Header
Allmänt, Fotografering, Resor

Godkväll!
Ja, jag är alltså just nu på Gotland och det har jag varit nu i två dagar. En weekend blir det då vi tar färjan hem imorgon redan. Kan ju vara bra att vara hemma tills skolan börjar ;)

Idag har vi turistat runt här på ön (främst norra delen) och klättrat runt bland raukar, badat, fikat, ätit gott, promenerat, varit på gårdsbutik och sett solnedgången. Det är verkligen så himla häftigt och fint här. Faktisk första gången jag är på Gotland och då har vi inte ens långt till färjorna. :D

Solnedgången får stå för kvällens bilder här på bloggen, det var verkligen så himla vackert. Inte alltid man ser en sådan fin solnedgång! <3
Ha det jättebra tills vi hörs nästa gång, kram Erika!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Linaria, Ridpass

Hej hej! Nu är det dags att logga in här för att börja blogga lite på riktigt! Ska bli lite skönt när skolan börjar och man är hemma så att bloggen får lite mer tid, hehe.

För några dagar sedan red jag dressyr i paddocken på Linaria. I början ville hon verkligen inte samarbeta. Jag satt och jobbade för att få henne i form och hon brydde sig inte alls. Då hade jag ändå gummisnodd som hjälp. Man blir ju bara lite trött när vi jobbar mot varandra istället för tillsammans. Jag valde i alla fall att gå vidare till galopp där hon gjorde jättefina fattningar och hade relativt fin galopp. Sedan gick jag tillbaka till starten och började jobba henne på en volt i skritt. Då, efter ett tag gick hon plötsligt jättefint, nästan lite för böjd ibland, haha. Gick sedan över till trav och efter ett bra tag gick hon fint och mjukt även där! Innan hon blev allt för trött gick hon som en riktig dressyrhäst på banan, men sedan när hon började bli trött blev det genast lite sämre koncentration från hennes sida.

I slutet kunde jag i alal fall inte vara annat än nöjd! Hon är i alla fall mycket bättre nu i dressyren än hon varit de senaste tre åren, wow! <3 Älskar henne!

​Foto: @emmaolsson ​

Kram Erika 

Likes

Comments

Shopping , Utrustning

...Detta är alltså mina nya kompisar som förhoppningsvis ska behöva stå ut med mig läänge! Mina allra första ridstövlar i hela mitt liv (bortsett från fodrade vinterridstövlar)! Jag har ridit i chaps och ridskor innan, men nu efter både lön från jobbet och färdigväxta ben och fötter var det ett perfekt tillfälle att köpa ett par.

Jag har alltid varit inne på att köpa ett par ridstövlar från märket Mountain Horse, men efter att jag varit på Hööks och sett och provat dessa från märket Ariat blev jag nästan fast och bestämde mig direkt för att det var de här jag ville ha. De satt helt perfekt och det är ju det allra viktigaste när det gäller ridstövlar. Inte bara det att de är sköna, de är riktigt snygga också! ;) /Erika

Likes

Comments

Fotografering, Resor

Hej!

Idag har vi varit på Sollidens slott på Öland och bla annat kikat och gått runt i den vackra parken, gått på en liten utställning, fotograferat massor och även sett både Kungen och Drottningen. Inte för att skryta eller så, haha. Det var jättetrevligt och det fanns en hel del fint att fotografera, så därför tänkte jag visa upp lite bilder från det kungliga palatset så att säga. Det finaste var alla blommor som blommade så fint i olika färger , de gjorde allt!

Hoppas även ni har haft en bra dag! /Erika

Likes

Comments

Henkie, Ridpass

Hej hej!

Idag var det dags för Henkie att få röra på sig lite igen och då fick det bli blandat dressyr och hoppning. Jag red med gummisnodd under dressyren för att han lättare skulle hitta hjälpen och söka sig nedåt vilket också funkade superbra! Jag började med att rida igenom honom i alla gångarter och redan då kände jag att han var lätt att ställa i båda (!) varven. Henkie har jättesvårt att ställa sig rätt i högervarvet då han är så stel där, men idag gick han ställd nästan från första början! Wiho :D Under både skritt och trav gjorde han ett jättebra jobb och till slut gick han både ställd och böjd i både skritt och trav. han var riktigt mjuk i sidorna.

Innan jag började hoppa tog jag av gummisnodden eftersom dressyrarbetet var klart för dagen. Hoppningen fick bli de två kombinationerna som stod i paddocken och de hoppade han jättebra verkligen. Han som brukar vara lite osäker hade idag världens bästa självförtroende och bara flög över hindrena! Han var så duktig så vi kunde höja upp räcket till 85cm medan oxern låg på 75cm.

På grund av det varma vädret var vi båda helt slut efteråt så ett litet bad under vattenslangen för Henkie fick bli räddningen, haha. Vad har ni hittat på idag? /Erika

Likes

Comments

Henkie, Ridpass

Hejsan! Hoppas allt är bra med er!?

Häromdagen tog vi en liten promenad/uteritt i skogen då jag red på Henkie och Sofia red på Linkan. Vi red först på en stig, sedan cykelväg och till sist på ängen där vår terrängbana finns. Vi hade verkligen superkul och Henkie var verkligen taggad. Som tur är är han så snäll och lyssnar så fort man säger till honom vilket jag verkligen tycker om. Jag är ju så van vid Linaria som nästan aldrig går att stanna, hehe. Men Henkie han är duktig!

På terrängbanan var detta första gången han inte tvekade på något av våra hinder. Jag kunde till och med hoppa över hindret som är uppbyggt av däck utan att han ens kollade på dem. Kul tycker jag att han bara blir säkrare och säkrare att rida på! Det kommer bli en riktig toppenhäst. Som avslutning på en bra hoppning tog jag alla hinder på rad och han gjorde det super! Ni kan säkert tänka er hur svettig han var när vi kom tillbaka till stallet...

Innan jag avslutar vill jag bara tacka för alla fina kommentarer och respons på min nya blogg! Jag är verkligen taggad på att nu få köra igång på riktigt! :) Kram Erika

Likes

Comments

Allmänt, Henkie, Linaria

Hej på er! Detta är alltså mitt första inlägg här på nouw och då tänkte jag presentera mig lite för er!

Jag heter Erika och är en glad 16-åring! Mitt liv består till stor del av hästar och ridning då det är vad jag brinner för. Jag äger en ponny tillsammans med min syster och så rider jag även en annan ponny som jag inte äger, fast hon är som min ändå ;) Ponnyn som vi äger heter Henkie och han är en korsningsponny född 2005. Honom har vi bara ägt sedan i mars 2017 och han är därför fortfarande ganska ny för oss, men vi kommer väldigt bra överens! Den andra ponny heter Linaria och är ett welshponnysto född 1999. Linaria har jag ridit sedan maj 2014 och vi har haft väldigt mycket kul tillsammans. Vi har inte bara gjort en stor utveckling utan även tävlat en del också!

När jag inte rider tar jag gärna med mig kameran och fotar lite här och där. Jag fotar både hästar, natur, blommor och massor av annat som jag ser något vackert i. Jag fotar med min systemkamera Canon 100D.

Jag ska även berätta att jag tidigare bloggat på monsterasryttarna.blogg.se där vi var tre tjejer som bloggade tillsammans. Efter att vi bestämt oss för att gå vidare alla tre så blev det en egen blogg istället. :)

Hoppas att ni stannar kvar här och läser min blogg, det kommer bli skitkul! Nu kör vi <3 Kram Erika

Henkie till vänster och Linaria till höger.

Likes

Comments