Filmen handlar om en kille som heter John som tar värvning i armen efter 9/11. John förälskar sig i en ung tjej Savannah. I filmen får vi följa deras romans och träffa deras familjer. John har till en början svårt för att låta Savannah träffa hans far då hans far har diagnosen autism och inte är som alla andra, vilket John skäms för. Vad som gör att jag älskar den här filmen är dels för att jag har två syskon som har autism och jag tycker att filmen lyfter fram de goda sidorna med diagnosen. Folk behöver förstå att autism inte är en sjukdom utan att det är en gåva och att de oftast är väldigt smarta barn som har den. Johns far har ett stort intresse för mynt och likaså har min yngre bror ett intresse för elektronik. Det är rätt vanligt bland barn med autism att man har egenintressen som man är djupt engagerade i. Filmen fortsätter sedan med prövningar där John får åka på uppdrag med militären och de tvingas vara utan varandra under en längre tid. Savannah brevväxlar till John ute i kriget därav namnet dear john. Till slut får Savannah inga svar från John och hon träffar en ny man. Jag skall inte avslöja för mycket om vad som händer men jag rekommenderar verkligen filmen och har man en närstående med autism så kan man lätt relatera till filmen.

Likes

Comments

Det här blir mitt första inlägg på bloggen!

Vem är du? och varför har du valt att starta en blogg?

Jag heter Erik Nilsson och bor i Kungälv utanför Göteborg. Jag är 18 år och studerar ekonomiprogrammet med inriktning juridik på Mimers Hus Gymnasium. Tanken på att starta en blogg har funnits i flera år, och anledningen till att jag inte har startat en blogg innan beror på att jag inte har vågat. Tankar som har stoppat har varit t.ex. Vad kommer folk att tycka, kommer de att finna det konstigt att jag har en blogg och kommer de att tycka att innehållet på bloggen är konstigt och provocerande?

Vad kommer man kunna läsa om på bloggen?

Väldigt mycket av det som kommer upp på bloggen kommer att handla om saker som jag har åsikter och tankar kring, men även en del personliga saker. T.ex. min ryggoperation, vad jag tycker om SD, begreppet hen, träning, m.m.

Inläggen kommer inte bara att präglas av tankar och åsikter. Jag kommer även att dela med mig om tips på hur jag fixar mig, vad jag gillar för kläder, hur jag tränar, hur jag äter, vem jag är som person m.m.

Det här är inget försök i att bli en känd bloggare utan snarare ett sätt att dela med mig av mina tankar och åsikter och även ett sätt för er att få lära känna mig lite bättre. Kanske finns det någon som till och med känner igen sig och tycker likadant i vissa inlägg och får lite inspiration. Det är upp till var och en om man vill läsa bloggen.

Största anledningen med bloggen är inte att mina läsare ska hålla med i allt jag skriver. Syftet med bloggen är att skriva ner det jag tycker och känner istället för att gå runt med en massa tankar som skapar negativ stress.

Välkomna till bloggen!

Likes

Comments