ErikasVärld - 21 år & mamma

Familj, Föräldrarskap, Kärlek, Vardag

Hej fina!

Igår åkte jag till Ronneby, min friidrottsklubb för att prata och kolla läget lite. Mycket hade ändrats, dem som tränade, arenan, ja allt helt enkelt! Till det positiva så klart! Så duktiga är dem som tränar, jag fick starka känslor att jag vill börja träna igen... men det får jag inte, inte än, fixa sköldkörteln först så den är bra, under tiden får det blir yoga. Men planerna lyder att komma tillbaka, troligtvis till hösten/vintern att börja träna, under tiden kommer jag att hälsa på, hjälpa till lite om det behövs och vara ett stöd för dem som tränar! Såååå kul! Vilken ära känner jag! Klart att lillen här hemma går först, men vissa gånger kommer han att få följa med. Det blir vad man gör det till, tror Abbe bara kommer tycka det är kul dem gånger han får följa med. Mycket mer säger jag inte... jag kommer att lägga upp inlägg längs med tiden så ni får vara med på min resa, annars blir det ju inte spännande!

Men nu får ni alla ha en mysig fredagskväll! Det ska vi iallafall!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag, Shopping

Hej fina!

Idag fixade jag äntligen mina naglar! Som jag längtat! Blev supernöjd och min nya nageltjej är jätteduktig och trevlig. Det fick bli något mellan sommar och höst, hösten står ju och knackar på dörren, jag fixar mina naglar på Studio Rozzo i Karlshamn hos Johanna. Känner mig fräsch och fin igen, börjar man väl med naglar så är det svårt att sluta, haha
känner några/någon igen sig?
Nu ska vi mysar ner oss i soffan med Abbe och har lite Abbebus ♡

Likes

Comments

Abbe 0-6 månader, Föräldrarskap, Kärlek, Mat, Vardag

Hej fina!

Idag fick Abbe testa mat för första gången! Det tyckte han var väldigt spännande, han fick ekologisk katrinplommon med päronsmak på burkmat. Så kul att se honom le, skratta och att han gillar maten han får, värmer gott i mammahjärtat!

Några fler som testat att ge sina barn mat för första gången denna månaden? Vad har ni gett dem då? Hur var deras reaktioner?

Likes

Comments

Vardag

Hej fina!

Idag känner inte jag mig så fin, svullen under ögonen, trött och orkeslös och det finns ett skäl till det... igår åkte jag in till sjukhuset för att kolla upp min hals då den varit svullen, känner en tryckande känsla i halsen, svårt att svälja och äta över 2 veckor och det har inte blivit bättre, jag har tappat hår, varit trött, frusen mm. Så igår när vi träffade läkaren fick jag dåliga besked, jag har fått struma ( förstorad sköldkörtel) som måste tas bort med operation men först vill dem kolla, enligt rutin om det är några tumörer/cancer som påverkat den eller om det är mina hormoner då jag har Hypotyreos, men bara att gå och undra om det är cancer jag har eller inte gör mig knäpp och ledsen! Ska få kallelse till att både göra ultraljud och röntgen för att kolla jaa hur stor den är? Om den växer in i min luftstrupe/luftrör? osv. Så det kommer att bli operation. Självklart tycker jag att det är bra att dem tar bort den men väntan... det är den jobbigaste, jag sitter här med MIN son som är 4 månader gammal och jag får såna här besked! Så jag tycker alla ni som gnäller om ilandsproblem kan lägga ner, jag har haft det tufft ända sen min graviditet men detta tar priset... jag är 21 år gammal och får som sagt dessa problemen och beskeden. Så nu är det bara att vänta på kallelsen till ultraljudet och röntgen, hoppas det går snabbt, ska ta blodprover om 2 veckor.
Så ni som gnäller om ilandsproblem... kom inte till mig och gnäll. Inte just nu. Jag kommer att vara lite frånvarande och kanske inte lägga ut så mycket så ni alla vet varför tills jag fått mer besked om min hälsa.

Ni får alla ha det så bra så hörs vi när vi hörs! ♡

Likes

Comments

Abbe 0-6 månader, Föräldrarskap, Kärlek, Vardag

Godmorgon finisar!

Idag vaknade vi 8 då Abbe ville busa, sitter nu framför tvn och Abbe ligger och busar på golvet, jag sitter och sörpla på mitt kaffe och beundra min son som igår vände sig från mage till rygg och är på väg att vända sig från rygg till mage. Igår gick vi runt med honom i bärselen, den nya som vi fick i doppresent. Den heter ergobaby 360, sååå bra! Man kan använda den som vanligt på bröstet/magen men även på ryggen, höften, har Abbe inåtvänd med ansiktet som är det vanliga men med denna kan man även har han utåtvänd så han kan se allt som mamma och pappa ser! Hur bra är inte det då?!
Vi har märkt på vår lilla kille att han är nyfiken och vill gärna vara med och se, då är den bärselen perfekt för honom. Så kan varmt rekommendera den!
Är det fler som använder bärsele? Vilka använder ni då? Tycker ni om det?

Likes

Comments

Abbe 0-6 månader, Familj, Föräldrarskap, Kärlek, Mat, Vardag

Halloj alla!

I Söndags hade vi dop för lilla Abbe, så duktig var han, inte ett ljud i kyrkan. Vi var i Elleholms kyrka, en liten och mysig kyrka. Efter det hade vi mottagning så bjöds på lite mat och tårta. Sen öppnade vi presenterna som Abbe fick, så sjukt fina! Vi är så nöjda med dem.
Är det fler som haft dop i juli?

Idag ska vi till BVC för kontroll av lillen, man tyckte att hans tillväxtkurva behövde kollas till... så hoppas hoppas hoppas att allt är bra! Annars får vi ta det som det kommer och göra det bästa utav det. Men har lite stöd med mig, min mamma följer med då Jonte har börjat jobba idag efter sin semester.
Vad ska ni göra idag då? Är det fler som börjat jobba eller har slut på sin semester?

Likes

Comments

Vardag, Shopping

Hej alla fina!

idag fick jag lite egentid, fixade mina fransar då jag har ögonfransförlängning. Nöjd som vanligt blev jag. Tänk vad lite fransar kan göra stor skillnad. Vi hann även springa lite ärenden innan jag skulle fixa mina fransar, så nu kan vi checka av lite grejer på doplistan, men innan dess så var vi och hämtade nyckeln till församlingshuset där vi ska träffas alla sen efter dopet, men där inne stod det på en lapp att någon skulle ha barnkalas nu till helgen samma datum som vi och att hon hade pratat med församlingen och det var okej! Nej inte okej enligt oss! Hur kan man dubbelboka och vara medveten om det och inte fråga oss om det är okej?! Visst hon skulle vara nere i källaren men det finns ju bara ett kylskåp och frys, inte så många stolar eller bord och vi är 40 personer och vi sa det till dem, så inte som om att dem inte visste. Tycker det är riktigt dålig stil!
Inte så roligt kanske att höra men behövde avreagera mig lite. Aja det är som det är får väl göra det bästa av situationen.

Vad har ni hittat på idag då? Några planer inför helgen?

Likes

Comments

Kärlek

Ville bara kika in och säga tack till er alla som läser, gilla och följer min blogg! Det värmer i hjärtat, jag hoppas innerligt att fler väljer att följa mig i framtiden men även ni som följer mig redan! ♡
Det har inte blivit så många inlägg den senaste veckan då vi har haft fullt upp, phhuu! Abbe har varit mer krävande än han varit innan och sen har vi haft planering med dopet som händer på söndag! Japp ni hörde rätt, om 3 dagar ska vår lilla Abbe döpas, så nu är det nedräkning till söndag. Tiden har gått så snabbt och han har blivit så stor snabbt, så det gäller verkligen att ta tillvara på tiden.
Men åter igen... Tusen tusen tusen tack till er som följer, gilla och läser min blogg ♡ Ni är bäst!

Ni får jättegärna skriva om det är något mer eller annat ni vill se på bloggen?

Likes

Comments

Abbe 0-6 månader, Föräldrarskap, Vardag

Hej fina!

Imorse så hade vi lite bus, Abbe tyckte att det var dags vid 9.00 att vi skulle stiga upp och busa med honom vilket vi gjorde med! Abbe har börjat "prata" mer och mer och visa med munnen, han har även blivit busigare.
Igår var mammahjärtat lite orolig då han inte bajsat på 2 dagar och han har skrikit och haft riktigt ont i magen och vad vi än gjort så hjälpte inget, inte ens knepet med termometern ville funka för honom så det blev ett samtal till 1177 igår men dem sa bara att vi skulle vänta till idag och ringa till BVC så natten har varit tuff. Så det var en liten lättnad i mammahjärtat när han vaknade upp med ett leende och skrattade imorse! Hoppas att det rätta till sig sen hans mage när man kan börja med portionsmat såsom katrinplommon och päron mm. BVC sa att det är ingen fara och vi ska testa nu snart med mjölk igen då han är komjölksallergiker från födseln men tydligen kan man växa ifrån det eller vänja dem, så dem trodde att det kan vara någonting sånt nu med hans mage. Han har iallfall fått 2ml Lactulos som BVC sa vi skulle ge honom så nu får vi bara vänta och se. Hoppas det hjälper för honom, vi tycker att han mår lite bättre än för 2 dagar sedan.

Har ni några bra tips så tar vi mer än gärna åt oss dem! Hur har eran dag varit för övrigt?

Likes

Comments

Vardag

Ja som rubriken lyder så är denna bilden tagen för ca 1 år sedan, tänk vad mycket som kan ändras på 1 år! Idag bor jag i ett hus, VÅRT hus! Är förlovad, har fått en fin liten son och har det helt enkelt skitbra både ekonomiskt och till vardags. Men vi har inte fått det gratis... ååååh nej! Vi har kämpat för allt det vi har idag och i kommande framtid, och som alla andra går det upp och ner även för oss. Vi är inte perfekta, ingen är perfekt, alla gör vi misstag. Men ska jag vara ärlig och det vill jag vara för er så började inte långt efter denna bilden togs många blir svartsjuka, pratade så mycket skit bakom min rygg, ljög för mig, anklagade mig för saker jag ej sagt ellet gjort utan vad DEM hade sagt! Vissa önskade att jag inte kunde blir gravid och skulle få missfall på missfall, att det skulle hända Abbe något under min graviditet. Tragiskt tänker jag... att man inte kan glädjas åt någon annan men för mig säger det bara hur dem mår. Så glädjs åt dem ni har som VERKLIGEN bryr om er! Med det sagt har en fin kväll! ♡

Likes

Comments