Header

Godmorgon på er! Just nu är jag på lägret Ljuspunkt med Kyrkan. Vi är från 17 olika församling. Och det är alla åldrar från 15 till typ 25. Skulle vilja stanna här längre än bara tills ikväll. Temat är frihet för själen

Igår pratade vi om självkänsla och gjorde mindfulness. Jag har tänkt på vad som är viktigast i mitt liv. Och har kommit fram till att det är att jag ska må bra. Har fått en annan livsfilosofi ocksa. Jag ska inte vara rädd och backa. Ska istället stanna upp. Och tro att allt blir bra. För de kommer inte va mörkt hela livet.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår var jag och såg på opera för första gången. De va inte som jag hade tänkt mig. Har aldrig riktigt gillat opera. Det jag inte tycker om är att man inte alltid hör vad dom sjunger. Men när jag var där var det en helt annan sak. Och jag tyckte om det faktiskt.

Förklädd gud hette den och vi såg den på Folkoperan. Den handlade om rumänier. Man fick ett helt annat perspektiv på den befolkningen.
Rekomenderar starkt att se den!

Likes

Comments

Är någon som blir stucken med nål 2-3 gånger när blodprov ska tas? så är det alltid för mig, en besvärlig patient att ta blodprov på. Som sjuksköterskan sa, min kropp vill ha blodet för sig själv. Jag tycker inte det är läskigt eller obehagligt att ta blodprov, jag ligger där alldeles avslappnad med poker face. Tycker det är jobbigare att jag är svårstucken.


Tog blodprover idag och på tredje försöket lyckades dom. Kollade bland annat sköldkörteln för kan ha någon hormonrubbning i den. Sen kollade dom även om jag hade nån bakterie i magen. Och om jag hade brist på B12, vilket man kan bli trött av. Är så glad över att jag beslutet att beta en ganska stor summa för att träffa den här endokrinologen på en privat klinik. För dom flesta läkare inom landstinget bryr sig inte. Dom tänker bara på att spara pengar.

Till alla er som mår dåligt fysiskt: Stå på er när ni söker vård! Och då menar jag inte bara att säga att man tillexempel har haft ont länge, säg att du inte är frisk och inte orkar må som du gör. Man kan alltid överdriva utan att ljuga. Både på vårdcentral och akuten.

Likes

Comments

Något som jag tycker är så synd är att alla som mår psykiskt dåligt inte söker hjälp. Man säger att man klarar sig igenom den tuffa perioden själv och visst det kan man men risken att ramla tillbaks i samma dåliga mönster finns alltid där om man inte tar tag i sina problem och pratar om dom. Och om man har inställningen att ingen kurator eller psykolog kan hjälpa enär det klart att det inte blir någon skillnad. Och man vet inte förns man testat.

Kan tänka mig att många tänker att när man går hos psykolog så är man deprimerad. Men man kan gå hos en om man har lite ångest bara. För ingen ska behöva gå runt med en klump i magen när det finns hjälp att få. Jag minns när jag var mindre att jag inte ville säga att jag gick hos en psykolog. Nu kan jag göra det utan problem. Som Therése Lindgen säger; Man ska inte skämmas över att må dåligt psykiskt.

Att få hjälp är ju fantastiskt! Att veta att någon bryr sig och vill hjälpa en att bli av med hjärnspöken.

Likes

Comments

Tidigare idag blev jag så sugen på pannkakot och skulle åka och möta upp mamma i centrum och så säger hon att hon sett ett ställe där dom har pannkaks buffé, coffee by george. Utan att hon visste att jag var så sugen på det. De bästa va att dom glutenfria 👏 åt 7 st med lite av varje av det goda. Va mätt i två timmar efter haha.

99 :- Kostar pannkaksbuffen men man kan också ta en vuxen portion som jag gjorde för 75 :- och då är det 7 st.

Likes

Comments

Hej allihopa! Igår var jag så spontan. Drog in till Café Opera i stan helt själv. Det var en jag visste skulle dit men han skulle inte dit förns sent på natten. Gick in på dansgolvet med självförtroende och bara släppte loss, mitt mål var att äga dansgolvet.

Och det kände att jag gjorde iallafall bland många killar. Dansade med den ena killen på bilden och två andra killar. Sen var dom alla runt om mig och jag blev jätte nervös haha men dom verkade inte bry sig. Var också dominant och sa ifrån och knuffade bort en kille när han tafsade på mig. Sen drog jag bara därifrån utan att säga hejdå. Bortsett från det så hade jag sjukt roligt under dom

Om någon kallar mig för en player eller något annat så blir jag riktigt irriterad. Jag levde ut singellivet bara 😊🎉

Likes

Comments

Ja du läste rätt. Idag hade jag min lilla egna picknic kan man kalla det. Såg att det var så soligt imorse så jag fick idén att ta med mig frukosten ut, sätta mig på några dynor, ta en filt och bara njuta. Det var så skönt. Lite kallt för att det kom lite vindar imellan åt men annars så var det så varmt eller ja lagom varmt. Vårvärme helt enkelt.

Väldigt sent inlägg jag vet med tanken på att det är natt snart

Men ville bara visa hur man kan ta vara på den solen som ibland sticker fram här i kalla Sverige Hoppas att ni alla haft en bra kväll!

Likes

Comments

Nu är jag hemma i Stockholm. Så kan dela med mig av bilder från Göteborg.

Här är bilder från promenaden jag och min moster gick i Änggårdsbergen i lördags. I en halvtimme gick vi ungefär upp och ner. Var loagom slut sen. Och det var som att vara i Italien och på Gotland. Delar med mig en serie av bilder så det blir som att ni följer med på promenaden

Första backen upp till Änggårdsbergen

När jag gick här så kändes det som att jag var på en vingård i Italien.

Här är vi halvvägs uppe. Vi hade sån energi för solen lyste oss i ansiktet och värmde.

Helt underbart att i mitten av alla berg så fanns det en sjö.

Nästan uppe. Här kändes det som att jag var på Gotland.

Här är vi uppe, inte längt upp för det finns högre bergstoppar men en bra bit ändå. Härifrån kunde vi verkligen se ut över staden. Det ser inte ut som att avståndet är så långt men det är för att jag zoomat.


Hoppas att ni gillade att "följa med mig på promenad" Kommentera gärna om ni vi se mer natur bilder, typ här från Stockholm. Är tacksam för all respons! 💕

Likes

Comments

Ibland undrar jag var jag har för några vänner. Vänner som säger att dem förstår men i själva verket inte gör det. För om man förstår någon som är djupt deprimerad och vet precis hur det är så attackerar man inte med massa negativt och klagar på den personen. Känner du dig träffad som läser så är det bra. För jag kan inte göra mer än att vara jag... Och ibland räcker man inte till fastän hur mycket man anstränger säg för att vara rättvis mot sina bästa vänner.

What to do? Ibland är vänskap svårare än ett förhållande, iallafall i tonåren-tidig vuxen ålder.

Vill bara flytta bort från Stockholm och typ skaffa nya vänner här i Göteborg. Eller så rensar jag ännu mer bland mina vänner och bara är med dom som vill mig väl. Som jag har något gemensamt intresse med som dom i kyrkan, där blir det aldrig något tjafs även fast dom är flera år yngre än mig.

VÄRDERA ER SJÄLVA HÖGT! Nöj er inte med att vara med någon vän som bryr sig om er men ändå skapar drama och klagar på er och inte kan acceptera alla era sidor. För det är ingen äkta vän. En sån kan vara bekant med, man låter bli att dela med sig av allting men kan ändå ha lika roligt när man träffas.

Likes

Comments

Idag har jag verkligen kommit på andra tankar och sluppit ångesten mycket. Startade dagen med en god frukost och sen en promenad på ängårdsberget. Det är sån fin natur här. Önskar att jag kunde visa er nu men får göra det när jag kommer hem för då kan jag föra över bilderna från kameran.


Sen åkte jag med min moster till stan, vi fikade i solen. Här i Göteborg har det verkligen blivit vår, så skönt!

Ska verkligen ta vara på dagarna här i Gbg. På måndaf åker jag hem. Nu är jag så trött att jag kommer somna närsom så godnatt på er mina älskade läsare! ❤

Likes

Comments