Fick ha Trocadero istället för Kummin på hoppningen idag, lite tråkigt men kul på samma gång! Det gick riktigt bra idag så det är jätteroligt! Uppdaterar mer om lektionen imorgon. :)

Instagram: @ erikapollanen
Snapchat: erikapollanen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Vecka 45 är igång nu, lika så skolan igen. Inte många veckor kvar på den här terminen nu! Med den här veckan inräknat så är det cirka 6 veckor kvar bara och sen blir det lov igen! Ganska skönt ändå.

Den här veckan är som en vanlig vecka kan man säga, det händer inget jätteviktigt helt enkelt! ;)

Måndag: Skolan börjar igen, ridning på kvällen. Hoppning är inplanerat, spännande! Ännu roligare nu när jag har Kummin också, bästa guldponnyn! Ska även inviga min nya ridhjälm!

Tisdag: Inget speciellt.

Onsdag: Kanske engelska glosor men är osäker.. Annars inget speciellt. :)

Torsdag: Inget speciellt.

Fredag: Tyska läxa+glosor. Annars inget speciellt.

Lördag: Jobbar som stallvärdinna på förmiddagen. Vi får se om det händer nåt på eftermiddagen, ganska oklart just nu.

Söndag: Jobbar heldag på veda.Instagram: @ erikapollanen

Snapchat: erikapollanen

Likes

Comments

Om jag hade haft en häst så hade jag alla dagar i veckan köpt just dessa schabrak, såååå snygga!

Klicka på bilden för att komma till hemsidan där man kan köpa schabraken!


Instagram: @ erikapollanen

Snapchat: erikapollanen

Likes

Comments

Hej!

Idag så har jag varit groom på KM åt min kompis Emma! Hon och hennes mamma hämtade mig strax innan 9 imorse och sen åkte vi till stallet. När vi kom till stallet så började vi borsta på Diesel som Emma skulle tävla och sen började jag även att knoppa honom. Blev ganska stolt över knopparna, de blev ganska bra faktiskt! Men tyvärr så skulle Emma sätta på gröna tygbitar över de så de syntes inte, haha.. ;) Emma var utklädd till alien idag så allting skulle var grönt på honom, så det var därför. ;) (KM går ut på att man ska få poäng för både sin ritt, utklädnad, musik och muta!) Efter att knopparna var klara så skulle jag klippa till paddarna så de passade till Diesel's ben, så jag passade på att testlinda honom en gång också. Jag säga att det behövdes också, för att vi skulle sätta små plastögon på benlindorna och de var lite kluriga att sätta på, så vi fick träna en gång på det innan vi skulle gå ner till framridningen så fick in snittsen!

Runt 11 tiden så gick alla ryttare ner till kafeterian för att äta brunch men jag passade på att stanna kvar i stallet och putsa sadel, träns och äta min macka (som stallkatten Birk var väldigt intresserad av ;) ) När jag var klar med Diesel's saker så passade jag på att smörja Kummin's saker också, ska antagligen ha honom på måndag+sadeln behövdes putsas+att han är så söt (hehe ;) ) så det var därför jag gjorde det. :) När Emma kom tillbaka så lindade, sadlade och tränsade vi och sen gick vi ner till framridningen!Tycker inte att Emma hade några större missar i sitt program och att det flöt på bra! Dock så såg Diesel sig själv i spegeln i hörnet vid C-kortsidan och stannade en stund, han undrade nog vad det var för grön sak på honom, haha.. ;) Efter hon ridit klart så gick vi upp till stallet och bara sadlade av och gick sedan ner till ridhuset igen. Jag kollade på hästryttarna och fotade även de lite. När de hade ridit klart så var det dags för prisutdelningen!

Emma kom 2a på ponny med Diesel så det var bara att kuta upp, sadla+tränsa hästen och sen dra ner igen. Den som kom 1a på ponny var en privatryttare på en jättefin skimmel! Av hästryttarna så vann Carro på ridskolans snygga Ebbe och 2a var en privatryttare på en väldigt fin brun häst.

Det var jättekul att att grooma åt Emma idag och det var även jättekul att hon blev placerad också! Grattis!


Duktiga Emma och fina Diesel!

Instagram: @ erikapollanen

Snapchat: erikapollanen

Likes

Comments

Hej!

Tänkte börja med en ny sak här på bloggen. Det går ut på att jag varje vecka väljer ut en produkt, ett märke eller liknande som jag har, självklart hästrelaterat ;), som jag helt enkelt skriver och tipsar om! De inläggen kommer att komma ut precis som det här varje lördag kl. 10:00.

Den här veckan tänkte jag tipsa om mina favorit ridhandskar - Roeckl handskarna.

Roeckl handskarna kommer ifrån Tyskland och är väldigt populära inom ridsporten. De används av ryttare på hoppynivå upp till elitnivå. Själv så har jag 3 par från Roeckl. 1 par svarta i modellen Grip, 1 par vita i modellen Grip och 1 par svart/beiga i modellen Madrid. De är verkligen superbra och jag kan varmt rekommendera de till alla ryttare! De kostar lite mer en "vanliga" ridhandskar men är helt klart värda pengarna.

Det bästa med handskarna är att de är:

• slitstarka

• bekväma

• snygga

• har en klassisk design


De svarta (Grip) är jätte sköna, smidiga och slitstarka vilket gör att de är perfekta att jobba med i stallet! Jag har alltid de i fickan på min ridjacka och använder de väldigt ofta.

Som ni ser så är de ganska slitna på fingertopparna, de är väldigt välanvända.


De vita använder jag bara när jag tävlar, vilket inte är jätte ofta men i alla fall kanske 1-2 gånger i månaden. De är också jätte sköna, de känns dock inte likadana som de svarta men det är bara för att jag inte har använt de så mycket helt enkelt. :)


Det sista paret som jag har är i modellen Madrid, de är just nu de som jag rider i. De är nog de mest bekväma av de och är verkligen sååå snygga! De "andas" väldigt bra och sitter även bra på handen. De är verkligen den perfekta sommarridhandsken! Det ända minuset är att de kanske kommer att bli väldigt kalla att ha i vinter, även fast vi rider i ridhus så blir det ganska kallt på vintern..

Sååå snyggt med guldiga och lackade detaljer!!


Instagram: @ erikapollanen

Snapchat: erikapollanen

Likes

Comments

Visste ni att jag tycker om att baka? Det är något som jag gärna gör då och då faktiskt! Jag älskar att baka muffins eller cupcakes!

Min favoritlåt är just nu Hjärtslag av Hov1. Sjukt bra låt verkligen, rekommenderar starkt.

Mina 3 favorithästar på veda är Dumle, Pandora och Kummin. Jag gillar alla hästar på ridskolan, men de 3 gillar jag lite extra!


En bild på Dumle som jag tog sommaren 2015. <3


Instagram: @ erikapollanen

Snapchat: erikapollanen

Likes

Comments

Här är bilderna några bilder från vandringen med klassen förra fredagen!


Instagram: @ erikapollanen

Snapchat: erikapollanen

Likes

Comments

Nu är det November månad, kanske inte den roligaste månaden men den har ju sina höjdpunkter! Är riktigt taggad på det som är i slutet av månaden, det har blivit som en tradition att göra det nu. ;) Nej men jag är ändå ganska taggad på den här månaden, mer taggad än vad jag var för Oktober i alla fall. :)

Och det är det här som står på schemat för November än så länge:

Jag ska hjälpa till på KM, jag ska vara groom åt min kompis Emma!

Jag kommer att jobba heldag i stallet 6/11, 13/11 och 27/11.

Jobbar även som stallvärdinna den 12/11!

Det är ridlektioner som vanligt!

Ridskolecup i dressyr 20/11, ska bli jättekul!

SIHS 2016!! Jätte taggad! Jag och mina föräldrar ska gå på lördagen (26/11) och kolla på dressyren. :)

Vad har ni för planer den här månaden?


Bild från SIHS 2014, Patrik Kittel på bilden.


Instagram: @ erikapollanen

Snapchat: erikapollanen

Likes

Comments