Idag har jag varit och hälsat på min farmor. Vi tog en rundtur i hennes källare och jag fick massa tyger med mig hem. Hennes källare är rena paradiset! En riktig pysselkällare.. Jag skulle vilja BO i hennes källare.

Jag behöver något att sysselsätta mig med nu sista tiden jag går hemma och bara väntar på bebis. Nu behöver jag bara idéer på vad jag kan pyssla Ihop..  😍

Det gula tyget blev genast en favorit!

Jag hittade även detta underbara tyget, jag som ÄLSKAR elefanter!

Och buntar med spets från min farfars fasters gamla butik! ❤️

Likes

Comments

Nu har jag gjort om mobilen över skötbordet IGEN 😂😬. Jag har tydligen alldeles för mycket fritid.

Igår hade vi städ på schemat. Jag dammade och skurade ett golv medan sambon gjorde allt annat. Efteråt hade jag så ont i bäckenet att jag inte kunde resa mig ur soffan, när sambon väl dragit upp mig kunde jag knappt gå och jag kunde inte ens ställa ner hundens mat på golvet.
PS. Det var det sista golvet jag skurade denna graviditeten 😂

Små papperspyssel passar alltså alldeles utmärkt just nu. Endast ansträngande för fingrarna och hjärnan måste ju trots allt ha något att sysselsätta sig med.

Jag kände mig inte helt nöjd med den gamla mobilen och luftballonger var ju tanken från början, men nu knåpade jag ihop en annan variant 😊

Guldstjärnora är bara där tillfälligt. Jag vill måla riktiga guldprickar på väggen, men känner efter lite först och testar olika mönster och varianter 😊

Och gårdagens mage. Jag tror att det börjar bli trångt för bebis😊❤️

Likes

Comments

Det här inlägget kommer inte vara pysselrelaterat.

Idag går vi in i vecka 36 och allt går väldigt långsamt just nu. Veckorna släpar sig fram. Nu när man går hemma har man väldigt mycket tid att fundera och oroa sig över saker. Sjukt jobbigt! Försöker att alltid tänka positivt, det är ju onödigt att oroa sig i förväg. Det är inte alltid så lätt! Jag måste lära mig att ta en dag i taget.

Idag har jag bakat kladdkakemuffins. Tanken var ju att de skulle hamna i frysen så att man har något att ta fram när det där akuta chokladsuget kommer över mig. Vilket är ganska ofta nu för tiden. Sambon börjar bli trött på att akutåka till affären om kvällarna 😂.

Nu har jag redan käkat två stycken, hoppas bara att jag kan hålla mig ifrån resten nu..
Jag var dessutom bara tvungen att slicka ur varenda droppe ur bunken! Inget kunde hejda mig, men jag tror att lillpyret tyckte om det också. Sparkade som den rockstjärna han/hon redan är 😍

Så är det en pojke eller flicka därinne? Funderar så att jag blir tokig här!

Likes

Comments

Finns det något som gör en så glad som en happy planner? Filofaxande ser också trevligt ut men jag har aldrig förstått mig på det.

Detta är min happy planner!

Varje ny månad börjar med en heltäckande sida med vackra mönster och färger. Det finns även en sida för varje månad med olika saker att fylla i. Den här sidan ser olika ut från kalender till kalender men i just denna kan man skriva upp födelsedagar, mål och vad man gör just nu.

För varje månad finns ett uppslag där man får en överblick över hela månaden. Små rutor där man kan skriva viktiga möten man vill komma ihåg eller varför inte sitt jobb- /skolschema. Sedan finns uppslag med vecka för vecka och här har vi mycket plats att skriva, rita eller pyssla. Man kan säga att happy plannern är en pysselalmanacka. Scrapbooking. Man blir glad när man skriver i den och när man tittar i den! Det ska även finnas happy planners för träning, recept och bröllop. 

Det jag oftast använder när jag fyller min happyplanner är dessa klistermärken med lyckliga, bra budskap och Washitejp! Man kan inte få för mycket!

Sist men inte minst måste jag också tipsa om en ifyllningsbok om graviditet, för er som älskar att skriva och pyssla. I den här boken från glimra förlag fyller man i vecka för vecka. Dessutom finns det plats för bilder där du kan klistra in eller rita hur din mage växer och växer. Love it!

Likes

Comments

Vi är redan inne i februari 2017. Jag har pysslat en hel del så nu är det väl hög tid att uppdatera er. Vad ska vi börja med?

Den här vimpeln var det första jag pysslade ihop. Även här de underbara Tilda-tygerna från panduro. Flätade ihop vanligt natursnöre som fick agera band till denna vimpel. Att fläta den långa flätan var absolut det mest besvärliga. Det här med att fixa till tre längder som var ungefär lika långa. Snörena var jättelånga och det var fruktansvärt krångligt. Men det blev bra i slutändan.

Det andra jag började på var en mobil till spjälsängen. Den pysslade jag ihop av gamla äggkartonger, akvareller och en stomme till en gammal julbelysning. Jag har dock använt mig av pärlor så när bebisen blir större får man se till att hänga den utom räckhåll.

Vi har även gjort iordning en början till ett barnrum. Just nu har vi endast ett skötbord där inne men vi tyckte att det var bäst att ha det färdigmålat när bebisen kommer så att man inte behöver krångla med det sedan. Det blev en grön nyans som jag ÄLSKAR! Grön är min favoritfärg just nu! Grönt är skönt och jag vill måla om allt!

Tågbonaden fick jag av min farmor när jag var liten, varje vagn är en ficka. Perfekt vid skötbordet 😀

På bilden över kan ni se ännu en mobil som jag pysslat ihop. Försökte göra luftballonger först av pompombollar men jag blev INTE nöjd.

När jag gjorde denna mobil använde jag mig av en gammal "schalgalge" från Ikea som jag klippte sönder. De små ringarna alltså. Sedan tog jag mina änglavingar som jag annars brukar ha i julgranen. Även här har jag använt pärlor så det är ajja bajja att ha den inom räckhåll.

Min mormor har målat jättefina målningar som jag tänkt hänga upp över Tågbonaden. Men jag behöver vanliga träramar i natur, ljust trä. Vart får jag tag på det?! Det finns ju bara svarta och vita överallt! Säg gärna till om ni har några tips! ❤️

Och till sist måste jag bara visa våran fina barnvagn och skötväska. Nu längtar vi jättemycket tills vi får gå ut och provköra den för första gången! ❤️

För övrigt är vi nu i princip färdiga inför barnafödseln. Det är bara jag som ska packa förlossningsväskan 😊

Likes

Comments

Idag går vi in i vecka 34! Tiden går så fort och snart är det faktiskt våran tur.
Jag börjar få svårt att sova på nätterna. 

Somnade sent inatt och Vaknade tidigt imorse.. Satte mig vid symaskinen och efter några uppsprättningar och omprövningar så hade jag fått mig en mobilfodral. Det är konstigt. Hur noga man än tänker igenom varje steg för att det inte ska bli fel så händer det alltid något ändå! Problemet kanske är att jag aldrig kör på mönster. Jag bara klipper och syr 😅. Nu får jag iallafall plats med både laddare och mobil! :D storblommigt tyg på utsidan, småblommigt tyg på insidan och ett filttyg som mellanlager för att det ska skydda lite också.

Älskar dessa Tilda-tyger från panduro! ❤️

Nu ska jag vila i badkaret,  läääänge. Det bästa som finns! Där kan vi snacka avslappningsövningar. 

Likes

Comments

Nu är de första klapparna inslagna. 👏😊

Likes

Comments

27 November -  Första advent. Födelsedagskalas och julpyssel.

Pysslade ihop några julgranskulor i eftermiddag. Nötter, kottar och glitter. Jag älskar glitter!!! 💗

Ett av mina absoluta favoritpynt är dessa skedar som jag knåpade ihop för några år sedan.  Köpte fina gamla skedar på loppis och glitter såklart. 😉

Min sambo är jesusbarnet själv.  Född på julafton för 25 år sedan. Traditionen har blivit att alltid fira den första advent. Kalas har vi också hunnit med och hunden var lika intresserad som gubben när presenterna skulle öppnas.

Och min mage bara växer och växer..  💟😊

Likes

Comments

Det kanske är fler än jag som längtar något otroligt efter JUL nu när snön fallit så vit och fin kring våra stugor.
Det värsta är att jag redan är jättesugen på att julpynta, julpyssla och lyssna på julmusik. Men det känns kanske lite väl tidigt.. Sitter här och tittar igenom gamla foton och hittade min juldukning från förra året. Delar med mig och längtar... :)

Likes

Comments

Nu har jag faktiskt målat ännu en ny tavla. Tyvärr så syns det inte så bra i bild, men stjärnhimmelen består av ett hav av vitt glitter. Blev väldigt fint när ljuset låg på! Blev nästan exakt som jag tänkt mig.. och ja, jag har dålig fantasi och målar endast träd 😂

Likes

Comments