Header

Alltså jag kan inte förstå att jag ska bo på den här platsen i ett år. Ser ni så fint? Det är ett paradis! Jag och några kompisar drog till Noosa igår och gick i nationalparken där - kan vara det vackraste jag upplevt. Älskade allt. I Noosa National Park finns "rock pools" där vi badade och hoppade från klipporna. Det var underbart. Sedan gick vi upp till toppen och inga bilder gör den utsikten rättvis. Så fint. På vägen tillbaka såg vi dessutom koalor! Äntligen haha.

Kvällen var fin också, vi satte oss vid floden och åt mat. Älskar fortfarande sommarkvällar. Sedan sov jag över hos Melina - en tysk utbyesstudent, vilket var supermysigt. Idag på morgonen lagade vi pannkakor och försökte göra det "in the swedish way" men det blev inte överdrivet lyckat. Idag var det väldigt varmt här, många utomhusaktiviteter och sporter var inställda på grund av det. Vi drog till stranden men lyckades att inte bränna mig denna gång!

I fredags hade föresten min skola "swimming carnival". Vi åkte till en simbassäng och de som ville fick tävla i simning medan resten hejade. I skolan är vi indelade i 4 lag och varje lag har en färg som man då ska klä sig i på ett roligt sätt. Jag är team Hinkler och vi är lila, så jag hade ett lila blomhalsband, men många hade mer avancerad och roligare utklädnad än jag... Det var i alla fall trevligt, vi mest satt och pratade!

/ E M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hörde att det snöar i Sverige. Själv var jag ledig från skolan för att åka till Fraser Island med resten av utbytesstudenterna! Fraser Island är alltså världens största sandö och är så himla fint! Finns jättemånga sjöar med kristallklart vatten där det går att bada, bland annat Lake Mckenzie, dock hade vi aningen otur med vädret idag så fick inte uppleva det. Bussen gick 05.30am från skolan och sedan reste vi i ungefär 2 timmar norrut till Fraser Island. Mesta delen av dagen bestod av bussresa eftersom att det är så man tar sig fram på ön, men jag älskade det på grund av att 1. Vi åkte förbi så många häftiga platser och fin natur (fick dessutom se kängurur för första gången, och en dingo) och 2. Resan var otroligt fartfylld då vi för det mesta åkte runt på guppiga sanddynor (vilket bilarna där är gjorda för).

Vi åkte längs med 75 mile beach - längsta stranden på ön, och sedan genom regnskogen. I regnskogen stannade vi och badade i en av sötvattensjöarna. Sanden var helt vit och ska vara så ren och bra att den kan användas som exfoliering för huden. Efter det åkte vi vidare och stannade för promenad i regnskogen och barbeque! På tillbakavägen åkte vi på stranden ända ner till Noosa och stannade på Rainbow Beach som är känd för sina sandklippor och färgade sand. Det var så fint! Synd att vädret bestämde sig för att inte vara klart just idag, men det var en väldigt häftig upplevelse och älskar naturen här! Hade gärna velat se mer av ön, men kanske kommer dit igen någon gång!

Har bilder från sjön på min GoPro, så lägger ut dem i ett annat inlägg!

/ E M

Likes

Comments

Fin dag, fin kväll och finare människor! Så varmt det är här alltså, har bara hängt på stranden idag, havet är underbart! På kvällen drog vi, ca 20 pers, och åt middag på en indisk restaurang. Hade det såå trevligt - väldigt lyckat! Det är något speciellt med varma sommarkvällar, de får mig alltid att må så himla bra. Godnatt!

/ E M

Likes

Comments

Onsdag igen, vilket betyder "day off"! I alla fall nästan. Alla internationals har nämligen english as second language på onsdageftermiddagar, vilket gör att vi i year 12 som egentligen är lediga måste till skolan i en timme mitt på dagen. De ska försöka ändra på det eftersom att det hindrar oss från att åka iväg till ställen och utnyttja vår lediga dag fullt ut, så vi hoppas att lektionen flyttas till måndagar istället!

Gårdagen spenderades på Alexandra beach och Idag åkte vi till Mooloolaba! Det var över 30°c idag igen. Vi gick runt i surfaffärer, sedan badade vi. Att bada i havet är inte som i Sverige eftersom att här är så mycket vågor. Det blir lite som en sport i sig bara att vara i vattnet. Sjukaste hände föresten, såg något mörkt i en av vågorna framför mig men tänkte att det bara var en skugga eller något. Några sekunder senare står alla vid strandkanten och skriker "stingray!!" och pekar mot mig och Lisi som var ute bland vågorna. Paniken haha, vi sprang upp ur vattnet så fort vi kunde. Den var precis vid oss!

Har inte sett en enda orm eller spindel ännu dock, men inga kängurur eller koalabjörnar heller för den delen.

See ya, mates!

/ E M

Likes

Comments