Häy

Idag har jag fått för mig att jag kommer göra bättre ifrån mig om jag skriver ner offentligt på min blogg vad jag behöver få gjort. Så vi testar väl den strategin då.

ERIKS TO DO LIST SÖNDAG:

- Skolarbete
- Skolarbete
- Skolarbete
- (ät något)
- Skolarbete.


:-(


(Ska försöka få ut något Oscarsinlägg också, men just nu är jag ganska körd som sagt) TACK Å HEJ.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Häy

Här har man inte skrivit på ett tag, finns ju ett antal anledningar för det osv, men nu tänkte jag skriva en liten rad eller två.

Om det är någon sak som får oss exalterade, (eller sjukt besvikna?) så är det trailers till något. En samling klipp som ger oss en hint (eller avslöjar hela filmstoryn) för att få oss att gå och se filmen när den släpps på bio. Ofta väldigt klokt ihopsatt, och som också använder klipp som sedan inte finns med i filmen, endast för att skapa intresse hos publiken. Jag älskar verkligen filmtrailers, även om de ibland kan få en negativ effekt på hur filmen upplevs, som när man hypeat upp en film sjukt på grund av en trailer som sedan visar sig vara ett bottennapp.

Därför tänkte jag kasta in en trailer, förhoppningsvis, varje vecka över en film som jag längtar till, eller som jag finner intressant, och slänga i några egna kommentarer om mina känslor till den.

Denna vecka kollar vi närmare på trailern till Beauty and the Beast som har svensk biopremiär den 17 mars. Här är den slutgiltiga trailern:

I tidigare trailers har vi endast fått lite småinformation om vad det kommer bli för typ av film. De senaste åren har vi fått väldigt många olika typer av tolkningar på gamla disneyfilmer, någon som var väldigt egen och berättade en annan historia än vad vi var van vid kan nämnas t.ex. Maleficent (som jag älskar för övrigt) eller någon som väljer att fokusera på nostalgi och hålla sig till ursprungliga materialet som t.ex. Cinderella. Av materialet i den här trailern får vi en inblick i vilket spår de tänker gå, och det verkar vara samma som sistnämnda film.

Väldigt mycket hintar och klassiska ögonblick från originalfilmen visas här upp, och de avslöjar också väldigt mycket utav vad berättelsen kommer handla om, just för att de försöker trigga igång folks nostalgi. Det är oerhört smart i det här fallet, eftersom nästan varenda människa sett den animerade filmen som barn. En ny tappning på Celiné dion's klassiska låt som den här gången framförs av Ariana Grande & John Legend hittar vi också (som däremot endast släppts i en poppig version utanför trailern, som jag avskyr, länk finns precis nedanför). I trailern blir det dock riktigt riktigt snyggt och jag har de senaste dagarna inte kunnat hindra att kolla om trailern flera gånger på grund av nostalgin som uppstår, men också för det fantastiska arbetet med att få till trailern på.

Jag tror att vi har en film att se fram emot som kommer återväcka gamla minnen till största del, men det kommer också bli intressant att se hur Emma Watson gör Belle, och även att denna, precis som den gamla filmen, kommer bli en musikal. Det finns några klipp ute när hon sjunger på youtube, men jag tror de sparar detta just för filmens skull, då det tråkigt nog riskeras att tappas publik vid musikaliska filmer.


Favoritscen från trailern: När Beauty and the Beast låten går igång och Lumiere klinkar på sina armar i takt med musiken, det blir så sjukt snyggt. Annars den klassiska dansscenen med den gula klänningen såklart.
Trailer: 8/10
Förväntningar på filmen: 7/10

Likes

Comments

HÄY

Jag är sjukt bra på att organisera saker och ting, vad jag ska göra i en kalender och hur det ska gå till tidsmässigt, men sen är jag sjukt dålig på att hålla det. Att organisera är fett kul, men sen kommer det alltid upp annat stuff, eller så känns det bara bättre att ta en spontan nap, men ja. Nu har jag försökt organisera upp slutet på januari/februari så jag faktiskt kan bli av med alla restuppgifter jag dras med. Och jag ska verkligen försöka hålla det den här gången, då det kommer göra mitt liv så mycket enklare. Har lovat mig själv att inte börja på någon ny serie under denna tiden då jag gjorde det misstaget med American Horror Story för någon vecka sedan. Så Netflix får stå på standby ett tag.

Men jag lämnade iallafall in en omtenta nyss, vilket var awesome. Sen sänktes min glädje över det pga Trump och hans fasoner, och senare den kvällen av ett gäng människor som ansåg det OK att kasta så mycket skit de kunde på mig på jobbet. Jag förstår verkligen inte grejen med människor som tar ut all sin ilska och går till personangrepp på oss som jobbar inom service. Visst, människorna var inte särskilt gamla, men vad ger er rätten att trycka ner mig allt ni kan, bara för att jag gör mitt jobb? Så sjukt orimligt, när jag ändå gör mitt bästa för att ni ska bli nöjda, och sedan få ett plastglas (så no harm done) rakt i facet pga jag bad dem lugna ner sig. Tur ändå att jag inser vem som är den bättre människan i läget och tar det chill. Men förstår verkligen inte sånna människor.

MEN. Nu blir det dusch och sömn för imorgon börjar man jobbet klockan 10.30, vilket betyder tidig kväll osv. Lär säkert va vaken till kl 02 ändå, like always, haha.

GODNATT.

Likes

Comments

Häy

Ville bara att ni alla ska veta att jag precis just nu är bäst i Sverige denna veckan på subway surfers.


HA!


(Mvhspenderadeentimmetilldetdäriställetförattförsökasova,mittlivosv)

Likes

Comments

Häy

Ordbajsning på g, håll ut!

Ibland blir jag trött. Och ibland är jag sjukt pepp på att göra allt. Men just de där dagarna då jag är så sjukt trött (Diabetesen spökar, dålig sömn, allmänt nere), då blir det jobbigt att försöka hålla Plugg, jobb och socialt liv uppe och igång samtidigt. Ibland känns det som att det vore bättre att bara ge upp det ena eller det andra, för att få mer rum till att andas och ha dåliga dagar på. Men så enkelt är det inte serni.

PLUGGETS ONDA SPIRAL

Våren 2015 hade jag en period då jag inte orkade något, under den här perioden pluggade jag Arkeologi. ---> Erik kuggade tre kurser ---> Erik beslutade sig för att hoppa av utbildningen för att jobba istället ---> Erik jobbar osv, inget mer än så ---> Hösten 2016, Erik får en någorlunda idé för vad han vill göra i livet, och vet ungefär vad han vill plugga för att nå dit. Nu kommer våren 2015 ikapp hälarna och för att kunna plugga behöver han CSN. ---> Erik får inte CSN pga han kuggade 3 kurser, så han måste läsa upp dem poängen ---> Kommer in på Filmvetenskap på distans, samtidigt som han jobbar 90% ---> Kämpar för att balansera båda ---> Hamnar efter i plugget pga mycket jobb och dålig planering ---> Får omtentor, samtidigt som han måste jobba, samtidigt som det kommer nya kurser ---->>>>>>> OSV OSV --> Måste klara denna kurs för att kunna få CSN till framtida planerade utbildningar.

Det suger. ÄLSKAR mitt jobb och ÄLSKAR min utbildning. Filmvetenskap är så sjukt intressant men Den kommande månaden kommer bli sjukt jobbig pga att ta ikapp allt med utbildningen, samtidigt som jag behöver jobba för att kunna betala mina räkningar. Så om jag är väldigt frånvarande/trött/ej social så vet ni på ett ungefär. Denna perioden i mitt liv kommer vara sjukt stressig för mig, men förhoppningsvis kommer det att vara värt det för framtida Erik, som kommer tacka sig själv för han gick igenom denna perioden.

Nu ska jag sätta mig ner och analysera introt till American Horror Story: Murder House, då det är en del av min omtenta jag ska göra. Som ni hör så låter det sjukt kul (Tycker jag iallafall), det handlar bara om tid och ork.

Vet inte riktigt vad jag ville få ut av det här inlägget, men som sagt, ibland så kommer jag nog använda den här bloggen bara för att skriva av mig lite om tankar jag har.

Bis dann.

Likes

Comments

Häy

Nu börjar jag längta till sommaren asså. Det blir alltid såhär, jag gillar sommaren i 2 veckor, sen har jag fått nog och vill ha höst, sen vill jag ha vinter och nu sommar. Enda årstiden som jag tycker är tråkig och onödig är våren. Visst det är fint med alla blommor å sånt men jag tycker det är för lång tid mellan vintern och sommaren haha. Men lite plogade vägar vore ju inte helt fel ändå, Mvh cyklade hem i snöstorm igår.

Lyckades också somna på soffan igår när jag skulle plugga egentligen, så därför gick jag upp med tuppen klockan 6 imorse för att försöka få något gjort, om det sedan är fallet återstår att se. (Jag SKA ok, låt mig bara dricka lite kaffe först).

Igår såg jag också Assassin's Creed på Bio, då den hade premiär igår. Jag trodde faktiskt att den skulle dra lite mer folk, men sen är det klart att det var onsdag osv, men vi var drygt 30 stycken i salongen endast. Filmen grundar sig iallafall på spelen med samma namn, och jag kände mig nog lite skeptisk inför att se den, då de flesta spelserier faller ganska platt när de når stora duken. Jag har faktiskt bara spelat ungefär halva första spelet, så jag är kanske inte den bästa personen att döma denna filmen utifrån spel->>film relationen som den har.

Det börjar dock med att vi får en liten inblick i Callum Lynch's (Michael Fassbender) unga år när hans mamma blir mördad. Därefter är det en djup spiral neråt, men vad som händer mellan hans unga år och hans nutida jag lämnas osagt. Han blir dömd till döden efter att avtjänat ett fängelsestraff och hamnar sedan istället hos ett företag som heter Abstergo, där han blir tvingad att återuppleva sin 500-år gamla förfader's liv som assasssin.

Mycket av det filmen visar och berättar går att återfinna hos spelet, även om vi i spelet direkt blir inkastade i Animus, och att vi som spelar utforskar en betydligt större del av spelet hos vår gamla förfäder i historien, än i nutiden. Mycket av filmen utspelar sig faktiskt i nutiden, och detta verkar skapa många konflikter hos de etablerade fansen. Jag måste dock säga att jag inte tyckte det blev för mycket, utan jag gillade ändå relationen som filmen visar mellan dåtid och nutid. Sen måste jag ju också påpeka att även om spelet i grund och botten handlar om hur man springer upp och ner för gator, slänger sig ut från torn och dylikt så hade det inte riktigt funkat på samma sätt. Jag tycker att filmen blev mycket mer intressant när man faktiskt får veta mer om varför han är där han är, och vart det kommer ta honom.

Summa sumarum: Bra film som har sina brister vad kommer till att följa sin broder från spelet, men som ändå klarar av att leverera en intressant historia. Sevärd för folk som har spelat spelet, men passar också utmärkt för folk som inte spelat det.

Musiken var FANTASTISK. Riktigt bra trummor och score för att fånga den här smygande men samtidigt våldsamma känslan i filmen. Jed Kurzel är faktiskt en kompositör jag aldrig hört talas om innan, men som jag ser fram emot att höra mer ifrån.

Rekommenderar att se den på bio, men vet vad ni ger er in på. Det kommer inte att vara endast historieberättande assassins, utan till stor del nutid och vetenskapshen.

(bild från imdb.com)

Intressant Trivia: (också tagen från IMDB)
  • The film features the highest free fall performed by a stuntman in almost 35 years. The stuntman Damien Walters performed a free fall from the height of 125 feet (38 meters), which lasted almost 3 seconds with an 61 mph impact speed.
  • 80% of the film, including stunts, extras and locations, were shot on camera, without using CGI.
  • Michael Fassbender and Ariane Labed did 95% of the fights in the film themselves.

Likes

Comments

Häy

Erik heter jag! 22 år gammal och lever ett jävligt medelmåttigt liv i Uppsala. Jag tänkte starta en blogg där jag kan skriva av mig om allt möjligt och ingenting, Just för att 140 tecken på twitter inte alltid räcker till. Antagligen kommer ganska mycket i den här bloggen att handla om ett av mina största intressen, nämligen film. Jag studerar just nu Filmvetenskap på distans, samtidigt som jag jobbar på biograf, där jag kan få utlopp för mina filmnörderier så det räcker och blir över.

Just precis vad som kommer dyka upp här vet jag inte riktigt själv just nu, det lär ni märka i guess?

Hur skriver man ens ett första inlägg? Vad tar man upp? Clueless just nu.

Jag lever iallafall enligt en filosofi att man aldrig kan dricka för mycket kaffe, att prata under tiden man kollar på film är uteslutet och vargar är fett coola. Skjut dem inte plz.

Nu tog orden slut, och det känns som att jag skrivit ett personligt brev som inte riktigt gav något särskilt, eller en tinderbio där man försöker att inte vara för cool men samtidigt låtsas att man är något, men här kommer iallafall en fin bild på mig och min buddy Elna när vi turistade runt i Uppsala strax efter att jag flyttade hit hösten 2014. (Emma Bengtsson ska ha cred som bästa fotografen).

Ni kanske får en och annan videoblogg också, då jag investerade i en vloggkamera av oklara anledningar.

Au revoir mes petites pommes. (Nej jag pratar inte franska).

Likes

Comments