Jag har som ett löfte detta år att inte försöka vara någon annan. Att bara vara mig själv och inte lägga tid på att tänka hur jag ska vara mot andra vid möten osv.

Jag har haft en tid där jag inte riktigt vet vem jag varit (fortfarande är) och då har jag blivit osäker och försökt vara någon jag inte är. Jag har lagt mycket vikt och grubblande på hur andra ser mig och försökt att inte sticka ut på något sätt. Försökt ändra på mig och ändå inte vetat varför. Det är absolut inget eller ingen som sagt något och jag vet egentligen att jag duger som jag är.
Men mycket har ändrats det senaste tiden. Två små barn och mycket tid lagt hemma. Mammapeng som resulterat i att jag prioriterat bort mig själv och min egentid. Jag är en person som älskar att vara lite överallt och är positiv till det mesta, och att då inte kunnat knappt gå på toaletten själv vissa perioder gör att all kraft har gått åt barnen. Jag var först ut med kids av mina vänner och därför har jag inte riktigt haft någon att umgås med, eller jag har hittat nya mammavänner och tackar livet för dem. Men jag saknar en väldigt nära vän som kan komma eller jag åka till på en vardagkväll. Att bara ta med barn och åka, de får leka och vi får snacka. Men jag har inte haft det. Mycket har varit ytligt och en fika som högst. Vilket absolut inte är något fel på, bättre det än inget alls. Men just den nära vänskapen är något jag saknar eller längtar efter.

Det är just nu så mycket jag vill men livet är lite on hold.
Vi vet inte när Milton får plats på förskolan, och Y har sin utbildning och åker iväg en vecka åt gången. Milian sin treårstrots. Det gör att jag har svårt att fokusera på mig själv. Vad jag behöver, egentid. Men jag vet nu att snart kommer jag ut och jobbar igen (beroende på förskolans intagning) och då kommer mycket falla på plats. Rutiner och även pengar för mig kommer rulla in. Jag älskar att ha varit hemma med mina barn men nu det sista, när både mammadagar och energi börjar tryta behövs en ändring. Jag behöver en ändring för att må bättre. Jag kan nog räkna på mina händer hur många hela nätter jag sovit sedan jag blev mamma, mitt val. Men tillslut säger kroppen ifrån. Vilket den börjar göra nu. Blodtrycksfall och dubbelsyn har kommit två gånger så nu är det bra.

Jag är den jag är, jag måste acceptera det. Igen.

Jag ska sluta bry mig om skitsaker, sluta ge mer energi till människor som inte vill desamma. Jag har otroligt svårt att släppa in människor på djupet, av orsaker, men jag ska nu släppa det gamla och hoppas finna något nytt i någon som är som mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Om mindre än en månad fyller Milton ett år och nu har förberedelserna börjats på. Dekorationer och färgval är bestämt, silver och ljusblått blir temat. Sen kommer fet till allt bak, en tårta med ljusblå marsipan och prinsessfyllning är bestämd. Mer vet jag inte än, haha.
Sen ska jag ha en smash the cake fotografering samt en utomhusfotografering.

Fått frågan av några om vad vi önskar oss till honom. Det är ju skitsvårt med andra ungen, han har ju typ allt från Milian. Men vi har nu kommit på: ett grått bollhav, presentkort på Stellas lekland och sedan presentkort på Polarn och Pyret då han lär behöva kläder inför skolstart.
Har ni några tips kanske? Vi anser då han är liten så behövs egentligen massa paket, men när folk frågar så är det ju alltid bra att ha något att säga. Vi själva ska inte handla mycket alls till honom och det är för att vi inte vågar köpa något till honom som jag nämnt där uppe ifall det blir dubbletter. Samt att han inte förstår innebörden av paketen. Men något måste han ju få och han får ju ett fint kalas med❤️

Likes

Comments

God morgon måndag 🙏🏻
Här myser jag och Milian framför tvn medan de andra sover. Att han har fått för sig att vakna så tidigt är inte det roligaste men å andra sidan får vi en mysstund bara han och jag. Jag var tvungen att lägga mig innan 21 igår, jag kunde inte koncentrera mig och jag såg dubbelt ibland och var konstant yr. Tog ett tag att somna men sömnen tror jag behövdes då jag inte märker av något idag.

Idag har vi absolut inget planerat, så skönt. Vi får se hur vädret är om vi drar ut på förmiddagen. Något ska vi absolut göra men det tar vi lite senare. Strax väntar kaffe så man kommer igång, its a must.


Vädret var helt otroligt igår så vi tog en långpromenad hela familjen och tänka sig att båda barnen somnade samtidigt så vi vuxna kunde avnjuta en kopp kaffe och bara njuta av lugnet och vattnet. Sen var det full fart igen 😁

Likes

Comments

Härlig söndag här hos oss!
Solen skiner och några minus i luften. Vi har faktiskt inte tagit oss ut än mer än promenad med Enzo. Men vi ska ut strax allihop på en promenad och lek, får passa på när det väl är såhär fint.

Igår spenderades dagen uppe hos min familj, pulkaåkning, grill och fyrhjuling var spännande saker för barnen. Även firade vi min bror som fyllt 25 år med både tårta och god mat. De dagar man spenderar tillsammans med släkten är guld värda för mig, jag laddar energi.

De senaste helgerna har varit full fart med aktiviteter och även nästa, så kul. Nästa lördag ska hela familjen med på event på Nordens Ark på förmiddagen och därefter blir det Göteborg och fira en vän som fyllt år.
Har ni haft en bra helg hos er? Har ni haft lika fint väder? ❄️

Likes

Comments

God kväll fina,
Hur mår ni alla? Har tänkt på att jag aldrig frågar det och hade varit intressant att veta hur ni har det❤️

Här mår vi fint, bara Milton som är lite förkyld. Stackarn har ont efter vaccinet i går med så natten var inte rolig. Tandvärk, ont i kroppen och förkyld är ingen bra kombo för en liten människa. Men hoppas det blir bättre fort.
Tänk att just idag blir han hela elva månader, en månad kvar till ett år! Det ska vi fira ordentligt, då jag tycker att första året är speciellt.
Gör ni samma som mig? Eller känner samma, att första året betyder lite mer?
Jag som älskar att planera kalas och event har dock inte startat med hans än, haha. Jag har haft så mycket att tänka på men får ta tag i detta nästa vecka.

Jag är precis hemkommen efter en springtur med Enzo, 5,7km. Tog sin lilla tid då Enzo måste kissa på varje stolpe typ. Haha. Jag måste få upp konditionen inför Tough Viking i april. 😅

Men det värsta (eller bästa?) är att vi har detta underbara att äta framför tvn och Gåsmamman senare, whoop! De nya 88an är mina favoriter😍

Jag hoppas ni får en grym kväll och njut av livet fina ni!

Likes

Comments

I morse efter lämning av Milian på förskolan åkte jag och Milton till BVC. Mässlingvaccin (bland annat) stod på agendan då jag ringt och velat ha detta innan 1,5år. Det är så mycket fall runt omkring oss och vi ska ner till Göteborg ett antal gånger de närmaste helgerna så vill absolut inte riskera något. Det gick jättebra och han sa inte ett ljud vår duktiga kille.

Ska ni vaccinera era små barn tidigare?

Likes

Comments

Igår postade jag en bild på instagram på ett lite annorlunda sätt att måla läpparna på. Med två olika färger. Jag gillar det, det är speciellt.

Hade ni vågat? Det gör jag 👋🏻 varför vara exakt som alla andra hela tiden, haha

Jag använde mig av en röd läppenna och ett rosa läppstift. Skillnaden på nyanserna är något skarpare än på bilden.
Läppennan är från Dermosil och läppstiftet från Ritulas.

Likes

Comments

Alla hjärtans dag närmar sig, mindre än en månad kvar, och jag har gjort de första sötsakerna som är inspirerat för just alla hjärtans dag❤️

Hjärtformade marängpops
Receptet är superenkelt och ni finner det här .

Du klickar ut en liten prick med maräng och sedan trycker på pinnen. Sedan gör hjärtat ovanpå. Busenkelt och framför allt gulligt och ett annorlunda sätt att göra inför dagen.

Jag gjorde dessa dovt grå och valde att göra lite andra modeller med 🙈

Likes

Comments

Hej 👋🏻
Igår bestämde jag mig för att ta med kidsen till Emaus Lantgård på förmiddagen. Väl där höll jag nog på att frysa ihjäl mig. Har aldrig nånsin känt en sådan kyla, den trängde igenom allt och jag märkte på Milian att även han frös efter ett tag. Han ville sitta i vagnen och gå till bilen sa han. Till sin mammas förtjusning. Dock har jag frusit hela dagen och natten efter det.

Vi hann med att åka traktor, klappa kaniner, leka på lekplatsen och kolla på alla de andra djuren så blev bra oavsett. Milton sov igenom hela turen (vilket var bra för hans del) och Milian somnade i bilen.

Annars var vi ute på eftermiddagen men även då var det riktigt kallt, blåste så man kom liksom inte undan kylan. Det spelade ingen roll hur mycket kläder man hade på sig då kylan bet tag i ansiktet.
Oavsett hade vi en bra dag och vi myste hemma endel med, tränade på att vara utan blöjan för Milian osv. Det går bättre och bättre nu👏🏻

Today väntas förskolan och för mig lite träning. Ska hinna med och ringa samtal som måste göras men annars ska vi bara ta det lugnt. Det har kommit snö så lite pulkaåkning lär det bli när Milian kommer hem igen 😍

Likes

Comments

God morgon fina ni!
Här hemma ligger jag och Milian i soffan och nyss vaknat, jag vet inte varför han fått för sig att vakna så tidigt det senaste 😣. Ledig dag tillsammans och jag har tänkt mig Emaus med barnen, ska bara vänta och se hur vädret är. Men något kommer vi hitta på idag.

I helgen blev det några dagars uppehåll här och på instagram, inget jag planerade dessa två dagar. Hade fullt upp och tiden flög iväg medan tröttheten kom smygandes. Men nu kör vi! 👊🏻

Önskar er en grym start på veckan!

Likes

Comments