Header

Här är bilder från förra helgen då jag och min värdsyster spenderade helgen på Fraser Island! Vi besökte Fraser Island med utbytesstudenterna i början av året, men det var bara en dagstur och vädret var ganska dåligt. Denna helgen däremot - kunde inte blivit bättre! Vädret var helt perfekt, och vi bodde i min värdmammas systers mans hus så vi kunde stanna i 4 dagar och därmed se mycket mer av ön! Vilken sjuk plats det är. Finns så mycket att se och det är så annorlunda från allt jag sett hittils i mitt liv. Är nästan svårt att beskriva men det är alltså en gigantisk ö av sand, så det finns inga vägar utan man behöver speciella bilar som kan köra på sand. Det är som en liten värld för sig själv haha.

Vi badade i rock pools, vandrade barfota genom bushen, klättrade, blev jagade av dingoes, klarade oss utan täckning, badade i lake McKenzie, såg valar, såg solnedgångar, njöt av utsikter, solade, gick vilse... Det var en underbar helg och en perfekt start på lovet! Väldigt tacksam över att ha fått möjligheten att åka dit på detta sättet. En resa över dagen räcker liksom inte för att skapa en rättvis bild av Fraser Island!

/ E M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En helt underbar tisdag! Jag är så extremt lycklig och tacksam över allt jag får uppleva. Åhhhh

Kan ibland inte förstå att jag faktiskt är här. Idag till exempel. Det är nästan för bra för att vara sant. Jag satt på en klippa under en palm, tittade ut över havet och bara uppskattade allt - platsen, vädret, vännerna, naturen, värdfamiljen, att jag fortfarande är ung haha. Går det att stanna tiden? Vill alltid ha det såhär.

/ E M

Likes

Comments

HEJ

Har det bra! Musikalen är över, vilket är synd. Men nu har jag ett lov att se fram emot! Bara en vecka kvar! Jag har sett fler solnedgångar sedan sist - alltid helt fantastiska! Har varit på en stor släktfest också, vilkt var trevligt. Vi var ute på landet i min värdmammas föräldrars hus, där hon växte upp. Det var så mysigt där. Kan förstå att det är en speciell plats som betyder mycket för hela familjen. Det är där de alltid samlas på julen osv!

Igår var helt fantastiskt. Började dagen med att se soluppgången på stranden med några vänner, sedan drog vi till mig och lagade bananpannkakor till frukost, sedan åkte vi till glasshouse mountains och klättrade upp för ett berg! Det är så underbart att vi kan göra sånna små utflykter över dagen. Blir alltid så förundrad över hur allt förändras ju längre innåt landet man kommer. Hela atmosfären är helt annorlunda än på kusten. Doften också - fick nästan lite nostalgi då det påminnde mig om svensk sommar. Haha, australiensk vinter = svensk sommar. Älskar iallafall australiens hinterland på något sätt. Älskar också att åka tåg här. Det är något speciellt med att åka tåg här, vet inte riktigt vad.

Klättrade upp för ett berg som sagt. HUR FINT SOM HELST. Tror ibland att jag är i en sagovärld. Allt är så fint. "Breathtaking" är rätt ord. Jag gillar hur man faktiskt behöver klättra för att komma upp. Det är inte bara en liten gångväg utan lite mer utmaning och man får ta lite "risker" eller åtminståne känna att man gör det haha. Äventyr! Ska lätt komma tillbaks och klättra upp för ett annat av bergen nästa gång, finns massor att välja mellan <3

Gjorde en dagstripp till Kondalilla falls! ÄLSKAR att vandra i natur, bland palmträd och vattenfall... Det är underbart! Vi hade långhelg, så det var skönt. Denna veckan är inte så jobbig heller, har endast ett prov och ett uppträdande i drama. Lämnade in en uppgift idag, men räknas väl knappt. Efter det mötte jag upp svenska Emma som går på en annan skola här, vi bakade kanelbullar då det var nationaldagen för ett tag sedan. Lite sent ute men då det är midsommar på fredag jämnar det ut sig tänker jag. Skönt var det i alla fall att prata lite svenska, kanske för sista gången här då hon också åker tillbaks nästa vecka! Då blir jag ensam svensk igen.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan!

Jag har haft väldigt fullt upp med skola, rep inför skolmusikalen, surfande och chillande på stranden. Här är det vinter numera, och ja det är faktiskt kallt - på morgonen är det ca 12°C när jag cyklar till skolan, och då i skoluniform vilket innebär kjol och bara ben haha.

Förra helgen var jag sjuk. Blev väldigt förkyld plötsligt vilket var synd då jag inte kunde följa med de andra utbytesstudenterna till Brisbane och se Bronco's Rugby match! Förhoppningvis kan jag se det någon annan gång. Gissa vad som också hände - för ca 3 veckor sedan när jag fiskade med skolan råkade jag få kroken i min tumme och det blev ganska infekterat efter ett tag så i samband med min förkylning drog vi till doktorn med det haha. Klantigt.

Nu är både tummen och förkylningen bättre + alla andra småskador jag råkat ut för härborta. För mycket äventyr alltså. Nu ligger fokuset på skolmusikalen!! Vi sätter alltså upp Chicago och har repat sedan term 1, i helgen repade vi sammanlagt 17h och igår hade vi äntligen premiär!

Jag är så glad att jag är med i musikalen, det är verkligen roligt! Dels hela skolmusikal-grejen - vi har ju liksom inte det i sverige - men också att jag lärt känna så många genom det, vi har alltid så roligt om det är repetition eller föreställning!

Ni ska få se massvis med bilder från musikalen - lovar!!

Annars har inte överdrivet mycket intressant hänt - eller så har jag vara vant mig vid att allt faltiskt är intressant här borta. Har sett massvis med soluppgångar vilket innebar tidig uppstigning, men det är ALLTID så värt det. Älskar att se soluppgången och samtidigt kolla på alla som surfar - vågorna är alltid bäst tidigt på morgonen!

/ E MLikes

Comments