Som jag har längtat efter att få sätta tänderna i denna, bokstavligen. Har ännu ej läst deras första Food Pharmacy från pärm till pärm (pga för mkt annat som tagit upp min tid) men det jag har läst har varit fantastiskt! ♡ Och nu är tiden inne att få läsa den ordentligt och mata magen med snälla, läckra, vackra rätter... ☆

(Kanske kommer det en bokrecension inom kort! Kanske alltså... kan hända att jag är för uppslukad av den för att kunna formulera något vettigt ens.)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag började skriva på ett inlägg om min återhämtning de senaste dagarna igår. Men paradoxalt nog var jag uppenbarligen för trött. Kämpade med inlägget mot fallande ögonlock i säkert en halvtimme. Tills jag till slut beslutade att återuppta det imorgon och gå och borsta gaddarna istället. Så det gjorde jag. Och det hade inte förvånat mig om jag rentutav slumrade till lite med tandborsten i munnen. Men i säng kom jag sen. Och sov gott. Men på morgonen när jag tänkt skriva klart, var inlägget borta! Så, here goes round two...

Det har verkligen märkts i och på både kropp och hud att jag varit helt slutkörd. Men på något vis har jag sakta men säkert lyckats återhämta mig bitvis.
Känner mig inte sådär sprudlande på energi än, men å andra sidan har jag inte gjort det på typ det senaste halvåret ändå så... Hursom känns det som att jag helt klart är på rätt väg.
Trappar bitvis upp träning och fysisk aktivitet, jobb, sömn och äter mycket bättre. Tar hand om mig och ser till att umgås med familjen och ta kontakt med vänner. Läser böcker, lyssnar på poddar, har hemmaspa och andas!
Något som helt klart fortfarande är ur balans - om än på bättringsvägen - är det min hud. Vet inte vad som hände men den ballade ur ordentligt för ca två veckor sen.
Tänker att det säkert var stressen och pressen, men har liksom aldrig upplevt det på det här sättet förut.
Har alltid haft blandhy men nu har jag fått två rejält torra, svidande stråk på vardera sida om munnen uppåt kinderna. Vet egentligen inte bättre än att egenbehandla det i väntan på bättre tider, och har därmed ordinerat mig en alternerad ansiktsmask (kommer tipsa om 4 varianter på min favorit nedan), och massa insmörjning av jojobaolja och att undvika vatten i ansiktet så mycket som möjligt då det torkar ut ytterligare. Kanske även tillsätta mer bra oljor i kosten, för att hjälpa till inifrån!

1) Här är då mitt ursprungliga recept på ansiktsmask (passar lite oljig, oren hy):
1-1,5 tsk honung
1 tsk kanel

2) Min variant för denna härliga blandhy:
1 tsk honung
1 tsk kokosolja
1 tsk kanel

3) För enbart torr hy:
1 tsk honung
1 tsk kokosolja

4) För näring och uppfräschning:
2 tsk honung

>>Kanelen verkar antiinflammatoriskt och skrubbande. Även honungen är antiinflammatorisk och har en lugnande inverkan på huden. Kokosoljan kapslar in och återfettar torr hy, men bör inte användas som dagcreme då den även täpper igen porerna utan tvättas med fördel bort efter användning.<<


Blanda ingredienserna i ett litet glas/skål och applicera sedan blandningen i hela ansiktet/på problemområden. Massera försiktigt in för att få igång blodcirkulationen i ansiktet. Låt sitta minst 10 min, gärna 30 min - 1 h

Massera sedan bort med fuktade fingrar och skölj bort resten. Smörj gärna in ansiktet med jojobaolja efter behandligen - "för sammetslen hud"


Lycka till!


Honung, kokosolja och kanel igår kväll ♡​

Likes

Comments

Har verkligen fastnat för min banangröt. Kanske för att den är så enkel att göra. Kanske för att den ger en så lätt men ändå mättande känsla i magen. Kanske för att den redan är naturligt sötad så jag bara kan slänga på mina favorittoppings. Eller kanske för att den går att göra i så många olika varianter!

Grundreceptet på själva gröten är:
1 banan
1/2 dl havregryn
​>>mosa ihop och servera med valfria toppings och havremjölk<<

Köpte en korg med körsbär häromdagen, så idag blev det min topping, tillsammans med mina standard - linfrö och solrosfrö. Och så en kopp kaffe till det. Så himla gott!!


Likes

Comments

Sitter nu på bussen på väg mot stan och jobb. Ska skynda mig in i någon mataffär på mission att snabbt fixa mellis. Kommer ha 5-6 st massagebehandlingar på raken idag så energinivån kommer behöva tas hand om.

Fick iallafall en bra uppladdning hemma med denna superpudding som jag gjorde "breakfast style" med lite havregryn i för att få en matigare frukost.

Vegansk chokladpudding:
Mosa och blanda:
1 banan
2 tsk kakao
Blanda i för mer mättnad:
1/2 dl havregryn (gärna fiberberikat)

Servera med havremjölk och toppa med:
Valnötter
Russin
Solrosfrö
Linfrö
Etc. efter egen smak

SÅ SJUKT JÄVLA enkelt och GOTT!

Ha en fantastisk dag nu kära vänner ♡


Likes

Comments

När jag var liten ställde mamma ett födelsehoroskop åt mig. Kärnan av det var att mitt liv skulle handla mycket om >>kroppen<<. Det här berättade hon häromdan, och det kartlade ett pussel jag redan visste fanns. Ett pussel jag redan börjat lägga. Och nu samlar jag då pusselbitar som på något vis, om än ibland grumligt - ibland solklart, följer sin röda tråd och bit för bit faller på plats.

Kroppen har alltid varit så central för mig. Jag har haft mycket kontakt med kroppen och rört på mig mycket och på olika sätt under min uppväxt. Men min medvetenhet kom nog med dansen. Dansen som gav mig styrka och glädje och dansen som bröt ner mig. Inaktiviteten som följde därefter och hur den befäste sig i en jobbig kroppslig känsla. Känslan av att komma igång igen med gymträning under sista terminen på gymnasiet. Till att ha ett fysiskt krävande jobb men samtidigt stressa och förgifta kroppen med alltför stora mängder socker, mjöl och kaffe. Till ytterligare ny period, med buffé 5ggr/dag. Plus nattsnacks. Utan fysisk aktivitet. Med fysisk aktivitet. Med för lite hjärnaktivitet och ibland för mycket. Med för lite eller för mycket återhämtning. Med jobbiga känslor, stress, självhat, ångest som tryckte i kroppen. Åt alla håll och kanter.

Tills till slut
Lugn
Acceptans
Förståelse

Jag tror att mitt år på hälsa/friskvård gjort mer än jag riktigt kunde förstå att det skulle. Det blev inte alls som jag tänkt mig. Men jag fick så mycket mer och bättre ändå.

En viktig brytpunkt, som säkert inte hade nått fram till mig utan allt annat innan och runtomkring som bitvis skalat av lager efter lager hos mig, var när vi hade basal kroppskännedom. Något jag visste hade gjort så mycket för så många. Typ underverk. Revolutionerande. Ja förväntan var hög. Och jag var rätt låg när Tobias väl kom till oss. Jag minns att jag gjorde en övning där vi skulle landa in i kroppen mer och gråten bara kom som en tsunamivåg och bara svämmade över mig. Hector låg vid min sida och bara höll min hand. Så som han gjort ett antal gånger till både före och efter. Och det kändes så fruktansvärt jobbigt. Och så fruktansvärt skönt! Och det jag inte visste då var att jag där hade fått nyckeln till att hantera alla mina jobbiga känslor, all stress och all ångest.

Nu ligger jag här, i min säng, i min hemstad igen. Veckan som passerat har satt avstampet för en ny del i mitt liv. Och imorgon börjar jag första dagen på ett jobb jag fick genom två telefonsamtal igår och ett möte på fredag. Jag ska alltså ut och jobba för några jag aldrig ens har träffat, hos några jag aldrig ens hört talats om. Och det känns så kul och spännande!

LÅT LIVET KOMMA!! ♡

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw