Idag såg vi en film om hur bisamhället håller på att dö ut. Filmen fokuserade på biodlingar i USA och hur de påverkar bina. Bina på dessa biodlingar blir transporterade 5 gånger per år, vilket påverkar dem negativt. De blir stressade, rädda osv. 40% av alla bin de har dör varje år. 

Detta visste inte jag vilket var rätt intressant att få reda på, hur det faktiskt påverkar våran natur och hur beroende vi faktiskt är utav bin och humlor. Hur viktigt det är att de finns i vårt samhälle och i våran natur. De intervjuade också folk som jobbar inom detta vilket var intressant att höra deras åsikt om det hela, vad de tycker om att bin används som en form av industri för att hjälpa oss. 

Det jag tyckte var mest intressant med filmen var att man fick se att de skapas humlor för att sedan bli skickade till olika länder för att hjälpa deras frukt och grönsaks odlingar. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här tänkte jag skriva lite rolig fakta om naturvetenskap som jag inte visste


Husflugan är det farligaste djuret i världen. http://www.hightechscience.org/funfacts.htm (nummer 3)

Japp det stämmer, Husflugan som alla i sinahem. Som stör en när man ligger i sover och låter så jobbigt, är det farligaste djuret. Varför? För att den bär flera virus på sig vi alla vet ju miljön den gillar att vara i. Runt en massa avfall. Vilket gör att flera folk dör varje år just av denna lilla varelse

Hårdaste materialet i världen är diamant.https://top5ofanything.com/list/85f01b6e/Hardest-Substances-on-Earth

Diamanter som vi alla ser i smycken och är hur fint som helst är världens hårdaste material. Att det inte används som något mer effektivt. Det används som borr i borrmaskiner tex hos tandläkare och som kantslipning av ögonglas i glasögon.

​En blixt kraft.

  nummer 10 https://urbantimes.co/2014/05/40-interesting-science-facts-that-will-blow-your-socks-off/

Blixtar  är rätt kraftfulla som vi vet, men visste ni att en blixt har lika mycket energi så den kan göra 100.000 rostade mackor. Det är ju rätt intressant för att då vet man vilken kraft det har. 100 000 är rätt mycket men om det var en människa som fick i sig allt de så skulle den människan vara rätt ​Bränd (hahahha)

Likes

Comments

Hej, Mitt namn är Erik Strömstedt!

Jag är 17år och går andra året på Hotell och turism, Wisbygymnasiet. Detta år ska vi ha naturkunskap och denna blogg ska handla om just det. 

När jag inte bloggar så är jag med kompisar, tränar och spelar. 

Kanske skriver jag ett blogginlägg om just träning ni får väl vänta och se 😉😉Likes

Comments