Allmänt, Fotografering, Åsikter & Tankar

Hej hej!

Jag har ett litet problem, både mitt photoshop och lightroom går ut imorgon. Väldigt tråkigt att det går ut nu när jag precis har fattat hur jag ska använda det och hur det fungerar. Men, men jag har haft det ett år och får väl skylla mig själv lite att jag inte tog tag i programmen lite tidigare...

Jag behöver i alla fall hjälp från er fotokunniga. Jag själv tycker att photoshop är ganska svårt eftersom jag är nybörjare, men enklare grejer klarar jag (tex bloggheadern). Lightroom har jag använt mig av när jag redigerar bilder och jag tycker det är relativt enkelt nu när jag vet hur jag ska göra. Jag tycker Lightroom är jättebra och man kan göra så mycket med bilderna. Så första frågan är: Ska man köpa det ena av dessa programmen, isåfall vilket?? (tänk på att jag INTE är proffsfotograf) Eller ska man ha båda två? och min andra fråga är: Tycker ni man ska betala per månad eller köpa det för ett fast pris?

Hur har ni gjort och vilket tycker ni är enklast? Jag behöver verkligen er hjälp <3 Kramisar Erika

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Henkie, Tävling

Hej!

I söndags var det ju tävlingsdebut för mig och Henkie i Blomstermåla. Vi hoppade 60 och 70 för att han ska få en vana och känna att han klarar det. Detta var andra gången vi hade med Henkie på tävling och han skötte sig lika bra som förra gången. Lugn som en filbunke och brydde sig inte om något alls. Jag har hört sedan tidigare att han är jätterädd för både funktionärer och utstickande hindermaterial, men somsagt han var LUGN och brydde sig verkligen inte om omgivningen! <3

Första klassen, 60, hoppade han väldigt fint men kanske något ofokuserad. Han hade en otroligt bra framåtbjudning och drog verkligen mot hindrena. Felfritt blev det! Laddade sedan om till 70-klassen och där kändes han mycket mer fokuserad och han hoppade mycket bättre. Över ett hinder tog han en omhoppningssväng så jag bästan höll på att slå i foten i hinderstödet, haha. Men även denna klassen blev felfri!

Bästa Henkie förvånade mig verkligen, nu vill jag tävla meer. Känns så härligt att vi redan är uppe på denna nivån :) Kramisar Erika


Likes

Comments

Henkie, Planer, Tävling

Heej!

Imorgon är det dags för min första tävling med Henkie! Vi ska hoppa 60 och 70 eftersom det under de senaste träningarna känts så himla bra med hoppningen. Tanken var från början att hoppa 50 och 60 för att Henkie ska tycka det är kul och få bättre självförtroende. Men, jag tycker att 50 känns alldeles för lätt för honom så därför tar vi oss an 60 och 70 istället!

Under senaste träningen var Henkie helt fantastisk. Han hoppade utan tvekan och hade riktigt bra framåtbjudning, dvs drog mot hindrena och verkligen tog i i hoppen. Jag tar med mig känslan från träningarna in på banan imorgon och hoppas att det går lika bra då.

Vi hörs /Erika

Likes

Comments

Allmänt

Hej mina vänner! Allt bra med er? :)

För mig är det ännu en vecka fullproppad med olika grejer jag ska göra. Inte bara att det är fullt upp i skolan, nej, då skulle mobilen såklart ge upp också. Jag klarade mig fem dagar utan mobil, sedan fick jag åka och köpa mig en. Verkligen inte det ja ville lägga tid och pengar på just nu, men jag hade verkligen inget val! Det värsta av allt är att alla bilder från de två senaste månaderna bara har försvunnit. Otur...

Höstkylan har verkligen kommit nu och jag börjar bli torr om både händer och läppar redan, vilket inte är kul! Imorse fick alltså vinterhalsduken åka fram och vantarna på när jag skulle cykla till bussen. Det var skönt i alla fall kan jag säga!

Ha det bra, så hörs vi <3

Likes

Comments

Henkie, Linaria, Ridpass

Hej! I lördags var det såå kul att rida på Henkie. Jag hoppade honom för första gången på väldigt länge då Sofia har hoppat honom de senaste gångerna. Jag kan säga att han redan från början på ridpasset var taggad. Kanske lite väl taggad, för i traven gick han knappt att stanna, haha. Han var verkligen inte sugen på dressyr, utan fart och hoppning var det han ville ägna tiden åt. Första galoppen var ganska rolig när jag skulle göra ett galoppombyte på medellinjen och Henkie bara drog iväg med mig. Lilla sötisen! Sedan började jag hoppa lite och det var verkligen inga problem, han hoppade både räcke, oxer och kombination utan några som helst problem, och snabbt gick det också ;). Riktigt kul att han har börjat släppa rädslan vid hoppning och bara kan dra på och flyga över istället. Det märks att träningen lönar sig<3

Linaria fick ridas ut igår tillsammans med Sofia och Henkie. Vi red både på väg, stig, skogsväg och äng och hoppade till och med ett dike. Det var jättemysigt och Linaria tyckte verkligen om det!

Likes

Comments

Henkie, Ridpass

Hej hej! Har ni haft bra dagar under veckan? Jag har det eftersom jag haft studiedag både i tisdags och igår. :)

I tisdags åkte jag nästan direkt till stallet efter jag hade ätit frukost. Gick ut och hämtade mysigaste Henkie som helst ville mysa, och gick in och ryktade honom. Han var inte vacker, han var skitig överallt och lite intorkad lera på björnpälsen är inte roligt, det dammar så förskräckligt. Men, men efter ett bra tag blev han till slut ren i alla fall! Vi gick ut till den lilla gräshagen framför stallet som vi brukar kalla för "fölhagen" och där red vi hela passet. Jag hade ställt ut två koner i mitten av hagen som en port. Där red jag igenom så att det bildade en åtta. Dvs att konerna var mitten på åttan. Jag jobbade åttor nästan hela ridpasset i alla gångarter. Väldigt bra övning för Henkie så att han ska bli mjuk i båda sidorna och för att han lätt ska komma ner i en fin form i varje varv. Han var riktigt duktig och till och med högervarvet gick bra!!

Sedan skulle jag träna galoppombyten genom porten och det fattade han direkt och varje gång jag kom mellan konerna gjorde han ett litet hopp, tog i lite extra i galoppsprånget och bytte galopp. Han bytte varje gång med frambenen, men bakbenen hängde inte med hela tiden. Men några gånger gjorde han rena och fina galoppombyten och han tyckte det var såå kul, det märktes verkligen kan jag säga. Riktigt nöjd var jag över lilla Henkie efter ridpasset <3

Kram Erika

Likes

Comments

Fotografering, Linaria

Denna bilden har självutnämnt sig till månadens bild på min blogg och jag tänkte, varför inte!?

Jag tycker att denna bilden säger mer än 1000 ord. Kan den verkligen göra det? Ja, det kan den. Jag älskar att jag och Linaria är lika glada, jag älskar att Linarias rosett fladdrar i vinden, jag älskar ljuset och bakgrunden i bilden, jag älskar att tävlingen gick såå bra för oss, och jag älskar Linaria. <3 Ni kanske förstår att september var en bra månad för oss!?

Likes

Comments

Allmänt, Planer

Hejsan!

Oktober, redan?? Vad hände med september undrar jag. Som jag skrev i ett annat inlägg behöver man ha något att se fram emot för att slippa tänka på oktober, mörkret och kylan... Så, här är mina planer för månaden!

3 & 4 oktober Är ledig från skolan båda dagarna eftersom det är studiedagar. Då ska jag rida, såklart, och plugga. Det ska i alla fall bli väldigt skönt!

14 oktober Gymnasiemässa på min skola, där jag ska visa upp mitt UF-företag eller i alla fall min idé. Samt göra lite reklam för skolan antar jag.

15 oktober Då hoppas jag verkligen att vi kan åka på pay and jump i Blomstermåla. Om vi åker dit, då blir det hoppning med Henkie, min första tävling med honom. <3

28 oktober ... Jag och några andra ungdomar åker till Berlin. Vi ska dit och bl.a besöka kyrkor. Tror vi är 20 pers som ska med och det ska bli superkul. Äntligen kommer jag få användning av mina tyskkunskaper!

Foton av: mig

Likes

Comments

Fotografering, Resor

Jag älskar verkligen blommor och jag har alltid gjort det. De är vackra, de luktar gott och de utstrålar glädje på något sätt. Man blir liksom glad av att titta på dem. De här blommorna hittade jag i trädgår'n i Göteborg när jag var där i somras. Jag tyckte verkligen om färgerna, särskilt de gula med lite rosa i, åh så fina!

//Erika <3

Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Har ni mycket denna veckan? Jag har verkligen fullt upp med kemiprov, biologi-inlämning, hästvaccination, tyska och instuderingsfrågor om träningslära. (Någon annan som går natur som vet hur det är??) Jag får väl tacka att hästarna blev vaccinerade idag vilket betyder att de inte får ridas nu på ett par, tre dagar eftersom vaccinet då kan "svettas" ut. Då har jag något att skylla på när jag inte kan åka till stallet ;) Däremot har jag studiedag både på tisdag och onsdag nästa vecka, DÅ ska hästarna få ridas igenom ordentligt! I oktober blir det i alla fall minst 1 pay and jump och då vill jag att Henkie (jag ska tävla honom då) ska vara i så bra trim som möjligt.

Vilket oseriöst inlägg det blev, förlåt! Nu vet ni i alla fall vad jag måste lägga ner min tid på under de kommande dagarna. I helgen ska jag förresten till Öland på Ölands skördefest. Det kommer bli supermysigt, som vanligt hoppas jag!

Kramisar/ Erika <3


Ett par bilder jag tog i somras när det var varmt och i alla fall lite ljusare på kvällarna <3

Likes

Comments