Vardag

Bra start på veckan.
Har tappat mitt busskort och ett annat kort som jag behövde dagligen, så måste spärra dem korten så ingen annan som har hittat dem använder dem. Antingen så har jag tappat dem eller så har mina katter burit iväg på dem då minstingen leker med allt. Vet inte hur mycket av mina saker som försvunnit.

Mår sådär idag, har ont i magen och i ryggen, plus att jag är lite dizzy. Det jobbigaste är magen. Är så himla trött idag också, helt sjukt.

Hoppas det blir bättre fram mot dagen.
Magen låter hela tiden haha..Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sjukdom

Hej!
Har haft det tufft dem senaste veckorna med allt. Vissa dagar mår jag bra andra inte. Igår så hade jag en hemsk dag jag låg och sov i princip i ett helt dygn. Mådde så dåligt igår och inatt.

Det är tufft, särskilt att vara så ung och ha hela livet framför sig och veta att jag aldrig kommer få ett 100 procent normalt liv. Det är fortfarande dem där 10 procenten där jag mår dåligt och kommer få trycka i mig olika mediciner. Jag tror inte jag har bearbetat det riktigt. Idag är jag helt mörbultad efter igår, det tar på krafterna. Jag ligger oftast och sover 50 procent av den lediga tid jag har. Jag kan inte riktigt planera saker för jag vet inte hur jag mår den dagen.. det tar väldigt mycket på det psykiska också.

Jag är liksom väldigt trött hela tiden, och jag tror att jag blivit lite smått deprimerad senaste tiden pga min leversjukdom. Jag måste försöka tvinga mig upp på morgonen men vissa dagar går det bara inte. Vissa veckor mår jag hur bra som helst och andra inte, just nu är tröttheten hemsk, men det är bara ta nya tag och på det igen.

Likes

Comments

Vardag

Hallå!

Äntligen har jag verkligen bestämt mig, jag ska sluta röka! Och den stora delen är hälsan, jag tror att det påverkar mitt illamående och träningen. Tror jag kommer må så mycket bättre, eller jag vet! Har beställt e-cigg, så när dem kommer på posten så fimpar jag ciggen! Det är så äckligt liksom, det luktar fan och jag är livrädd för cancer.

Så ser verkligen fram emot detta och tills min e-cigg kommer på posten! Köpte ett start kit för 200 spänn typ och smak, plus extra brännare och batteri. Är så hype på detta! Ska börja dra ner på ciggen tills dem kommer, så ska försöka att inte röka något mer alls idag, max en cigg.

Anledningen till att jag röker just nu är för att ha något att göra liksom. Är så van så det är en vanesak, sitter liksom med en penna ibland och suger på det istället för att röka omedvetet. Förut ville jag inte sluta röka, vet inte varför, tror det var just det att jag måste ha något att göra emellanåt. Men just nu är jag så mån om min hälsa så det var en självklarhet för mig att sluta röka.

Såklart så började jag röka i högstadiet för att det var "coolt" och sedan vart man fast liksom, så himla onödigt. Slöseri med pengar. Det är så ocoolt att röka, det är äckligt och förstör hälsan. Önskade att dem som röker för att det är "coolt" kunde förstå det, ångrar mig verkligen i efterhand men ändå inte eftersom jag har lärt mig något av det.

Kommer uppdatera er hur det går att sluta röka sen när jag fått min elcigg.


Likes

Comments

Vardag

​Hej!

Senaste veckorna har mitt illamående börjat komma tillbaka och nej, jag är inte gravid. Det är förmodligen min medicinering emot levern, men det börjar bli tröttsamt. Det går hur bra som helst så länge jag inte äter men så fort jag äter så kommer illamåendet vilket resulterar i att jag undviker att äta så gott det går. Och så ska det inte behöva vara, men jag vågar inte heller byta medicinering ifall att min lever skulle blir sämre utav det eller att det skulle bli värre, men jag tror att jag måste ta den risken nu för att jag vägrar att gå runt och må dåligt resten av mitt liv pga min fucking leversjukdom.. Så jag måste prata med läkaren om vi kan göra något för jag orkar inte må illa mer, jag orkar inte. Hade jag inte haft så grov spyfobi hade jag förmodligen stoppat fingrarna i halsen så att jag slipper detta illamående.. Vilket skulle bli en ond cirkel och sluta med ätstörning. Men det blir ju nästan som en ätstörning eftersom att jag undviker att äta för att inte må illa. 

Jag måste även göra något åt min spyfobi för den tar över mitt liv, särskilt nu på hösten/vintern jag är livrädd för att få magsjuka så jag spritar och tvättar händerna hela jävla tiden. Äter aldrig buffe eller salladsbar ALDRIG, äter aldrig på offentliga ställen på vintern aldrig. Sen så tror jag inte heller jag "kan spy" har varit fler tillfällen då jag egentligen är påväg på att spy men jag stoppar det genom att svälja hur många gånger som helst spotta ut allt saliv eftersom det kommer i överflöd när man är påväg att spy. Men jag kan inte spy, många gånger hade det bara varit enklare om jag låtit mig själv spy, då hade jag förmodligen mått bättre efteråt. 

Jag önskar verkligen att man inte kunde spy eller må illa, det blir ett så stort hinder för mig i vardagen.

Blir att ringa läkaren imorgon för det här funkar inte längre.

Likes

Comments

Vardag

Hallå!

Ny vecka igen, tiden går så fort! I helgen var K här och han kom med bukett och en jättefin ros som han gav mig, vart så himla glad, han är så fin. Plus att han hade köpt redbull och en kanelbulle till mig! Världens bästa pojkvän utan tvekan. Det är sånna där små saker som ger en lite extra lycka ibland. Så vi spelade lite tv-spel på mitt ps3, och hade det jätte mys! Idag är jag ledig så har bara tagit det lugnt, tränat och duschat sen har jag målat naglarna typ.

Ska testa mitt chailatte te som jag fick av mamma tänkte jag, älskar chailatte. Ska även skriva upp i min kalender och planera vad jag ska göra denna vecka. Måste dammsuga min stationära, det är ju en stor gaming dator som väger 15kg har jag för mig, men jag minns inte, så har inte orkat plocka isär den och få det gjort.

Men resten av kvällen idag ska jag nog spela lite playstation.

Imorgon är det dags för stress igen.Likes

Comments

Skönhet

Fick ett ryck förra veckan och beställde lite smink "ops" har velat haft detta så länge förutom lösisarna restockar bara mitt lager haha! Hur som helst detta är vad jag köpte!

* Urban Decay's "all nighter" long-lasting settingspray 118ml 245kr

* Anastasias "Modern Renaissance" ögonskuggspalett 545kr

* Ardell's wispies 69kr

Allt är CF och settingsprayen är vegansk och fransarna. Dock så innehåller ögonskuggspaletten karmin (löss). Ögonskuggspaletten har 14 olika skuggor 11 matta och 3 metalliska. Och HUR pigmenterad som helst, nästan lite krämig men ändå inte.

Är så nöjd!Likes

Comments

Vardag

Har precis fixat i ordning mig och ska åka iväg snart, men medans jag satt och sminkade mig kom jag och tänka på en grej. Och det är hur folk som inte lever med socialfobi/panikattacker etc etc behandlar oss som har det (inte alla förstås) jag har varit utan socialfobi och ångest attacker och kunde verkligen inte tänka mig in i en sådan situation först jag upplevde det själv, utan jag tänkte "hur kan man vara så tyst?" tro det eller ej men jag har varit den personen som tar för mig och vill stå i centrum, stökigast i klassen var jag när jag gick i högstadiet, jag var värre än killarna. Så jag förstår att det är svårt att tänka sig in i socialfobi om man aldrig har haft den fobin, vilket jag inte hade haft då, hade väldigt lätt för att skaffa nya vänner etc etc.

Och panikångest kan jag säga direkt att det förstår man sig inte på om man inte har haft det, det går inte att tänka sig hur det skulle vara, det går inte. Det viktiga är att man lyssnar på personen som har en panikattack om personen vill vara ifred, eller ha en kram etc etc. När jag har panikattack vill jag vara ifred, INGEN kan prata med mig under just den stunden då det triggar min panikattack ännu mer, jag vet inte varför men det bara är så. Första gången jag hade panikattack ringde jag ambulans själv. Jag trodde jag skulle dö, mitt hjärta dunkade så snabbt och hårt att det gjorde ont, jag mådde illa och trodde jag skulle spy, huvudvärk utav bara fan, skakade så jag knappt kunde gå.

Jag ringde ambulans och berättade att jag hade rökt spice och jag trodde att jag skulle dö, (droger var det som fick mina panikattacker att börja) skrev ett sms till mamma att jag älskade henne, låg på golvet tills ambulansen kom och fick krypa ner och öppna dörren eftersom jag inte kunde gå och det var låst. Senare på sjukhuset trodde jag att jag hade fått psykos, vilket jag i efterhand förstod att det inte var då jag fick panik attacker allt oftare och oftare, kunde inte åka buss, gå i affären, träffa folk ingenting. Tillslut isolerade jag mig helt.

När jag har haft en panikattack så är det SÅ många gånger personerna jag umgåtts med som tyckt att jag är helt knäpp i huvudet. Jag säger gång på gång att dem ska låta mig vara för att inte trigga min panikångest. Jag måste verkligen kämpa emot den i hjärnan, låter helt flummigt men det är så. Jag måste ligga och fokusera på att det går över, att det inte är något farligt. Har hänt att jag legat FLERA timmar och kämpat för att vinna över min panikattack. Det är SÅ påfrestande både psykiskt och fysiskt. Efter en panikattack är jag helt slut, ungefär som jag sprungit ett maraton. Än idag kan jag få panikattacker, men det är så sällan, det är endast om jag utsätter mig för att träffa någon jag umgicks med när jag mådde så psykiskt dåligt etc. Jag får inte påminna mig själv om allt illa som har hänt för då vet jag att då kommer det.

Och tillbaka till socialfobi, jag hade en kille för länge sedan, min första "riktiga" typ. Hans familj var väldigt pratglada och inte blyga alls, medans jag var jätte jätte blyg och kämpade för att övervinna min rädsla för att prata med dem etc. Men när vi satt och åt tex kommer jag ihåg att dem prata på för fullt men jag var knäpptyst, och jag har så många gånger fått höra "Elin det blöder ur mina öron haha" eller "Är du stum" etc etc. DET HJÄLPER INTE ATT SÄGA SÅ TILL NÅGON SOM HAR SOCIALFOBI, DET BLIR VÄRRE. Än idag sitter det kvar och jag är SÅ rädd för att få höra det då det är som en förnedring för mig när jag kämpar med min socialfobi så gott det går, men då ska det komma någon och trycka ner allt mitt jobb jag lagt ner på att blir bättre genom att säga "Är du stum?".

Förstå att socialfobi inte är för att vara otrevlig, vi säger inte något för att vi bokstavligen inte kan, vi är stumma i princip, kan inte komma på en enda mening att säga, utan tänker "kan jag verkligen säga detta?" och den frågan ställer man sig tusentals gånger tills man bestämmer sig för "Nej, jag kan inte säga detta" för att man är rädd för att göra bort sig.

Jag försökte fatta mig så kort som möjligt men det gick inte så bra haha.. Hur som helst, om du är med någon om fått en panikattack fråga dem om dem vill vara ifred eller vad dem vill att du gör. Om du ballar ur också gör det panikattacken ännu värre. Och försök att förstå att vi med socialfobi inte är otrevliga.

Det var allt, dock skulle jag kunna skriva hur mycket som helst till om just detta men tror inte det är så intressant att läsa en bibel, blir ganska tröttsamt efter ett tag.

Ha det bra!


Likes

Comments

Vardag

Idag har det varit kämpigt med allt i princip. Att komma ur sängen, och det första hindret var att sminka mig, det gick inte som jag ville då lösögonfransarna strulade och fick verkligen inte till det vilket jag alltid brukar få.. så det slutade med att jag tog bort allt smink och bestämde mig för att idag stannar jag hemma. Jag orkade verkligen inte face the world idag dock så tänkte jag när jag var ute och jag vet att jag inte kan hålla på så bara för att jag känner mig ful eller att saker och ting inte går som jag planerat. Så jag tog fram allt igen och började om, och denna gång gick det bra. Så jag tvingade mig att komma iväg idag, vilket jag är glad över. Var ute med Nova snabbt innan jag skulle iväg och insåg att jag hade satt mig i fågelskit så jävla typiskt!

Så fick snabbt tvätta av det från mina jeans och sedan gå mot bussen. Och denna gång var bussen nästan 7 min sen, vilket gör mig stressad då jag måste byta buss efter den bussen så det blir tight om tid. Så jag gick irriterat på bussen. Lyckligtvis hann jag med min buss med 1 min. 

Idag har allt bara varit allmänt segt, stress stress och stress, särskilt att åka kommunalt, det är ju typ det min stress bildas av, att hela tiden hinna med bussarna. Går ju aldrig att lita på SL, då dem alltid är försenade, eller så pajar bussen and so on... Så nu ska jag faktiskt poppa lite popcorn och lägga min och kolla på House. 

Tycker dagarna bara springer förbi hela tiden, blir typ stressad av att hinna med allt och alla. 

Hoppas ni haft en bättre dag än vad jag haft!


Likes

Comments

Vardag

Hallå på er!

Hoppas ni haft en bra helg, det har jag. K har varit här hela helgen och vi har tittat klart på sagan om ringen. Så himla mysigt. Jag har gått ner 2kg nu, snart 3. Dem senaste dagarna har jag bara ätit äggröra typ. Vilket har gett stora resultat då jag förbränner mer än vad jag äter. Och det är inte mycket kalorier i äggröra alls.

Äter 3 mål om dagen. Frukost är jag sämst på att äta, så där blir det inget. Men till lunch blir det äggröra eller filmjölk med flingor. Middag äggröra och sedan sallad och något till tex grönsaksbiff. Och kvällsmål äggmacka och filmjölk.

Får se hur länge det håller innan jag tröttnar på ägg. Äter inget kött som sagt, är vegetarian (lakto-ovo) så äter fortfarande ägg och mjölkprodukter. Dock så dricker jag inte vanlig mjölk då jag tycker det är äckligt. Försöker att trappa ner med allt och bli "hel" vegetarian. Men jag älskar ägg och ost. Och till ost finns det andra alternativ men det är verkligen svindyrt och jag har inte ekonomi till det.

Ska ladda mobilen lite, sedan ska jag träna. Funderar på att ta en promenad ute, men känns inte som jag förbränner lika mycket kalorier då som när jag går på löpbandet. Men det kan vara bra att komma ut lite, och sedan gör jag lite övningar inne, vilket jag tror förbränner mest kalorier då jag får upp flåset riktigt ordentligt.


Likes

Comments

Vardag

Hej!
Idag har jag varit hemma pga spännings huvudvärk, vaknade med sådan grym huvudvärk som jag trodde var migrän, så sjukskrev mig idag. Morsan masserade mig och jag tog två Ipren så nu är det så gott som borta, känner fortfarande att jag har lite små ont i rygg och nacke men mycket bättre! Tror det var när jag tränade i tisdags så höll ja huvudet uppe när jag gjorde speciella situps vet inte vad dem heter v-sits eller något sådant.

Hur som helst, har precis tränat gick riktigt bra idag också pushar mig själv och när jag nått mitt mål på löpbandet tänker jag tex "10 sekunder till" och sen pushar jag mig själv tills jag verkligen inte orkar mer.. Har även börjat känna och se resultat, mår så mycket bättre av att träna, delvis pga min sjukdom då jag behöver hålla min vikt i schack plus att det är bra att jag rör på mig.

Så nu tänkte jag duscha och laga lite mat!

Likes

Comments