Empties. Tomma förpackningar. Sorg och glädje. Sorg över att de är så otroligt jätteslut och glädje över att de faktiskt gjort skillnad. Stor skillnad. Dels för min hud, men även för min syn på hur hudvård kan fungera på ett annat sätt än det traditionella. Döfräckt tycker jag. Esse är det sydafrikanska, till en början ganska anspråkslösa hudvårdsmärket, som med hjälp av Christopher Genberg och hans familj tagit den svenska hudvårdsmarknaden med storm. Snacka om att ha rätt tajming! Med ett otroligt driv och en enorm tilltro till produkten, måste jag säga att jag är ruskigt imponerad över hur ni, på ett ödmjukt men ändå kraftfullt sätt marknadsför detta fantastiska märke. Hatten av för Out of eden !

Nu till dessa tomma förpackningar. Det är två olika krämer och ett serum. Dessa är produkter hämtade ur esses Rolls Roys-serie som de kallar Plus-serien. Exklusiva produkter med levande probiotika som hjälper huden att hjälpa sig själv till en bättre status. Oavsett utgångsläge (acne, eksem, torrhet, rynkor osv) Serumet ni ser på bilden är ett rent probiotikaserum. Min tredje förpackning, men definitivt inte min sista. Det här är den enda produkt (förutom antibiotika), som lyckats förbättra och nästan helt ta bort min periorala detmatit som jag dragits med sedan 1998. Serumet behöver prebiotika (probiotika=goda bakterier, prebiotika=mat till goda bakterier) för att funka optimalt, och det finns i de flesta av esses produkter. Smart.

Krämerna heter Defence Moisturiser och Restorative Moisturiser. Defence är lite lättare, har mer skyddande egenskaper och passar därav bäst på dagen. Restorative är lite kraftigare, mer återuppbyggande och passar (enligt mig) bäst på natten. Alla tre produkterna är fantastiska, men för mig är det serumet (som i hudvårdsbranschen tagit hem ett flertal priser världen över) som är grejen. Plusserien är väldigt exklusiv även prismässigt, så eftersom jag ÄLSKAR esses basserie, (ni MÅSTE kolla in den också!) är det den jag kommer att välja för att mata mina goda, ovärderliga och extremt livsnödvändiga små bakterievänner framöver. Det här är ett märke som kommit för att stanna och de har såååå många plus på sin lista. Jag lovar att återkomma med det framöver. Tills dess tycker jag ni ska gå in på deras hemsida; läs om Trevor Steyn som grundade esse, om all forskning, alla fantastiska projekt som stödjer lokalbefolkningen, alla magiska råvaror och framför allt: se var ni har er närmaste återförsäljare, gå dit och unna er en behandling av bästa sort och köp med ett underbart och prisvärt litet prova-på-kit hem. Ni blir inte besvikna ✨

Over and out
Erika 💚

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänd ett ljus och låt det brinna....

Ja i det här fallet är det ingen svårighet att låta det brinna, för det sprider sån härligt varm, mjuk och välkomnande doft. Vissa doftljus jag provat, har luktat för starkt och vissa luktar nästan ingenting. Till och med min man, som aldrig någonsin kommenterat de tidigare doftljus jag tänt, tyckte plötsligt att det luktade extra gott hemma och undrade vad det var som spred sån väldoft... :)

Dessa terapiljus som kallas Tru Mélange, är handgjorda i USA.
SPA-serien som mitt ljus (som heter Purifying) tillhör, är ett rent, ekologiskt sojavaxljus och så klart GMO-fritt.

* Veken är bomullsflätad och blyfri.

* Förpackningarna är FSC-märkta, återanvändbara och återvinningsbara med hänsyn till en hållbar miljö.

* Dofterna kommer från naturliga, eteriska oljor helt utan syntetiska tillsatser. När det kommer till dofter och doftämnen ska man vara försiktig och tänka sig för vad man använder. I detta fall känner jag mig trygg med mitt val. Jag har några få tillverkare som jag litar på, och håller mig till dem.

Hos Harmonyhome Organic, som leverantören heter, finner du även härliga tvålar och badsalt. Jag kommer att skriva lite mer om dessa i inlägg längre fram.

Vill du läsa mer och se vilka fler varianter det finns, så ska du gå in på http://harmonyhomeorganic.se/ , där finner du massa härliga produkter och nyttig information. Gillar du doftljus, tvålar, badsalt och liknande, så kommer du älska detta koncept.

På mitt Instagramkonto kan du delta i en utlottning av ett härligt Purifying-ljus :)
Håll utkik!

Mysiga hälsningar

Erika

Likes

Comments

Livet... Så lite vi vet om dagarna som ska komma... De senaste fem veckorna har gett så otroligt mycket och de senaste två dagarna har varit så märkliga och fantastiska. Jag har aldrig varit med om liknande möten. Inte så många på så kort tid. Det överrumplar mig och jag kan inte släppa känslan. En härlig känsla, så den får gärna stanna kvar... :)

I torsdags var min första dag tillbaka på Ekolea sedan i februari. Livets vägar ledde mig tillbaka och jag är så glad för det. Från hjärtat. Dagen bjöd på några enkla behandlingar och en givande kurs med Ellinor som är VD för Q for skin. Det är hon och hennes lilla gäng som står bakom dessa fantastiska produkter. Tillsammans med Sanna, Mia och de andra tjejerna på Ekolea har hon gjort studier som har hjälpt så otroligt många människor till ett bättre liv. Helt fantastiskt. Jag är så full av beundran inför dessa FANTASTISKA KVINNOR!! Hjärtat svämmar över lite och jag är så tacksam för allt jag får lära mig. Det är dyrbarare än guld. Jag känner mig så trygg med dessa underbara personer.

Fredagen började med några korta behandlingar. En kvinna hade jag ett härligt samtal med och i slutänden kom det fram att hon var från Njurunda, (en förort till Sundsvall precis som Timrå som jag kommer från) och där fann vi varandra lite extra. Glädje.

Efter det kommer en kund, som jag känner väl igen, in i butiken. Hon visar glädje över att se mig igen och vi börjar prata. Jag frågar hur hon mår och det visar sig att hon och jag är ungefär i samma fas i livet och har gått igenom tuffa tider nyligen. Jag lyssnar och delar med mig lite av mina erfarenheter. Känner samhörighet. Hon finner det hon ska köpa, betalar och går ut. 10 minuter senare går jag in i personalrummet, tar på mig jackan och hämtar väskan för att gå ut på lunch. När jag kommer ut i butiken står hon där igen. "Jag måste tacka dig" sa hon. " Du sa precis det jag behövde höra idag, och jag känner att jag måste tacka dig för det." Hon tar min hand och kramar den hårt. Jag kramar om henne och hon kramar tillbaka. Överrumplad av den fantastiska komplimangen och av att hon tyckte det var så mycket värt för henne så hon kom tillbaka. Omtumlande och samtidigt en härlig känsla av att ha hjälpt någon bara genom att finnas där. På rätt ställe vid rätt tidpunkt. Mänsklighet och värme.

På eftermiddagen kommer en kund jag ska göra en längre behandling på. När hon kommer in i butiken är det som om det kommer in en varm vind. Hon utstrålar sån otroligt varm energi och jag känner mig glad. Jag blev någon minut försenad och bad om ursäkt. Självklart fick hon kompensation för det. Lite extra mys i behandlingen :) Jag fick till en sån klockren behandling och hon var så nöjd. I slutet av behandlingen säger hon " vet du vad jag känner nu i dina händer, jag har en bra förmåga att känna av människor, och nu känner jag i dina händer att du är en snäll människa"... Det här var en klok kvinna, med en livserfarenhet som ingav otrolig respekt. Vilken fantastisk komplimang! Åter igen känner jag mig överväldigad. Över dessa fantastiska möten. Behandlingen avslutas och jag visar henne de produkter vi pratat om, så som det brukar gå till. Hon ler sitt solskensleende mot mig, tackar för en fantastisk behandling, säger att hon vill komma tillbaka och ger mig en varm och hjärtlig kram. Tacksamhet. Vilka arbetsdagar! Så mycket känslor, värme, kunskap och välvilja jag har omkring mig. Känner sån oerhörd tacksamhet och önskar varje dag att det inte ska ta slut. Det är mitt mål. Att få arbeta med det jag älskar mest. Att lära mig mer och att hjälpa andra. Problemlösning när den är som bäst.

Ödmjukhet

Tack för att ni läser...

/Erika

Likes

Comments

Jag får ofta frågan: "Varför vill du inte använda produkter från XX?" eller "Kan du inte hjälpa mig med vilka ingredienser jag ska välja bort?" Valet ligger alltid hos varje enskild individ. Det jag anser vara bäst för mig, behöver inte vara det du anser vara bäst för dig. Däremot, är det många som vill förändra och som är nyfikna på vad hudvård egentligen kan innehålla. Den informationen bistår jag gärna med.

Det finns så oerhört många ingredienser som kan förekomma i hudvård och det är (för mig i alla fall) en omöjlighet att hålla allt i huvudet. Dagens lagar och regler gör så att vi lätt luras av marknadsföringen av "ekologiska" och "naturliga" produkter. Vi stirrar oss blinda på märkningar och certifikat. Det flertalet kanske inte tänker på är att många producenter tillverkar hållbart, men väljer att inte märka sina produkter, dels för att det är oerhört kostsamt och dels för att flertalet anser att det inte finns någon märkning som är tillräckligt bra. Det vissa däremot gör, är att skriva ut märkning och certifiering av sina enskilda råvaror. Tummen upp på den.

Nya råvaror kommer hela tiden och nya namn dyker upp. För mig har det under de senaste 14 åren blivit ett intresse och en livsstil att välja bort produkter med innehåll som jag inte vill betala för. Precis som att vissa väljer att äta vegetariskt så väljer jag hudvård som jag anser vara bra och som innehåller råvaror jag vill lägga mina pengar på. Det gäller även mat och andra artiklar till hemmet. Kläder köper jag oftast second hand och när det gäller leksaker och andra saker till barnen försöker jag välja det som känns mest bra och hållbart. Det är inte alltid ekonomin finns till att köpa det allra bästa och då väljer jag det som jag anser är näst bäst. Så länge jag kan göra ett medvetet val, känner jag mig nöjd med mina köp. När det inte finns något "näst bäst" väljer jag oftast hellre att avstå.

Åter till hudvården. För att det inte ska bli ett för tungt och långdraget inlägg, så kommer här en liten lista över några av de råvaror jag i första hand väljer bort.


Silikoner För att de misstänks vara bioackumulatorer i människor och djur. Svårnedbrytbart i naturen och kan bilda formaldehyd (ett carcinogent och nervgiftigt lösningsmedel/konserveringsmedel) när det bryts ner. Slutar oftast med ändelsen -cone i ingrediensförteckningen. Syntetiskt framställt.


Mineraloljor – Rester från petroleumindustrin. Billig råvara som smörjer och skämmer bort huden, ger ett beroende på grund av att hudens egna funktioner avtar. Ett dött material som är helt utan näring. Används ofta som smörjmedel i olika maskinindustrier. Kallas ofta vaselin, paraffin eller petroleum. Det finns studier som visar att mineraloljor påverkar lederna hos råttor.


Propylenglykol - Mjukgörare som tas från mineralolja.


Sodium Lauryl/Laureth Sulfat (SLS) - En väldigt stark tvätt-tensid som löser fett och gör att produkten löddrar. Finns ofta i tvål, schampo och tandkräm. Problemet är att den är alldeles för stark och gör att det nödvändiga skyddet vi har av fett och bakterier på huden tvättas bort. pH-värdet rubbas och huden blir mycket torr och lättare utsatt för yttre negativ påverkan.


PEG Syntetiska emulgeringsmedel, (enkelt förklarat, ett ämne som gör att fett och vatten kan blandas) som framställs av etylenoxid som är giftigt och cancerframkallande. Det kan finnas spår kvar av etylenoxid i den färdiga råvaran.


Akrylamid/polyakrylamid - Starkt cancerframkallande, nervgiftigt, fosterskadande, allergiframkallande, hormonstörande och allmänt giftigt för alla organ. Polyakrylamid kan vara kontaminerat med eller sönderfalla till akrylamid. Akrylamid tas lätt upp genom huden, men även genom tarmsystem och inandning. Ni som kommer ihåg katastrofen vid Hallandsåsen, vet hur giftigt det anses vara och något vi inte vill ha i vår närmiljö.


Triclosan - Bakteriedödande. Kan framkalla resistens hos bakterier. Kan läcka ut från reningsverk och är giftigt för vattenlevande organismer.


EDTA Komplexbildare (ett ämne som kan binda andra ämnen till sig) som anses vara starkt miljöbelastande. Utvinns ur välkända cancerframkallande ämnen, däribland formaldehyd och natriumcyanid.


Med detta vill jag inte säga att allt som är naturligt är bra. Alla komponenter och råvaror ska behandlas med respekt, och det finns råvaror från naturen som också anses vara mindre bra för människa och miljö.

Jag brukar ofta resonera såhär;

Om jag fick välja mellan två saker, där den ena innehöll mer gift än den andra. Vilken skulle jag välja då?

Jo, givetvis den med mindre gift.

Alltså faller mitt val ganska naturligt på den typ av produkter som innehåller så lite miljöbelastande ämnen och så mycket näring som möjligt. För min del en ganska enkel matematik.

Vill ni läsa mer om tvivelaktiga ingredienser och mindre charmiga ingredienser i hud- och hårvårdsprodukter,

kan jag varmt rekommendera:


Dermanords tvivelaktiga ingredienser

My aroma - Onödiga kemikalier i hudvård

Ta och titta in i badrumsskåpet nu och upptäck en ny värld :)

Kram

Erika


Likes

Comments

I tisdags tog jag en dagstripp till Stockholm för att gå på Stockholm Beauty Week. En minimässa som jag säkert hade kunnat gå igenom på en timme, men jag blev kvar 6 timmar (!). Minglade, tittade på intressanta föreläsningar, träffade gamla bekanta och såg på när första upplagan av det fantastiskt välorganiserade Organic Beauty Awards gick av stapeln. Historiskt!

Många av samtalen handlade om den hållbara konsumtionen, att allt faktiskt hänger ihop och att vi använder ca 12-17 hudvårdsprodukter/person/dag. Flertalet av de produkterna (som vi använder varje dag) är rengöringsprodukter. Som spolas ut i avloppet efter användning. Handtvål, ansiktsrengöring, duschtvål och hårschampo. Även de personer som säger att de inte använder hudvårdsprodukter, gör faktiskt det ändå. De flesta tvättar sig... förhoppningsvis...
​En väldigt trevlig och givande dag och jag kommer definitivt tillbaka nästa år :)

På tal om tvål... Jag älskar tvål! Att få tvätta sig med en riktigt fin, väldoftande och bra tvål är fantastiskt. Knäpp? Jo, kanske lite... I veckan kom jag att tänka på att jag faktiskt hade en stor tvålsamling när jag var liten. Säkert 200 tvålar samlade jag ihop och efter att jag flyttat hemifrån när jag var 17, så låg de i en flyttlåda hemma hos pappa tills vi rensade ut det sista några år senare och jag med sorg i hjärtat insåg att det var dags att låta samlingen bli ett fint minne.

Trots att jag tycker så mycket om dessa tvålar, har jag aldrig satt mig in i hur de tillverkas. Jag har nöjt mig med att de ska vara fria från onödiga tillsatser, palmolja och helst vara svensktillverkade. Då har jag varit nöjd. Tills en dag för några månader sedan när jag läste på en innehållsförteckning och såg att det stod kaustiksoda. What?! Men långt bak i minnet, vet jag att jag kände till att det användes vid tvåltillverkning förr. För mig som lever med en rörmokare, är kaustiksoda ett svärord. Detta har legat och skvalpat i min hjärna ett tag och nu kände jag att det var dags att ta reda på hur det egentligen står till. Sagt och gjort...

Jag frågade min tvålguru Malin, om man verkligen använder kaustiksoda idag, och fick detta ödmjuka och bra svar: "Ja, annars går det inte att göra tvål. 😊 Så gör man tvål från grunden. På kemispråk blandas en bas (Natriumhydroxid vilket är kaustiksoda) för fast tvål och Kaliumhydroxid för såpa och flytande tvål. Basen reagerar med syran vilket är de fettsyror som finns i den olja/fett man använder. Resultatet av den kemiska reaktionen är ett salt, själva tvålen -det som löddrar och rengör, dessutom bildas glycerin och vatten." Tada! Det är som ni kan se, inte bara att slänga ihop en tvål. Ett riktigt hantverk är vad det är. Jätteintressant tycker jag.

Det som sägs om den konventionella tvåltillverkningen är att man separerar glycerinet från tvålen för att använda det till lotioner. Tvålen blir då mindre vårdande och mer uttorkande, vilket leder till att producenterna får sälja mer lotion. Smart, eller hur? Vi är åter igen lurade av de stora `drakarna`.
Nej tack, säger jag. Köp tvål från en producent där du vet vad du får. Dagens tips från coachen ;)

Men det är ju detta som är så fantastiskt roligt i den här branschen. Det finns så mycket att lära och det finns så många fantastiska människor som kan lära ut! Det finns alltid utvecklingsmöjligheter för den som vill och känner man att man vill sprida budskapet om hur man kan konsumera mer hållbart och medvetet så tycker jag man ska göra det.

Man kan alltid så några små hållbarhetsfrön lite här och där 😉

Nu börjar vi närma oss skolavslutningar och frökenpresenter. Mitt tips är: så ett frö (smultron, tomat, jordgubb, gurka e.dyl) i en fin liten terrakottakruka (alt köp en färdig planta) och köp en riktig tvål därtill. Hos Malin i Ratan kan ni köpa små tvålar för ca 50 kr, och det tror jag många kan tycka att fröken är värd. Bor ni i Göteborg med omnejd, så tycker jag ni ska titta in till Tvåla och Tvaga i Haga. Där finns också mycket godis för oss tvålfantaster. Har man inte råd med tvålen till fröken, så köper man en till sig själv och ger den lilla plantan i en egenhändigt målad kruka i present ;)

Ta hand om er och tack för att ni läste

Erika

Likes

Comments

... Det är för många ingen nyhet och väldigt många ÄR väldigt insatta, pålästa och kunniga idag, Men en stor mängd individer vet inte hur enorm inverkan stress och kost har på våra kroppar. Så många åkommor som utlöses av stress... och så mycket vi skulle kunna hjälpa kroppen med rätt kunskaper om vad vi stoppar i oss. Hälsokostindustrin har ju fattat galoppen och öser ut massor av mer eller mindre bra grejor som gör att folk blir förvirrade och tappar lite tron på att det som säljs faktiskt gör nytta. Det blir en svårgenomtränglig djungel som man tröttnat på innan man hunnit igenom en bråkdel. Skeptisk, jag? Japp... ;)

Vår hud och våra binjurar (som producerarkortisol och adrenalin) påverkas enormt av stress och även våra tarmar. Som jag sagt förut; allt hänger ihop... Läste just att nu om en avhandling från Stockholms universitet som visar att hela 30 % av alla 16-åringar lider av allvarliga stressrelaterade problem. Brrrr... Var är samhället på väg...?

Två viktiga ämnen som kroppen släpper ifrån sig vid stress är magnesium och B-vitmin.

Magnesium är ett mineral som behövs för en mängd olika funktioner i kroppen. Bl.a hjärtat, musklerna och cellerna (och de är ju några stycken) behöver magnesium för att ta sig igenom dagen. Magnesium är nödvändigt för bildandet av DNA och kan även vara bra för hur levern, nerverna, immunförsvaret, hormonsystemet och matsmältningen funkar. Magnesium är även väldigt viktigt för omsättningen av kalcium.
Detta är en hel del viktiga komponenter för att vi ska må bra.

Vanliga symtom på magnesiumbrist kan vara hjärtklappning, kramp, krypningar i benen, migrän/kraftig huvudvärk, sömnproblem, trötthet, PMS och magproblem. På salongen där jag jobbat säljs mängder av magnesium, så många behöver uppenbarligen fylla på. Överdosering är ytterest ovanligt.

Magnesium finns bl.a i bönor, chiafrön, sötmandel, broccoli, banan och brännässlor.

Träning kan ibland upplevas som stress för kroppen. Oftast en positiv stress, men ändå såpass mycket att man kan behöva komplettera med lite magnesium :)

Dagsbehovet av magnesium för en vuxen person är 300-450 mg.

B-vitamin är en vattenlöslig vitamin som man behöver få i sig dagligen. B-vitamin finns i 8 olika sorter, så för mig passar ett komplex bäst, så jag vet att jag får i mig allt jag behöver. Alla har olika funktioner och ger olika symtom vid brist.

B-vitamin stimulerar ämnesomsättningen och immunförsvaret. Det har även inverkan på celldelningen. B-vitamin är även en hår-, hud- och nagelvitamin.

Eftersom B-vitaminerna är så många och så komplexa, låter jag er läsa lite mer om dem här

Det allra bästa är så klart att få i sig allt via kosten, men idag kan det vara svårt med alla processer och tillsatser som maten utsätts för. Vi lever också ofta ett liv som kräver lite extra. För mig har det som sagt gjort skillnad med tillskott, men det är ju så klart helt och hållet upp till var och en hur man vill göra :)

Ja, mina vänner. Detta var en ytterst kortfattad liten text om dessa två otroligt viktiga ämnen. 

Känner man sig trött och nere och har utsatts för stress under längre tid, så är det inte fel att prova. Två svensktillverkade märken som håller hög kvalitet är: Helhetshälsa och Holistic.

Tack för att ni tog er tid och ta hand om er 💚

Vänligen
Erika

Likes

Comments

Idag fick jag chansen att delta på en förmiddag med information/utbildning inom ämnen som fettsyror och näringsupptag i kombination med hur våra hormon- och immunsystem fungerar. Så intressant och inspirerande! Tjejerna på Ekolea är fantastiska och besitter så otroligt mycket erfarenheter och kunskap om det mesta och vad som kan behövas för att hjälpa en trasig hud eller hårbotten. Tack för att jag fick komma idag!

Kvinnan som delade med sig av denna otroligt intressanta information, heter Ellinor Nilsson och är VD för företaget Q for skin. Hon har lång erfarenhet av att ha arbetat inom vården innan hon sadlade om och lever numer på att förmedla hur otroligt viktigt det är för oss att se till att kroppen får i sig livsnödvändiga fettsyror i rätt mängd, rätt balans och av god kvalitet. De har tillsammans med världsledande forskare tagit fram ett koncept som är helt fantastiskt och väldigt lyxigt och prisvärt om man ser till innehållet. Inte ekomärkt (1, det är dyrt att ekomärka, märkningsföretagen är vinstdrivande och tar ut hutlösa summor 2, flera märkningar håller inte så hög standard som många önskar) Däremot helt vegetabiliskt och veganmärkt (ett arbete som just påbörjats). Produktutveckling pågår kontinuerligt, studier görs och man är noga med att delta på mässor och annat som kan ge nya kunskaper inom kemi och liknande. Fördelen med svenska företag, är att vi som konsumenter i samma land, lätt kan ta kontakt om vi har frågor från allt om produktanvändning, till varför man valt vissa specifika ingredienser. En trygghet som är mycket värd.

Ibland kan jag känna att begreppet hudvård uppfattas väldigt ytligt. Det är ju bara fasaden man bryr sig om.... Men de som tänker så kan inte ha mer fel. Huden är vårt största organ och det hänger ihop med alla andra organ i kroppen. På ett eller annat sätt. Det som i de allra flesta fall är återkommande när det handlar om olika åkommor i hud/hårbotten, är att tarmen inte kan förmedla näring hela vägen ut till huden, eller ännu värre; det finns inte ens näring så det räcker till vår hjärna som behöver så mycket energi. Ser vi inte till att (nu är jag tillbaka vid liknelsen av en bil igen) tanka rätt bränsle och fylla på rätt olja, så hackar vi och knackar ett tag, tills vi brakar ihop helt.

Det finns så mycket att ta upp, berätta, förmedla och lära sig mer om. Det är inte raketforskning det handlar om. Det är näringslära. Och kunskapen om hur vår kropp och hur våra sinnen hänger ihop. För det gör de. Så mycket mer än vad vi tror.

Det finns så många ute i verkligheten som är fantastiskt duktiga på detta, men det finns så många fler som mår dåligt och som behöver få information till sig på ett lättförståeligt sätt och i små portioner. Vi kan inte få för mycket av den här kunskapen som faktiskt kan vara livsviktig och avgörande för hur samhället kommer att se ut när våra små barn vuxit upp... Ett intressant tåg som jag gärna åker med på ;)

Ta hand om er och tack för att ni läser

/ Erika​

Likes

Comments

Präktig och helylle. Ibland känner jag mig så jäkla överdrivet ordentlig. Vi äter eko, köper second hand och när det kommer till smink och hudvård är det absolut noll tolerans mot näringsfria produkter. Jag försöker laga nån paleorätt/vecka, plastbantar, juicar, smoothieblendar, försöker minimera gluten och socker, ratar vanliga vindruvor och äcklas av pålägg med nitritsalt. Ibland får jag gå från mataffären med hälften av det som står på listan för att jag hittar bara skräp. Sån är jag. Skeptisk stå det ryker om det. Vrider och vänder på allt. En sån som t.o.m jag själv ibland tröttnar på. Ordentligt. Är det bara jag?

Ibland rasar jag helt. Köper godis, korv och färdig pytt i panna från felix. Dottern får köpa sin älskade korv med färdig risgrynsgröt (även fast det är så enkelt att göra egen) och så plockar vi med oss ett gäng smaksatta chips, sockriga donuts och ett paket Mums-Mums till fikat. Tillfredsställelsen är total.

Men... Mina bakslag är mina framgångar. För varje gång känner jag att det är behövligt att få vältra sig och bara gå all in på det som i vanliga fall är big no-no´s. För mig är det så. Jag blir mer peppad och får mer lust att göra bättre ifrån mig efter ett steg tillbaka. Jag älskar ju det rena och härliga. Det naturliga och livsnödvändiga.

Innerst inne älskar jag att vara en skeptiker. Det är min drivkraft. Jag lär mig och ifrågasätter och funderar. Jag älskar likasinnade. Jag är ödmjuk och tacksam över all kunskap som finns runt omkring, även fast jag verkar hård och kantig ibland. Sån är jag. Skeptisk, nyfiken och ödmjuk. Varför inte prova du också, du lär dig massor, slipper bli grundlurad av vilseledande reklam och kanske får en lite mer giftfri tillvaro ;) 

Likes

Comments