Header

Alltså det här är jag typ överlycklig över: Jag kan äta vad helst som innehåller gluten igen. Det senaste året har jag inte kunnat äta vanligt bröd, pizza, bullar, kakor, pasta för att jag fått ont i magen av det. Ibland har det kännts som att jag inte kunnat äta någonting.

För tre veckor sen fick jag veta av min dietist att fiber husk kan vara bra för min mage. Och det har verkligen fungerat. Tror att det gav effekt redan efter första intaget men har inte vågat testa att äta gluten förns i torsdags.

Så nu kan jag i principt äta vad som helst.

Jag tar 2-3 tsk över yogurten på morgonen. Ni med IBS måste bara testa! Ni lär nog inte bli besvikna. Skriv gärna till mig om det funkar för er med.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej allihopa jag tänkte fråga er som bor i stockholm om ni vet någon ungdoms pykiatri förutom prima och bup? För på dessa ställen får man inte så mycket hjälp. Vill rekomendera yngre personer än mig att gå till andra mottagningar för att prata men vet ju inga andra. Ska man tipsa om att gå till en kurator på UMO? Jag själv går hos en kurator som tar mig mer på allvar än vad psykologer gör.

En bra pykiatri är Psykiatri Södra. Där har jag börjat gå nu. Men det är ju bara för unga vuxna(18+) och vuxna. Förstår inte varför man ska få mer hjälp när man är vuxen och inte som barn. Det är så fel. För det är ju som barn som man behöver mest hjälp, när det inte riktigt går att hantera sina problem själv alls.


Ser inte barn och ungdoms psykiatrin att dom måste göra något? När det finns barn tar livet av sig i 9 års ålder

Vad tycker ni om psyk vården?

Likes

Comments

Fick en fråga om vi tjejer kan vara fulla bland massa killar ute på krogen och om jag inte känner mig som ett litet lamm utan trygghet och säkerhet. För jag drog ut själv till nattklubben Café Opera förut.

Att supa sig full när man är ute själv är kanske inte det smartaste för då kan man tappa kontrollen och bli uttnutjad. Men man ska absolut inte känna att man inte kan dra ut själv för att man är kvinna. Jag drack inte heller den gången och drog ut mest för att dansa. Jag är också väldigt stark i mig själv. Men vi är alla är GRYMMA KVINNOR! Och vi ska känna att vi kan göra lika mycket som män kan.

Jag kom inte undan tafsande men det jag gjorde när en kille jag flörta lite med inte lyssna var att bara gå därifrån. Killen måste ändå känna sig förnedrad när jag dissade honom. Och förhoppningsvis fick han skuldkänslor.

Likes

Comments

Glad påsk på er!

Visste ni att det egentligen är idag man ska önska Glad påsk om man följer det kristna fotspåren. För idag för 2024 år sen uppstod Jesus. Vi firar att Jesus har besegrat döden. Och Gud visar att hemskheter som terrordådet förra veckan inte kan besegra oss. Våra liv besegrar döden till exempel. Det märks verkligen att vårt land är kristet när vi drabbas av terror. För vi krigar inte tillbaka. (Guds gyllne regel)

Idag har jag varit på söndagsgudtjänsten i kyrkan på morgonen, gick dit med mjukis och helt ofixat hår haha. Men som prästen Micke sagt "du känner dig hemma här." och ja det gör jag verkligen, de är mitt andra hem. Idag bestämmde jag mig för att söka en ungdomstjänst i kyrkan. För kyrkan är en arbetsblats med bara underbara människor, man behöver inte va rädd för att bli kränkt eller något annat.

Idag ska jag må så bra som jag bara kan. Tänk på att ge varann kärlek och uppskatta det stora eller lilla ni har ❤ Den här dagen är en dag att fira för mig iallafall 🕇❤

Likes

Comments

Hej allihoppa. Den här påsken är första påsken jag firar som kristen. Det är väldigt speciellt, uppskattar påsken mer nu. Förra veckan och i onsdags den här veckan var jag med i ett påskspel i kyrkan och spelade ängeln Gabriel, vart snarare ängeln Gabriella 😁 Det har varit så kul!

Sen idag har jag sjungit ett verk som heter Peroglesi: Sabat Mater. Som handlar om Jesus korsfästelse. Satsterna(låtarna) sitter ihopp med varann och det är med orkester. Det är på latin men jag grejade det ganska bra. Det var väldigt häftigt att få vara med och framföra den här musiken.

Går nån av er i någon kör? 😊

Likes

Comments

Att åka till platsen, sergels torg och drottninggatan där attacken skedde var väldigt speciellt. Kan inte riktigt sätta ord på det. Fortfarande så kändes det så overkligt. Sen när det sjönk in så kännde jag en enorm sorg men samtidigt kom en känsla av tacksamhet och värme, att vi är så förorenade. Att det kryllar av blommor lager på lager visar vilka medmänniskor vi är här i Stockholm.

En random kille som ville va med på bild.

Jag och en vän köpte en blombuket tillsammans. Det kändes så viktigt att lägga något. Det var som att lägga blommor på en kista på en begravning.

"Godheten är strörre än ondskan och mörkret har inte övervunnit ljuset." som en präst sa angående den här händelsen.

Likes

Comments

Hej på er alla! Tog ett tag för mig att skriva det här inlägget. Det har varit några omtumlande dagar. De flesta vet nog vad jag pratar om. Tänker inte skriva om hur jag mår för det här inlägget ska ha ett annat fokus.

Var i kyrkan idag. Först va jag med på söndags gudstjänsten och vi bad mycket för Stockholm och befolkningen. Kyrkan, (vilken kyrka det än är)är den ända platsen där jag är bekymmerfri, när jag är där är det som att jag aldrig mått psykiskt dåligt. Sen stod jag och sålde hembakat bröd och annat och pengarna går till fattiga familjer i Tanzania.

https://www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete/fastekampanjen

Sms:a ko till 72905 och ge 100 kr swisha valfritt belopp till 9001223

Idag avslutas kampanjen så vill det är sista chansen att sänka pengar nu idag 9 April.

Likes

Comments

Hej på er! Idag är det fredag 🙌 Tänkte dela med mig av två dejter där det skett lite oplanerade saker.

I augusti tror jag att de var gick jag på dejt med en kille. Redan på vägen dit så går dragkedjan på min sko sönder. Sen när vi går på stan så går axelremen på väska av. De va som tecken på att jag inte skulle träffa den här killen för han var så svartsjuk..


Sen nu i tisdags var jag på dejt med en kille jag verkligen börjar gilla. Vi han va med varann i en kvart kanske sen ör vi påväg att bli påkörda av en buss som bara kör fast vi går över gatan. Sen några minuter efter får jag fågelskit på mig. Och när vi sätter oss på ett café råkar jag prata så att jag tycker det blir pinsamt och blir helt röd i ansiktet.

Ja som ni hör så har jag väldigt mycket otur. Och inte bara på dejter. Så försök föreställa er hur en vanlig vardag kan se ut för mig 😭 Men jag väljer att se det komiska i det.

Hoppas jag fick någon att skratta i alla fall! Ha en fortsatt underbar fredag nu allihopa! ❤

Likes

Comments

Postad i: Tips

Något jag läst om är hur man kan spara pengar genom att ha en luftvärmepump.

Bor man i en villa så är det oftast direktverkande el som värmer huset. Det är alltså elektriska element som alstrar värme under kalla perioder av året. Dock räckte inte det i min familjs hus. Vi hade inget varm vatten förutom i köket och det var väldigt kallt inomhus. När man har direktdrivande el så är värmekostnaderna högst. Och det kanske inte blir så mycket pengar över till hushållskassan.


Vill man värma upp huset mer så kan man skaffa en pellets kamin som kostar ungefär 35 000 att investera. Och kanske inte ens det är tillräckligt för att de inte ska vara kallt i huset. Sen så måste bränslet beställas och fyllas på. Kaminen måste skötas; sotas och askas ur. Så det är väldigt dyrt att värma upp huset på det här sättet också.


Men det finns en lösning och det är att skaffa en luftvärmepump. De erhåller energin som finns i utomhusluften och sprider värmen med inomhusluften. Samtidigt renar luftvärmepumpar luften från partiklar och ger ett mycket behagligare inomhusklimat. En luftvärmepump kostar omkring 25 000. Man kan spara på värmekostnaderna mellan 50-70 %.


Där man kan beställa luftvärmepumpar är Luftmiljöbutiken. De erbjuder alla olika sorters värmepumpar och hjälper även med installation.

Källor: http://kostnadsguiden.se/varmepump-kostnad-tips-och-pris-for-installation/byta-direktverkande-el-till-varmepump/ och https://www.svd.se/installera-varmepump-och-minska-elkostnaden

Likes

Comments

Igår följde jag med min killkompis Simon när han skulle söka till idol. Ni läsare som har läst min blogg kanske mins att jag skrev ett inlägg för nån månad sen om att jag träffade en kille som jag skrivit med i en dag och som jag pratade som om vi träffats förut. Det är han. Vi har blivit riktigt bra vänner. Så kul att han ville ha mitt stöd!

Simon är han till vänster. Så modig!

De vart en lång dag säger jag bara. Ett tag kändes det inte som de sökande aldrig skulle ta slut. Har ingen aning om hur många som sökte men ni kanske kan se på bilden hur många det var som sökte. Sen var det fler som kom efter att jag tog bilden. Det var verkligen en upplevelse att va där ändå.


Och vem vet, om något år kanske jag söker, har fått höra att det låter bra när jag sjunger men jag själv är inte alltid så säker på det haha.

Att sjunga får mig att må bra i alla fall. Testa det ni om ni mår dåligt. Ställ er i duschen och bara sjung. Har jag någon läsare som också älskar att sjunga? ☺

Likes

Comments