film.

Detta älskar jag verkligen med USA, massor med toaletter, överallt!! Till och med på mataffärerna. Och rena och fräscha är dom också.

Likes

Comments

Okej, nu 10 dagar senare, är jag redo att prata om när jag blev stoppad av polisen på väg hem från Miami.

Det var verkligen jättejobbigt och har varit jobbigt efteråt med allt fixande.

När vi hade kört två timmar från Miami så ville Tindra gärna stanna och äta på McDonalds så vi tog en avfart där det skulle finnas en McDonalds. Vi körde en bit och såg flera restauranger men ingen McD, så vid ett trafikljus stannade vi för att vända och köra tillbaka. Vi stog där ett tag och väntade och när det slog om till grönt gjorde jag en U-turn.
Här i USA så är U-turns ett måste i trafiken men på en del ställen är det inte tillåtet, vilket det inte var här och jag missade skylten!! Efter 10 sekunder körde en polisbil upp bakom mig med sirenerna tjutande. Jag visste först inte om det var mig dom tutade på men eftersom att jag i stort sett var den enda bilen på vägen så fattade jag att jag var tvungen att hitta en plats att stanna på.
"Do you know why I pulled you over mam? You made an illegal u-turn" och efter det kom den klassiska filmrepliken "Licence and registration please." Sen gick hon iväg till sin bil och var borta ett tag och kom tillbaka med en ticket på $161.

Hon förklarade att jag skulle få points på mitt körkort om jag bara betalade boten, att jag var tvungen att ta en 4-timmars klass och ringa till Lee County Clerk och berätta att jag ska ta kursen osv. Jag kunde också överklaga men då måste jag be om en hearing med en domare i Fort Myers och om de tycker att jag är skyldig så kan de höja boten till $500.
Jag var så nervös så jag kunde inte säga nånting, om jag öppnade munnen så skulle jag ha börjat gråta och när vi fick åka körde jag upp på motorvägen söderut, åt fel håll. Usch och fy så hemskt det var. Som jag önskade att Martin var där med mig.

Efter ett flertal timmar i telefonkö i några dagar fick jag i alla fall prata med Lee County Clerk och anmälde min kurs och jag kunde tack och lov betala boten över telefon, mot diverse avgifter så $173 fattigare blev jag. Dessutom kostade kursen $29 men den är också avklarad. Så totalt $202 kostade denna lilla felsvängning mig och timmar av svett och tårar.

Likes

Comments

I går var jag ledig från jobbet så jag och Tindra packade in oss i bilen för en heldag på stranden. Vi kom till Clearwater beach strax före 11 och det var så varmt så vi hoppade direkt i vattnet. Så himla skönt men vattnet är nästan lite för varmt nu, det svalkar inte så mycket och man kan bara tänka på hur mycket bakterier som frodas i det varma vattnet. Men skönt var det. Jag hade tagit med mig en bok och vi la oss skönt tillrätta under parasollet när en megastor vattendroppe landade på min mage. Den var så stor så jag trodde det var fågelskit först. Men det var regn. Ovädret kom tidigt i går, det brukar hålla upp till eftermidsagen men inte i går, så en timme och en kvart efter vi kom satt vi i bilen hem igen.

I lördags åkte vi till Soho Juice company nere vid Hyde Park och mumsade i oss en varsin Acai Bowl, så himla smarrigt, jag skulle kunna äta minst en om dagen.

Jag får så mycket härliga bilder skickade till mig från Sverige, det ser underbart ut med svensk sommar!!!

Hittade en rolig bild på Facebook som är en väldigt bra beskrivning på sommarvädret i Florida :-)

Nu är det bara en vecka kvar tills vi ska hämta Céline och Martin i Miami, jippi!!!

Likes

Comments

Fortsättning från förra inlägget (jag fick inte plats med det sista, tror jag hade lagt in för många bilder ;-))

Sen var det dags för mig och Tindra att köra tillbaka till Tampa. Ganska snabbt efter vi kommit ut ur stan så blev himlen svart och blixtarna for över himlen och efter ett tag brakade regnet loss och det följde oss nästan hela vägen hem.

Vi kom hem vid 9-tiden och då var det dags för fyrverkerier i området. Det var ganska häftigt med fyrverkerier och blixtar som lyste upp himlen samtidigt. Tyvärr fick jag inga bra bilder eftersom att det var så mörkt, bilden nedan har jag snott från Fox13 news, riktigt så fint var det inte i vårt område, men ni får en känsla av hur häftigt det var.

Jag har jobbat torsdag, fredag och lördag och stackars Tindra har varit ensam hemma utan kompisar, alla är bortresta. Så i går kväll när jag kom hem åkte vi till Honeymoon Island för ett kvällsdopp. Det var lågvatten så väldigt långgrundt och vattnet var jättevarmt. Det var så varmt så luften kändes kall när man reste sig upp. Och luften var inte kall, det var 31 grader när vi kom hem vid 21-tiden.

Likes

Comments