Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Polkakola:

100g smör

2 dl vispgrädde

2.5 dl strösocker

1 dl ljus sirap

frön ur 1/2 vaniljstång, ( jag tog 1/2 tsk vaniljpulver istället)

1/2 tsk flingsalt

65g krossad polkagris

Gör så här:

Koka samman alla ingredienser utom den krossade polkagrisen i en kastrull (jag hade i lite krossad polkagris i kolan medans den kokade, för att få lite mer polka smak). Koka kolan på medelhög värme tills den klarar kulprovet och rullas till en ganska mjuk kula, eller tills den nått en temperatur på 123 grader. Rör om i kolan med jämna mellanrum. Klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper och häll kolan i formen. Låt stelna någon minut innan du strör över den krossade polkagrisen. Låt sedan kolan stelna någon timme innan du skär upp den i bitar.

Denna kolan var den godaste jag ätit, så rekommenderar verkligen den här polkakolan.


Likes

Comments

VSCO - Erikssonmatilda

Likes

Comments