Nu ska vi snart tvinga oss ut i rusket och bege oss mot dagis. Känner mig inte speciellt sugen över huvud taget, det är så himla kallt!
Och det slår ju aldrig fel, Lennox somnar alltid i soffan precis innan vi ska börja klä på oss och gå haha!
Sen hem igen för lite städ och sånt, alltid lika roligt när man väntat tills det ser helt förjävligt ut innan man tar tag i det...
Och storhandla behöver vi också, hatar verkligen när frysen är nästintill tom alltså, jag får nästan panik och så tycker jag ju det är rätt kul att storhandla haha, i lugn och ro såklart, är det inte det så finns det ingen mening med att handla, det mesta blir bara fel när jag måste prestera under stress haha!
Meeeeeen hörni, ha en fin dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Onsdag kväll och vi hänger i soffan hela familjen! Mileon har myst ner sig bland alla kuddar och pillar på sina traktorer, han har varit otroligt arg och ledsen idag efter dagis.  Det började när han var tvungen att lämna ifrån sig en av dagiscyklarna, han blev helt tokig och sen spårade det totalt! Har aldrig någonsin sätt han sådär! Han skrek på bussen så ja, jag vet inte vad folk måste ha trott alltså..det var hemskt! Tillsist var det nästan som att han höll på att spy..
Lilla killen, så otroligt arg och ledsen.
Misstänker att han dessutom börjar bli sjuk, så typiskt!

Lennox är lugn iallafall och magknipen verkar ha gett med sig tillslut, så himla skönt!
Antar att vi blir kvar här i soffan fram till läggdags, ja Mileon ska hoppa i säng om bara 30 minuter men vi andra håller oss kvar här. Det är ju syrror ikväll och jag måste ju bara följa den serien, precis i min smak!
Imorgon är det sista dagen med dagis för den här veckan och under tiden plutt är där ska jag passa på att storstäda i badrummet, färga håret och lite sånt. Sen på Fredag åker vi in till stan jag och grabbarna, Mileon ska hänga med morfar Niklas medans jag och Lennox strosar omkring på IKEA med mormor och sniffar på ljus haha!
Sen på Lördag är det ju halloween partaj för kidsen, efter det ska jag försöka mig på att sminka min storebror till döskalle inför kvällens halloween fest som han ska iväg på..han har hittat någon video med en tjej som målar sig som tate zombie boy (vem det nu är) men det såg riktigt snyggt ut och inte så överdrivet svårt heller! Ska bli spännande att göra!
Sen på Söndag tar jag med mig grabbarna hem till min farmor för en liten bebis träff med min kusin som har en liten Elsa på typ 2 månader.
Inte en lugn stund med andra ord!

Likes

Comments

Hur snygga? Tänk er en blandning av alla färgerna, precis i min smak! Dessutom är det bara en tillfällig kollektion så det gäller att passa på. 59:- styck.

Sen är ju DINERA serien väldigt fin, älskar att dem fått in i rosa! Det är ju bara så sött och jag älskar ju rosa så dessa skulle vara perfekta att byta ut vårt tråkiga porslin till.

Och nu när vitrinskåpet när som helst är klart så återstår det ju bara att fylla. Nya riktiga ölglas och såklart lite drinkglas samt vanliga dricksglas.

Dessa koppar har jag varit sugen på länge, tycker så mycket om dem! Blått blommigt är så fint!

Och den här hyllan..älskar!! Den skulle passa så bra in i köket, hänga fina koppar på krokarna, få upp lite kokböcker, kanske några fina burkar och ljuslyktor.

Ännu fler kuddar till soffan men det är ju snart jul! Och den gråa ulliga kudden skulle passa perfekt som "nackkudde" i vår soffa, ryggstödet är så kort så det behövs, 2 stycken iallafall!

Lite annat mys till soffan!

Påslakanset kan man väl ändå inte ha för mycket utav? Enkelt och snyggt!

Detsamma gäller ljuslyktor, skulle kunna fylla hela huset med baaaara lyktor!

Ljus ljus ljus, man kan aldrig ha för mycket..

​Och lite annat smått och gott.

Likes

Comments

Den 11 April 2016.
Jag har precis kommit hem från ett 6:45-13:00 pass på jobbet och lagt mig i soffan för att sova en stund när telefonen ringer, det är mamma. Vi pratar varje dag så inget konstigt med det men magkänslan säger något annat.
Hon nästan skriker, jag hör paniken, jag förstår ingenting men någonstans mellan gråt och hyperventilering hör jag ordet cancer och magen bara vrider sig.
Lungmottagningen har ringt.
Bara någon dag innan har hon varit och röntgat lungan och dem ringde för att ge henne en tid för att komma dit och träffa en läkare. Det var uppenbart.
Skriken var fyllda med rädsla, "jag vill inte dö, jag vill inte dö".
Det ända jag kunde säga var att hon skulle lugna ner sig, jag grät inte ens. Jag försökte lugnt och sansat få henne lugn, säga att jag var påväg.
Egentligen höll jag på att explodera. Explodera av rädsla och oro. Även fast det var nästintill omöjligt att vilja/kunna lägga på så var jag ju tvungen att få tag i någon.
Jag måste ringa min bror så han åker hem och det utan att bara vräka ur mig att mamma förmodligen har cancer, vilket just då inte var det lättaste.
Jag måste ringa någon som kommer och hämtar mig, jag måste ringa till F (sambo) och bara få ur mig vad som hänt, jag måste skrika mellan samtalen för att inte bryta ihop, ingen svarar, jag måste spy, jag måste få tag i någon och tillslut svarar pappa. Han kommer och hämtar mig. Jag måste ringa upp mamma och berätta att jag när som helst är påväg, hon är fortfarande helt hysterisk.
De 30 minuter som det tar att åka ut hit var de absolut längsta minuterna i mitt liv innan pappa tillslut var här. Jag bara satt och tittade ut genom fönstret, chockad och så fruktansvärt rädd.
Rädd för att möta mamma, rädd för att möta min bror, rädd för att gå sönder, rädd för hur allt skulle bli.
Rädd för cancer.
Väl hemma sitter mamma helt tom i soffan, min bror likaså och jag hann inte mer än att sätta mig ner innan tårarna kom. Men jag bröt inte ihop.
Där och då reste jag en mur, gav mig själv ett löfte om att hålla ihop, för att klara av att vara den starka, för att stötta.
Mamma hade lugnat sig och var inte längre hysterisk. Hon var bara tom.
Kommer så väl ihåg orden, hon sa att hon var tvungen att dricka för att orka med det här så hon tog ett glas vin som försvann lika fort. Ett till och ett till och ett till..
Jag förstår henne. Vad gör man? Hur beter man sig? Hur orkar man?
Sen bröt hon ihop. Skakade, grät och jag bara satt där, kramade om henne så hårt jag kunde, " jag vill inte dö Ronja, hjälp mig jag vill inte dö".
Kan någon förstå hur det känns som dotter att höra sin mamma säga dem orden?
Jag har aldrig någonsin känt mig så hjälplös och rädd som då. Vad kan jag göra? Förutom att bara finnas där, trösta och stötta?
Resten av den dagen är helt svart. Jag kommer inte ihåg någonting.

13 April 2016.
Jag och mamma åker till Akademiska lungmottagning för ett möte med en läkare.
Rädda för vad som ska sägas, fast vi egentligen vet, innerst inne.
Jag säger att allt kommer gå bra, att det kan handla om vad som helst men mamma var helt säker.
In kommer läkaren, det är samma läkare som min mormor hade och hon dog av lungcancer 2011.
Hon säger dem hemska orden.
"Vi har hittat en tumör i lungan."
Mamma bryter självfallet ihop och det gjorde så äckligt ont att se, allt bara sögs ur henne.
Jag får kämpa för att hålla ihop men det går, jag höll mig stark för henne.
Hon klarade inte att prata med läkaren så jag går in själv medans några sköterskor tar hand om mamma.
Hon förklarar och visar att det inte går att operera, cancer knölen sitter i lymfköttlarna, hon lämnar papper och tid för nästa besök. Skriver ut lugnande och sen var det klart.
Den här tomheten man upplever är hemsk, allt man önskar är att man ska vakna och att det bara var en dröm.
Sen är det sådär svart igen. Jag vet inte vad vi gjorde, vad vi sa.
Jag vet att jag åkte hem iallafall. Jag var tvungen om jag skulle orka. Min kusin och hennes mamma kom dit för att finnas där för mamma men hon bara sov.
Så fort jag satte mig i bilen hem så kom tårarna. Det bara rann. Väl hemma så bröt jag ihop, så rädd för vad det här skulle innebära, så orolig för min lilla mamma som jag vet alltid själv varit orolig för att få cancer, som är rädd för att dö.
Hur känns det? Hur mår hon? Hur ska jag kunna hjälpa henne? Hur ska vi alla klara oss igenom det här?
Så många frågor som snurrade, så många hemska tankar.
Hur skulle jag få ihop mitt eget liv? Jobba, ta hand om min nu 2 årige son, vara gravid, föda, ta hand om mamma, följa med på alla sjukhusbesök. Jag fick inte ihop det.
Jag åkte tillbaka till henne nästa dag, stark igen efter att ha fått bryta ihop och gråtit ur mig allt.
Från mina anteckningar:
15 April 2016- vi var på Akademiska och gjorde en luftvägsundersökning.
16 April 2016- mamma spyr och hostar blod. Tar tabletter och bara sover och sover.
21 April 2016- vi är på Akademiska igen och får nu besked om att det inte spridit sig.
Jag var in och pratade själv med läkaren för mamma ville inte vara med så hon satt med en sköterska i ett annat rum.
Lättnaden och glädjen över att cancern inte hade spridit sig var otrolig! De värsta tankarna hade ju snurrat hos både mig och mamma. Är hon full med cancer, full med metastaser? Nu fick vi äntligen svar och att se mammas ögon när jag berättade att det såg bra ut var underbart. Vi fick lite hopp tillbaka.
Och efter det här vart det mycket bättre. Stämningen, tankarna och allting. Det vart lättare på något sätt.
Från mina anteckningar:
22 April 2016-  första cellgiftsbehandlingen
27 April 2016- dem ringer om att mamma ska röntga hjärnan
6 Maj 2016- hjärnröntgen
17 Maj 2016- första strålbehandlingen

Mamma gick igen 7 veckors behandling med strålning 5 dagar i veckan samt cellgiftsbehandling under 4 tillfällen om jag inte minns helt fel.
Under den här tiden var det mycket upp och ner, bra och dåliga dagar.
Hon fick mycket biverkningar och mådde mycket dåligt men hon tog sig igenom det och emellanåt kändes det som ingenting hade hänt samtidigt som cancern alltid låg där i bakhuvudet och gjorde sig påmind.
Det var en märklig tid, självklart mycket rädsla och oro. Vi visste ju inte om det här skulle funka, vi visste ingenting.
När behandlingen var avslutad så återstod 2 månaders väntetid innan dem kunde göra en ny röntgen och se resultatet.
Vilket inte var så bra..
Cancern som jag nu kan kalla modercancern har spridit sig. Det finns nu en "dottercancer" i ena skuldran.
Varken strålning eller cellgiftsbehandling är ett alternativ utan nu ska mamma få en "ny" behandling som ges via dropp varannan vecka och efter ytterligare 2 månader görs en ny röntgen för att se ett resultat.
Modercancern har minskat från 5 cm till 1 cm tack vare 7 veckors behandlingen men nu finns det ju en ny.
Läget är fortfarande lite oklart för min del, jag känner att jag inte riktigt har lika bra koll nu som innan.
Nu har jag ju 2 barn att ta hand om och hinner inte med på lika sätt som då, jag kan inte vara med hela tiden trots att jag vill. Det känns inte alls bra, jag vill ju finnas där.
När mamma ligger vaken på kvällarna och grubblar vill jag finnas där, ifall hon bryter ihop vill jag finnas där.
Nej jag känner mig otroligt otillräcklig och det tär, jag tänker och oroar mig dagligen, det går aldrig en dag utan att jag tänker på mamma, hur hon egentligen mår, hur hon tänker osv..

Det ända vi kan göra nu är att hoppas på denna behandling, hålla ihop som familj och finnas där för varandra. Tala om våran oro och rädsla och inte vara rädda för att bryta ihop. Man måste väl det för att kunna resa sig igen.


Den här texten är ur min synvinkel, det är mina tankar och känslor. Hur jag upplevt det. Och det är långt ifrån hela historien.

Likes

Comments

Vilket grått och trist väder! När vi skulle åka till dagis ville varken jag eller Mileon gå utanför dörren, riktigt ruggigt och regnigt.
Vi kom ut iallafall och så fort vi va på dagis så piggnade huliganen till och hittade sig en cykel och drog iväg.
Jag och Lennox myser i soffan, med knappt någon magknip alls än så länge så vi njuter för fullt. Så fort hans blåa slås igen ska jag sätta igång med dammsugningen men utöver det tänker jag inte göra så mycket mer!

Igårkväll vaknade Mileon när jag och F lagt oss, inte så ledsen men han ville verkligen komma upp och sova i vår säng och självklart kan man ju inte säga nej, det har varit så i två nätter nu. Han somnade om på direkten och tog upp hela sängen så jag var tvungen att ta en bild, tyckte det såg så skönt ut haha.

När vi åker till och från dagis så har jag lillebror i bärsele, har kommit fram till att det är smidigast och tycker det fungerar jättebra bortsett från att jag nu börjar få väldigt ont i axlar och rygg.
Det jag har är en äldre modell av Babybjörn, vet inte från när men den är iallafall väldigt väldigt gammal och jag behöver en ergonomisk som även har stöd runt magen istället för att all tyngd hamnar på rygg och axlar.
Har kikat på Babybjörn One och hittade till och med ett paketpris med ett vind- och vattentätt överdrag vilket även det verkligen behövs nu när det är regnigt och kallt ute och dessutom perfekt i vinter med overall under.

Likes

Comments

Vi har haft rätt jobbiga dagar här hemma med en bebis som inte alls är nöjd, hemska magbesvär, skrik och gråt. Han har i princip bott vid bröstet och det har varit det ända som kunnat lugna honom, vilket såklart blir påfrestande tillslut!
Sen i Lördags så åkte vi till släkten i Ettingbo och han skrek inte en ändste gång! Han bara sov och sov, hela kvällen, nästan hela natten och sen nästan hela Söndagen haha!!! Sen var det som att återgå till vardagen när vi kom hem igen, det måste bero på huset så vi lär ju flytta haha.
Men men, det har iallafall varit långt ifrån vad det brukar tycker jag ändå, han somnade i sin vagga själv och vaknade först vid 04 då han fick fortsätta sova bredvid oss i sängen, där även Mileon låg och snarkade så det var fullt hus med betoning på fullt!
Morgon tog vi tidigt idag, redan 6.30 fastän vi är lediga, känns ju lite onödigt måste jag säga. Nu myser vi i soffan och fortsätter nog med det tills den fartfyllda av oss blir rastlös..egentligen borde jag städa, passa på att tvätta fönsterna innan det blir frost, skura alla golv och torka ur både ugn och kyl. Meeeeeeeeeeen inte idag..

Senare ska vi åka till folktandvården med Mileon men det är inte förens vid 2 tiden.

Likes

Comments

Imorse efter att vi lämnat storebrorsan på dagis åkte vi hem och inväntade barnens gammelfarmor (alltså min) för lite planteringsfix ute på gården, två vackra rosenbuskar blev det! Efteråt åkte vi och fyndade lite på Solrosen och jag fick med mig en del hem! När vi blev klara så var det lagom tid att åka och hämta Mileon på dagis och nu sitter vi bara här hemma, jag ammar och plutt kikar barnprogram.
Snart är det väl middagsdags och idag får det bli något enkelt och snabblagat!

Sen imorgon vankas det ju dagis fotografering, så spännande! Hoppas verkligen min vilding klarar av att sitta still så vi får en riktigt fin bild! När det är klart sen så möter vi upp min fina fina kollegis och hennes kille, så åker vi hem hit, fikar och så hon får bebisgosa.

Två väggljusstakar

Två stående, tänkte dem passade nu när vi går mot juletid.

En plåt kruka och en i keramik, gjorde sig inte på bild och är mycket större i verkligheten.

Att hänga på väggen. 3 krokar och så kan man fästa foton eller lappar i hjärtana. Så söt!

Såklart en kopp till barnens mormor!

Likes

Comments

Mileon är lämnad, lyckligare än någonsin som fick cykla omkring med, vad som verkar vara bästa vännen på dagis. Så kul att se! Direkt innanför grinden stod han redo med cykeln och när dem såg varandra så började dem skratta och Mille fick bråttom på med regnkläderna haha!

Jag och Lennox fortsatte mot BVC och idag ska vi även träffa läkaren, tycker det är så tryggt att en läkare kollar till dem små då och då. Uppdaterar om vikt och längd senare! Det är ett tag kvar innan vi har tid, plutt sover och jag sitter och trycker vid elementen här i väntrummet, jag blir så himla frusen när det är sånt här rusk väder!

Likes

Comments