Header

HEJ

Nu är det två veckor sedan jag lämnade Sverige och åkte hit till andra sidan jorden! Kan inte bestämma mig för om tiden går snabbt eller långsamt. Känns som jag kom hit igår samtidigt som det känns som jag varit här hur länge som helst för att jag redan gjort så mycket! Nu i början är det lite som att vara på läger - lär känna så många nya människor och schemat är alltid fullspäckat. Det känns som att det snart ska ta slut. Kan inte fatta att jag ska vara här tills November!

Sedan sist har jag umgåtts med de andra, standard är att hänga på Sunshine Plaza, i Cotton Tree Park eller på stranden. Sunshine Plaza är stort, men The Body Shop är den enda affären jag känner igen från Sverige. Gillar affärerna här, allt är strandigt/surfigt/sommrigt. Cotton Tree Park är också trevligt. Det ligger längs med Maroochydore River och där finns många barbeque-ställen. Det är fortfarande hur varmt som helst här, i skolan kan det bli lite väl ibland. Men jag klagar inte, älskar vädret. Måste bara älska den australiska engelskan också. "G'day mates!" används verkligen här borta.

/ E M

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår på vår lediga dag drog jag, Roxy, Sunny och en annan Erika och surfade på morgonen! Har längtat så mycket! Lånade Sunnys bräda denna gång då jag inte köpt en egen än, vilket jag lär göra snart. Imorgon ska vi kolla på brädor efter skolan nämligen. Det var i alla fall hur kul som helst att surfa, och inte så mycket folk eftersom de flesta jobbar eller går i skolan. Vattnet var helt klart och det är ju så varmt här att våtdräkt inte behövs. Dock resulterar det i 100 lager solkräm istället.

Idag är det Australia Day, vilket betyder ledighet igen! Vi spenderade dagen på stranden i Mudjimba - väldigt fint. Surfade en del där med, badade, spelade volleyboll, fotboll och försökte mig på lite rugby. Det var väldigt härligt men hur varmt som helst, tog solkräm varannan sekund men brände mig ändå. Solen här är STARK.

TIllbaks till skolan imorgon, men sedan är det helg! Vi får se vad vi hittar på.

/ E M

Likes

Comments

Idag var första (vanliga) skoldagen! Fick mitt timetable imorse så idag var jag på mina lektioner. Jag gillade det, men det var också förvirrande, det mesta är väldigt väldigt annorlunda. Det finns lite för många byggnader att hålla koll på också. Här är det nämligen inte en skolbyggnad, utan många små som innehåller klassrum som man går in i utifrån! Älskar dock det. Alla raster och luncher är utomhus och klassrummen är inomhus.

Jag tycker inte att skolan verkar jättestrikt, men de har många regler för vad man måste göra om man är sjuk, behöver gå hem, måste gå från lektionen, kommer sent, osv. Och verkligen ALLT innebär notes, signaturer och besök "at the office". Komplicerat verkar det, för mig som inte är van.

Vi är bara 4 internationella studenter i year 12, resten är year 11, men jag har ju haft turen att träffa lite folk under förra veckan, vilket är super. Känner någon i varje klass här, så det är ju skönt! Mina ämnen är engelska, aquatic practises, drama, SURFING, visual arts och film & TV! Känns grymt. Tänker att jag skriver lite mer om varje ämne och vad jag tycker om dem i ett senare inlägg när jag haft ämnena några gånger!

Har bara skola 4 dagar i veckan, onsdagar är flex-day (flexible learning day) för year 12, så imorgon är jag alltså ledig! Ska surfa imorgon med Roxy och Sunny, är så taggad!

/ E M

Likes

Comments

/ Några bilder jag och Carlotta tog igår /

Igår var det 36°c här på förmidagen, så jag och Carlotta bestämde oss för att åka till stranden. Dock började det blåsa rejält när vi kom dit, men det stoppade inte oss från att bada lite i de stora vågorna. Blev rätt kallt till slut och sedan började det regna, så vi åkte till Carlotta ett tag. På kvällen mötte vi upp några andra och det verkligen spöregnade. Det regnar tydligen inte ofta här, men när det väl gör det, då är det mycket. På kvällen var det ett ganska stort event här i en park, med karuseller, live musik och stora fyrverkerier. Vi hade jättekul trots det dåliga vädret!

Imorse var planen att några av oss skulle surfa, men det var för blåsigt när vi vaknade så det blev inte av, vilket var synd. Istället hängde vi "at the plaza" och gick i affärer, mötte sedan upp lite australiensare och hade barbeque i en park. Fick lära känna lite fler från year 12 vilket var treevligt.

Imorgon är det första skoldagen! Har lagt fram skoluniformen så jag är redo.

/ E M

Likes

Comments

Hallå igen! Idag var också en skön dag. Älskar värmen. Jag gick till Sunshine Plaza (stort shoppingcenter) för att köpa lite grejer, sen drog jag till Sunny igen och spenderade dagen där med henne, Roxy, Carlotta och tre australiensare. Vi spelade biljard, badade och åt frukt. Sen gick några av oss på bio och såg filmen Collateral Beauty. Nu är jag trött. Längtar tills skolan börjar på måndag, ska bli spännande!

Hörs!

/ E M

Likes

Comments