Header

Jag är redan såå trött på skolan efter bara en dag... hur ska detta sluta?

iallafall idag så va jag som sagt i skolan 8.00-15.30, jag hade 4 lektioner.

Jag red marini när jag kom hem, hon var faktiskt ganska lungn och medgörlig med tanke på att hon har fått vila 2 dagar, jag jobbade mycket på att hon skulle hålla sig lungn samtidigt som jag kan samla henne och arbeta henne, och det var såå skönt för banan hade inte frusit utan var mjuk och bra att rida på, förutom att det var snö på den då men det går att rida på snön. Det är ändå ganska skönt att snön har kommit , allt blir så mycket renare och framförallt ljusare.

Kattungarna verkar ha klarat dagen bra, så hoppas nu på att dom klarar av hela veckan nu, Håller tummarna!

Imorgon går jag samma tid men har en håla på ca 3 timmar innan lunch som jag tror jag ska ta och plugga på.

I helgen är det tävling som gäller, jag hoppar Marini LB i laget och sedan en individuell LB efter, Jag ska även hoppa Lillebror i 1.10 i Laget, sedan ska han gå 1.25 med Zarah.

TB till en oförglömlig vecka då jag fick äran att träna för kristian von krusenstierna och även rida inne i Friends arena med det fina russet Pärlemo 2014.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har det varit en sådan där trött dag igen.. Jag tror jag börjar bli sjuk, för jag har inte någon lust att göra någonting alls..

idag fick hästarna vila, vi tänkte åka till ridhuset men jag och mamma blev så trötta så vi bestämde att vi skulle ta det imorgon istället.

Imorgon ska jag nog börja flytta ut mina grejer som t.ex säng till våran friggebod eller vad man kallar den då zarah nu har tagit bort alla sina saker där ifrån.

I Tisdags så fick våran katt, Busan, 5 st kattungar, men tyvärr så har 3 st dött.. Det är nämligen så här att hon inte ger inte tillräckligt med mjölk ur sina ljuver.. Så nu matar vi kattungarna med mjölkersättning också. Dock kommer det ju att bli problem när skolan börjar igen och ingen är hemma på dagarna och kan ge dom mjölk..Vi får hoppas att dom överlever det ändå och att dom växer till sig snabbt.


Likes

Comments

Idag har jag bara varit sååå trött, jag har inte orkat göra någonting.. Hästarna har fått vila idag.

I går hopptränade jag Marini och Satchmo, dom gick riktigt bra. Det har blivit en sådan skillnad på bara 4 hoppträningar för satchmo! så kul! Så snart är nog han också ute på tävlingsbanan skulle jag tro. Marini var fin men lite för pigg för att hon ska hoppa bra på dom mindre hinder, men hon hoppar super när det blir högre. Imorgon ska jag nog bara rida och vara hemma o ta det lungt.

Min gårdstour kommer lite senare än tänkt då jag inte riktigt har kunnat redigera den, men ska försöka göra det imorgon.

Film kommer snart


Likes

Comments

Godmorgon!

Idag så är degen helt späckad med saker att göra. först ska jag gå ut fixa stallet och se till så alla morgon påsar är färdiga. Efter det ska jag gå in och duscha, sen kommer Cassandra och hennes kille hit, sen ska vi åka till Bopparve för Cassandra ska få rida på kalle.

När vi är klara vid Bopparve så ska vi åka till Västergarn och fiska och ha det trevligt haha.

Sedan vid halv 4 ska jag ta en buss från Hemse till stan då jag, Linnea, Tove, Tove och Siri ska hitta på lite skoj, vi ska kanske köra lasertag.

Jag kommer sova där sen får vi se när jag åker hem därifrån men det återstår att se.

Marini ska bli riden imorgon och sedan på Onsdag så är det hoppträning.

TB B-ponny tiden :(( Här är bilder på min sista B-ponny som heter Prissen. Vi tävlade LA i både Hoppning och Dressyr. 

Likes

Comments

Godeftermiddag eller något i den stilen

Idag har det inte hänt så mycket, bara en massa saker hemma.

Dagen började med att jag och Hanna släppte ut hästarna och fixade stallet. Idag så ska det åka tre hästar härifrån så vi har börjat flytta några hästar och två till ska få börja komma in på natten så vi har fixat så alla boxar är rena och så det är foder i rätt boxar.

Första hästen som har fått åka var vår egna uppfödning som nu är såld till en annan här på Gotland, så då flyttade vi på Brie så hon får gå med en ett åring som står här, och sen fick då Felix och Marini komma till samma hage. Senare i kväll så åker Lillebror och Sture ( zarahs unghäst ) som också är såld och då så ska Brezze ( våran unghäst ) få gå med Satchmo ( mammas häst ).

Vi har också filmat en gårdstour idag som förhoppningsvis kommer upp ikväll eller imorgon bitti.

Resten av dagen kommer nog spenderas i sängen och bara chilla med Hanna.


Likes

Comments

Det gick bra idag!

Marini var 0-0 i LB (90 cm) och kom trea, hon var super fin och hoppade bra. Hon var väldigt pigg på framhoppningen och hoppade inte jätte bra där, men så fort vi kom in i ridhuset så blev hon lugnare och fokuserade bättre.

Det är så kul att marini och jag äntligen börjar gå nolla, vi har tidigare haft problemet att vi alltid rivit ett hinder minst, men nu dom senaste ritterna så har vi gått nolla. Det är dock så tråkigt att jag är väldigt mycket för lång och att hon då är till salu...

Lillebror fick ett pet på första hindret tyvärr i 1.10 cm, men jag kunde inte bestämma mig om jag skulle rida fram eller ta tillbaka och bestämde mig för sent och tog i han så han kom alldeles för nära, men han var jätte fin i resten av banan och hoppade bra. Det blev även där en 3e plats för oss!

Jag är riktigt nöjd med dagen ändå och båda har sköts sig galant!

Likes

Comments

Jag fick en förfrågan om att skriva om dom hästar jag rider och har ridit osv.

Vi kan väll börja med mina egna som är två C-ponnyer som heter Pilgårds Felix och Marini.

Marini är våran egna uppfödning som jag har och hoppar på. Jag har tävlat upp till LB med henne då jag är väldigt lång på henne så det har nästan blivit så att jag har rivit med benen hehe. därav att hon är till salu...

Hon är en väldig pigg ponny men är jätte snäll. har aldrig varken bockat eller ställt sig.

Felix är då min dressyr ponny som jag tävlat upp till FEI program med. Han tycker det är kul att hoppa och har bra teknik, men vill inte på tävlingar tyvärr.. han är också till salu då jag behöver gå över till ridhäst. Felix är mer en busig ponny då vi kallar honom för "bus Felix". Felix och jag har vunnit 4 av 4 DM tillsammans.

Felix

Marini

Sen har jag då även ridit och tävlat en ridhäst som heter Jeangdark av Bolex kallas även för LJ. Det är Zarah Stranges Häst som jag tävlade upp till 1.10 med placeringar, hann tyvärr bara starta en 1.15 med henne då hon är dräktig och ska få föl i vår. Vi placerade oss i alla klasser vi startade tillsammans förutom en. Alida Zarahs dotter har haft henne och tävlat henne innan jag fick henne, då tävlade dom 145 cm och Zarah har tävlat 150 cm med henne.

Hon är en väldigt speciell dam men helt otrolig att hoppa på!

Sen har vi då även Lillebror som också är Zarah Starnges häst. Han har jag bara tävlat på två gånger och ska bara bli tre då jag bara lånar honom till en lag tävling. jag har hoppat en 1.10 av dom två tävlingarna med honom då jag kom 4a. Zarah tävlar upp till 130 med honom.

Jag rider även min mormors häst som heter Kalabalik som kallas Kalle. Han är en gammal häst som då bara går dressyr som jag först bara skulle rida åt mormor så han hölls igång, men det slutade med att jag började träna ordentligt och försökte kvala till MSV B med honom. sen efter då tre tävlingar så vart jag kvalad till MSV B med honom. Men efter det så blev det ett uppehåll, så sen dess har jag inte ridit honom så mycket... men hoppas på att kunna börja rida honom igen så fort jag blivit av med mina C-ponnyer.

Jag hittade ej någon bild på mig och kalle så för tillfället får det gå med en bild på mormor och kalle. ( han måste nog var aen av dom snällaste hästarna jag känner!! )

Till sist så har jag endast tävlat Stella Nova som är Ronja Håkanssons ponny som hon har klassat upp till ridhästar i dressyr. Jag har tävlat, Stina som hon kallas, två gånger. en gång i en lag klass div 1 då jag inte kunde rida Felix så frågade då om jag kunde få låna henne. Det gick dessutom riktigt bra, jag och min lagkamrat vann hela Div 1 i dressyr så. Jag lånade även Stina till DMet i dressyr där vi vann 3 av 3 klasser ( en va på lördag och DMet var på söndag ) och där med DM segrare. Ronja själv tävlar MSV B på henne.

Hade ingen bra bild på oss så får bli en från i sommras då hon och Ronja tävlade på ett meeting och vann det.

Detta var alla hästar jag ridit under detta år. Jag har ridit flera hästar under tidigare år, så om någon skulle vilja veta mer om dom så kommentera det!

Likes

Comments

Var ändå hyfsat bra! Marini var ganska lugn och fin.

Jag skulle bara göra av med hennes värsta energi idag så hon inte är för vild imorgon, så jag hoppade lite på våran lilla mur vi har på banan som kanske är 50 cm hög. Så jag hoppade lite över den och tränade på långa ann ridningar och även korta.

Lillebror behövde jag inte rida, Zarah Strange ( som äger honom ) red honom idag.

Imorgon på KMet så hoppas jag båda har lite mindre överskotts energi hehe.

Jag hoppar 90 cm med Marini och 1.10 cm med Lillebror.

Film kommer!

Wiss me good luck!


Likes

Comments

Godmorgon

idag är jag hemma från skolan, då vi bara har en lektion så jag kan jobba hemifrån.

Det passar bra eftersom då har jag mer tid på mig att rida OCH då kan jag rida när det är ljust!!

Jag ska rida Marini och Lillebror ( som inte är min, men ska hoppa KM på honom imorgon ) och sen fixa stallet.

BTW så är Marini till salu som någon är intresserad av en C-ponny som älskar att hoppa så är det bara att höra av sig om filmer.

Jag har också en Youtube kanal som heter Erika Vistrand där jag lägger upp filmer från träningar och tävlingar.

jag tror att det kommer ett inlägg ikväll med utvärdering av passen sen ikväll.

Nu ska jag nog gå ner och äta frukost och sedan gå ut och fixa stallet.


Jag, moror, morfar, Wilma, teddy och Marini i Mulde

Lillebror och jag i Othem

Likes

Comments

Hej och välkomna!

Jag är en tjej på 15 år som går första året på gymnasiet.

här kommer jag att berätta om mitt liv och mina hästar.

Ställ gärna frågor om det är något speciellt ni vill veta om mig eller mina hästar.


Likes

Comments