Under sommaren har dagvården pågått under måndag, onsdag och fredag. Vanligtvis är tisdagar med också. Måndagar börjar vi 11.00 med helgplanerings prat. Om hur helgen varit och hur det gått och så vidare. Tisdag och onsdag går man från klockan 11.45-15.00. Lunchen är från 11.45 till ca 12.15. Från 12.15 till 12.45 är det mat prat där man pratar om hur måltiden var att äta och hur vi mår och så vidare. 12.45 till 13.15 är det vila där vi antingen får lyssna på saga eller musik. Vi får även ha värmekudde och stressboll för att kunna slappna av så mycket som möjligt. Klockan 13.15 till 13.30 har vi en kvarts rast där vi får göra vad vi vill typ. 13.30 till 14.30 är det på måndagar samtalsgrupp, tisdagar kropp kännedom och onsdagar temagrupp. I samtalsgruppen tar vi upp ämnen som rör oss just nu, saker vi kommer på eller tänker på. Kan vara lite vad som helst. Kropp kännedom har jag inte hunnit med att göra än, men det är träning på att gilla sin egen kropp och lära känna den. I temagruppen pratar och jobbar vi med olika teman som behandlarna bestämt sen innan. Vi får även en helg planerings lapp. Klockan 14.30 till 15.00 är det mellanmål. På fredagar börjar vi 10.45 med matlagning. Sen är det samma tider som gäller förutom efter vår lilla rast. Då håller vi endast på till klockan 14.00. Alltså mellan 13.30 till 14.00 har vi helgplanering. Där fyller vi i en lapp om vad vi är rädda för ska hända under helgen och vad våra mål är. Vad vi ska jobba med vill säga. Sen går man så många veckor man bestämt med sin behandlare. Fyra veckor är minimum. Jag har skrivit kontrakt på åtta veckor.

Vad har dagvården gett mig hittills då? Väldigt mycket skulle jag säga. Jag har övervunnit många rädslor och det har gjort mig starkare. Alla tjejer i dagvården är så himla underbara. Så stöttande. Har man en dålig dag blir man förstådd och tröstad/stöttad istället. De förstår vad man genomgår. Eftersom de går igenom samma saker. Jag började min tredje vecka denna vecka och har alltså fem kvar. Det känns bra, jag gillar dagvården plus att jag har något att göra på dagarna som ändå hjälper och ger mig något. Hoppas ni fick en liten inblick på vad dagvård är. Puss och kram<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God morgon alla fina! Jag har precis ätit frukost och sett lite på tv med farmor. Har även hunnit fixa mina naglar. Det blev matta rosa naglar denna gång. Men det är alltid lite ovant att hålla på med datorn och mobilen för de är i vägen. Nu snart ska jag göra mig iordning för att sedan möta upp min kusin på stan. Och som sagt ska vi shoppa. Haul kommer senare när jag kommer hem eller imorgon. Runt 14 tiden idag kommer dagvårds inlägget upp också, missa inte det. Puss & kram<3

Likes

Comments

Är hemma nu och har varit en stund. Dagvården gick hyfsat bra idag, jag åt det som serverades med ganska lindrig ångest. Dock blev det jobbigare på tema gruppen då jobbiga ämnen dök upp. Det enda jag gjort sen jag kom hem var att säga hejdå till pappa, äta och nyss har jag och farmor tagit en skön liten promenad. Det är riktigt kallt ute så det var skönt att komma in i värmen. Fick till och med ta min vinter jacka.

Imorgon ska jag och min kusin gå på stan och shoppa. Jag har en lång lista på saker som ska köpas inför skolstart. Bland annat ska jag köpa nya tröjor, en kalender, kanske skor, smink och lite annat smått och gott. Det vill säga att jag har ganska mycket att köpa = plånboken får lida. Men vad gör det om hundra år, pengar kommer alltid in nya. Plus att jag har sparat ett tag nu så jag har en del att shoppa för. Har såpas stort kontrollbehov att jag ibland sätter för höga krav på mig själv. Pengar är ett bra exempel där. Jag sätter shoppingförbud för mig när jag egentligen har pengar att handla för. Och ett fåtal gånger bestämmer jag mig för att jag får köpa vad jag vill, vilket jag har gjort nu. Det händer dock inte så ofta vilket betyder att när det väl händer så blir det något speciellt. Nu ska jag skriva ett inlägg om dagvården som förmodligen kommer upp imorgon. Puss & kram<3

Bild från innan jag blev sjuk och hamna i detta helvetet.

Likes

Comments

Godmorgon! Om 30 minuter behöver jag gå upp och äta frukost. Den kommer bestå utav yoghurt, macka, banan & risifrutti. Så mycket mat! Men det beror på att jag inte hinner äta förmiddags mellanmålet så jag får äta det tillsammans med frukost. Efter det ska jag hoppa in i duschen och fixa iordning mig. För idag är det dagvård på cfä igen. Först har jag enskilt samtal med min behandlare där vi pratar om hur det går och så vidare. Dagvården börjar 11.45 och idag ska vi äta durban curry, vet inte vad det är. Det enda jag vet är att det är vegetariskt. Alltså blir det en utmaning för mig att klara av att äta upp. Dock är det bättre än näringsdrycker iallafall. Men nu ska jag bara kolla lite youtube och chilla innan jag måste gå upp. Vi hörs senare, puss & kram<3

Likes

Comments

God morgon! Jag vaknade ovanligt tidigt idag, redan vid 08.00. Brukar alltid vakna runt 09.00. Dock var det ganska bra då jag behövde fixa lite inlägg så det finns under dagen. Jag ska med farmor och lillasyster till sommarstugan idag. Vi ska bland annat klippa gräset, älskar att åka runt på den åkbara gräsklipparen. Annars ska jag bara ta det lugnt och vila. Imorgon är det dagvård igen, precis som det alltid är måndag, onsdag och fredag. Kan skriva ett eget litet inlägg om just "dagvården", vad det ger mig och hur behandlingen fungerar. Men nu ska jag fortsätta med inläggen så hörs vi senare! Puss & kram<3

Tipsar verkligen om viktoria secrets body lotion. Man kan nämligen använda de som parfym. De passar bättre som parfym än som body lotion.

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att börja blogga igen. Helt utan krav. Har saknat det ganska mycket. Anledningen till att jag slutade var för att jag blev sjuk igen. Som ni kan läsa i inlägget innan. Jag kände att det blev för mycket med dels nationella prov, problem med maten och stenhård press i skolan. Det som var synd var att jag blev tvungen att välja bort bloggen, något jag egentligen inte ville. Speciellt inte eftersom det började gå bra för mig och vi steg på topplistan. Men jag känner mig lite mer på banan just nu, har en hel del roliga inlägg att fixa. Hoppas ni som är kvar fortfarande vill läsa och följa mig och min resa denna gången också. Pussar & kramar<3

Likes

Comments

Det började sakta men säkert komma tillbaka någon gång i januari 2016. Ett helvete började att smyga sig på. Det var inte förens i mitten av 9:an som det började bli alvarligare. Jag började gå på kontroller regelbundet igen. Matdagboken skulle fyllas i. Det var nu svart på vitt, jag har fallit tillbaka.

Dagarna gick och jag gick ner mer och mer i vikt. Sista dagarna åkte jag och min gamla klass iväg till Öland på klassresa. Min pappa och lillasyster fick följa med då jag inte kunde ta hand om mig själv. Var både blek, tunn och orkeslös. Orkade knappt hänga med på utflykterna vi gjorde tillsammans. Och jag levde på sallad, näringsdryck och lättfil. Vilken rolig resa.

Dagen innan skolavslutningen släppte pappa av mig i stan för att jag skulle fixa mina naglar och möta upp mamma. Den eftermiddagen och kvällen åt jag ingenting på förens mamma väckte mig mitt i natten och tvingade i mig smörgåsar och näringsdryck. Aldrig har jag gråtit så mycket. Mat som ska vara så gott var nu min värsta fiende. Jag vaknade upp på skolavslutningsdagen och tyckte jag var tjockast i hela världen. Velade mellan att gå till skolan eller inte. Tillslut bestämde jag mig ändå för att gå iväg. På vacklande, ostabila ben som knappt bar mig. Tog mig i alla fall genom den dagen. På kvällen var det bal. Vilket betyder dans, mat och en sen kväll. Jag gick dit svimfärdig och var under kvällen nära på att svimma flera gånger. Ännu en rolig kväll förstörd.

Några dagar senare var det min lillasysters tur att gå ur skolan. Den dagen var riktigt hemsk. Min mamma hade dagen innan försökt tvinga i mig vatten. Det slutade som vanligt i bråk. Då talade hon om för mig att hon tyckte jag skulle dö, inklusive berättade alla möjliga olika sätt jag skulle kunna ta mitt liv på. Där brast det. Och det blev ytterligare en dag utan mat. Kunde knappt stå upp på hennes skolavslutning. Det slutade med att jag blev inkörd till cfä och min behandlare akut. Hon fick i mig 5 små klunkar näringsdryck. Jag var tjockast i hela världen och demonerna satt som fastklistrade i min hjärna.

Under flera veckors tid levde jag endast på näringsdrycker. När jag var som sämst hade jag ett bmi på drygt 14. Var väldigt nära på att bli inlagd, men fick istället börja dagvård. Under en helg var jag fast på bup akuten. Sen var jag på ensam dagvård med behandlare några veckor också. Där hittade jag ett mål som jag såg fram emot, det var att få börja gruppdagvården med tjejer som är i samma situation som jag. Då började jag kämpa för att det fanns olika krav för att få gå där. Man behövde kunna äta en normalportion med mat själv plus lite andra saker. Resan dit var som en berg och dal bana, vilket det fortfarande är. Fast skillnaden nu är att jag mår 1000 gånger bättre. Inte bra, men bättre.

Hur ser det nu då? Det går sakta men säkert framåt. Jag började precis min tredje vecka i dagvården, har kontrakt på minst åtta veckor. Hur går det ihop med skolstarten då? Jo, jag kommer börja skolan men ha anpassad studiegång i början. Jag kommer vara med så mycket jag kan, men det viktigaste är hur jag mår. För denna gång ska jag bli frisk på riktigt, vill aldrig mer tillbaka ner på botten igen. Jag är långt i från frisk, har både en lång väg fysiskt och psykiskt. Men jag är på god väg, vilket är det viktigaste.

Likes

Comments

Hur ska du fira när du blir weight restored?

Det vet jag faktiskt inte.. Ska kanske få en utomlandsresa eller få åka och shoppa i Stockholm. Förmodligen firar jag med en glass eller liknande.

Syn på näringsdrycker?

Jag gillar näringsdrycker på sätt och vis. De är goda och det är ett lätt sätt att få i sig kalorier på. Dock innehåller mina 400 kcal/per flaska så det är ganska ångestfyllt att dricka dem.

Favorit mat? Tacos, alla dagar i veckan! Dock tillåter ana mig inte att äta det..

Tips i recovery(från första gången du blev frisk förklarad)?

Äta är mitt bästa tips. I början är det jobbigt men det blir alltid bättre efter hand.

Vilken person i din familj stöttar dig mest när du kämpar?

Just nu är det pappa. Förra gången var det mamma.

Har du några syskon?

Ja, det har jag. En lillebror och en lillasyster.

Vad gillar den friska Frida att göra på fritiden?

Rida. Har haft häst som jag tränat & tävlat aktivt på sen jag var 9 år-

Vilket är ditt favoritämne i skolan, & varför?

Matte tror jag.

Vilken mat gillar du mest?

Tacos!

Vilen måltid på dagen tycker du bäst om?

Frukost eller mitt eftermiddags mellis tror jag.

Favorit djur?

Hästar.

Hur vill du att ditt liv ska se ut om 10 år?

Oj, svår fråga. Vet faktiskt inte. Vill vara frisk i alla fall!

Vad vill du jobba som?

Polis, verkar så spännande.

Favorit mat?

Tacos.

Hur fick dina föräldrar reda på att du var sjuk & vad sa dem?

De märkte att jag åt sämre, ville träna + gick ner i vikt. Sen berättade jag hur det va och ville själv söka hjälp.

Hur km du ur din värsta period i livet?

Jag åt, för då blev jag gladare och livet blev ljusare. Sen pratade jag även om vad jag kände.

Tips/åsikter när man har det tufft i sin viktuppgång osv, hur är det bästa sättet att hantera det på?

Äta, eventuellt ta hjälp av näringsdrycker. Det är enda sättet. Låter kanske hårt och tufft, vilket det också är. Men som sagt är det enda sättet.

Vilka är dina top 3 safe Foods och värsta fear Foods?

Quornfilé & ris och vegbullar & pasta är mina safe Foods. All snabbmat, sötsaker och potatisgratäng är värsta fear Foods.

Vad heter du i mellan namn?

Maria.

Vad dricker du helst en sommardag?

Sorry sorry men måste säga vatten. Har aldrig varit en sån som gillar måltidsdryck, saft eller liknande.

Vad skulle du ge för tips om man vill söka hjälp?

Berätta för dina föräldrar och be dem ta kontakt med bup eller cfä.

Vilken linje ska du gå på gymnasiet?

Ekonomi med inriktning juridik.

Kommer du få börja gymnasiet till hösten?

Ja tror det. Beroende på hur länge jag ska gå dagvård.

Hur lång är du?

Jag är 167 cm lång.

Vilka länder har du varit i?

Spanien, Egypten, Turkiet, Danmark, Finland och Norge.

Pinsammaste minnet?

Det kommer jag inte på just nu..

Favorit youtuber?

Therese Lindgren.

Varför tror du att du föll tillbaka till din ätstörning?

Mitt stora kontrollbehov samt att jag nog ville att jag skulle bli mer omhändertagen. Att bli sedd och att någon ska bry sig o en.

Vad skulle du heta om du inte hette Frida?

Vet jag inte.

Vad skulle du heta om du var en pojke?

Vet jag inte.

Följer du ditt matschema?

Inte helt men nästan. Fattas bara frukost mackan, förmiddags melliset och måltidsdryck. Men det är uppgjort med behandlare så va inte oroliga.


Likes

Comments