Allmänt

Nu är det äntligen fredag igen och jag tänkte dra igång att städa lite innan Alexander kommer hem. Tvättmaskinen är i full gång och på radion spelas det relativt bra musik, så jag har absolut ingenting att klaga på. Det blir en lugn kväll hemma hos oss idag iallafall, jag tror att han skulle jobba imorgon så vi får nog helt enkelt gosa ner oss i soffan och kolla på någon film.
Hoppas att även du får en super fin fredag så hörs vi snart igen! 🌸

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er!
Det blir en kort uppdatering nu, sitter nämligen i väntrummet på en vårdcentral här i Enköping. Jag ska träffa en läkare för att bland annat gå igenom mina mediciner, sen så ska jag även fråga henne om det finns någon annan medicin som dämpar smärtorna i gallan lite mer än dem medicinerna jag har i dagsläget. Så jag hoppas och tror att det kommer gå bra :)

Senare i eftermiddag ska vi åka och storhandla med Linda och André, det skulle verkligen behövas fyllas på med både det ena och det andra här hemma. Sen skulle jag behöva införskaffa mig lite nya skor, både höst skor och lite varmare inför vintern, men vet inte ifall vi åker förbi någon skoaffär eller inte. Annars får jag väl beställa om jag hittar några jag vill ha.

Nu i skrivande stund kom min läkare, så ska in och träffa henne nu. Vi hörs! 😘

Likes

Comments

Allmänt

För snart två veckor sedan blev våran hund Wilma akut sjuk och fick tillbringa några dagar på Strömsholms djursjukhus, det är dels därför det varit dåligt med inlägg då min fokus har varit på henne.
Det är många som undrat vad det var som hände så jag därför tänkte jag skriva mer sammanfattat "här" än vad jag gjort på andra sociala medier.

Hon blev sjuk tisdagen den 6 september och under dom första timmarna reagerade jag inte så värst mycket på att hon var låg, med tanke på att Wilma är en sådan hund som gärna sover några timmar extra på morgonen. Men när hon några timmar senare började spy, blev mer och mer orkeslös, inte ville äta eller dricka och började bajsa diarré ett antal gånger så började jag fatta att läget var mer allvarligt än jag först trodde.

Jag ringde till Evidensia Specialistdjursjukhuset i Strömsholm och dem sa att vi skulle sätta oss i bilen med en gång eftersom Wilma snabbt kunde bli uttorkad då hon är en såpass liten hund (små raser blir fortare uttorkade än större raser). Sagt och gjort, vi åkte omedelbart dit och ett par timmar senare när vi fick träffa veterinären så sa hon att Wilma behövde få stanna kvar för vård. Jag förstod ju att Wilma inte mådde bra, men jag såg det "extra tydligt" när veterinären kände på hennes mage och hon bokstavligen vred sig utav smärta. Den känslan jag kände när Wilma tittade in i mina ögon samtidigt som hon vred sig tog verkligen luften ur mig. Jag kände mig så himla maktlös.

När jag väl hade lämnat henne så satte dem genast henne på dropp, dem tog ett antal blodprover och dagen efter gjorde dem ett ultraljud. Blodproverna och ultraljudet visade sig att hon hade bukspottkörtelinflamation, förändringar på tarmen och lågt B-vitaminvärden så dem började ge henne medicin för allt det.
Både onsdagen och torsdagen fortsatte i samma spår med både dropp och medicin, det finns inte så mycket mer att skriva om dom två dagarna eftersom det enda hon gjorde var att antingen låg hon i sin bur och vilade eller så kämpade hon med diarréerna.
​Veterinären ringde 1 gång om dagen och berättade hur allting gick och hur hon mådde osv. Jag har nog aldrig suttit som en hök över min telefon på samma sätt som jag gjorde när hon var inskriven och jag har nog aldrig varit så orolig som jag var just då.

Däremot på
fredag förmiddag gjorde dem ett nytt ultraljud och dem såg att förändringarna hon hade haft på tarmen hade förbättras under inskrivningen, tack vare droppet och medicinerna hon hade fått. Vi bestämde oss för att dem skulle ta bort droppet för att se hur hon var/reagerade utan det då hon hade matlust och var allmänt piggare, men eftersom hon hade fått dropp under så många dagar så sa dem även att det kan ta tid innan man ser/märker någon "effekt".

Senare på kvällen ringde en annan veterinär upp och frågade mig hur vi ville göra, om hon skulle få stanna kvar en natt till eller om vi skulle hämta henne, och då bestämde vi (självklart i samband med veterinärens tycke/rekommendationer!) att Wilma skulle få komma hem.

Känslan av att få hämta hem henne, att få pussa och klappa henne igen, att få höra hennes små tassar springa runt här hemma och sova bredvid henne är verkligen obeskrivligt.
Nu snart två veckor senare är hon i stort sett som "vanligt". Hon är pigg, springer på promenaderna, leker med sin favvo-leksak ibland, äter och dricker bra osv, "dock" äter hon fortfarande olika mediciner varje dag och sen får vi se på återbesöket i slutet av november ifall hon ska fortsätta äta dom eller om hon kan sluta med dom helt.

Man vill inte som djurägare se sina djur lida och jag hoppas verkligen att hon får förbli frisk nu, min älskade lilla hund ❤🐶

<-- Bild innan vi lämnade henne
Direkt vi kom hem i fredags -->

Likes

Comments

Allmänt

Hej! Det är så mycket som hänt sedan sist jag bloggade, jag har haft fullt upp och nu senaste veckan så har våran hund Wilma varit inskriven på Strömsholms djursjukhus så jag har verkligen inte haft någon ork till att blogga. Ibland behöver man en paus i livet och bara fokusera på sig själv och sin omgivning, och det är precis vad jag gjort.
Nu ska jag fortsätta att vika tvätt, jag tänkte bara titta in här och säga hej och tala om att inläggen kommer komma oftare hädanefter.
Så vi hörs redan imorgon, kram! 😚

Likes

Comments

Allmänt

Jag känner samma känslor, upplever samma saker. Bara lite mer.
När jag är glad är jag
överlycklig.
När jag är arg är jag
förbannad.
När jag är ledsen är jag
förtvivlad.
När någon sårar mig känns det som om hela världen går under, men när jag får en kram blir allt genast bra igen hur illa det än var alldeles nyss. Ibland tar jag allt personligt, som att allting som händer känns riktat mot mig.

Eftersom jag saknar en "ventil" i min hjärna så måste allting komma ut på annat sätt, oftast genom munnen. Jag kanske låter ilsken och du kanske tycker att jag överdriver. Men eftersom jag saknar den där "ventilen" som du har, så blir saker som sker väldigt stora för mig. Jag får ingen chans att sortera upp tankarna och rensa bort det dåliga. Det som inte är realistiskt.

Jag är ingen dålig lyssnare men ibland har jag svårt att koncentrera mig.
Droppandet från kranen, en bil som kör förbi, ett par på en bänk; allting som du med hjälp av din "ventil" kan sålla bort stannar kvar i huvudet hos mig.

Jag ser dina läppar röra sig men ibland, så klarar jag inte av att höra vad du säger trots att jag verkligen försöker. Jag gör det inte för att nonchalera dig, utan för att det finns så mycket annat att lyssna på. Och är vi i ett helt tyst rum så lyssnar jag istället på tystnaden som blandas med tankarna i mitt huvud.  För där, där är det aldrig tyst.

Ibland blir du trött på mig för att jag har frågat dig om en sak och sedan nästan genast ställer samma fråga igen. Nej, jag är inte dum i huvudet, trög eller korkad. Det är bara så att svaret du gett mig försvunnit bland alla andra tankar i mitt huvud. Så då behöver jag fråga igen. Och kanske en gång till för att det ska fastna ordentligt. För att jag ska komma ihåg.

Att ligga i soffan en hel kväll och titta på film fungerar sällan för mig. Efter en stund börjar det krypa i kroppen, jag tappar min koncentration och tittar på allt annat förutom det som händer på tvskärmen. Då är det min kropp som talar om att jag behöver lite omväxling. Mitt tålamod har tagit slut hur bra jag än tyckte att filmen var. Ge min övertrötta hjärna en paus tio minuter så kan vi fortsätta sen. Min skalle har inte samma förmåga att bearbeta intryck som din och tröttnar fort.
Blir du tokig på mitt eviga fipplande på telefoner, överkastet, kläder och allt annat som jag får mellan fingrarna? Det är bara mitt sätt att göra av med lite energi för att kunna hålla kvar fokus.

Emellanåt känns det kanske som jag inte förstår dig och dina känslor. Men jag förstår så mycket mer än vad jag kan sätta ord på. För när det är starka känslor i omlopp blir min hjärna styrd av dom och inga ord kan komma över mina läppar. Jag har fullt upp med att hålla ordning på kroppen så att den inte utför oönskade handlingar mot mig själv eller andra.

Slänger jag saker överallt? Det är för att kaos är mitt sätt att hålla ordning.
Eftersom det är kaos i huvudet på mig jämt så är det då jag känner mig
trygg. Det är då jag känner att jag har kontrollen.
Förvånas du över hur jag kan vara förbannad i ena sekunden och i nästa hur glad som helst? Bli inte det. Mitt humör styrs helt av vilken känsla som får övertaget. Och sådant kan ändras fort.
I min hjärna är allt i ständig rörelse och bland hinner jag inte med.

Hamnar jag ofta i konflikt med andra? Det är bara för att jag hatar orättvisor och vägrar att se på medan andra människor råkar illa ut. Att lägga sig i är min specialitet.
Jag gör det inte för att vara jobbig, utan för att jag saknar den fega spärren som brukar känneteckna människan. Jag saknar ett konsekvenstänk och sätter mig ofta i farliga situationer för att rädda människor jag tycker om eller känner medlidande för.

Du tycker kanske att jag är expert på att skämma ut mig. Du förstår, jag ser inte att vara högljudd, hoppa i vattenpölar eller skratta högt som pinsamt.
Jag gör det som faller mig in, det jag känner för i stunden.
Jag har inte tid att fundera på vad andra människor tänker om mig. Det finns så mycket annat som distraherar.
Jag förstår inte instruktioner lika snabbt som du. Ibland kanske någon har förklarat samma sak för mig tio gånger utan att jag fattat ett smack. Sedan kommer någon annan och jag förstår plötsligt på en gång. För mig handlar det nämligen inte om vad du säger utan hur du säger det.

Trött på att jag tappar bort nycklarna varje gång vi ska någonstans för att sedan alltid finna dem i jackfickan när vi kommer hem? Det är bara att du vänjer dig. Min hjärna är så upptagen av omgivningen att den inte har tid att komma ihåg vart sakerna hamnar. Jag lägger ifrån mig dem utan att tänka på det.

Vi med ADHD/ADD är intensiva.
Vi känner mer. Vi hatar mer. Vi sörjer mer.
Men vi älskar också mer.
För när vi älskar någon så gör vi det inte bara med hjärtat utan med hela kroppen.
När du känner att du inte orkar vara förstående längre- gå ut. Ta en paus. Ta en paus från oss, för vi kan vara nog så påfrestande.
Det händer alltid något när vi är med. Vi är i ständig rörelse.
Men vi är inte bara intensiva och hyperaktiva.
Vi är också både intelligenta och kreativa.
Vi har bara ett annat sätt att tänka på, eftersom vi saknar den där "ventilen".
Vi har för att överleva skapat vårt egna lilla sätt att vara och agera. Det måste du låta oss få. Och ger du oss den chansen, chansen att få vara precis den vi är, låter oss få ta tillvara på allt positivt som vårat handikapp medför så kommer du att se hur mycket vi har att ge dig.
Du kommer att förstå och förhoppningsvis vara stolt över att just du får följa med på vår resa och upptäcka världen i vårat perspektiv.

Likes

Comments

Allmänt

Hej alla!

Förra veckan var min pappa här på besök. Han stannade dock inte länge då han hade andra saker inbokade som han inte kunde skjuta på. Han kom i tisdags runt 14:30 och stannade bara till onsdag eftermiddag, men trots att han inte var här länge så var det ändå oerhört skönt att få träffa honom. Jag har inte träffat pappa sedan i slutet av mars detta året, så att få krama om min fina lilla pappa var välbehövligt.

Vi gjorde inte mycket fast ändå hann vi med super mycket. Pappa fixade saker i lägenheten som inte jag och Alexander visste hur man skulle göra eller som vi inte kunnat göra eftersom det är mycket betong i våran lägenhet. Utöver att pappa fick fixa massa saker så beställde vi hem mat från Royal Street och bara tog det lugnt. Senare på kvällen så köpte vi massa godis och tittade på film, dock hade jag redan sett den filmen och inte alls tycker den är bra, men vad gör man inte liksom 😊
Förresten, jag såg en bild för ett tag sedan där det stod "Det pappa inte kan laga, det är sönder", och det är så himla sant. Iallafall när det gäller honom.
Han är en av dom vackraste människorna i mitt liv och jag är så himla tacksam över att han är just min pappa.

Likes

Comments

Allmänt


Man brukar säga att hunden är människans bästa vän.
Men i mitt fall är det en katt. Och inte vilken katt som helst utan min alldeles egna Ralf.
Han är som en blandning mellan katt och hund, undra om han ens vet vad för slags djur han är? 😂
Han kommer när man ropar, han är nästan överdrivet social mot alla, han blir minst lika glad som våran hund när vi kommer hem, han ska alltid ligga i sängen bredvid huvudkudden när vi ska sova och ger man honom en räka fräser han inte utan han morrar när någon försöker sno den.
Denna katt är verkligen speciell och jag skulle kunna sitta i timmar och prata om honom, men det är nog ingen som orkar läsa det, haha.
Jag har haft honom sedan han var en liten bebis och nu har jag haft honom i över 2,5 år.​ Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan honom, han är helt enkelt bäst

Likes

Comments

Allmänt

.. igen!! 😍

Fick reda på för någon vecka sedan att en av mina närmsta vänner ska få sitt första barn i början av nästa år, bf är 22 januari 2017 och redan den 31 augusti får vi reda på vilket kön det blir, och jag ser så fram emot det!

Jag träffade Elena första gången under hösten 2011 och sedan dess har våran vänskap vuxit upp till en vänskap som jag skulle kunna skriva en bok om. Hon är som en lillasyster för mig och en del av min familj, för en familj betyder inte bara att man har samma kött och blod.
Hon är lillasystern jag aldrig fick ❤
Vi träffades under en speciell händelse i båda våra liv och jag kan inte vara mer tacksam över att jag fick chansen till att lära känna henne. Hon har en speciell plats i mitt hjärta som ingen någonsin kan ta & pingvin-dansen kommer alltid vara dans nummer 1 för mig!

Likes

Comments

Allmänt, Inredning

Nu har vi haft våran robotdammsugare i snart en vecka.
Vi provade den i onsdags när den hade laddat i över 12 timmar och vet nog inte vem som var mest intresserad av den första "åkturen", jag eller den ena katten.. 😂
Walter, våran yngsta katt tyckte inte det var ett dugg spännande, men Ralf däremot var väldigt nyfiken på den redan vid start. Nu har dom vant sig vid den och Walter bryr sig fortfarande inte, men Ralf går efter och dubbelkollar så att allting funkar som det ska, haha!
Vill även punktera att detta inte är ett samarbete med Vileda, utan vi har köpt den ur egen ficka och vår recension av roboten är 100% ärlig.

+ Det finns möjlighet till schemaläggning av städtider alla dagar i veckan, vilket innebär att man kan ställa in dag/dagar och tid den ska städa varje vecka, annars sätter man bara igång den manuellt via fjärrkontrollen eller ett knapptryck på roboten.
+ När den städat klart åker den tillbaka till sin laddningsstation för
automatisk laddning, men man kan även trycka in en knapp på fjärrkontrollen så åker den tillbaka till sin plats.
+ Det finns 3 olika städprogram. Städprogrammen är på 5 minuter, 30 minuter och 60 minuter.
+ Den är relativt liten med sina 32cm i diameter och tar nästan ingen plats alls.
+
Den är 9cm hög så den kommer under de flesta möbler.
+ Den är försedd med trappsensor och antikollisions sensorer så den kör inte ner för en trapp och den kör inte in i möbler.
+ Den är lätt att rengöra och den har en dammbehållare på 0,35 liter.
+ Den har även som säkerhetsåtgärd att den stängs av ifall man lyfter upp den medan den är igång.

- Du kan aldrig jämföra resultatet mellan en vanlig dammsugare och en robot, det vet jag, men för dom pengarna hade vi kanske haft lite större förhoppningar av lite bättre städning. Men det blir rent!
- Den låter definitivt inte mycket, men den är inte heller tyst.

Utav oss får denna 4,5/5 stjärnor, så den kommer stanna hos oss och vi är nöjda!

Är du sugen på att klicka hem en likadan, så trycker du på bilden ovan så länkas du till produkten.

Likes

Comments