Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är laddad med ångest och stress. Jag är laddad med oro och känner mig maktlös. Har fått utstå alltför många sömnlösa nätter där jag bara vridit och vänt på mig i sängen. Har så många frågor som är obesvarade och jag är rädd för vad som väntar.

David Cameron - har beslutat att från och med april stötta de som jobbar och sliter. Det ska betalas mindre skatt, vilket säkert låter fint i mångas öron. Vilka konsekvenser det kommer få - Bidrag till sjuka, handikappade (de som ej kan arbeta av någon anledning) och fattigare människor (familjer/singlar) - de som får hjälp att betala hyra och mat och får bidrag så att de just och pass klarar sig - de bidragen kommer skäras ner och de kommer få mindre i bidrag. Plus att, om att rådet/styrelsen anser att en person/familj bor i ett större boende än vad de ockuperar så kommer de bli straffade för det. Vad jag menar är att om de har ett sovrum som står tomt så kommer 14% från pengarna att dras ifrån deras bidrag. Om de har två rum som inte är occuperat av någon så kommer 25% att dras ifrån bidraget och de som drabbas av det här förväntas punga fram pengar de inte har för att ha råd att betala... från vart då?

Var eviga dag visar det på nyheterna och några exempel är:

- En mor och far bor tillsammans i ett hus med 3 sovrum. Deras son tjänar i Afganistan och tonårs tjejen studerar hemifrån och kommer hem endast på loven. Det betyder att styrelsen anser att familjen har två tomma sovrum och blir av med 25% av bidraget - 25% veckovis.

- Ett gift par lever i en lägenhet. De har inga barn. Kvinnan är handikappad och de gifta paret tvingas sova i enskilda sovrum på grund utav att hennes vård och sjukhus säng kräver det utrymmet. Par (utan barn) är bara tillåtna att bo i en enrummare och på det viset anses det att paret har ett rum för mycket och förlorar 14% av bidraget i veckan.

Båda familjerna ställs mellan två olika val. Betala hyran eller flytta. Stanna och bli vräkt.

Det betyder också att sonen ; (till storyn ovan) när han tjänat klart utomlands och kommer hem, så har han ingenstans att komma hem till. Det betyder att hans föräldrar blir straffad när de har en son utomlands som slåss för och försvarar sitt hemland.

Jag själv ser att hemlösa kommer öka drastiskt och jag befarar det värsta. Att mina och så många andras framtidsdrömmar kommer gå i kras.

Jag kan inte sova om nätterna, men jag har någonstans heller imte gett upp hoppet på att det på något sätt kommer lösa sig.


Likes

Comments

Har efter mindre än ett dygn hunnit dra på mig en redig förkylning. Täpt näsa och med en ond hals lurade vädret mig att tro att värmen var här för att stanna - istället slår det om till snö/regn, dis och kyla.

För andra dagen i rad har jag gått mellan affärerna för att ockupera min alltför aktiva hjärna. Som så många har läst är jag bosatt i London sedan 3 1/2 år tillbaka. Visst har livet lekt. Visst har jag fått stå ut med mycket, utstått mycket och lärt mig en del. Visst har det varit en nyttig lärdom i livet och även något bland det bästa jag gjort. Visst har jag satts på prov, och ännu en gång ska jag komma stöta in i en stor vägspärr som ska blockera ännu ett mål jag har i livet. Mer kan jag tala om i ett enskilt inlägg.

Anyway, under några års kärt användande av mina parfymflaskor så är de tomma och torra. Bestämde mig för att gå till Beauty Base där de har alla dofter. Bestämde mig även för att prova på något nytt som jag aldrig haft och hittade denna - JustCavalli som luktar riktigt gott på min hud. Ju längre den sitter på huden, sötare blir den och doften håller i sig väldigt länge :)

Likes

Comments

Det finns väl ingen annan dag på året som par känner den pressen att allt måste bli så perfekt som möjligt. Det finns väl heller ingen annan dag på året som många känner sig ensamma och nedstämda för att de 'inte' har någon att dela den med.

Jag fick träffa min andra hälft en stund på kvällen. Vi besökte en restaurang där vi åt en god middag och hade en trevlig stund tillsammans när vi utbytte ord om det ena och det andra.

Sanningen är att det är en dag precis som vilken dag som helst, och det viktiga är att vi inte glömmer bort att vi är älskade och kan älska 365 dagar året runt. Alla dagar är en gåva, något vi inte har råd att kasta bort.

*kärlek*


Likes

Comments

Jag har varit borta tillräckligt länge från bloggen - 2 1/2 underbara semester veckor hemma i Norrland.

Hur det kommer sig att jag hållit semester planerna och de bokade biljetterna hemliga är för att jag dök upp mitt under mammas födelsedags firande, och att det blev en glad överraskning för mamma min som inte hade en aning om att jag och pojkvännen skulle komma, det törs jag lova. Jag tror att hon länge kommer leva på det där.

Givetvis kommer jag prata med om resan ovh hur det varit. Knasig som jag var packade jag inte med mig laptopen, så uppdatera blev aldrig. Är tillbaka i regniga London igen. Visst känns det lite bra ändå, men samtidigt saknar jag livet i Sverige och att jag även i Sverige får ha min fina pojkvän runt ikring mig. Ser så framemot nästa gång det bär av :)

Likes

Comments

God morgon alla morgontrötta och pigga. Jag är tacksam att få vakna upp till den här dagen. Det finns inga garantier till att varje dag få en ny chans att leva ännu en dag. Satt uppe sent och ugglade igår. Streamade The Angels In The Outfield - och liksom alla andra gånger när jag ser något som berör, så föll en liten tår. Tror du på änglar? Vill ni se den, klicka då på filmens titel.

Idag jobbar jag från 12.00-20.00 , kommer bli en dag på jobbet med mycket spring och lek. Funderar på att ta  de små till parken om det är uppehåll, kanske mata ankorna och sedan gå hem, äta middag, bada och göra sig klar för att varva ner och mysa en stund innan det är kväll. Jag tror att det kommer bli en toppenbra dag. Fram till dess så ska jag bara ta det lugnt själv och njuta av tystnaden :)
 

 

 

Likes

Comments

Under dagen som gått har jag pratat lite med en väninna från andra sidan jorden. Jag vet att hon inte firar nyår och att det är emot deras religion att partaja och fira, men jag frågade henne ändå om vad hon önskade sig det här året och lyckades få ett svar; Jag önskar att få träffa min drömprins.

Utan att tänka frågade jag henne vad en drömprins är och bad henne förklara utifrån hennes perspektiv. Hon sade; Någon som finns där för mig och tillfresställer mig och alla mina behov.

Jag kliade mig i håret och funderade ett slag - har hon verkligen rätt?

För mig finns inte den perfekta. Alla vi har fel och alla vi brister någonstans, utan för mig handlar det att kunna älska även det som är imperfekt - det är perfekt. Kärleken handlar om ett givande och tagande från båda. En perfekt person går inte hitta, men har man hittat någon som finns där för en i vått och tort. Någon som lyssnar och respekterar - som är trogen, ärlig, vågar göra uppoffringar, har en förmåga att kompromissa och som känner dina svaga sidor och ändå står fast vid dig - honom / henne ska man ta vara på.

Vad är sann kärlek för dig? :) 

 

Likes

Comments

Nu ska jag smälta in i mängden och skriva några rader om hur 2012 har varit.

Precis som vilket år som helst så har jag mötts utav framgångar.. även motgångar som utvecklat mig, som lärt mig något nytt, som både tärt på mig och gjort mig starkare. Under året som vart har jag fått lära mig att i de mörkaste stunder så kan kärleken övervinna. Jag har ställts inför prov och rätt tuffa val och lärt mig att inte det heller var omöjligt. Jag har blivit sårad och sviken och får det bekräftat var dag att det finns de som älskar mig för den jag är och att det hjärta vi föds med slår vidare. Jag har vart ute och rest och även funnit två underbara tjejkompisar som betyder väldigt mycket. Tråkigt nog har en utav de hunnit flytta hem till sitt hemland, men för alltid kommer våra minnen leva kvar inom mig.

2012 har bjudit på en hel del och jag ser fram emot vad detta år har att bjuda på, utöver alla mina måsten.

2013, snart så kan jag offentliggöra vad det är jag har för present åt mamma i födelsedagspresent. På bara två händer kan jag räkna dagarna till hennes födelsedag och det ska bli spännande att höra om hon gillar det eller inte. Vad mer som kommer hända det här året är att jag vill

  • Blogga ordentligt
  • Hitta ett stadigt jobb och eget boende
  • Och besöka Paris

Jag har visst en till önskan, men den får bli osagd och bevarad varsamt inom mig x

 

Likes

Comments