Vardag

Såhär kommer jag att spatsera på skolan idag, i ljusa fräscha kläder.. (Ber om ursäkt för de inte allt för bra mobil bilderna!!)

Likes

Comments

Bebisliv, Graviditet

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering.. Men just nu är jag inne i en bebis bubbla! Ja ni läste rätt..

För 17 dagar sedan valde en liten flicka att komma, 6 dagar före beräknad förlossning. Jag och min sambo, pappan, kunde inte varit lyckligare! Så nu är det donnan och skolan som tar upp all min tid. Jag tittar in här och läser era inlägg, men det är vad jag har tid med. Jag uppdaterar när tid finnes, men först tänker jag njuta av denna bubbla..

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?
Jag har verkligen prioriterat mig själv och min familj samt de vänner som jag känner att jag får massa energi av och struntat i alla de såkallade vännerna som inte stått vid min sida, speciellt under 2017 då jag nästintill hela året varit gravid. Det är sant som många säger - det är när man blir gravid som man vet vem som verkligen finns där för en. Vem som är ens riktiga vänner..

Genomdrev du någon stor förändring?
Mer än en massa planering och fix inför bebis ankomst? Och att jag har sagt upp kontakten med vissa som inte förtjänar att vara i mitt liv? Så nää, det är nog det stora!

Blev någon av dina vänner föräldrar i år?
Ja, ett par blev det. SÅÅ MYSIGT!

Vilket datum från 2017 kommer du minnas bäst?
19 april.

Vilka länder besökte du?
Vi var på Azorerna, tillhör Portugal och så har vi besökt Danmark som vi skåningar alltid gör någon gång om året.

Bästa köpet?
Skulle vilja säga vår nya säng - så skön den är och rymlig. Vilket verkligen behövs nu med en liten bebis!

Vad gjorde dig riktigt glad?
Det finns en hel del saker som har gjort mig glad under årets gång! Som graviditeten som resulterar i det finaste man kan få här i livet! Att jag gått och blivit med jobb, så nu vet jag vad jag ska göra efter examen i sommar. Att jag och kommit ännu närmare de vänner som verkligen funnits där för mig. Och att skolan gått bra, och tanken på att om 6 månader, på dagen så kommer jag att ha tagit med förskollärarexamen!

Saknade du något 2017, som du vill ha 2018?
Det är väl ett bröllop.. Men om det blir i år, ja det får vi se!

Vad önskar du att du gjort mer/mindre?
Som vanligt önskar jag att jag kunde sluta grubbla så mycket. Det hjälper ingenting till..

Bästa boken jag läst iår?
Den ni ser här nedan.. Nog den enda som jag har läst iår också, ja om jag inte räknar kurslitteratur!

Vad är din största framgång på/i jobb/skola?
1 är väl att jag har fått ett jobb nu, förskollärare - alltså det jag snart är färdigutbildad till. SÅ himla skönt!

Största framgången på det privata planet?
Insett mitt värde.

Det största misstaget?
Jag vet inte.. Jag vill helst inte tänka på något negativt, vad tjänar det till egentligen?

Var du gladare eller ledsnare i år?
Gladare, helt klart!!

Vad spenderade du mest pengar på 2017?
Jag skulle tippa på mat eller räkningar..

Något du önskade dig och fick?
Jag önskade mig inget direkt faktiskt - mer än att få spendera tid med mina nära och kära och få må bra och det har jag fått, dessutom har jag fått det bästa man kan tänka sig tillsammans med den man älskar mest här på jorden, en bebis...

Något du önskade dig och inte fick?
Och eftersom jag som sagt inte önskade mig något direkt, så är det inte så att jag heller inte kunde få det. För jag har mått bra, jag har fått umgås med mina nära och kära! Så..

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Gick ut och åt med mina föräldrar och P's föräldrar. Hade det mysigt och åt gott - kan det bli bättre?

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nä jag tror att 2017 blir svårt att slå - förutom nu när vi har vår bebis här ute, utanför magen! Det är väl det enda som kan göra 2018 bättre!

Vad fick dig att må bra?
P.. Han får mig alltid att må bra! Och att vi verkligen kommit närmare varandra i vår relation i år, tack vare graviditeten, så himla underbart!

Vem saknade du?
Farmor.. Kommer alltid att sakna farmor!

Mest stolt över?
Mig själv, för vad jag faktiskt är kapabel till, utan att man egentligen vet om det - men man klarar verkligen en massa som man inte tror att man skulle ha klarat av!

Högsta önskan just nu?
Har nog allt jag vill just nu!

Vad tänker du göra annorlunda 2018?
Det kommer bli en massa som är annorlunda 2018, av naturliga skäl. Med en bebis är väl inget sig likt? Jag tar examen, jag ska börja arbeta. Det blir två stora förändringar för oss här hemma. Men det är något som jag känner verkligen behövs, förändring. Och vart detta leder, ja det återstår att se!

Likes

Comments

Böcker

Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktiga stora resan står för dörren.

Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Hennes färgsprakande vännina Carina bor i England och blev nyligen lämnad av sin man. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella i ett äventyr på den engelska landsbygden.

Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron och de blir överraskade av vad livet kan ge.

Likes

Comments

Graviditet

Bebis är ca 35 centimeter från huvud till fot. Väger mellan 1,2-1,4 kg när veckan är över. De inre organen fortsätter att utvecklas. Nu har bebis inte lika mycket plats att röra sig på, men fortsätter att sträcka på sig och sparka.

Jag är nu inne i tredje trimestern - och jag mår hur bra som helst, förutom att vissa nätter är det jobbigare än andra. Ibland sover jag som ett litet barn och andra vaknar jag var och varannan timme. Magen blir mer och mer framträdande - bild kommer som är tagen i samband med detta veckobyte!!

Jag har även börjat fundera kring förlossningen hur jag vill ha det, dock har jag inte kommit så långt - behöver mer info om de olika bedövningsformerna! Om jag ens vill ha/behöver bedövning.

Likes

Comments

Graviditet

För ett ganska bra tag sedan köpte jag denna bok! "Boken om mig" det känns som att det var en evighet sedan och jag vet att jag vid det tillfället inte riktigt vågade hoppas på graviditet.. Nu sitter jag här, fortfarande gravid med en livlig bebis i magen som gör sig påmind varje dag med sina sparkar, puffar och akrobatkonster.. Det är så mysigt, och nu börjar magen även visa sig! Enligt sambon växer magen för varje dag.. hihi!
Nu börjar jag även fundera över förlossningen, hur jag vill ha det - inte för att jag har kommit så långt i den tanken! Mer än att jag vill ha en sak, men det tar jag en annan dag..

Nu när jag skrivit klart detta inlägg hade jag tänkt sätta mig och kolla igenom denna bok, för jag vet att där är lite som går att fylla i nu medan bebis ligger i magen. Så får vi se vad jag och sambon väljer att skriva eller om vi väntar ett tag innan något skrivs!

Likes

Comments