Header

Nu var det ett tag sen igen..
i torsdags fick hästarna vila pga plugg.
Men igår (fredag) så gick alla tre. Lucy och brezze var väldigt fina i munnen efter att tandis hade varit här.
Idag så var det KM, innan jag åkte dit så fixade jag stallet hemma och red brezze, han var väldigt fin och jag kom åt honom bra, även fast han tyckte att det var väldigt jobbigt.
När jag åkte till KMet så åkte jag inte dit för att riktigt tävla, utan mer tränings tävla. Då jag ännu inte känner varken bollen eller Lucy så bra ännu. Bollen var fin och hoppade jätte bra idag, men flöt tyvärr ut på en linje så han stanna. Men han var annars väldigt ärlig på hinder vilket jag gillar! Lucy då? Jag fick rida fram henne lite innan jag började rida bollen då det hade blivit stressigt annars. Man kan ju säga att hon märkte när vi skulle hoppa. För hon var jätte fin och lugn när jag red fram henne första gången, men sen när vi skulle hoppa, shit säger jag bara. Hon var verkligen såå pigg och kunde inte trava, men hon brukar vara så på framhoppningen, men det positiva var att hon hoppade väldigt väl. Väl inne på banan så hoppat hon bra, men till 5an så tappat jag trycket i galoppen så hon river den. Efter det får jag inte till rätt galopp förens bara några meter innan nästa hinder så då la jag en volt istället för att rida på, då jag vet att hon förmodligen skulle ha rivit. Men utöver de 2 misstagen så är jag jätte nöjd med henne. Vi har ju trots allt bara startat en tävling innan så det känns bra.
Nästa helg är det tävling, bollen ska bara hoppa en LC/90 och Lucy ska få gå 1.00m och 1.10m (debut).
När jag kom hem så fixade jag bara mina grejer och hästarna, sedan gick jag in och la mig i sängen, och shit vad trött jag blev. Så jag kollade lite på telefonen i ca 1 timme. Sen var det dax att ta in hästarna, så gick ut och gjorde det och fodrade ute. Imorgon ringer klockan tidigt då jag ska släppa ut hästarna.
Imorgon kommer det också en tjej som ska provrida bollen igen, och då ska vi rida ut, så bollen och Lucy kommer få gå ute i skogen imorgon.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag var tandis här och kollade 4 av 5 hästar. Bollen fick stå över då vi väljer att kolla hans tänder vid veterinärsbesiktningen när han då säljs. Var då ledig ifrån skolan (vilket jag är varje onsdag). Ändå så har det varit fullt upp hela dagen, jag och mamma har fixat och städat i stallet, lagt in nytt dus till alla boxar, fixat i ordning två boxar med nytt dus då det kommer två nya hästar till gården då, som ska bo här i två veckor. Har då också byggt två nya hagar till dem. Där emellan åkte jag och mamma o handlade på granngården bl.a. En sopkvast, mineraler och blommor.
Ikväll var det Hoppträning, men Lucy fick stå över pga att tandis var här. Men bollen fick hoppa, men som jag skrev i förra inlägget, så fick han hoppa med en annan liten ryttare. Jag själv tyckte att det såg jätte bra ut, med tanke på att hon endast ridit honom en gång och bara ridit B-ponny innan.
När jag kom hem ifrån träningen så drog jag och Anna till gymmet och körde ett pass. Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Nya tag imorgon.

Likes

Comments

alltså fy för detta väder. Idag fick hästarna vila igen... då jag inte kunde rida på banan eftersom det regnat nästan hela dagen, och åkern var alldeles sunkig. Så istället för att rida så åkte jag och Anna till gymmet och körde ett pass. Det har tyvärr inte hänt så mycket idag, så har inte så mycket att skriva om.

Men imorgon så MÅSTE alla gå, då bollen ska hoppa på onsdag ( dock inte med mig utan med en annan liten tjej ), och sedan så ska Lucy och Bollen hoppa KM i helgen. Bollen ska även få gå ett dressyr program också.

Nu ska jag duscha och sedan lägga mig i sängen för är verkligen så trött, kommer vara lätt att somna ikväll känner jag.

​Här har ni min fina syster Sara! 

Likes

Comments

fyy det har verkligen regnat hela dagen idag... Det är dagar som dessa man verkligen vill ha sommar igen. Jag skulle egentligen ha ridit alla idag, men de fick vila pga vädret. fanns verkligen ingen lust att gå ut och rida i detta väder.. det är dagar som denna man önskar att man hade ett eget ridhus.

Så istället för att rida så kom Linnea hit och så chillade vi lite här innan vi åkte till badhuset och badade, det var verkligen så skönt och kul. Efter att vi varit där i typ 2 timmar så åkte vi hem till henne och la oss i sängen och såg film, då jag inte hade någon lust att köra hem med moppen i detta väder. Jag tänkte att det kanske skulle sluta efter ett tag men icke. så det blev att jag stannade där rätt länge, sara var i närheten så jag åkte he med henne istället för att köra moppen, tack och lov så har jag inget jag behöver plugga på, så jag kunde känna mig lugn att jag kom hem så sent.

Imorgon är det en ny skolvecka, vad som känns skönt är att vi inte har några prov eller inlämningar denna vecka. imorgon måste alla gå, då jag eventuellt ska hoppträna Lucy på tisdag istället för onsdag, då tandläkaren kommer då och ska kolla hästarnas tänder, förutom Bollens.

Men bollen ska hopptränas som vanligt på onsdag.

Hur ser eran vecka ut?

Likes

Comments

Lite blandad känsla idag.
Breeze gick fint idag, han var lite för spänd i början, men det släppte efter att jag fått honom slappna av lite och hitta framåt bjudningen, då kunde jag börja jobba honom vilket han gjorde bra.
Bollen fick gå en tur i skogen, gjorde lite intervall träning så han skulle få upp flåset lite.
Lucy fick också gå en tur i skogen, men en annan runda som är lite kortare, så jag trimmade henne först på en åker så hon iallafall fick arbeta lite. Det var dock inte det lättaste att rida på en liten stig i en skog på en stor häst som verkligen inte vill trava..
skulle egentligen gymma, men det började regna ganska mycket och hade ingen lust o köra mopen i 20 min fram och tillbaka i det regnet..

Likes

Comments

Morgonen startade med att jag vakna av mig själv halv 9, vilket var skönt då jag fått sova ut utan att sova bort hela dagen. jag låg kvar i sängen ett tag och kollade youtube och Instagram.

När jag tyckte att det var dags att gå upp så gick jag och satte på mig en ansiktsmask då jag kände mig väldigt ofräsch i hyn, och sedan gick jag ner och drack en drickyoghurt till frukost.

Nu ska jag byta om till ridkläder för att gå ut och rida alla tre, ska skynda mig lite då pappa sa att det skulle börja regna på eftermiddagen. Alla ska iallafall trimmas tror jag eller om jag rider ut på bollen, det får jag se då.

Ikväll är det gymmet som gäller igen, ska dock försöka åka dit lite tidigare ikväll så man hinner göra lite saker när man kommer hem också.

Ska också försöka få med Sara ut så vi kan ta lite bilder så jag har lite nya bilder.

Hur ser eran dag ut idag?

Likes

Comments

På denna fredag!
Först fick bollen gå ett trim pass på åkern och wow vad fin han blev! Kändes så mjuk och arbetade på så bra.
Sedan var det Lucys tur som fick gå banan, hon var lite väl pigg då hon vilade igår, men hon blev lugn och fin efter ett tag.
När jag var klar i stallet så kom Anna och hämtade mig sen så åkte vi till gymmet. Vi var där i ca 1 h 15 min, vilket var så skönt. Nu sitter jag vid matbordet och jag precis ätit klart.
Nu blir det att lägga dig i sängen framför en bra film och sen sova, sovmorgon imorgon uppskattas mycket.

Likes

Comments

Som kallas för Bollen.

Han är en D-ponny som gått LA, jag har bara haft han sedan midsommar då jag rider och tävlar han åt en annan då han är till salu.

Han är en sådan där ponny som alltid är rolig att rida, spelar ingen roll om man ska trimma, rida ut eller hoppa.

världens gulligaste i hanteringen.

Som ni ser på första bilden så gillar han meeting livet! 

Likes

Comments

Eller Lucy som hon kallas.

Lucy kommer ifrån Tyskland men kom till Sverige för typ 10 år sedan, har blivit tävlad i hoppning upp till 1.20m och i fältävlan, vet dock inte på vilken nivå.

Hon är en pigg dam som föredrar galopp före allt, men tack o lov väldigt samarbetsvillig. hur snäll som helst i hantering och även i ridningen.

Jag har haft henne sedan midsommar och innan de så hade hon inte gjort så mycket på en längre tid. hon är alltid hoppglad men blir ofta stark i hoppningen, men äntligen så har jag hittat ett bra bett som jag testade i onsdags.

en fun fact om henne är att hon gnäggar varje gång det kommer eller går någon häst.

Likes

Comments

Det vart inte som planerat ikväll...

Hästarna fick vila idag då jag har prov imorgon och måste plugga..

Jag och Sara drog till gymmet när vi kom hem och shiiit vad skönt det var, har inte varit på gymmet på så länge, så det var härligt att vara tillbaka.

nej nu måste jag plugga, får se om det kommer ut ngt inlägg senare ikväll eller om det kommer imorgon.

Likes

Comments