Header

Igår vad jag så nära på att va med om en bilolycka, jag tyckte det kändes som det. Åkte taxi/sjukresa tillbaks till rehaben och då satt taxischafören med mobilen i knät när han körde. Jag frågade om han hade koll på vägen och han stoppa ner mobilen. De kunde ha gått riktigt illa. HOPPAS INGEN HÅLLER PÅ MED MOBILEN MEDANS HEN KÖR!

Som sagt jag har tur i oturen ofta. ALLA borde se dom här videosarna för att förhindra faror i trafiken.

Bara här på rehaben är det flera som varit med om en bilolycka. Bokstavligt grät när jag såg ena videon. Hon har förlorat båda sina föräldrar i en bilolycka. Har man inte koll på vägen så kan vad som helst hända.

Likes

Comments

I det här inlägget tänkte jag berätta om operationen. Först tänkte jag berätta om hur allt började, om ni inte orkar läsa det så läs bara i skutet av inlägget om vad det är för någon operation.

I april iår så slog jag i huvudet ganska rejält av olyckshändelse och läkarna konstaterade att jag fått en lätt hjärnskakning. Slog som ni kanske förstår inte i huvudet lätt och det hände inte en gång bara. Följder råden som dom på akuten gav mig, fick en lista där det stod vad jag skulle undvika. Bland annat så skulle jag inte titta på tv eller skärmar.
Men huvudvärken gick inte över och jag började på minnesluckor och yrsel. Då sa läkaren att jag skulle testa att ta en alvedon två/ grr om dan. Men det hjälpte inte.

Tillslut tyckte min läkare att jag skulle röntgas. Då kunde dom se att min lillhjärna låg längre ner än normalt och att den kvävs där. Lillhjärnan sitter i bakhuvudet. När man säger att "det sitter i ryggmärgen" om att man kan cykla så menar man igentligena att det sitter i lillhjärnan. Lillhjärnan brukar räknas till det motoriska systemet och den kontrollera och koordinera rörelser. Jag har inte upplevt några problem med att gå eller så som tur e.

När dom gör ingreppet så kommer några kotor i min nacke tas bort som sitter med ryggraden så att lillhjärnan inte sitter i kläm längre och då ska min huvudvärk försvinna.
Är väldigt nervös inför den operationen men var mer nervös och hade så mycket katstrof tankar när jag fick veta att jag skulle opereras.

Likes

Comments

Just nu känns det som att jag har en fiskskål på huvudet som en tjej berätta när hon tog medicin och är drogad av alla mediciner jag tar. Är ganska distaherad från mina tankar om mig själv. Alltså det som får mig att må dåligt psykiskt. Så det är skönt. Är så lätt påverkad av hur andra är mot mig bara. Om nån är otrevlig så kan jag börja gråta och om nån är jätte trevlig så blrjar jag gråta. Igår grät jag så mycket av tacksamhet. Både skönt och jobbigt.

Fick hem ett en tidning ish för att jag valt att engagera mig i kyrkans internationella arbete och när jag läste om hur dom fattiga har det i tanzania så vill jag bara börja göra skillnad nu men jag är sjukskriven nu och ska ta det lungt. Nästa månad så ska jag förhoppnings va med och dela ut rosor på alla hjärtans dag ialafall 😊

Istället för styngn läks såret ihop med graffer som börjar där kompressen börjar ungefär där uppe och sen slutar lite längre ner än mitten av komresen
Kan lägga upp bild om nån vill se, det ser så otäckt ut, de såg säker värre ut när jag var som mest nyopererad(det är jag fortf iof)

Likes

Comments

Nu har jag alltså gjort operationen! Den gick bra och som planerat sa kirurgen. Kände inte igen honom när jag träffade honom innan operationen, har ju bara träffat honom en gång innan på mitt första besök här i april. Blev genast lungn på operationsdagens morgon när han berättade att dom gjort flest sånna operationer här.

Varning för känsliga läsare! Igår hade jag en plågsam kväll. Mådde illa och spydde fem gånger alltså att det kom upp fem gånger. Men dock var det bara vätska. Verkar vara lite känslig för morfin.

Nu mår jag bättre och är piggare och ska alleles stax försöka äta lunch 😊

jag direkt efter operationen. Är rätt drogad och trött efter narkosen

jag nu rätt så mycket piggare

Likes

Comments

såklart har jag svårt att sova nu när jag ska upp halv fem. Men det viktigaste är att jag får lite sömn. Omöjligt för mig att få 8 timmars sömn nu men kanske 5 åtminstone
Har också en app som mäter sömnkurvan och väcker en när man sover som lättast och då vaknar jag ändå upp utvilda.

Ska nog passa på att gå upp och äta något lätt, de blir min trejde måltid ikväll men vad gör man inte när man ska fasta inför en operation. Efter 00:00 får jag inte äta något mer. Kommer va den första som opereras imorgon så dom kommer verkligen ta den tid det behövs.

Träffa Andrea Hedenstedt som jag tycker är en duktig youtuber och bloggare här om dan på tunnelbana. Så kul, vågade först inte gå fram men sen bara "nu ska jag banne mig våga" 😁 hon blev så glad också. Såklart att hon uppskattar det mer än om jag hade smygfotat henne. Att bli jagad av paparatzzis är nog ändå inte så kul.

Nu ska jag sluta skriva för det här börjar bli ett väldigt långt inlägg 🙈
Godnatt på er! 💗

Likes

Comments

Imorgon gäller det. Imorgon finns det igen återvändo🙈 Vill bara att det ska va måndag nu. Så att jag inte behöver va mer nervös. Känner att jag inte är lika orolig för operationen. I början blev jag orolig för att det är huvudet. Och tanken av att dom skulle va där och skära var obehaglig. Men  nu har jag varit mest nervös för att sövas i några veckor. Kommer alltid tycka det är obehagligt trots att det gått bra förut.

Är det någon av er som har blivit sövd?

Kolla in min video på min nya video på min Youtube kanal föresten där jag sminkar och stylar mig som Scarlett Johanssom https://youtu.be/sDP629Vsr4w

Likes

Comments

Kollade på Therese Lingrens video igår där hon blir hypnotiserad. Alltså inte hyptoteserad till att göra saker. Utan en hypnos som är bra för själen(videon finns nedan)
Jag blev så nyfiken så sökte på hypnos på youtube. Hittade en video som hette njut av livet och nå dina mål. Det är en man som berättar om en resa han gjorde till en annan stad, där han finner sitt inre lungn i en skog. Den var så mysig att lyssna på.

Fick nya perspektiv. Han nämner att han läste i en bok att fast man går igenom en tuff period så kan man ändå må bra om man bara slappnar av. Känna att allt är okej och att acceptera hur det är. Och tänka vad ett steg i rätt riktning är. Jag använder det verktyget på min grova ångest inför min operation och det funkar lite faktiskt.

Läs mer om andra produkter på min facebooksida

Likes

Comments

Sugen på att testa en foundation som är bra för huden?

Jag säljer en mer flytade foundation som inte täpper igen 🙌

Fördelar med den:
🔹innehåller anti-ageing-ingredienser som hjälper till att få slapp hy att te sig stramare.
🔹Innehåller antioxidanter som bidrar till att skydda hudcellerna
🔹fri från mineral oljor som täpper igen porerna. Mineraloljor framställs av råolja som också används för att framställa bensin, eldningsolja, asfalt och fotogen. På andra bilden ser man två glas vatten med en foundation med mineralloljor(åt vänster) och sen den jag säljer åt höger.

Här är två olika brukrämer. En från ett märke där den innehåller mineraloljor(åt vänster) och sen den jag säljer som är fri från mineraloljor(åt höger.) Kolla skillnaden liksom.

Läs mer om andra produkter på min facebooksida

Likes

Comments

Blev lite sugen på att göra en frågesund när jag såg att Linn Ahlborg gjorde det. Fråga mig vad som helst. Det kan vara något jätte random eller någon seriös fråga. Allt från vilken min favoriträtt är till om jag har några komplex. Jag kommer såklart svara ärligt! Så kom igen nu! 😀
Har du undrat något om mig jätte länge men alldrig riktigt vågat fråga?

Likes

Comments

Just nu ligger jag i sängen och har läst Therese Lingrens bok. Rekomenderar verkligen alla att läsa den. Speciellt dom som lider av någon form av psykisk ohälsa. Therese berättar i boken om sina olika diagnoser och hur dom ställs. Hon berättar exempelvis att hon medicinerades med den dagliga maxdosen av samma medicin som jag tog när jag var mindre(Sertalin) och gick på högstadiet för hennes ångest. Man att hon då istället blev likgiltig och inte tyckte något var roligt längre. Det är så viktigt att få rätt samtal/terapi behandling även fast man tar medicin.

Nu mår jag lite illa men tror att det är för  Chiarin missbildningen(mitt tillstånd med lillhjärnan kallas för det.) När jag var på inskrivningen igår så fick jag veta att det hette så.
Godnatt på er 💗

Likes

Comments